Historioitsija Teemu Keskisarja ennustaa Suomen seuraavaksi vitsaukseksi nälänhätää

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
On ollu aittoja ja makasiineja joihin on varastoitu ruokaa jos on tullut satoa mitä varastoida.
Minullapa on kuivialihoja valmistumassa tuolla kevät ahavassa pitäis kohta käydä maistamassa joko olisivat valmiita. Niitä voi syödä vaikka vuoden päästä, mutta tuskin ne sinne asti säilyy kun ne tulee syötyä on ne niin hyviä.
Muistitko syödä?
 
vierailija
Kyllä. Toivon pääseväni mukaan kaivauksille joista on löytynyt todisteita että Uudellamaalla esim. on ollut ainakin leiriytyjiä Baltiasta asti, ilmeisesti kalastajia ja hylkeenmetsästäjiä. Jos ei nyt sentään pysyvää asutusta ollut 9.000 vuotta sitten silloisella rannikolla. Merenpinta oli silloin 30-35 m ylempänä kuin nykyinen.

Kerrossa on kiehtovaa.
Täytyy kuvitella
 
vierailija
Silakoissa on ollut dioksiinia, joka on joutunut mereen kaapeleita ym rojusta. Sen täytyy pysyä siellä!
Koko itämeren Dioksiini on käytännössä lähtöisin kymijoesta. Siellä on edelleen joessa noin sadan metrin pätkällä enemmän myrkkyjä, mitä missään muualla maailmassa. Tuo kommentti oli aikoinaan kovasti puuteollisuuden vastustama, mutta totuus on, että edelleenkään kymijoen pohjaa saastuneempaa jokea ei varmuudella ole missään euroopassa, Afrikassa tai Amerikoissa. Kiinasta tai Venäjältä ei ole löytynyt yhtä saastunutta joen pohjaa, mutta ympäristöviranomaiset eivät voi sulkea pois mahdollisuutta, että kymijokea saastuneempi joen pohja maailmasta löytyisi - vielä ei tosin ole löytynyt
 
vierailija
Paikallisesti on syöty sitä ruokaa mitä luonto on tarjonnut milläkin paikkakunnalla.
Luonnollisesti meren rannalla meren antimia. Tuntureilla poroja, riekkoja, joki ja puro kaloja.
Järvi-Suomessa järvikaloja. Viljaa siellä missä se on ollut mahdollista. Nälkämaassa syöty petäjän kylkeä.
Nyt just on latvalintujen metsästys loppunut. Kalaa on yhä pakasteessa
 

Yhteistyössä