Helmivauvat 2010

Ainiin, tosta hiustenlähdöstä mun piti kommentoida. Mulla on tosi paksut hiukset, ja monta kuukautta raskauden aikana ja pojun syntymän jälkeen tuntui siltä että niitä irtoaa huomattavasti vähemmän kuin ennen. Sitten yhtäkkiä pari kk sitten niitä alkoi lähtemään selvästi enemmän, ja niitä oli joka paikassa. Pojallakin oli aina vaatteissa tai kädessään mun hiuksia ja löytyi niitä jopa vaipasta. :D Miehen äiti on parturi-kampaaja ja häneltä sain jotain tujumpaa shampoota, niin jopas loppui se runsas hiustenlähtö siihen, onneksi. :)
 
Loppuipa rokotuksien oireilut vihdoin, eilen pojalle maistui ruuat normaaliin tapaan, eli kaikki neljä ateriaa meni alas hyvin. Ja päikkäritkin on nyt pari päivää mennyt oikein mainiosti, parit kahden tunnin unet ja sitten niiden lisäksi tarvitaan vielä pikkutorkut illalla seitsemän maissa. Viime yö meni kyllä ihan piloille, kun poika heräsi klo 23.30 ulkona päristeleviin mopoihin eikä sitten nukahtanut millään vaan kitisi ja hikoili pari tuntia vaikka millä keinoin olisi yrittänyt saada nukahatamaan... Aamulla otti sitten onneksi takaisin ja herätiin vasta kymmeneltä.

Meillä on nyt syöttötuoli ja pikkuhetkiä on siinä poikaa pidetty pehmusteen ja tyynyn tukemana, kun itse syödään. On poju ylpeä, kun pääsee isojen pöytään :) Syöminen ei vielä taida tuossa sujua kun pitää kokoajan touhuta ja pyöritellä päätä... Ja tuntuu kyllä jännältä että meidän pikkuinen istuu jo pöydässä meidän kanssa. :heart:



Sitterissä syöminen on edelleen kauhistus tai ehkä pahinta on kun on pakko laittaa vyö kiinni. Sama reaktio tulee kaukalossa ja rattaissa vöiden laitosta. Meillä siis syödään ruuat lattialla maatessa, kunnes syöttötuolissa alkaa sujua.

Tänään lähdetään mökille ja on tarkoitus yöpyä siellä ekaa kertaa. Mun isä kaivoi jo mun vanhan pinnasängyn vintiltä poikaa varten. Esikoinen ei siinä oo nukkunut, kun hänen vauva-aikana ei juuri mökkeilty.
 
Semmonen bumbo ois kyllä varmaan kätevä, ois helppo ottaa mukaanki jos lähdetään jonnekin reissuun. Matkarattaat ollaan nyt hankittu. Yhdistelmävaunujen ratasosat kun vie niin paljon tilaa, ettei meidän auton surkean pieneen takalootaan mahtuisi mitään muuta niitten lisäksi. Ja rattaistakin pitää ottaa aina renkaat irti, että ne saa mahtumaan autoon.

Mini77 Hienosti näyttää teidän poika istuskelevan syöttötuolissa! Hyvää mökkireissua! :)

Taisi kyllä pojan yöuniin kuitenkin vaikuttaa ne hampaat. Vaikka olivatkin jo puhjenneet, mutta taisi otta kipeämpää se, kun hampaat tulivat enemmän esiin. Nyt on nukkunut paljon paremmin. Tai heräilee kyllä useamman kerran, mutta ei enää herää niin usein eikä niin lohduttomaan itkuun. Odotan kyllä silti jo et saatais aloittaa se unikoulu!

Varattiin ensi viikoksi hotellihuone. Aiotaan lähteä koko perhe, saa nähdä kuinka poika siellä nukkuu! Matkasänkyilyä taas..täytyy varmaan ottaa erillinen patja mukaan, kun siskoni matkasängyssä oli ainakin hirveän kova se patja.
 
Ihania lapsosia :heart:

sarina Ei siis syytä huoleen kasvun suhteen. Hienoa! :)

Leeloo85 Minkä merkkinen tuo tujumpi shampoo on? Mielellään voisin kokeilla. :D

Korvikkeen antajat: Minkä verran teillä menee korviketta soseen jälkeen (esim. 1desi sosetta)?? Tässä nyt vielä puntaroin korvikkeen ja imettämisen suuria kysymyksiä ja vastauksia. :LOL:
 


Poju kokeili syöttötuolissa istumista ja syötiin siinä samalla. Sitteri taitaa olla varasto kapistus, kun poika nousee sieltä istumaan. :heart: ;)

Nellis88, meillä poju syö ruuan perään, ruokaa yhteensä noin 1 ½ dl, 100 ml maitoa. Illalla syö puuro 1 dl ja perään 150 -200 ml maitoa. MUTTA meidän poju syö ihan mahdottoman paljon.

-mervi-elina ja poju 7 kk
 
Suloisia kuvia lapsosista :flower: :heart:

Meillä syödään myös syöttötuolissa, sitterin heitin menemään. Kädet tuppaa huitoa, joten haastetta riittää. :D Aina pitää keksiä joku kansi tms. tytön käteen jotta keskittyy siihen. Tosin sitten sotku on melkoinen kun sitä täytyy tietysti maistella siinä välissä. :saint:

Meillä tyttö on alkanut nousemaan polvilleen tukea vasten. Pinnasängyn laita täytyy nyt nostaa jo varmuuden vuoksi ylös. Imuri on kiva "lelu". Aika haastavaa imuroida kun toinen koittaa koko ajan kiivetä kyytiin. Vauvalelut on ihan "tyhmiä", isoveljen lelut paaaaaaljon mielenkiintoisempia.

Kävin tänään kirpparilla ja pari tein "löytöä". Baby Björn selkänojallinen potta ( irrotettava pissa-astia ) 3 ? , plaston pihamopo 2 ? ja hiekkalelu traktori 1 ?. Pieniä asioita, mutta niistä välillä tulee hyvälle tuulelle. :)

Tuntuu turhalta valittaa, meillä kun on nukuttu hyvin oikeastaan syntymästä asti. (Herätty toki yöllä syömään, mutta ei valvottu ja itketty juurikaan ) Mutta viime yö oli oikea liskojen yö :ashamed: tyttö heräili/ kitisi /kiljui 02-04 aina pienin väli ajoin. Olen itse valvonut joka ilta yli puolen yön, kuten eilenkin. Illalla vielä kinattiin mieheni kanssa. Aamulla olin kuin haamu, väsynyt ja itketti vain. Tänään ymmärrän mennä ajoissa nukkumaan.

En tiedä mitä tekisin. Meillä on vanhat emmaljungan vaunut. Tykkään niistä kovasti kun vaunukoppa on reilun kokoinen. Tyttö nukkuu kaikki päiväunet vaunuissa. MUTTA nyt kun hän on ruvennut polvilleen nousemaan, on pari kertaa ollut läheltä piti tilannetta. Vaikka kuinka vaunujen läheisyydessä ollut, niin tyttö on salakavalasti hiiren hiljaa herännyt ja noussut joko istumaan/polvilleen ja meinannut tippua pää edellä maahan. :/
Noihin on se erillinen ratasosa, ja senhän saa melko makuuasentoon. Vyöt tulevat vain niin korkealta, etten tiedä pidättelevätkö nekään tyttöä.
Jostain täytyy kehitellä pehmusteet vöihin. ja kai jokin pehmike sinne "pohjalle"? Menisiköhän tuo vaunujen patja siihen? Miten teillä nukutaan vaunuissa, kopassa vai ratasosassa valjaiden kanssa? :attn:

Ja tuosta kiljumisesta piti vielä sanoa. Tyttö ihan oikeasti kiljuu kovaa jos jokin asia ei miellytä. Tai jos hän on innoissaan jostain niin nauraa ja kiljuu. Kiljuu niin kovaa, että minua sattuu korviin. Toivottavasti ohi menevää!!! :xmas:
 
Meillä ei poika soseitten syömisen jälkeen suostu maitoa heti juomaan. Muutaman kerran kun on vähän maitoa saanut menemään, niin on pulauttanut sen pois. Oon sitten pitänyt vähän taukoa, ja sitten vasta tarjonnut rintaa. Tosin poikahan ei muutenkaan maitoa juo muuta kuin nukahtaessaan. Aika vähän varmaan saa nestettä...veden juomista pullosta ollaan harjoiteltu joka päivä, ja nyt sitä on jopa alkanut menemään. Varsinkin jos saa itse pitää pullosta kiinni. Tosin silloin on pojalla vaatteetkin märät... :D

matami-mimmi Hienoja kirpparilöytöjä teit! Meillä päin taitaa olla aika huonoja kirppareita, kun ei tuommoisia löytöjä tuu tehtyä. Vaatteita kyllä olen pojalle ostanut jonkin verran. Täytyypä joku päivä mennä katselemaan jonnekin muualle, jos jotain löytyis.

Ilmoitin meidät vauvamuskariin. Alkaa kai joskus elokuun puolivälissä, jos vaan mahdutaan ryhmään. Saa nähdä mitä poika tykkää! Paljon kyllä lauleskelen kotonakin pojulle.
 
Pähkämö
No niin, mökkeilyt mökkeilty! :)
Reissu meni hienosti vaikka alkeellisissa oloissa oltiinkin ilman vettä ja sähköä. Seitsemän tunnin ajomatkatkin sujuivat pääasiassa hyväntuulisena. Kotiin palatessa poika nukkui koko matkan, kerran vain heräsi syömään. Taisi olla väsyttävä reissu toiselle... :heart:

Itse huomasin sen, että kyllä sitä vettä täytyy muistaa juoda. Mökillä, kun tosiaan kaivoa ei ole ja kaikki vesi tuodaan "kylältä" astioissa, jäi juominen vähille. Vielä kotiin palattuakin huomasi, että maitoa tulee tosi heikosti ja ajattelin jo, että nyt loppui imetys. Mutta niin vain maidon tulo palasi ennalleen, kun pääsi tankkaamaan ja lepäämään omaan sänkyyn. =)

matami-mimmi Meillä poika nukkuu rattaissa visusti vöihin köytettynä :D Näin sen jälkeen, kun löytyi killumasta poikittain jalkatuen päältä päiväunien jälkeen... Pehmikkeenä pohjalla on rattaiden makuupussin pohjaosa; sellainen ohut vanutäytteinen "peitto", josta saa turvavyöt pujotettua lävitse.
 
Testasin meidän vaunun ratasosaa, ei onnistu noin pientä siihen köyttämään vöillä. Voi pa*¤#a!!! :/
Noi vaunut on kymmenen vuotta vanhat ja ne vyöt tulee jotenkin höhlästi.
En enää tänään jaksa, mutta huomenna pujottelen toiset vyöt kokeeksi. Toivottavasti se onnistuisi, muuten olen pulassa :saint:
 
Pähkämö Mitkä rattaat sulla on, että turvavyöt on jo sopivat? Vai onko sulla erilliset valjaat? Meidän Emmaljungissa vyöt tulee niin ylhäältä, etteivät oikein vielä tunnu sopivan. Mietin, että pitää varmaan laittaa erillisillä valjailla poju kiinni, kun rupeaa enemmän ylös punkamaan.

Poju oppi tänään avaamaan vaipasta teipit. Hienoa, nyt saa sitten olla tarkkana, ettei ehdi kakkavaippoja availla. Helteet onneksi taitaa loppua, niin voi pitää bodya päällä suojaamassa vikkeliltä sormilta. Kovasti jännään, onko eka hammas tulossa, kun poju oli eilen normaalia kärttyisempi ja ruokahalu oli huonompi. Tuttia työnsi kanta edellä suuhun ja oikein jyysti, ilmeisesti ikenissä tuntui kurjalta. Panadolia piti antaa illalla, ennen kuin rauhoittui nukkumaan.
 
Suloisia kuvia Mervi-Elina =)

Minkälaiset erilaiset valjaat saa vaunuihin??
Meillä oli esikoisella carenat, ja niiden yhdistelmä vaunujen vyöt sopi silloin esikoille. Nyt näissä emmaljungissa ei sitten tosiaan onnistu.

Minä ostin viikko takaperin housuvaippoja :attn: Yksinkertaisesti teippivaippojen laitto on miltei mahdotonta. Tai minä vielä saan sen konttaus asennossa laitettu, mutta miehellä tekee vaikeuksia, mummoista puhumattakaan. Liberon numero 4 osottautui kerralla sopivaksi. Kiitos housuvaippojen keksijälle :D

Meilläkin taisi liskojen yö johtua hampaista, vatsa on taas tytöllä aivan kuralla. Liekö ylös nyt viimein puhkesi/puhkeaa. KAUAN ne on ollutkin turvoksissa.
 
Pähkämö
kanella Meillä on Emmaljungan 13-vuotta vanhat rattaat, joissa vyöt ovat kiinteänä. Mallista ei hajuakaan, perityt kun ovat. Toki olkapäiden yli tulevat vyöt lähtevät vielä liian korkealta selkänojasta, mutta poika pysyy onneksi rattaissa lannevyön ja haarojen välistä tulevan vyön avulla. Meillä on myös Emmaljungan yhdistelmät, perityt, 12 vuotta vanhat; niissä vyöt ovat onnettomat, irroitettavaa mallia olevat, joita ainakaan minä en osaa käyttää... :ashamed:
 
Meillä on Pähkämö varmaan samanlaiset ( ikäiset ainakin ) vaunut. Mein tyttö ei pysy niillä alimmilla vöillä, eikä niitä ylävöitä saa oikein säädetty järkeväksi, ne kun tosiaan tulee sieltä niin korkealta.
Nooh, täytyy joku patentti keksiä.

Päiväunet laitoin nukkumaan nyt kokeeksi sisälle sänkyyn. Hyvin sujui sekin, tällä kertaa.
 
Moi!

Vieläköhän joukkoon mahtuisi mukaan? Meidän tytsy täyttää tänään puolivuotta, lähipiirissä ei ole muita saman ikäisiä, joten vertaistuki olisi monesti ollut enemmän kuin tervetullutta! Perheessämme on myös 2,5-vuotias pojan nassikka, ja vaikka luulisi että hänen vauva-aika on niin tuoreessa muistissa, että toisen lapsen kanssa kaikki sujuisi vanhasta muistista, niin kylläpä vaan monet pienet asiat on unohtunu ja sitten niitä ihmetellään, että näinkös se menikin. Ja tietysti onhan nuo lapset yksilöitä; kehittyvät omaa tahtiaan ja se mikä on toiminu toisen kanssa ei toimikaan toisen.

Meidän neitokainen alkoi ryömimään pari viikkoa sitten ja samaan aikaan lakkasi rinta kiinnostamasta. Suostuu enää 1-2krt päivässä rinnalle, yöllä syö kerran. Eilen oli ensimmäinen päivä ettei syönyt ollenkaan kaikista suostutteluista huolimatta. Onneksi maito kelpaa hyvin tuttipullosta. Onkos muilla ollu samanlaista liikkeelle lähdön kanssa? Mietityttää vaan että onko tämä ohimenevää vai imetyksen loppu... :(

Mutta taidanpa tässä vähän selailla taakse päin ja lueskella mistä täällä on keskusteltu. =)
 
Moi!

aani tottahan toki porukkaan mukaan mahtuu! Jos kirjoittelet tytön syntymäajan, pituuden ja painon niin Laalaa lisäilee etusivun listalle.

Olin reilun vuorokauden ystävän polttareissa ihanalla mökillä ja kävin savusaunassa elämäni ensimmäisen kerran. Oli aivan ihanaa ja rentouttavaa, mutta kyllä oli ihana palata kotiin tytön ja miehen luokse, oli yöllä nukkumaan mennessä aika kova ikävä kotiin. Mutta kyllä välillä piristää, kun pääsee tuulettumaan. Mies ja tyttö pärjäsivät tosi hienosti kotona kaksin. :heart:

Tytölle on toinenkin alahammas puhkeamassa varmasti aika pian, kuultaa jo ikenen läpi. Tyttö jatkaa edelleen aamuöihin ajoittuvaa lohdutonta itkua, varmaan hampaita kutittaa/sattuu ikeniin. Ostettiin purulelu, jonka voi viilentää jääkaapissa. Tyttö tykkää järsiä sitä.

Meillä käynnissä pohdintaa siitä, minkälainen syöttötuoli ostetaan. Kiinnostaisi se TripTrap, mutta kun se maksaa niin hillittömästi, että en tiedä, antaako talous myöden.

Meillä maataan vielä vaunukopassa. Tällä hetkellä siellä köllöttely taas kelpaa, kunhan aurinko ei paista silmään ja kopassa on riittävästi leluja. Matkarattaissa olen pari kertaa työnnellyt tyttö puoli-istuvassa asennossa ja on viihtynyt hyvin. Vaunujen ratasosaa en ole vielä edes kokeillut.

Mutta nyt tytön kanssa suihkuun ja nukutuspuuhiin.
 


Me oltiin tänään ulkona syömässä, ihan vaan kotipihassa, kun äitillä ja isillä oli hääpäivä. :heart:

ikuisuus, meillä on Stokken Triptrap-syöttötuoli ja uskon, että se on käytössä vielä pitkään. Muuntuu lapsen kasvaessa, jne. Meillä poju on vaan niin iso, että takaa piti ottaa muovinen selkätuki pois, kun poju ei yksinkertaisesti mahtunut sen kanssa tuoliin. :eek: :LOL:

-mervi-elina ja poju 7 kk
 
Iltaa täältäkin :wave:

Onnea monille jo hampaista :heart: Meillä ei vielä hampaita näy, tosin merkkejä on ollut ilmassa jo pidemmän aikaa joten on varmaan ihan ajan kysymys milloin ensimmäinen naskali puhkeaa =)

Poika oli nyt viikonloppuna ensimmäistä kertaa yöhoidossa ilman äippää tai iskää! Anoppi oli tosin meillä poikaa katsomassa, joten tutussa paikassa sai poika olla! Hyvin oli mummilla pojan kanssa mennyt, poitsu oli tosin herännyt 4 kertaa yön aikana :eek: Liekkö sitten johtunut siitä kun oltiin pois, vai mistä..
Me oltiin siis miehekkeen kanssa 1 yö kaveripariskunnan mökillä ja ihanaa oli :heart: Kalastettiin, syötiin hyvin, saunottiin ja rentouduttiin (ja nukuttiin aamulla pitkään) :heart: Ihanaa oli silti tulla tänään kotiin pojan luo, ikävähän se kerkes jo tulla :p

syöttötuolissa ei meillä vieläkään säännöllisesti istuta, kun meno on vielä sen verran huojuvaa! Syötöt sujuu vielä sitterissä hyvin.

vaunukoppa ei ole ollut meillä käytössä enään moneen kuukauteen. Ratasosalla mennään ja selkänoja on jo aika pitkään ollut täysin istuvassa asennossa! Poika osaa mielestäni jo aika hyvin vaunuissa istua ja ottaa usein tukea siitä "kaaresta" =)

Käytiin perjantaina pojan ja anopin kanssa kirpputorilla ja poitsu sai 50? edestä kirjoja :whistle: Anoppi vähän innostu, kun valitin sille ettei pojalla ole kirjoja :LOL: No nyt on!! Löydettiin vielä tosi hyvässä kunnossa oleva iso pehmonalle, joka toimii lapselle myös pehmeenä tuolina! Poika rakastui siihen samantein ja hymyili ja naureskeli nallelle koko automatkan kotiopäin :heart:

Niin ja tulihan meillä 6 kk täyteen viimeviikolla :heart: Iso poika jo!
 
Moi taas!!

"Vauvanäyttely" -viikonloppu kotikylällä takana. POika oli ihan pyörryksissä kaikista uusista naamoista. Pikkasen vierastaakin piti jos joku LIIAN lähelle uskalsi.
Farmariin ei sitten menty ollenkaan. Teinityttö pääsi onneksi mummonsa kanssa käymään siellä.

Tänään tuo 5 kk neuvola. Musta tuntuu etten anna pojalle tarpeeksi ruokaa. Tai siis että hengissä pysyy, mutta enemmänkin varmaan saisi antaa. Kuulostaa nuo teidän antamat annokset NIIN suurilta. Tosin, enpä tiedä paljonko tuolta tissistä aina kerralla irtoaa..

Tein perjantaina raskaustestin, negaa näytti :'( . Ja menkat alkoi heti samana iltana (kierto 31pv). Nyt vaan osattava olla painostamatta miestä :/

Palaan kertomaan neuvolakuulumiset!

:wave:

Ps. mervi-elinan pojun pökälekuva aika liikuttava... :LOL:
 
voi kääääks sanon minä...tuo meidän pieni mies ei nuku enää öisinkään :headwall:
Ennen nukkui sentään yössä sen 11-12h,kun päivisin ei ota kun pieniä tirsoja..mutta nyt on sitten päättänyt,että uni on yliarvostettua eikä öisinkään kannata nukkua, kuin 8-10h |O
Kuinka paljon muilla nukutaan vrk????? Kun meillä sitä ei unta nykyään tuu ku 10-12h mikä kuulostaa aivan liian vähältä? Voiko vauva nukkua liian vähän? Haittaako kehitystä? Mutta minkäs teet kun toinen ei vain nuku :eek: :( :headwall:
Ja äippä ihan väsyneenä,kun täytys ton vajaa 3vuotiaan kiukkuja ja metkuja kestää *huokaus*

Nyt taas mentävä,kun kutsu käy..tällä kertaa tylleröisen toimesta,kun poitsu jo ekoilla tirsoilla..

Tehilla :hug: tsemppiä seuraavaan kiertoon. ei kannata turhia ressailla..kyllä se vielä tärppää :heart:
 
Tehilla :hug: Kyllä se vielä tärppää =)

Meillä ei taida kohdata kysyntä&tarjonta. Tyttö syö vain muutamia lusikallisia kasvissosetta / hedelmäsosetta tai puuroa. Ei ikinä ole tainnut syödä koko 1dl ?!
:eek:

Krisu :hug: :hug: Jaksamista arkeen. Tiedän miltä tuntuu olla uhmakkaan kolme vuotiaan ja vauvan kanssa keskenään. Onneksi huonoja päiviä on vähemmän kuin hyviä päiviä.
Piti oikein laskeskella, meillä tyttö nukkuu "päivätirsoja" yhteensä noin 4-5 tuntia ja yöunet on noin 11 tuntia. ( herää kerran yleensä aamuyöstä syömään, mutta jatkaa uniaan )
Mutta toiset tosiaan tarvitsevat vähemmän unta kuin toiset. Tuttavani lapsi on nukkunut "kauhistuttavan" vähän vauvasta asti, mutta minkäs teet, toinen ei nuku vaikka mikä olisi.
 
Hei taas kaikille!

Oli tuon esikoisen kesäloma ja kiirettä piti niin, etten ehtinyt täällä pahemmin käymään. Meillä siis tulee tytölle puoli vuotta täyteen ja ylihuomenna keskiviikkona on sitten puolivuotisneuvola.

Meillä aloitettiin soseet neljän kuukauden iässä ja nyt on pari viikkoa maisteltu myös liharuokaa. Vaikka esikoisen vauva-ajasta on vain neljä vuotta niin silti tuli yllärinä, että saa aloittaa lihan tai viljat tässä iässä. Liha on maistunut hyvin. Ainut huono puoli on se, että useissa valmisruuissa on porkkanaa, joka ilmeisesti tekee allergiaoireita tytölle. Onneksi mies jaksaa tehdä pienelle omat ruuat niin ei tarvitse sitten miettiä mitä tarjota tytölle.

Meillä ryömitään lyhyitä matkoja. Istuminen on kiinnostanut jo kolmen kuukauden iästä lähtien. Tosin vielä ei saa hirveän kauaa istuttaa, kun ei vielä itse istu.

Käytiin myös Ruotsissa, mikä oli elämys sekä minulle että lapsille. Itselläni vierähti 15 vuotta etten ollut laivalla ja lapset olivat tottakai ekaa kertaa siellä. Matka meni hyvin, kun oli velliä ja soseita mukana. Soseet menivät parhaiten alas veden kanssa tuttipullosta. Sillä keinolla selvittiin myös kesän helteistä.

Meillä tyttö nukkuu päivällä yhdet pidemmät unet ja 2.3 lyhyemmät eli sellaista tunnin luokkaa. Yöllä nukkuu 10 tuntia, tosin nyt on viikon verran herännyt syömään puoli viisi aamulla.

Ei tällä kertaa muuta. Hyvää elokuun jatkoa!
 
Meillä alkoikin nyt arki, mies meni töihin ja esikoinen on isällään tän viikon. Ihan outoa olla kaksin ja ilman mitään suunnitelmia...

Syöminen vaan aiheuttaa päänvaivaa vaikka kuinka rennosti sen kanssa yrittäisi olla. Pojalle maistuu kaikki ruoka kunhan ajoitus on ehdottoman oikea. Ja määräkin on ihan mukava, jos ylipäänsä syö. Yritän nyt pitää kiinni tietyistä kellonajoista (9/13/17/20) ja aika hyvin ne näyttää sopivan uniin ja muuhun rytmiin. Mutta edelleen en ymmärrä milloin poika haluaa maitonsa... Äsken ei aamupuuro kelvannut ollenkaan, kun halusi vaan tissiä. Päivällä haluaa usein maitoa ennen kasvisisosetta, iltapäivällä ei maidolla oo mitään väliä ja illalla taas ennen puuroa on oltava kunnon tauko edellisestä imetyksestä. Eikä yleensä ruuan päälle halua maitoa vaan vasta sitten puolen tunnin tai tunnin päästä. Hankalaa.

Meillä on ollut muutama aavistuksen parempi yö (= vain 2-3 heräämistä/syöttöä ) tai ainakin itsestä tuntuu levänneeltä. Nukkumaanmeno on kyllä mennyt hankalaksi, ei nukahda enää millään sänkyynsä kuten ennen, eikä syliinkään vaan olen joutunut nukuttamaan tissille meidän sänkyyn ja sitten siirtänyt omaan sänkyynsä. Ikävä takapakki tässä iässä... Samaa tapahtuu yöllä eli ei suostu sylissä syömään vaan viereen on otettava. Parina iltana ja yönä on ollut melkoiset taistelut sänkyyn menon kanssa, väsyneenä kitisee ja kitinä voimistuu sängyn lähellä tai makuuhuoneessa ja kaikki on hyvin kun katsellaan vaikka ikkunasta tai tullaan pois makkarista. On tainnut olla ekat yöt kun mies on yöllä herännyt moneen kuukauteen....

Ai niin, mustikka ei ollut herkkua. Annoin eilen soseutettua mustikkaa illalla puuron jälkeen ja poikahan yökkäsi, osan hienosti syödystä banaani-kaurapuurostakin. :(
 
Nellis88 Se shampoo on 4systemin Bio Botanical. Stimuloi hiustenkasvua ja auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä. :D Mulla on kyllä auttanut.

Oltiin viikonloppu Etelä-Pohjanmaalla isovanhempien tykönä. Ollaan molemmat miehen kans sieltä kotoisin, jotta viikonloput on aina vähän hulinaa kun pitää olla aikaa käydä molempien kotona. :) Onneksi välimatkaa ei ole kuin 20km. Aika usein kyllä käydään, lähestulkoot kaks kertaa kuussa.

Meillä on poika itse vähän niinkuin lopettanut yösyötöt. :heart: Tässä on nyt noin viikko mennyt ilman yösyömisiä. Välillä voi yö mennä niin että heräilee 6 kertaa, jolloin pitää laittaa tutti suuhun, ja jatkaa unia. Tällöin on äiti aikas väsynyt aamulla.. Välillä ei herää kuin kerran, ja riittää tosiaan että laittaa vaan tutin suuhun ja auttaa kyljelleen. :) Yhtenä yönä taisin olla tunnin hereillä kun taputtelin ja autin poikaa takaisin uneen, ei itkenyt eikä mitään, mutta uni ei vain meinannut tulla millään. Tämä ei onneksi ole toistunut joka yö. :) Kun ei ole alkanut yöllä itkemään, niin en ole nostanut rinnalle, ja hyvin jaksaa olla jopa reilut 12h syömättä.

Meillä nukutaan yöllä sen 11-13h ja päivällä kolmet päikkärit, jotka on yhteensä ehkä 3-5h. Mutta iso :hug: niille joiden vauvat nukkuu huonosti tällä hetkellä.

Pikkuinen pitää viedä päikkäreille.. :) :wave:
 

Yhteistyössä