Helmimasut 2009 ~HELMIKUUSSA!!~

KYRSÄ onki siis kasas viäl :D

Mä just leivoin monta pellillist pullaa ku jostain syyst luulin et nyt on laskiaissunnuntai :D (on vast 2 vk pääst) jote vedettii sit pullaa hillon ja kermavaahdon kaa muute vaa. Ei sitä tiä mis on 2 vk pääst. Onpaha ainaki pakkanen täynnä pullaa ny vaikkei tarkotus ollukkaa sinne mitää leipoo.

Mä aattelin huame mennä käymää duunis ajan kuluks. Vajaa kuukauden ollu siält pois ni on kiva välil käydä moikkaa.

Viikon pääst onki sit hiihtoloma ja muksut koko viikon himas :eek: toivottavast ois ees hyvät ilmat nii voi ulos patistaa.
JeJa 38+2
 
Mä en ainakaan mennyt vielä synnyttämään... =)

On ollut kurja päivä kurja päivä kurja kurja kurrrrrja päivä. :$ Oksettaa, yököttää, on paha olla. Supistaa tukalasti muttei onneksi kipeästi. Miehellä on vuoden kiireisin aika töissä, joten se on tänään vaan nukkunut kun on koko viikon eilinen mukaan lukien tehnyt pitkää päivää, usein tullut kotiin vasta yötä myöten. Esikoisen ja kodin hoito on siis ollut minun harteila - ihan sovitusti ja hyvässä yhteisymmärryksessä, kun tiedän että rutistuksen jälkeen on taas paljon helpompaa. Mutta tänään olisin kyllä kaivannut apua ja edes halia. Kukaan kaveri tai sukulainenkaan ei tietenkään just tänään ole ollut saatavilla avuksi, vaikka yleensä apua kyllä löytyy.

Ollaan oltu pojan kanssa ulkona pitkään. On ollut jotenkin sellainen olo etten voi olla sisällä, että oksennan jos en pääse raikkaaseen ilmaan. Ihme fiilis, toivottavasti tämä ei vielä enteile synnytystä. Esikoisen synnytystä ennen oli vähän samanlainen olotila, ei voinut olla sisällä, tein hurjan pitkiä kävelylenkkejä sinä päivänä.

No nyt mies on nukuttamassa poikaa ja minäkin pääsen omaan sänkyyn nukkumaan. Ai että jotenkin aikaisin kun nyt jo nukuttaa? Joo...

Naru 37+2
 
jospi yhtenä kappaleena vielä ollaan... vaikka eipä yhtään haittais vaikka joutuiski lähtee synnyttää.... :D

KYRSÄ kannattaa päivittäin käydä merkkiä laittamassa ettei tartte muiden huolissaan olla että jokos sairaalan "laihdutusosastolla" olet :LOL:

täytyy mennä pistää pojat nukkuu :wave:

äippä-83 38+4
 
Kiva lukea synnytyskertomuksia! Alkaa jo itekin malttamattomana oottamaan omaa vuoroa :)

jospi supistusten väli oli mulla ainakin kivuton ja "tyyni" vaihe.. en muista sitten sairaalassa kun ne oli kovimmillaan et miltä ne välit sillon tuntu, mutta kyllä supistusten alut ja loput erottaa aina selkeesti :)
Sen muistan että pahimmillaan kun supistus loppu ja kerkes huokasta helpotuksesta, niin samantein alkoi jo pelolla odottamaan seuraavaa :/

ON: huomenna olis neuvola, saas nähä kuinka on paino noussu :ashamed: turvotusta ainakin pukkaa sen verran että luovuin sormuksesta.
Taas yöllä heräsin pariin tuntuvaan supistukseen, jotenkin tuntuu ettei päivällä tule yhtään tuntuvia supistuksia, pelkästään kivuttomia harkkasuppareita, mutta yöllä sitten saattaa tulla muutamia kipeähköjä..
No varmaa on se että viim.4viikkoa ni vauva on maailmassa :D

kuupas ja tirppana 38+3
 
Voi hyvät pyhät,mistä johtuu et on tuo alakerta niin kipiä ettei taho käveleen päästä? Onko tuo nyt sit häpyluussa tuo kipu vai missä, taas ihan uus juttu,en tämmöstä viimekerrasta muista. Ja auta armias ku koittaa sängystä nousta tai levittää jalkoja ni johan repäsee.
Erehdyin käymään lenkillä tänään ja siitäkös tuo alapää suuttu. Lasketteleeko se vauva alaspäin ja jotenkin painaa vai mikä kumma.

Muuten ei supista eikä vihlo eikä mitään. Nyt ei kyllä oo vauvalla sit lupa tulla ennen tiistain puolta päivää. Tiistaina ois neuvolakin ja jokohan sit vihdoin sais äitipolille aikaa :kieh:

Epäreilua,serkku on vissiin synnyttämässä kun ei oo vastannu viestiin tänään, sillä oli LA 5.2 mut me niin oltiin sovittu et mennään sit yhtä aikaa ja synnytetään käsi kädessä ja nyt se karkas sinne :D Nyt vaan jännään koska tulee viesti :p

labello ja mytty 40+0 edelleen
 
Glow
Labello, mie ihmettelin tommosta kipua kätilölle. Hän sano että se on varmaanki "vaan" sitä paikkojen löystymis kipua tms... Ja vauvakin sinne painaa. En miekää muista ekalta kerralta tommosta kipua. Joko aika kultaa muistot todella hyvin tai sitten yksinkertaisesti niitä kipuja vaan ei ollu.
 
Heipä hei taas kaikille

Täällä pönötetään edelleen, palstakin on ollut jumissa tai sitten tosiaan kaikki muut ovat jo synnyttämässä |O Positiivinen asenne on vähän vähissä taas, eilen sain ihan itkupotkuraivaria kun mitään ei tapahdu. Yöllä oli pari tiukempaa supistusta niin että niihin heräsin mutta ei muuta, ei mitään :( Kolmen päivän rentoutumisen jälkeen ajattelin alkaa taas vanhan lenkkeilyn, eli lähdössä pikapuoliin ulos. Onneksi on edes ihana ilma!!

Hyvää vointia kaikille!
almaa vko 39
 
Glow
Palsta todella jumii, että sekin vielä!

Ihan sama täällä kun ALMA kirjotti. Alkaa positiivisuus olla tiessään, vaikka kuin koittaa itseään tsempata. Ei vaan jaksa enää yhtään ja itkettää.
Illalla muutama hassu supistus ja yöllä muutama kipeä herätti, siinäpä se. Taas pitää mennä sinne "ylipositiivisen" neuvolan th:n luo.
Se niistä "varotteluista" et vauva syntyy ennen LA :headwall:

Täälläki sentään paistaa aurinko, josko sitä kävelis vähän kaupungilla.

Glow & hyvin mahassa viihtyvä Onni rv 39+6, esikoinen se syntyny tällä rv:lla... Nyt pääsen sit nelosella alkaville viikoille minäkin... :attn:
 
Hui! Jospilla on pian oma pikkuinen sylissä!
Ja olin kyllä jo ihan varma, että Kyrsä on vauvaa hakemassa, mutta päätitkin vaan pitää hulluja jännityksessä. =)
Kylpylässä oli mukava käydä, kun joku muu hoiti kaiken ruokailuun liittyvän. Nautin myös hierovasta suihkusta, haluan sellaisen kotiin, teki niin hyvää alaselälle. Siellä kun vielä kehtasi tuhlata kuumaa vettä aika huolettomasti... :whistle:

Neuvolassa kävin

paino +108g/vko
RR 123/84
Fundusmitta 33
Syke +
likkeet ++
pissa puhdas
Raivotarjonta

Eli ei siis mitään uutta.
Meillä kanssa tällein lopussa neuvolassa käydään 1x/vko ja käsittääkseni LA jälkeen 2x/vko.
Seuraavan kerran menen taas ensi maanantaina.

Nyt ulkoilemaan, siellä paistaa aurinko! =)

Kuume & pikkuinen 38+3
 
Onnittelut kaikille vauvansa saaneille :flower: Mikä näitä sivuja vaivaa kun on illasta asti tökkineet,ärsyttää.
Ulkona aivan ihana ilma mutta kävely jotenkin vaivalloista joten ei huvita kävellä yhtään ylimääräistä. Monilla teillä jo lupaavia merkkejä synnytyksen lähestymisestä,pian ropisee taas vauvauutisia :) Täällä ei tapahdu yhtään mitään ja luulnkin että saattaa mennä käynnistykseen,kuopushan syntyi 42+0 käynnistettynä. Tähän asti raskausaika sujunut ihmeen nopeasti aikaisempiin verrattuna mutta tämä loppuaika taitaa tuntua tooosi pitkältä.

Mites muuten joko teillä muilla on kaikki valmiiksi laitettuna? Mulla aivan kesken: pinnasänky kasaamatta,vaatteet laittamatta paikoilleen jne. Huusin huutonetistä perjantaina Gracon turvakaukalon jalustoineen mutta myyjä ei ainakaan vielä ole vastannut lähettämääni sähköpostiin,olenkohan liian kärsimätön :whistle:

Millaisia turvakaukaloita olette hommanneet jos saa olla utelias? Vaunutkin ostin käytettynä,aika kalliiksi tulis jos kaiken uutena hommaa,ei meikän budjetti kestäis :(

Ja KYRSÄ,kiva että löytyy kaltaisiasi jotka tekevät lapsia enemmän kuin sen 1-2 vaikka meitä sitten vähän omituisena pidettäiskin :D

Supistuksia toivottelen ja niiden myötä vauvat meille kaikille =)

Ruttunaama+ruttu 38+2
 
Glow
Nyt alkaa jo pelittää vähän paremmin tää palsta. Kulutan tässä aikaani ja toivottavasti tajuan lähtee 12 bussilla keskustaan neuvolaan.

TURVAKAUKALO; meillä on britax baby safe, muistaakseni :D semmonen puna-musta. 130e, oli tarjouksessa pikku piiassa silloin... ei ole jalustaa, vaikka siihen malliin taitais semmoisen saada.

VAUNUT; minäki ostin käytettynä, tosin vähän käytetyt ja takuuta jäljellä enskuuhun asti. Nyt oon miettiny et oisinki halunnu kevyemmät ja toisen väriset :attn: :D mutta siinä kohtaa piti saada just noi! ja sattu tosiaan olee vähä edukkaammat kun ihka uudet. Brio Kombit, neki on puna-mustat ja harmaata vähän...
MATKARATTAAT; pappa osti jo semmoisetkin, ihanat raikkaan vihreät emma-merkkiset rattaat, niissä on musta pehmee kantopussi. Ne on kivat!

Bytheway, me varattiin risteily koko perheelle! Vappupäivänä siljalle =)
 
Huomenia.. täälläkin palsta tökkiny jo eilisestä asti.. :eek:
viimeyö oli aikas huono, supistuksia tuli 7 minuutin välein jotai tunnin kaks, mut sit mä olin peijakas nukahtanu...että se siitä... :LOL: menkkakipuilua on ollu eilisestä päivästä asti.. joko nyt joko nyt...

Turvakaukalo asiaa: ostettiin huutonetistä vuoden vanhat matkaratas, turvakaukalo ja jalusta setti, eli Graco Miracle rattaat ja graco logico s kaukalo.. nyt jo tuntuu että hyvä yhdistelmä tulee olemaan.. kun saa suoraan rattaisiin esim. kaupassa ym.

tänään saadaan loput huonekalut vauvan huoneeseen, kun sänky ja hoitotaso saapuu mummolasta. meillä on itseasiassa kaikki tarvikkeet käytettyjä, eli joltain toiselta ostettuja vehkeitä, ei meidän budjetit olis kestäny jos oltais uutena ostettu kaikki. hyvä kuntosia ovat, paitsi että noita yhdistelmävaunuja mä vähän mietin että onkohan ne nyt kuitenkaan hyvät, mutta katotaan, saahan ne sitten vaihettua jos osottautuu epäkäytännölliseks..

Jospille suuret tsempit! voipi olla jo nyytti kainalossa, nyt tai kohta.
minäkin haluan!!!!! nyt rupee noita jokojokojoko puheluja ja kyselyjä tulemaan, aamulla jos ei soita sukua ja kavereita läpi ensimmäisenä ku silmäsä saa auki ni kyllä viimestään puoleen päivään mennessä on pari puhelua tulle, nyt on tullu jo yks.. :LOL:

Noni, nyt kahvin keittoon, jatketaan mammat ja jokaiselle supistustuulia (ketkä niitä jo haluaa) :whistle:
-Audriina 39+5
 
Ihan aluksi tsemppiä Jospille! Siellä olet nyt tällä hetkellä luomassa suurta ihmettä! :heart:

Onnittelut Kutri80 ja Sössö79 poikasista! :flower: :flower:

Oli myös ihana lukea synnytys kertomuksenne sössö ja tiitteräinen!

täälä alkaa kärsivällisyys rakoileen pahemman kerran. ei tapahdu MITÄÄN! siis merkkejä synnytyksestä! huomenna neuvola josta ajattelin kysyä lähetettä ä-polille. mulla ollut selässä välilevyn repeemiä, jotka alkaa tässä vaiheessa inhottavasti muistutella itsestään. ja jos vielä kauan menee ja selkä pahemmaksi, niin onnistuuko se synnytys sitten enää normaalisti. masussakin on niin hiljasta, että välillä täytyy olla oikein huolissaan. onneksi kuitenkin aina jossain vaiheessa viitsii tuo vauveli (joka saisi jo kovasti tulla pihalle) ilmoitella itsestään. enää ei tunnu varsinaisia potkuja, ainoastaan välillä sellaista tasaista möyrintää. olis siellä ä-polilla kiva tietää että oisko mitään mahdollisuuksia käynnistykseen ja toisekseen onko napanuoran virtaukset ihan ok.
viime viikon ultrassa terkka epäili taas mahdollista perätilaa, kun äänet kuului ylhäältä ja alhaalta yhtä aikaa. hymyilytti kun oli tk:n puolella kokematon ultraaja ja etsi vauvan päätä varmaan 15 minuuttia. kysyi vaan välillä että milläs viikolla olitkaan. no eikö sen jo mahan koosta luulis näkevän? :LOL: :LOL: :LOL:

sellaista valitusta tällä kertaa, ukko se jaksaa vaan lohduttaa että kyllä se sieltä tulee... no, antais sitten kuulua!


vointeja kaikille pallomahoille ja vauvaantuneille vielä kerran onnittelut!

t. soikku ja minttu 40+2
 
Jospi :flower: :flower: :attn: Ihan kohta sulla vaavi.
[/b]Matmalla jännät paikat myös tänään....

Juu me oltiin ihan varmoja että KYRSÄ on laitoksella. :p

Meikällä vain noita LABELLON kipuja, riippuu ihan tekemisistä.. Ei tee mieli lenkille edes..
Kaupassa kävin.... 4 kassia ruokaa... Ja hiukan huvitti kun lasku oli 98e ja kolme kassia, sitten ei mahtunut ja sanoin kassatytölle, että tarvin vie yhden pussin... Heitin vain että saiskos kaupanpäälle.... Juu ei hän voi kun pitää maksaa. OK toki ymmärrän... Maksoin sitten pankkikortilla 16 centtiä... Oli paljon puhuvat ilmeet herralla minun jälkeeni.. :whistle: :whistle:
Anoppi kokelas oli onneksi kotona tänään, kantoi ystävällisesti kassit sisään.. Muuten olisivat jääneet autoon... Olen lähdössä vielä lääkäriin, tuntuu nuo poskiontelot vaivaavan, vaikka jo yhden kuurin jouduin syömän. Meillä lapset ja isäntä yleensä tuo sitten kassit autosta, kun tulevat koulusta.. Ei ole minusta kantajaksi... Hyvä kun saa ne kärryllä autoon..
Voisihan sitä ukonkin kanssa käydä iltasella... Mutta on nautinnollista olla päivällä kaupassa, kun ei ole kun muutama mummo ja vanhempia pienten kanssa liikkeellä. Saa autonkin ovien lähellä.. Meillä tällä kylällä aika kehno kauppatilanne.. On vain LIDLI, S-market ja cittari... Ja väkeä ruuhkaksi asti... Cittri vissiin hiljaisempi, kun niin iso... Mutta inhoan, kun saa kulkea kilometrin, kaupas et saa kaiken ostettua... Sit eri juttu, kun tuo liikkuminenon taas helpompaa...

Mukavaa viikonalkua, kaikista vaivoista huolimatta, kaikille ja synnytyssuppareita.
Seranzu 37+3
:wave: :wave:
 
huuii jospilla jännät paikat! Onnea koitokseen!!

turvakaukalo on meillä Graco Logico S telakallinen, älyttömän painava kapistus, mutta ehdottomasti hintansa väärti.
Vaunut löytyy emmaljuga smart duo combi ja sisarusrattaat emmaljunga twin cerox 360. Pian pääsee käytännössä testaamaan nuo tuplat ja paljon niiltä odotan. Smart duo combeihin oon ollu pääasiassa tyytyväinen.
Pinnis on kasaamatta, patja vielä pussissaan, mutta jätän ne miehen laitettaviksi sillä välin kun ollaan laitoksella :) eilen pesin turvakaukalon pehmusteet (esikoisen jäljiltä). Vaatteet on pesty, tällä kertaa jätän tosin silittämättä (laiskuuttani).
Imetystyynyn meinasin vielä jostain hommata jos kerkiän.

ON: neuvolasta terveisiä.. 1500g tullu painoa viikossa :eek: :ashamed: taitaa olla turvotusta. Kaikki ok, ei mitään erityistä.
Vauva on kiinittynyt, joten jos esikoiseen vertaa, niin parinviikon sisään syntyy, vaan mene ja tiedä :/

kuupas ja tirppana 38+4
 
Merkkiä myös täältä kun vihdoinkin pääsin palstalle läpi...

Ei niin mitään tapahdu! Eipä se täälläkään ennen tunnu tulevan vaikka kaikki merkit ovat niin osoittaneet :headwall: Huomenna on neuvola, josta th oli siis varma viime viikolla, että sitä ei enää tarvita, just joo. Perjantai-iltana luulin, että viikonlopun aikana tulee, supisteli 7-8 min välein mutta ehkä vaan tunnin ajan, muuttu vielä kipeämmiksi koko ajan. Sitten yritettiin nukkua ja sinnehän ne sit loppu...

Että odotellaan |O

Bourriquet 39+0
 
Heips tännekin!

Turvakaukalo: Meillä myös Gracon kaukalo jalustalla sekä juuri kuljetusfirma toi vaaleanharmaat Gracon Mosaicit. Molemmat huudettu huutiksesta. :D Varsinkin noi rattaat on kuin uudet. Jihuu, nyt päästään shoppaileen. Tosin en kyllä tiedä, miten vaaveli viihtyy kaukalossa pidempää aikaa. Ja ei kai se selälle ole hyvä pitkiä aikoja kaukalossa istuttaakaan. Muuten olisin käyttänyt vanhaa kaukaloa, mutta se ei mennyt mun auton vöihin. Vaunut meillä on keskimmäiselle aikanaan ostetut perussiniset Emmaljungan kuomurattaat ja totesin eilen taas, että olipa hyvä ostos aikanaan. Niin kevyesti kulkevat sohjossakin, vaikka ei ole edes ilmakumipyöriä (jotka toisaalta myös lisäisivät sitä painoa). Jopa esikoinen jaksaa työnnellä ja onkin siitä innoissaan. Varmasti hienompaa tytöstä työntää pikkuveljeä vaunuissa kuin lykkiä nukenvaunuja. =)

Täällä monella alkaakin viikot jo nelosella. Tsemppiä, kyllä ne sieltä ulos tulee! Sitten voikin jo ruveta ihmettelemään kuten minä, että mihin tää aika oikein menee. :eek:

Kössi ja päikyillä oleva poikanen kohta 3 viikkoa jo :heart:
 

Yhteistyössä