Helmikuun Helmiäiset 2016

NassuRessu meilläkin meni asunto vaihtoon! Oli kyllä hirvittävä homma saada edes kuvauskuntoon ja sitten taas näyttökuntoon. Meillä kävi onneksi tuuri ja kämppä meni ensimmäisellä näytöllä. Huokaisin niin paljon helpotuksesta, ettei enää tarvitse siivota. Tsemppiä teille urakkaan! Tiedän tuskasi ;)
 
IMN
Meillä kans okt-etsinnät ollu päällä jo puolisen vuotta. Vähän hidastaa tää rajattu ja markkinoilla melko haluttu alue, jota ei haluta vaihtaa koska pojan koulu.. Yks talo on ollu jo pidempään myynnissä ja se ois meille ihan täydellinen, mutta jotaki tässä nyt vielä himmaillaan.. :geek: ja just tuo oman asunnon myyminen stressaa..
 
IMN, onneks mä en harrasta asiallisia kenkiä :ROFLMAO: lenkkari tyyppisillä onneks mennään.

Täällä on keksitty että on kiva herätä 04+- tunti ei rauhoitu kun tissille, tai no varmaan jos tarpeeksi kauan saisi huutaa mutta.. koska me (ja naapurit) halutaan nukkua niin tunnin jälkeen olen ottanut tissille. Ehkä vähän vesittää tuota unikoulua mutta nukkuu sentään sinne asti omassa sängyssä. Eikä toki nukahda heti vaan mielellään nukkuisi koko loppuajan tissisuussa = itse en nuku juurikaan.. Se uni on vaan niin tärkeää itselle, nyt varsinkin kun mies on ollut viikon verran kipeänä, ei jaksa muuta oikein kun makoilla sohvalla niin eipä ole kauheasti apua :(

Kauhulla ajattelen jos pitäisi kämppä pysyä siistinä myynnin tms takia :rolleyes:
 
IMN
Meillä on alkanu nukkumaanmeno tuottaa hankaluuksia.. (n) joka kerta pitää "huudattaa" tyttöä että nukahtaa. Jos sinne huoneeseen menee hyssyttelemään niin nukahtamisessa menee kahta kauemmin. Sitten nukahdettuaan herää joka hemmetin risaukseen, esim siihen kun mies tulee töistä tai isosisko menee nukkumaan ja sama huuto alkaa uudestaan. Yhtäaikaahan näitä kahta ei voi laittaa nukkumaan, koska se menee aina vaan höpötykseksi.

Mää pistin tänään iha ranttaliksi ja ostin extempore uuden pyykkikoneen. Alkaa tällä porukalla olla sen verran pyykkiä, että loppuu kuivaustila kesken, joten oli pakko saada kuivaava kone. Hihiii, huomenna pääsen leikkimään sillä! :LOL:
 
Meilläkin on nyt sellanen äidin perässä joka paikkaan -vaihe ja lahkeessa roikutaan et päästäis syliin. Ollu jo muutaman viikon. Kuuluu ikään..? Tuntuu ettei mitään saa tehtyä, lelut ei kiinnosta. Jos ollaan kerhoissa niin ei oo tätä samaa, kotona vaan. Onko sillä tylsää vai häho_O:LOL:

Meilläkin synttärien kellonaika hakusessa kun unet tuntuu muuttuvan nyt koko ajan ja varmaan yksiin uniin siirtyminen lähellä. Eilen jo pärjäskin niillä pelkästään. Pidetään kuitenkin kai klo 13 ja sankari on joko hereillä tai ei :D
 
Moona tännään 1v

9605g, 75.9cm (73.6 ja 8980g 10kk iässä)

Tasasesti kasvaa, höpöttelee (äiti, mummu, ei ja heihei) kävelee taaperokärryn kans hirveetä kyytiä. Ei uskalla päästää irti tuesta.

Kaikki rokotteet otettiin samalla kertaa.
 
Onnea Nassureissu teidän tytölle :) täällä pari viikkoa synttäreihin mutta neuvolaan yli kk kun ei ollut oikein aikoja (n)

Voisko tuo osata kertoa mikä noihin öihin vaikuttaa. Toissayönä nukkui 21-6.20 heräämättä, viime yönä heräsi 02 ja rauhoittui vasta tissille kun pari tuntia muuta yritettiin.. :oops:

Unohdin viimeksi kertoa että meillä kävellään, jos halutaan :ROFLMAO: lähti maanantaina liikkeelle mutta ei ihan hirveästi viitsi vielä, mielummin konttaa:whistle: eikä vielä kyllä nouse ilman tukea ylös
 
Meillä on pojalle ilmestyny pieniä pyöreitä alueita iholle, mitkä on kuivia. Reidet on myös kuivat. Vähän huolettaa että mikä ihottuma kyseessä, mietin et voisko olla kyse peräti psoriasiksesta kun sitä on äidilläni. Jalat ehkä menee kuivuuden piikkiin mutta noi pienet kuivat "läiskät" mietityttää, on erilaista kun jaloissa(n). Nla vasta 7.3 odotanko sinne vai. Perjantaina meillä olis hammaslääkäri, voisin sen jälkeen kipasta neuvolan kautta jos heillä ois aikaa kattoo että onko mitä.
Rasvannu oon ihoa joka päivä reilusti abopasen perusvoiteella.

Muuten kuuluu hyvää:). Poika myös on oppinut sanomaan, kiitos, anna ja namnam:ROFLMAO:. Mulla ihan kyyneleet kirpos silmiin ku yka ilta poika toi minulle jotain roskaa ja kun sanoin kiitos niin käänty ja hoki: "kiitto,kiitto,kiitto":love:. Niin iso jo:).

Onnittelut jo vuoden täyttäneille:).
 
Tähkä: Onko läiskät kunnolla punaisia pohjastaan? Entä ovatko tarkkarajaisia? Psorissa on tyypillisesti tarkkarajaisia ja punaisia pohjalta olevia läiskiä, jotka hilseilevät. Jos läiskät on epämääräisiä kuivia ja hailakan värisiä, kuulostaa enemmän atooppiselta.

Meillä tepsutellaan ees taas. Ei paljoa enää konttaaminen kiinnosta. Tavarat kulkee jatkuvasti paikasta toiseen ja JOKA paikkaa tutkitaan. Keittiöstä löytyy millon mitäkin leluja laatikoista ja taas olohuoneesta löytyy vispilää sun muuta... Hauskaa. Autolla luonnollisesti päristellään brumbrum ja kuormurin lavalle laitetaan kyytiin tuttia ja palloa. Aika oivaltavaa.
 
IMN
Meillä on jokaisella lapsella puhjennut atopia noin vuoden ikäisenä. Isälläni on paha atopia ja itselläni lievä, lähinnä siitepölyaikaan ajoittuva. Yleensähän se tosiaan on pahimmillaan kylmillä, kuivilla ilmoilla.
Myös siis tällä nuorimmaisella on ihottumaa ja hänellä selvästi sisarusliigan pahin. Juurikin punaisia, tosi kuivia läikkiä vatsan, rinnan ja taipeiden alueella ja muutenkin iho on kauttaaltaan kuiva. Välillä kutisee niin että itkettää ja kaikki perusvoiteetkin kirvelee. Rasvaillaan päivittäin aqualanin perusvoiteella, pahimpiin kohtiin bepanthenia ja ajoittain 1% hydrocortisonia. Ei vaan tunnu tääkään rasvailu riittävän.. Pesulla käydään vaan kerran viikossa ja pyllykin pyritään pyyhkimään kosteuspyyhkeillä, koska vedellä läträäminen kuivattaa niin kauheasti.

Kannattaa ainakin alkuun vaihtaa kaikki pyykinpesu- ja huuhteluaineet hajusteettomiin, joissa allergia- ja astmaliiton hyväksyntä. Jauhemaisia aineita kannattaa välttää, koska niistä jää enemmän pesuainejäämää.
 
IMN
Atopialta tuo minusta näyttää ja puhkeamisikäkin on tosi tyypillinen :) toivottavasti rauhoittuu iän myötä. Meillä ainakin on kolmen vuoden ikään mennessä parantunu huomattavasti. Riittää siinä silti rasvailtavaa (n) meillä on näin talvisin rasvausjono vessan ovella :LOL:

Voin kans yrittää laittaa huomenna kuvaa meidän "diagnosoidusta" atopiasta, niin saat vähän vertailukuvaa :)
 
Joo, hyvä niin jos "vaan" atooppista olis. Lasten isällä on myös jonkinlaista ihottumanyppyä molemmissa olkavarsissa et eipä tuo kai ihme että tulee lapsille. Itellähän iho onki ku vauvan pylly:ROFLMAO::LOL::LOL:.

Vertailukuvat otan mielelläni vastaan:).
 
IMN




No niin.. Nuo tummana näkyvät läikät on siis luonnossa punaisia, en tiiä miten kamera näki asian noin :LOL: tää on nyt siis paranemisvaiheessa olevaa ihottumaa, joten iho on pelkästään kuiva, eikä märkivän näppyinen..
 
IMN
Aqualan Duo perusvoiteena 1-2krt päivässä kauttaaltaan koko iholle, Bepanthen pahimpiin ärtyneisiin kohtiin joista iho rikki ja ehjälle ärtyneelle iholle hydrocortison 1% tarvittaessa. Aina ensiapuna bepanthen ja jos se ei auta niin hydrocortison. Kortisoniahan ei saa rikkoutuneelle iholle tai kasvojen alueelle käyttää :)
Onneksi kohta on kevät ja ilmat alkaa lämmetä ja iho parantua. Kesällä sitten paljon (kohtuudella) auringossa oleilua niin ensi talvi on helpompi :)
 
Täytyypä kipasta apteekista hakemaan huomenna rasvaa. Pojalla hammaslääkäri huomenna klo 10 ja koiranpennun rokotukset klo 9, kiirettä pitää:D. No onneks mies on saikulla niin saa vähä jakaa menoja.

Meillä poika nukkuu yöt nykyään sairaan huonosti:sleep:, herää klo 2-3 ja huutaa,huutaa ja huutaa... Yleensä reilu tunnin, muutaman minuutin saattaa nukkua ja sit taas alkaa. Enkä oikein tiiä että mistä nyt kiikastaa:unsure:. Paras keino tähän mennessä ollu tissi:rolleyes:..
Huonosti ku oon nukkuu nii kiukku on taattu ja paska fiilis koska on tullu korotettua ääntä useasti...:(. Pakko alkaa käymään päivittäin ulkona nyt ku pakkaset hellittää jos se auttais vähä omaanki väsyneeseen fiilikseen.
 
Mulla ei ole mitään kokemusta noista ihottuma jutuista, toivottavasti ei tulekkaan.

Tähkä, kuulostaa meidän unilta, jos tuollai herää niin mikään muu ei rauhoita kun se tissi :whistle: paitsi yks yö nukahti viereen kyllä ilman tissiä, kun tarpeeksi oli huutanut... mut nyt on useimmiten nukkunut 21-05/06 ja sit vielä kasiin asti tissi suussa. Et aika kaukana ollaan siitä aamu imetyksen lopetuksesta, koska mä en haluais millään herätä noin aikasin :whistle: onko Fiona teidän aamut yhtään helpottaneet?

Meillä nyt sitten oikeasti kävellään, noustaan ylös ilman tukea jne :D vielä välillä valitsee konttauksen mutta osaa halutessaan kävellä. Ulkona vaatii kyllä vielä treenausta noiden toppavehkeiden kanssa. Sanoista tulee auto ja hauva :rolleyes:
 
IMN
Meillä ei vieläkään kävellä, oisko osin tytön malttamaton luonne syynä :rolleyes: tahtoo päästä hirveällä vauhdilla joka paikkaan, joten konttaus on kätevin tapa. Pieniä hetkiä kuitenkin seisoo ilman tukea ihan huomaamattaan. Ja tuettuna tanssii niin että matotkin luisuu alta, joten motoriikka lienee ok :LOL: tää tanssi on muuten hauska homma. Tyttö tanssii ihan kaiken tahtiin! Löytää rytmin imurista, tehosekoittimesta, pyykkikoneen hurinasta.. oikeestaan ihan kaiken tahtiin voi heiluttaa peppua :ROFLMAO:

Joka tapauksessa, esikoinenkin lähti kävelemään 13kk iässä, kuten minä ja molemmat veljenikin. En siis ota suurempaa ressiä :)
Sanoja tulee kumminkin jo äiti, isi, anna, mamma, namnam (onko tää edes sana :D) ja Ellu. Jotain tutin tapaistakin on höpissyt :)

Ääh, taas tää välikausikysymys.. kestääkö softshellit hankausta? Palveleeko siis tarkoitustaan konttausikäisellä?
 
Mä pohdin kans softshelliä pikkuveljelle. Isoveljen name it haalarissa on polvien kohdalla vahvikkeet, eli luulis että kestää, ellei nyt ihan aina jossain murskeessa konttaa:D..

Viimeyö meni ihan hyvin, annoin särkylääkkeen illalla, että oisko hampaasta johtuvaa, yks on tuloillaan nimittäin(n). Voisko joku keksiä laitteen millä lukea vauvojen ajatuksia/kiputiloja:ROFLMAO:.
 
Täällä tuo kävely on selkeästi avannut uuden maailman, ainakin kotona. Löytää joka nurkkaan ja kaapeille ja nyt on kiinnostunut myös meidän rappusista, mitkä on aiemmin saaneet olla rauhassa.

Mutta vastapainoksi meillä on nyt toista päivää kuumeessa, aamuyöllä oli jo 39 mutta lääkkeellä laskee ja silloin ei huomaa edes että kipeenä olisi. Toivottavasti ei ole sama tauti kun miehellä muutama viikko sitten, kesti viikon ja lopulta lähti vasta antibiooteilla.. lauantaina pitäisi viettää niitä synttäreitä, saas nähdä (n)
 

Yhteistyössä