HELMIÄISET 2007

Teemu on nyt ~5,5kk vanha ja nyt on alkanu päivittäin kääntyillä vatsalleen. Tänään nautti ulkona vauvakeinussa kiikkumisesta kun kokeilin.

Nyt alkaa vasta kasvissoseet (=peruna+jotain muuta) maistua ja avaa niillekin suutaan. Hedelmäsoseet maistuneet aika hyvin alusta asti. Reilu 3 viikkoa soseiltu. Koskahan puurot ja liha alottaisi??

Päivät alkaa 8 kieppeillä. Aamupäivällä vaunuissa 30min-1,5h unet.
Sitten sisälle kasvissoseilemaan (menee 3 jääpalan verran) ja vettä nokkamukista päälle.
Päiväunet sisällä 1-2,5h.
Illan suussa marja/hedemäsosetta 1/3prk.
Iltanokoset 30min sylissä/vaunuissa.
Tissiä pitkin päivää.
Yöpuulle nukahtaa 22 mennessä.
Yöllä nukkuu ekasta syötöstä asti välissämme, syö joku 3 kertaa yössä varmaan.

Näin meillä, mimmosia rytmejä teillä?
 
Huomenta vaan täältäkin :wave: Me kans käytiin 5,5 kk neuvolassa tällä viikolla ja mitat olivat nyt sitten
70 cm
8045 g
43,6 cm
pituus menee keskikäyrää ja paino kuulemma nyt sitten vähän alakanttiin :whistle: juu niin varmaan....saisivat käyränsä aina joskus työntää jonnekin :kieh:

Sadetta kysyi rytmistä niin meillä on nyt herätty kuuden jälkeen ja
06.30 syödään puuro+maito
sitten noin 8.00 nukkumaan ja jos hyvin käy niin nukutaan 9.30-10.00
10-10.30 on taas nälä ja silloin syödään lihasosetta kunnon annos+maito
n.11.30-12 nukutaan ja herätään taas n.13.00
13-13.30 syödään hedelmä/marjasose+maito
14.30-15 taas nukutaan hetki
16-16.30 syödään kasvisose+maito
sitten tässä välissä nukutaan tai sitten ei
ja n. kello 19 syödään iltapuuro tai velli+ maito
ja n.kello 20.00 mennään yöunille

nyt pitääkin mennä laittamaan Nuutti vaunuun unille :wave:
 
Meillä on tossa vähän yli 9 se painokontrolli.. voin vaa sanoa että ei mikää ihme että näillä helteillä ole mikää paino noussut |O Tyttö syä tosi vähän ja taas mennää pelkällä korvikkeella ja vellillä ku helteet taas alko ni alko myös totaalikieltäytyminen soseista ja lusikasta |O |O

Meillä mennään eteenpäin vierimällä.. :D johan siinä menee pää pyörälle ku ensin käännytää mahallee ja siitä selällee ja mahallee ja selällee.. :D:D:D :heart: Äitin rakas :heart: Ja sit eilen opittiin se että eteenpäin pääsee myös sillai et jalkoja vaa työnnetää.. Eli Viivi työntää jalat pepun alle ja sieltä työntelee eteenpäin itseään.. :D:D
 
eli painoa oli 7050g ja pituutta 65cm hyvin kuulema neiti kasvaa.. Ja nyt kun oli oma terkka paikalla ni hän sano että ihan "turha" käynti tämän painon suhteen.. että eihän hetkeäkään epäilly etteikö se nousisi.. mut silti hyvä että asia sai VARMUUDEN

Kaikin puolin kehui tyttöä.. :) :heart: Päässä vähän karstaa ja sitä pitää kampailla tai rapsutella pois..

Eli mun murheeni ja huoleni siitä painosta on nyt historiaa.. :) jeejee..

Nyt meen nukutteleen tuota neitosta..

Elina ja Viivi n.5,5kk
 
Ei oo toi soseiden syöminen meidän pikku-ukolle mitenkään mieluista. Nyt on kolme viikkoa maisteltu, eikä yhtään parannusta asiaan. Aluksi Atte vaan sylki kaiken pois, mutta nyt se on ruvennu raivoamaan aina kun näkeekin lusikan ja purkin. Oon kokeillu eri makuja, äidinmaidolla höystettynä ja ilman, sekä eri lämpöisinä. Kaikki maistuu ihan yhtä kamalalle Aten mielestä. No, tänään vihdoin sain sen aamulla syömään luumua ja päivällä kukkakaalia melko nätisti, mutta iltapuurolla taas raivottiin. Johtuiskohan sekin sitten helteistä, niinkun ElinaJohanna neidillä.

Meillä rytmi on nyt tällanen:
8.15 herätys ja hedelmäsosetta
10.00 päiväunille, herää noin klo 12
13.00 kasvissosetta
13.30-14 taas unille, herää noin klo 15.30
18.00 lyhyet unet, noin 45 min
21.00 iltapuuro
22.00 yöunille
4-5.00 yösyönti

Heräilee kyllä useamman kerran yössä, mut yleensä yks kerta syöntiä riittää. Tissiä saa ennen nukkumaanmenoa ja muulloin tarvittaessa.

Joo, nyt on siis ton iltasyönnin aika, joten :wave:
 
AAM
meillä vedetty soseita jo n. kolmesta kuukaudesta etiäpäin kun poika alkoi heräilemään yöllä tosiaan sen kahden kk "täydet 8 h nukutaan" jälkeen, totesinpa silloin että tissimaito ei herralle enään iltapalaks riittänyt ?!

Puurot aloitettiin 5kk iässä sillä muksun banaanipuurol hyvin uppoo ja ei maksa paljon :D en nyt tiedä paljonko maistuu banalle mutta kyllä poika tykkää.. nyt jotai semperiä vedellään, omena-päärynä, edelleen maistuu .. ? Lihaa ollaan syöty kans siitä 5 kk eteenpäin, kanaa, possua on helpoimmat aloittaa mutta EI tosiaan uponnut ekalla kerralla ilman kakomisia :D raukka.. eikä tokallakaan mennyt sujuvasti.. vasta noi 5 kerralla alkoi vähän hoksaamaan että ei tää ehkä nyt niin pahaa olekaan.

Allun normipäivä
- herätys klo 06-07 (keikkumista ja hötkyilyä isin kanssa)
- 08-09 hujakoilla (tissille)
- 09-10 pienet nokoset vielä
- 10-12 nokosten jälkeen puuroa ja sen jlkn leikkiä ja seukkaa mamman kanssa
- 12-14 sosialisointia kylillä ja tahoilla (poissa kotoa pääasiassa)
- 12-14 syödään myös sosetta kasvis/hedelmä vaihdellen, kotona tai kylillä missä ollaankin tähän yhdistettynö yli jos herra tahtoo rintaa
- 14-16 kotona yleensä jo ja on tutiaika taas (lyhyemmät noksut yleensä about 1h)
- 16-18 isi herää, isin kanssa seukkaa ja pääruokaa + tissiä (kana/possu-sotkua, mamin laittamana yleensä)
- 18-20 seurustelua vanhempien kanssa ja leikkiä ja vanhemmat syö yleensä pojan kanssa samassa ruokapöydässä, en tiedä syödäänkö muilla jo ?
- 20-21 iltapuuro ja enemmän isiaikaa (isi käy yötöissä ja lähtee siinä ysin jälkeen duuniin:) )
- 20-21 Allu ottaa daisaria ja nukahtaa iltaunille syliin tai tissiin kiinni :p

ja seuraavana aamuna uusi ohjelma alkaa about siinä 06-07-08 pintaan välillä vaihdellen... :)
 
Huomenta vaan kaikille....

Allusmamma...meillä kans syödään ainakin silloin tällöin yhtä aikaa Nuutin kanssa, kun tuo ihan kohtalaisen hyvin syöttötuolissa istuu ja tuntuu nauttivan siitä kun kaikki on yhdes koos :D joskus taas sitten syödään kun Nuutti nukkuu rattaissa tai sitten jos on just syöny niin saattaa sitten muuten vaan istua pupertamassa maissinaksua meidän seurana

Vai on se Ilana jo tukea vasten noussut...hurjaa kun nää meidän pienet kasvaa ja kehittyy =) no toivottavasti malttaa sentään vielä uudesta taidosta huolimatta nukkua

Tänne ei mitään ihmeellistä kuulu, paitsi kovin tuo Nuutti pyörii ja häärii ja liikkeelle yrittää ja löytyy ties mistä jos hetkeks silmä välttää :whistle: ja kovin täällä jännätään maanantaita kun esikko aloittaa sitten sen koulutien =)
 
Heiparallaa :wave:

Juuri tulin tyttöä viemästä kouluun..toinen jäi niin reippaana töröttämään :D :'( :xmas:

Ilanan vaavi on sit pitänyt treenit lähes samoihin aikoihin mitä meidän tyttö...neiti tosin yritti pyllertää hassusti itseään istumaan... :D

Ahaa,pappa tuli joten palaan asiaan iltasella... :wave:
 
Heipsan... Täällä kans yks äitee kun vei esikkonsa kouluun tänään...kyl vähän tuli äidille tippa linssiin :'( :D mutta hyvinhän tuo oli päivän siellä pärjännyt ja nyt on eka kirjakin päälystetty jo =)

Nuutti ollut tosi kränä nyt muutaman päivän... nuhaa on ja massu sekaisin vähän ja ikeniä hinkkaa kovasti ja kuola valuu...joskos nyt jo niitä hampaita :whistle:
 
alkaa tulemaan ton syömisen tai pikemminkin syömättömyyden takia. Ei sais verrata toisiin mutta harmittaa, kun muiden vauvat syö vaikka mitä ja toi vaan huutaa ja raivoo, jos edes näkeekin lusikan ja sosepurkin. Toissailtana sentään puuro kelpas, mutta eilen illalla taas ei, vaikka samaa puuroa tarjottiin. Rinta kyllä kelpaa ja siinä viihdytään vähintään puoli tuntia, yleensä kauemmin.

Vai oli Ilana jo ruvennut seisomaan. Atella on vielä melkoiset hyytelökoivet, ei varmaan vielä vähään aikaan siihen puuhaan ryhdy. Istuminenkaan ei vielä oikein suju.
 
Ei huolta Zalmiakki... Ei meilläkään juuri nimeksikään soseita syödä. Parhaimmillaan syö vajaa puoli purkkia peruna-porkkanasosetta. Viime aikoina ei juuri sekään oo maistunut. Hedelmäsoseet pärryttää heti pois suusta. Puuro maistuu iltasin hyvin. Eli oikeestaan aika lailla tissivauva vielä.Ja maitoa tuleekin sitten taas vaihteeks niin että lentää kaarena kun neiti päästää tissistä irti. En oo jaksanut tuolla kiinteiden huonolla menekillä vielä stressata. Kaikkihan ne on jossain vaiheessa oppinut syömään ja meidän neiti ei ainakaan nälkiintyneen näkönen ole :LOL:

Mä olen muuten siis se nimimerkki äiskä (10.2.2007 synt. ttö), en vaan saanut sillä nimellä enää rekisteröityä.

Mutta et ole siis ainut joiden vauva ei vielä kiinteitä kunnolla syö. Välillä aivan hirvittää miten paljon toiset syö. Mutta kaikki menee omalla tavalla, omalla tahdilla... ei stressata :hug:
 
Heipsan kaikille :D
Ilanalle onnittelut uudesta opitusta taidosta.Mites allergiat?
Meillä poitsu 6kk jälkeen oppi nukkuun omassaan ja 1-2 syöttöä enään yössä =)
2 hampua alhaalle ilmestynyt.
Kaikille mukavaa viikkoa!
sai ja poitsu 6,5kk
 
Pikaiseen tulin lukemaan kuulumiset ja nostan! Ollaan maalla, en nyt ehdi kirjoittaa.. kiinteät on aloteltu ja hyvin uppoaa. Mutta Zalmiakki, ei huolta, meillä esikoinen oli sellainen että vasta 7kk iässä alkoi menemään kiinteät, yhdessä yössä sitten keksi että tämähän on kivaa :) Äidiltä vaadittiin kärsivällisyyttä :hug:

Hauskaa viikonloppua kaikille Helmiäisille!!
 
Heipat taasen!

Allusmammalle tervetuloa munkin puolesta! :wave: Mekin asutaan espoossa, Espoonkeskustassa. :D

Ilanalle onnittelut uudesta taidosta! =) Kiirettä pitää joidenkin pikkuiset tossa kahdelle jalalle nousemisessa. Meitin neiti ei vielä edes ryömi, mutta se vaihe saattaa jäädä väliinkin kun jo punkee itteensä konttausasentoon. Esikoinenkaan ei ryöminy koskaan vaan lähti suoraan konttaamaan. Seisomisessa jalat on vielä aikamoista aladoobia. ;) Varmaankin menee vielä muutamia viikkoja...ellei kuukausia ennen ku nousee ylös.

Zalmiakki-> turhaan murehdit tota kiinteiden syömättömyyttä. Mun esikoinenki sylki kaikki liharuoat pihalle todella pitkään kunnes kekkasin sekottaa hedelmäsosetta liharuokien sekaan. Hedelmäsoseet oli tosiaan ainoot mitkä uppos tappelematta. Sitten vähän kerrallaan vähensin niiden määrää kunnes lopulta oppi syömään liharuoat liharuokina. Puuroista tykkäs alusta pitäen ja niitä syötiinki tosi paljon.

Meillä oli toissapäivänä 6kk neuvola ja Netan mitat on 68cm, 7140g ja pipo 43. Aikasta hoikanpuoleinen tuo neiti on, mutta ei se menoa haittaa. Maitoa juo liian vähän joten neuvolatäti käski puolittamaan kiinteiden määrät. Nyt syö siis vaan puol purkkia kiinteää / ateria. Maitoa on mennyt tällä muutoksella jonkin verran enemmän. Täytyy noita puuroja ja jugurtteja syöttää niin saapahan ainakin tarpeeksi kalkkia.

Mutta nyt pitää mennä pakkailee tavaroita kun lähdetään mökkeilemään viikonlopuks kunhan tuo ukko pääsee töistä.

Hyvät viikonloput kaikille!

Se on :wave:


NeJo ja Netta (pvää vaille 6kk) :heart:
 
Heippa!

Atte täytti eilen 6kk ja sai mummolta lahjaksi paljon astioita. Jos niille joskus käyttöä tulis :) Joo, ei sais stressata tota syömistä mutta jotenkin niin turhauttavaa, kun mikään ei maistu vaan aina kiukuttaa kun lusikka ilmestyy näköpiiriin. Pari lusikkaa kun saa uppoamaan, niin se on jo juhla. Atella kun on toi paino ollu koko ajan siinä miinuskäyrällä, -10 tienoilla niin toivoin, et noi soseet olis sitä vähän nostanu. Mutta eihän sille mitään voi kun ei maistu niin ei maistu, pakolla kun ei voi toista syöttää. Maitoa onneks mulla tulee tosi paljon, niin syö sit ees sitä.

Atte on vähän laiska ryömimään, mutta sitte kun saa jotain kiinnostavaa näköpiiriin, esim. videot, niin sitten tulee varsinainen spurtti että jäis Virenkin kakkoseksi =)

Hyvää vkl kaikille!

Zalmiakki ja Atte 6kk ja 1 päivä
 
Huomenta helmiäiset :wave: meillä selkis vissiin huonon syömisen syyt...kaks hammasta tulee ikenestä ulos hetkenä minä hyvänsä...tuntuu jo pientä kärkeä niistä ja ikenet on läpikuultavat :D

Huommenna meillä sitte juhlitaan 6 kk:n iän saavuttamista :heart: äitin iso poika jo...minne tää aika onkaan kadonnut :eek:
 
AAM
tuli noista ruoista mieleen, meillä itseasiassa kans käytetään tuota makeaa vähän tutustuttamismerkeissä.. kanaa ja lihan kanssa..isompi klikki kana/liha ruokaa ja kärkeen sitten makeaa. Toimii ! kaveri vähän käkii ja irvii ja maistelee mutta toimii ja joka kerralla vähemmän makeaa mukana ;) velmu mami.. ja nyt mene kanavihannes maissin kanssa, juu sitä kans laitan mukaan niihin tai bataatti mössöä. Bataatin nimeen vannon, poika inhoaa perunaa, en tiä miksi.. mun ölempparia pienenä (ja vieläkin syön jos jaksan tehdä :p ) möösätty peruna ja muna mössö ja vähän maitoa ja hitunen suolaa. 2Vanhan ajan" ruoka(ko)..
 
Soseita syödään taas :) ja hyvin maistuu.. jejee.. päikkärit on pidentyny sillai et ekat unet mitkä nukutaa on 1,5 -2tuntia ja muut on sit torkkuja.. pidempiä tai lyhkäsempiä.. mut jotain edistystä siinäkin.. :D
Viime yönä meillä herättiin vain klo 4,30 syömään.. :) jeejee.. :D Mä olin ihan ihmeissäni ku katoin kelloa ku tyttö heräs syömää.. voi ku tollanen jatkuisi vielä.. ja sit pikkuhiljaa pääsis kokonaiseen yöhön..

27.päivä meidän Viivi on 6kk :heart:
 
Mäkin kokeilin tota konstia, et sekotan hedelmäsosetta puuroon ja kasvissoseeseen, Atte kun muutamana aamuna söi hedelmäsosetta ilman raivaria. No ei menny se huijaus läpi eikä sit enää eilen ja tänä aamuna oikeen hedelmäkään menny suuhun. Eilen illalla jostain syystä kyllä puuro kelpas ja sen ansiosta nukkui klo 22-8 heräämättä kertaakaan! Oli iloset vanhemmat aamulla :D

Nyt mennään taas testaamaan, miten soseet kelpaa.

Profiiliin vaihdettu uus kuva.
 
Moikka!
En olekkaan aikoihin kerennyt tänne kirjoittelemaan. Meillä on mennyt ihan hyvin. Rasmus kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia! Pyörii napansa ympäri ja nostelee itseänsä käsiensä varaan. Vielä ei ryömitä, mutta eipä tuolla ole mitään kiirusta, pysyisipä vielä mun pienenä vauvanani.
Palailen paremmalla ajalla kirjottaan lisää, poitsu nukahti syliin..
Jutta ja Ranttu
 
Kylläpä sitä on kiire ku ei ennätä koneella nykyään istumaan... Tai olen välillä käynyt pikaisesti lukemassa viestejä, mutta suurin osa ajasta menee muilla foorumeilla ja ompelukoneen ääressä. Pääs nimittäin käymään niin et tää mamma hurahti totaalisesti kestojen ompeluun vaikka alun perin oli tarkoitus ostaa niitä valmiina. Jäin kuitenkin (pihiyttäni :snotty:) miettimään, että saisinko olemattomalla ompelutaidolla tehtyä itse noita, ku yhden ostovaipan hinnalla saa muutaman valmiin jos ite tekee (riippuu tietty matskuista joista tekee). Ja sainpahan tehtyä ja niitä olen nyt sitten väsäillyt. Sivu- ja etutarrallisia taskuja. Ostinpa sitten sitä varten uuden ompelukoneenkin, että siinä mielessä ei tule halvemmaksi jos sen hinnan työntää noihin vaippoihin. Mutta meinaanpa ommella joitain vaatteitakin, että kyllä sille tarvetta on ollut.

Helmi täyttää huomenna ½-vuotta ja perjantaina olis sitten 6 kuukauden neuvola, eli ilmoittelen sitten mittoja. Meillä ei kanssa olla viihdytty paikallaan n. 3 kuukauteen. Kamala vimma on ollut eteenpäin siitä lähtien ku oppi kääntymään selältä vatsalleen ja kovasti se pienempänäkin oli sitteristä nousemassa. Esikoinen oli olevinaan tosi liikkuvainen ja lähti mielestäni aika aikaisin liikkeelle, mut Helmi pistelee menemään vielä kovemmalla innolla ja vauhdilla. Mutta niin se oli vilkkaampi masussakin. Eteenpäin Helmi lähti 4 kuukautisena, työs itseään jaloillaan eteenpäin nenä maassa ja siitä sitten homma lähti etenee enemmän ja enemmän oikeaksi ryömimiseksi. Sitä on nyt harrastanut vähä päälle 5 kuukautisesta, kuten konttausasennossa huojumista. Jalkoja siirtää ees taas kuten kontatessa tehdään mutta käsiä ei vielä ymmärrä liikuttaa, niin tupsahtaa sitten nokalleen tai hienosti eteenpäin.

Hampaita on alaleuassa 2 ja lisää on tulossa vauhdilla. Siitä tulikin mieleeni, että jos hierotte vauvojenne ikeniä, niin tuntuvatko poskihampaat siellä kovina pahkuroina? Mein neitillä ku ne ovat tuntuneet kovina siellä 4-kuukautisesta ja noi hampaat pitäs tulla noin 14 kuukauden ikäiselle. Parikuukautisesta on tehnyt noita hampaita ja kun siitä neuvolassa mainitsin silloin, ni sanoivat vaan, että se kuuluu tuohon ikään, että se on keksinyt kätensä.. Juu mut ei kai käsien keksiminen pistä itkemään kipuitkua? Oireet olivat ihan samanlaisia ku Onnilla saman ikäisenä ja varhain sille alkoi tulla hampaita. Oliks sillä 8 kuukautisena 6 hammasta. Ne tulivat aina ryppäinä. Nyt Helmillä näyttäis olevan tulevan etuhammas ylöskin.

Muuten menee tappavan tasaista tahtia ja ihan hyvin. Siis uskomattoman tyytyväinen vauva :heart: Olo on vähän haikea, kun huomenna lopetan äidinmaidon luovutuksenkin, tulee luovutusraja vastaan. Onneksi imetys kuitenkin vielä jatkuu. Ajattelin sinne vuoden ikään jatkaa ja sit lopettaa, ku tuntuu, että se esikoisen imetys oli vähän turhan pitkä. Vaikka ei siitä mitään haittaakaan ollut.

Kiinteät uppoavat aika nihkeesti eli edelleenkin lusikan kärjellisiä, ei muuta.. Pikku hiljaa sais tahti muuttua. Vaikka tuskinpa nälkään kuolee, ku maito täyttää ihan hyvin mut ravitsemuksellisesti tarviis muutakin. Nyt kun aloitan täyspainoisesti noi kiinteät ni koitan laittaa samalla kuntoon omankin ruokavalion.. Jos vaikka sais nuo raskauskilot pois..

Kolmatta kuumeilen yhä edelleen ja olen päättänyt, että ennen ei projektiin ryhdytä ennen kuin KAIKKI entiset raskauskilot ovat lähteneet ja muutenkin on elämäntaparemppa tehty. Enemmän sitä pakkopullaa eli liikuntaa ja säännöllisempi rytmi elämään muutenki...

Päivänjatkoja! Helmi heräs ja lähdetään mummille ja papalle, jotta äippä pääsee ompelukoneelle, kun esikoinen pisti uuden koneen huoltokuntoon :p
 

Yhteistyössä