HELMIÄISET 2007

piparix: mä ihmettelin just aamulla kun tunsin oikein kuinka valuu ja jälkivuotokin alkoi jo olla lopuillaan. Taitaako perhana sentään menkat alkaa :eek: Esikoisesta mulla alkoi vasta 7kk synnytyksen jälkeen ja imetin myös. No ei kai sille mitään voi. Ketuttaa vaan hieman.

Eilinen oli kyl aika kamala päivä. Tyttö aina välillä valvoo päivisin pitkiä aikoja, mut eilinen oli kyl pohjanoteeraus. Aamu seitsemästä valvoi siis lähes koko päivän 22.30 asti \|O Toki siis sylissä otti sellasia vartin unia, mut kun laskin lattialle, sitteriin tai sänkyyn niin minuutin päästä kamala huuto. Teinpä siinä sitten kaikkia päivän hommia tyttö olalla. Yö meni kyl ihme kyllä hyvin. Alkuyön nukui omassa sängyssä, mut loppuajan mun vieressä. Nyt onneks nukkunu tunnun verran tuossa sitterissä. Toivottavasti tämä päivä menis hieman paremmin. No nyt heräileekin....

Jaksamisia kaikille kipuileville/sairastaville/itkuisille vauvoille ja mammoille :hug:

CG&Nasu-tyttö 3viikkoa+6pv :wave: <br><br>
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 15:19 voihan plööööööööh kirjoitti:
Taas täällä helmarit rutisee joka asiasta.Olkaa nyt tyytyväisiä kun on pienet vauvat vihdoinkin sylissä kamalan osotusaikanne jälkeen!!!!
Joko tää taas alkaa :headwall: Onks kaikki jotenki meitä vastaan :D Ihan ku kukaan muu ei koskaan valittais mistään..
 
Jutta harmaana
Heips!
Kävin tänään vaavin kanssa kaksin ostoksilla. Käytiin ostamassa miehelle synttärilahja ja tutkimassa kaupungin uusin kukkakauppa. Oli ihanan halpoja tulppaaneja ja narsisseja ja paaaaljon muitakin kukkasia.. :) Tarttui käteen jos jonkinmoista rehua. Lähinnä kevätesikkoja lähdin hakemaan, mutta pikkunarsisseja sitten otin. Nyt vaan pitäisi tehdä joku kiva asetelma niistä.
Vaavi on tänään nukkunut taas pitkin päivää. Illalla pitää yrittää saada vaavi nukkumaan ajoissa, viimeyönä sain hänet nukahtaan vasta yhdeltä ja silloinkin meidän sänkyyn..
Tjaahans, siinä paha missä mainitaan.. Kutsu käy.. :D
 
Jutta harmaana
Tuli tässä mieleen että kuinka useesti teidän vauvat nyt kakkailee ja millasta se kakka on? Meidän poitsulla on maha ilmeisesti vähän ovalla kun viimeksi kakka tuli 4 päivää sitten ja sillon se oli sellasta tosi sitkeetä. Nyt meillä tuntuu olevan ongelmia sen kakan kanssa enkä saa sitä tulemaan poppakonsteillakaan, eli kuumemittarilla tai jalkojen pumppauksella niin mitä tehdä...
Onko teillä muita kotikonsteja??
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.03.2007 klo 15:19 voihan plööööööööh kirjoitti:
Taas täällä helmarit rutisee joka asiasta.Olkaa nyt tyytyväisiä kun on pienet vauvat vihdoinkin sylissä kamalan osotusaikanne jälkeen!!!!
Voi kuule miksi tulet lukemaan tänne viestejä? Anna meidän helmiäisten kaikessa rauhassa jakaa arkemme muiden samassa tilanteessa olevien kanssa! En tiedä onko sinulla lapsia.. Ilmeisesti ei, tai ei varmaankaan kokemusta koliikki vauvasta? Jos haluat, voit vapaasti tulla muutamaksi päiväksi, tai vaikka tunniksi tutustumaan koliikkivauvan arkeen! :whistle:

Sitten asiaa helmiäisille: :D Jokos teidän vauvat viihtyvät lattialla tai sitterissä ihan itsekseen silloin kun ovat hereillä? Täällä kun ei mitään toivoa,koko päivän sylissä. Mielelläänhän sitä sylittelee, mutta kun esim.itte haluais syödä välillä rauhassa ym... :/ Mutta eiköhän se kohta helpota :D
Se etu tässä kantelussa ja heiluttamisessa,että käsilihakset pysyvät hyvässä kunnossa! :LOL:

Vauva vaan ei oikein sulata isän syliä "kohtausten" aikana,kun niin paljon ollut minun sylissä! :/

Mutta poistumpas takavasempaan huutavan nyytin kanssa :wave:

-Bamsemamma ja vauhdista pitävä veijari tasan kuukaus ja viis päivää :heart:
 
Huomenta kaikille!
Taasko tuo alkaa :headwall: :headwall: on jollain huvinsa.
No meille ei kuulu oikein hyvää.Poitsulla ei ole tullut tarpeeksi painoa ja pituutta.Saatiin lähete lastenlääkärille ja asiaa aletaan tutkia :'(
Omaa veikkausta on,että allrgisoitunut.Toivottavasti ei vaan maidolle.Mä kun tahtoisin imettää :'( No toivottavasti pian selviää mikä poitsulla on.
Kaikille paljon jaksuja.
 
:hug: sai... toivottavasti selviää pian tuo asia, jotta pikku kaveri pääsis tarvittaviin mittoihin.

mulle tää prkl flunssa tuli takasin \|O :snotty:

täällä vedän lohdukkeeks kiivikakkua naamaan :p

ja vastaampas vielä, että meillä poju viihtyy joskus ihan pari minuuttia itekseen tai siskon kanssa jos sisko heijaa sitteriä :)

ja kakasta...kakkaa pari kertaa päivässä... välillä sellaista tahmeaa ja kiinteämpää ja välillä ihan löysää

kolme palaa kakkuu menny jo :x :whistle: :ashamed: <br><br>
 
Kinder Bueno
Jutta meillä oli samaa onkelmaa tossa vähä aika sitte.. neuvolan terkka sano että sekottaa teelusikallisen luumusosetta pieneen määrään vettä et se on sellast et sen pystyy juottaa pullosta. 2x päivässä annoin muutaman päivän ja kyllä kakka luistaa taas... :D
 
heips!

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittelemaan...Lukeen olen kyllä käynyt, mutta ei koskaan ole aikaa kirjoitella rauhassa. Nytkin vauveli kitisee sylissä.

Ollut puhetta koliikista täällä... Itsellä ei ole aiempaa kokemusta siitä paitsi että nyt epäilty olisko ollut jotain sellaista tytöllä kun huusi monta tuntia päivässä ja illat yhtä huutoa. Vein sitten tytön vyöhyketerapiaan ja käytiin siellä 7päivää peräkkäin 10 min kerrallaan hoidossa ja vaihdettiin rela tipat eläviin maitohappobakteereihin missä ei ole mitään teollisia aineita mukana ja on helpottanut huutoa...Sen voin sanoa että on myös vaativa vauva muutekin et osa huudosta johtuu siitä. Yksin ei viihdy juuri yhtään, kyllä tää sellainen sylikissa on =)

Vaunuissa meillä vaatetuksena ollut tavalliset vatteet, villa asu ja fleesehaalari. Ja sit vaunuissa makuupussi.

kakasta... Meillä tulee (onneksi) pari kolme kertaa päivässä.

saille :hug: toivottavasti on pinellä kaikki kunnossa

:hug: myös kaikille sairastaville, meillä onneksi oltu vielä terveenä, mitä nyt esikoisellä pientä nuhaa.

Jaahas täytynee mennä kun alkaa taas olee aika levotonta pienellä...

marianne&muru 5vkoa ja 6 vrk :heart:
 
NeJo pikaseen
Heippa Helmukat pitkästä aikaa!

Eipä oo koneelle taas viikkoon kerennyt kun ollaan kolmisin tyttöjen kanssa oltu. Isännys on reissun päällä ja tulee vasta ma-ti välisenä yönä. Päivät on menny vauhdilla. Illat menee meilläkin huudon puolelle tuon pienimmäisen kanssa. Onneks anoppi on ollut apuna. Ei meidän iltatoimista muuten ois mitään tullutkaan. Pikkuiselle kun ei kelpaa ku syli sillon kun kiukkua pukkaa. Meillä se ei vielä ole koliikkihuutoa. Taistelee unta vastaan vaan viimeiseen asti. Esikolla oli sama "vika".
Meillä imetys on nyt lopetettu. En jaksanu sitä taistelua ja raivoa. Pumppaan maidot pulloon niin pitkään kun sitä riittää ja sit siirrytään korvikkeeseen. Saapahan yhden itkunaiheen vähemmän. :D

Sailalle jaksu :hug: . Toivottavasti pian selvii mille on allerginen niin pystyt jättää kyseisen/t aineet pois ruokavaliosta.

Uusille tervetuloa munkin puolesta. :flower:

Ja sille joka kommentoi meidän Helmiäisten "valitusta" niin minkä hel*vetin takii tuut lukee ees meidän juttuja. Pysy pois jos niin ärsyttää!!!! :kieh:

Mitähän muuta oli vielä....

No. Ei tuu nyt mieleen. Täytyy lähtee ruokkii toi esikko, että päästään vielä pihalle.

:wave:

NeJo ja typy 3vkoa5pvää
 
Minäkin yritän kirjoitella jotain, vaavi kainalossa... :D
Mies jää isyyslomalle vasta viikon päästä, joten kiirettä on pitänyt näiden kolmen kanssa.

Keskiviikkona aloitettiin ulkoilu. Onkin ollut mahtavat ilmat, arska paistanut! Vaatetuksena meillä body, potkarit, neulehaalari, fleecehaalari, äippäpakkauksen makuupussi ja rattaiden lämpöpussi. Päässä kypärämyssy ja puuvillahattu + haalarin huppu.

Täällä vauva viihtyy myös paljon sylissä ja nimenomaan äidin! Väliin myös yöllä hankaluuksia saada rauhoittumaan omaan sänkyyn, joten sit nukkuu vieressä. Eilen nukutettiin vaunuihin...
Kuten Nejollakin taistelee neiti unta vastaan.

Tiistaina kävi terkka tekeen 2viikon tarkastuksen. Kaikki ok. Paino nousee hyvin rintamaidolla. Eli neitin paino oli 3450g, yli syntymäpainon ollaan päästy.

Tänttärän vaipasta kakkaa löytyy melkein joka kerta ainakin pierun verran. Isomman satsin tekee kerran päivässä/ joka toinen päivä.

Kaikille pienille ja isoille sairastaville pikaisia paranemis tuulahduksia! Hus pöpöt!

T: RÄ ja tänttärä 2vk 3pv
 
Jep jep :wave: täällähän saa ihan vapaasti rutista jos siltä tuntuu... :D
Kuka on käskenyt lukemaan... :headwall:

Saille suuren suuri halaus :hug:

Mulla myös jatkuu flunssa.. :headwall: :headwall: köhimistä,rääsäämistä..
pienellä myös edelleen nenu rohisee mut just neuvolatäti sanoi että saattaa vauvoilla olla pelkästä maidosta jäänyt "kokkare" siellä tukkona.

jaahas..kirjotampa myöhemmin lisää kun pieni kutsuu :wave:
 

Perjantai-iltaa.. Tänään on ollut mukava päivä, siskot olivat kyläilemässä! (Nähdään ihan liian harvoin..) Käytiin 1kk-neuvolassa, pojalle on tullut mukavasti painoa ja pituuta, ei siis tarvitse stressata. Aina se kuitenkin vähän jännittää että miten käy. Saille :hug: , toivottavasti ei ole mitään vakavaa.. :\|

Miten muuten milana voit? Oletko toipunut raskaudesta ja päässyt herkuttelemaan? :) Sulla kun painoakin putosi niin hurjasti..

Ajatus ei oikein kulje.. pitänee mennä itekin nukkumaan kunhan saadaan lapset petiin..

Niin siitä kommentoijasta, mikähän sillä on meitä Helmiäisiä vastaan vai kulkeekohan jokaisessa ketjussa nurisemassa? Välillä aina unohtaa että näitäkin lukee monet "ulkopuoliset", outoa kyllä että pitää noin kommentoida. En minä viitsisi lukea ketjua mikä aiheuttaa ärtymystä tms.. \|O

Noniin, poika taisi syödä mahansa täyteen, nyt laittamaan esikko nukkumaan. Öitä kaikille ihanille Helmiäisille (isoille ja pienille)!
 
Heippa!

Jutta: meidän sällillä ei tota kakka-ongelmaa oo ollu, kun useamman kerran päivässä töräyttää löröt vaippaansa.

BamseMamma: täällä kanssa jos vauvan laskee käsistään, niin heti alkaa huuto. Ei se oikeen nukukaan muualla kun olkapäällä ja päivällä onneks myös vaunuissa. Mutta sitterissä ei viihdy kyllä ollenkaan, varsinkaan yksin. Tänään tuli se kantoliina postissa, täytyy se pesasta ja sit kattoo, miten saan pojan siinä viihtymään. Toivon ainakin, kun syömisestä ei tosiaan meinaa tulla mitään.

Pitäs vaan vielä keksiä joku keino, millä ton pienen sais viihtymään omassa pedissään. Meidän sänky on kyllä liian ahdas kolmelle.

T: Zalmiakki ja "Väinö" tasan 1kk :wave:
 
Täällä kohtalainen yö takana...poju pari kertaa heräs syömään ja nukahti melkein heti sen jälkeen...ainoo mutta vaan se että meidän sänkyyn :kieh: nyt sitte niskat jumissa itellä.

juu siitä oon samaa mieltä, että turha lukee näitä juttuja jos ärsyttää \|O

tänään mennään vanhemmillani käväsemään..saa mamma ja pappa palluttaa pojun pilalle ;)

Täällä viel vaihees se kantoliina..joskos sitä viel joskus sais valmiiks :whistle:
 
Huomenta!

Enemmän tai vähemmän nukuttu yö takana.. Meidän pojalla on nykyään tapana äristä ja murista aamuyöstä omassa sängyssään, yleensä se alkaa kl.4-5 välillä ja sen jälkeen voi vain haaveilla kunnon unista, vain torkkuminen onnistuu. Välillä tuntuu, että siellä sängyssä on koiranpentu, eikä pieni poika. :) Ärinä ja murina jatkuu vaikka ottaisi meidänkin sänkyyn. Illan ja alkuyön nukkuu kuin unelma, rupeaa yleensä nukkumaan joskun kl.22 kieppeillä ja herää syömään n. kl.2.

Sai: Iso :hug: , toivottavasti syy pojan liian vähäiseen kasvuun selviää.

Jutta: Meillä ei vaippaa ilman kakkaa ja yleensä siinä vielä käy niin, että heti kun saa vaihdettua puhtaan vaipan, niin uutta pukkaa ennen kuin on vaatteet päällä. :LOL:

BamseMamma: Poika viihtyy hyvänä päivänä sitterissä itsekseen jonkin aikaa ja ainakin jos sitä keinuttaa. Monesti nukkuu päiväuniakin siinä. Lattialla en ole pitänyt, kun on vanha talo ja lattian rajassa vetää vielä melko mukavasti tähän aikaan vuodesta.

Nyt jatkettava puuron keittoa.. :wave: Palataan!

Terveisin
Maalaismamma ja pikku-ukkeli 5vko<br><br>
 
Aurinköista päivää täältä!

Täälläpä oli taas aika kauhea yö! Poju söi,mutta syömisten jälkeen alkoikin itku, ilmeisesti siitä kun eilen illalla söin tomaattia.. Loppuviikosta söin kokeilun vuoksi 2 päivää maitotuotteita ja heti oli kakka taas vihreää ja levoton vauva,joten täytyy nyt itte "kärsiä" ja olla syömättä mitkä aiheuttaa itkua.Vaikka noilla menetelmillä itku ei kokonaan lopu, mutta vähän helpottuu!

Juu nuo yöt on kyllä semmosia.. meillä on onneksi leveä sänky,että vauva mahtuu nukkumaan vieressä, ja olen tehnyt toisesta peitosta itelle puoli-istuvan pedin sängyn päätyä vasten :whistle: Yöt meneekun niin,että vauva nukkuu omassa sängyssä ensimmäiseen syöttöön ja sen jälkeen hän nukkuu minun rintaa vasten mahallaan, ja minä siis nukun siinä puoli-istuvassa asennossa nojaten siihen peittoon :/ Välillä yritän hivuuttaa vauvaa omaan sänkyyn, mutta heti alkaa kauhea murina ja ärina (niinkuin joku jo mainitsi) ja sen jälkeen huuto. Joten suosiolla annan vauvan nukkua meidän sängyssä. :whistle:

Mitenkäs muiden vauvojen pulautus?(lapset sanoo kulautus :LOL: ) Täällä kun herra pulauttelee joka syötön jälkeen! Ensin tulee röyhtäys ja heti perään pulauttus. Ei onneksi niin paljon kuin esikoisella jolla lensi kaaressa maidot pihalle ja pari sairaala keikkaakin jouduttiin silloin tekeen.

Nyt lähdettävä vaihtaan vaippa, jospa poju sen jälkeen menis unille! :D

Mukavaa loppu viikonloppua kaikille Helmiäisille! :heart:
 
Heippa vaan Helmiäiset pitkästä aikaa!

Olen lueskellut kyllä teidän juttuja, mutta omat kirjotukset on jääneet...
Tämä on hyvä juttu että täällä voi vaihtaa "kuulumisia" ja huomata että "samassa veneessä" ollaan... Ja se ketä häiritsee niin miksi hyvä ihminen tunget lukemaan näitä juttuja???

Meillä pikkuneiti syö hyvin ja kasvaa viime maanantaina painoa oli jo 4060g ja pituutta 53,7cm. Hyvä on että kasvaa, kun oli niin pikkuinen syntyessään.

Sai:lle :hug: toivottavasti kaikki vaavilla hyvin, jospa tulee kohta kasvupyrähdys

Alkuhankaluuksien jälkeen imetys sujuu (alkuun tuli tuherrettua muutamatkin itkut) Aluksi oli rintakumit käytössä, mutta nyt niitä ei ole enää tarvittu... Mielellään olisi tississä kiinni ja sitten käy niin että syö liikaa ja pulauttelee... Tämän takia on otettu tutti käyttöön ja onneksi se nykyään jo kelpaa (alkuun tuli aina oksennusrefleksi)

No nyt on mentävä, kutsu käy... myöhemmin lisää...

Neea ja neiti 5vk ja 3pvä
 

Yhteistyössä