*HEINIKSET 2008*

Voehan kökkö. Rintatulehdus sitten iski, kuume nousi aamuyöstä. Eilen kylmetin itteni, ihan kaikki puoli minuuttia pyörähdin ulkona ilman takkia. Illasta alkoi jo kipu tuntua, ja sit toi kuume. Äh. Olo ei mikään hehkeä ole, kun huippaa kuumelääkkeestä huolimatta.

Neiti kasvaa huimaa vauhtia, pituutta nyt venynyt taas silmissä. Neuvola ensiviikolla, joten tuoreita mittoja sitten.

Nytpä ei jaksa muuta, paremmalla ajalla enempi.

Räpis+ "pikku" S ensi ma 4kk
 
Käytiin tytön kanssa toissa viikolla Oulun yliopistollisessa sairaalassa korostuneen otsan tiimoilta. Selvisi, että hänellä on ilmeisesti laajempialainen ongelma kallon- ja kasvojenluiden alueella. Jonkun oireyhtymän mahdollisuutta vielä selvitellään. Ensimmäinen leikkaus tehdään tammikuussa, jossa takaraivon luut vapautetaan ja päähän laitetaan ns. venytyslaite, että aivoille saataisiin enemmän tilaa. Leikkauksia tullaan tekemään ilmeisesti useita, tämä ensimmäinen leikkauskin on iso. Otsan luutuneet saumat operoidaan joskus myöhemmin sitten ja vasta tulevaisuus näyttää, pitääkö kasvon aluetta korjata leikkauksin. Olo on lyöty ja pelko valtava. Toivon vain, että tyttö saisi kehittyä normaalisti, oppisi kävelemään, sanoisi joskus äiti, ojentaisi minulle joskus kukan.....

Kultatiuku
 
Kultatiuku :hug: Ihan hirveesti tsemppiä ja voimia teille! En todellakaan voi edes kuvitella pelkoa tai ylipäätään kuinka kamalaa on elää epätietoisuudessa. Paljon paljon voimia! :hug: Pikkuneidille myös halirutistukset! :heart:
 
heippis !

kultatuikulle :hug: :hug: ja voimmia perheelle ja pikkuneidille !

smilexiltä terveisii hengis viel on mutta opinnot ja tentit vie kaiken ajan nyt ja sen takia ei ole kerennyt palstallakaan käymään....

me käytiin eilen ikeas tyttöjen kans ja mun yks kaveri oli mukana reissu jännitti etukäteen et mitä siitä tulee kun on kaikki kolme neitii mukana :/ :/ mutta yllätys yllätys isommat käyttäyty hienosti ja Jemina veteli sikeitä rattais tyytyväisenä vasta kun maksettiin ostoksia rupes heräilee ja sitten päästiinkin jo koko poppoo onneksi syömään =) =) lähdemme uudelleenkin kun neidit käyttäyty niin hienosti :saint: :saint:

meillä Jemina vaan hankaa ikenii kaikki menee suuhun minkä käsiinsä saa...maissinaksutkin kelpaavat kun saa ite syödä ja sotku on sen mukainen....

mutta pikaseen vaan käväsen ja nyt poistun ruuan laittoon :wave: :wave:

bambiino ja Jemina 4kk
 
Heip :)

Täällä on aloteltu soseitten syönnit ja ihan ok on sujunu.. Elsi syö jotain 1/2 purkkia enintään kerrallaan, mut ei useinkaan ees tuota määrää :) Elsi on myöskin oppinu kääntymään selältä vatsalleen ja nyt on alottanu kirkumisenki :D ja nauraa ääneen aika paljon.. huipun kuulosta :)
Hyvin siis menee vauvan kanssa :) Lapsen isän kanssa tietty välillä vähän nihkeetä, kun ei ymmärrä lapsen parasta.. huoh.. mut ehkä sekin joskus tasaantuu :)

Koittakees pärjäillä :) en jaksa muistaa, mitä muut on kirjotelleet, joten en kommentoi niitä :D

-Anzzu ja Elsi 4kk + 10 päivää
 
Täältä myös Kultatiukulle :hug: voimia!

Kaikilla tuntuu olevan kädet täynnä hommia siellä kotosalla kun täällä niin kovin hiljaista :wave:
Mitenkä jakselee Ievaliina?

Meillä vietettiin eilen oikein romanttista iltaa kynttilänvalossa kun sähköt meni poikki ilta seiskalta. Just tietenkin kesken iltakylvyn... pyykit jäi koneeseen ja kylmää iltapalaa sitten syötiin... Kyllä sitä vasta tällaisessa tilanteessa huomaa miten riippuvainen sitä on nykyihminen sähköstä. Onneks on sentään iso takka ja sauna ja paljon puita.
Huonosti tuli nukuttua kun harmitti niin vietävästi jos pakastin ehtii sulaa... olis mennyt koko viime kesän kasvimaan ja puutarhan sato pilalle :x
Aamu 5 sitten meinasin saada sydänkohtauksen kun sähköt palas ja tietenkin koko kämppään tuli kertaheitolla valot, telkkarit alkoivat pauhaamaan ja pesukone jatkoi linkousta... ja koko meidän äijälauma vaan kuorsas :LOL:

Pitää varmaan lähteä kaupasta täyttämään kynttilävarastoa kun lupasivat illaksi uuden myräkän.

Ja meillä poitsu nukkuu ekoja päikkäreitään ulkona terassilla tuulesta ja sateesta huolimatta ;)

Voimia kaikille tähän harmaaseen päivään!

Vilma-Annika
 
Kultatiu'ulle paljon voimia tuleviin päiviin, viikkoihin ja kuukausiin!! :hug: Ja pikkuiselle enkelin suojelusta mukaan jokaikiseen leikkaukseen! Toivon mukaan niitä ei lukemattomia tulisi..

Neuvolakäynti oli tänään, neiti on venynyt mahdottomiin mittoihin!
-7450g
-64,5cm ja
-pipo 42,4 cm
Meidän lapsista ehdottomasti isoimmaksi tämä neiti ehtinyt, kun vertailee neuvolakortteja.. Liikaa ei silti ole mitään tytössä, sopusuhtainen pimu! On vaan isompi kuin siskot ja veli. Soseaterioita menee yksi päivässä, tosin löystytän maidolla soseen aika löysäksi. n. puolipurkkia on annos per päivä, ja vasta peruna ja maissi ruokalistalla. Sitä bataattia miettinyt sitten kolmanneksi, porkkanaa en uskalla kun on herkkävatsainen. D-tippojakin menee nyt 3 tippaa, pitänee kohtapuoleen nostaa 4 tippaan. Hiljaa hyvä tulee.

Antibiootit tepsineet hyvin, hienosti on sekä äiti että tytär ripulilla.. :$

Semmosia tänne tällä kerralla, toiste lisää!

Räpis+"pikku" S 4kk
 
Kultatiulle tosiaankin todella paljon voimia! Huoli ja pelko on varmasti suuri. Niin ikävä oli lukea, että usempi leikkaus on teillä tiedossa. Toivottavasti kuitenkin selviätte mahdollisimman vähällä. Enkelin varjeluksia tyttöselle. :hug:

Räpis, mukava kuulla että rintatulehdus on helpottanut, vaikkakaan tuo antibioottien aiheuttaman sivuoire ei varmastikaan ole mukava. Itse onneksi vielä säästynyt tuolta vaivalta vaikka ihan ohkasella paidalla käyn viimassa vaunuja hytkyttämässä.

Vilma-Annikallapa oli kunnon herätys aamulla :LOL: Mutta oikeesti, ei varmaankan mikää mukavin tapa herätä noin. On se vaan kumma miten miehet nukkuu missä tilanteessa vaan :D

Meillä tuli pojulle viime lauantaina 4kk täyteen ja eilen sitten alotettiin soseitten maistelu. Alko kaveri olemaan jo sen verran kiinnostunut meidän muiden syömisestä, että ajattelin kokeilla lusikkaa siihenkin suuhun. Ja hyvinhän se sujui. Eka päivänä piti vähän irvistellä uudelle jutulle, mutta tänään sujui jo tosi hyvin. Ruokalistalta löytyy sekä peruna-porkkanaa sekä omena-päärynää (noita sattui löytymään kaapeista) ja hyvin maistuu molemmat. Aamupäivällä syötiin jokunen lusikallinen kasvista ja alku illasta sitten herkut. Ja sitä herkkua tosiaankin makustellaan ja naamasta näkee kuinka on hyvää :p Ja suu aukee isolle aina kun lusikka on tulossa :D

Neuvola meillä on vasta perjantaina joten sitten saa vasta virallisia mittoja, mutta kotipunniteuksella oli kaveri tänään aika tasan 8kg ja osa 68cm vaatteista alkaa kiristämään, että ei se mikään pieni kaveri ole. Käsivarret on välillä kovilla :D

Mutta jospa tästä lähtisi viettämään iltaa vielä miehen kans kun lapsoset nukkuu =)

Änkkäpöö ja poju 4kk
 
Heippa!
Meillä Otto käänty isänpäivän kunniaks ekaa kertaa ihan itse mahalleen. Ikää 4kk1vko. :heart:
Edelleen mennään pelkällä tissillä, mutta kai sitä täs jossain vaihees vois maistattaa sosettakin.
Viime yönä sain pojun nukkumaan klo1.30, meinas pikkasen hermoo kiristellä.
 
Nyt sit meil ollaan kuumeessa. Tai panadolilla laski, mutta on kyllä kipeen olonen. Huutaa vaan ja nukahtaminen on vaikeeta. Tässä heilutan sitteriä ja jäppinen nukkuu.
Tietty nyt tuli kipeeks, ku mun oli tarkotus lähtee huomenna tuulettumaan.
 
Heips, uusi ilmoittautuu mukaan! =) Elikäs poika tuli syntyi 29.6 (l.a 7.7).

Sitä tuossa mietiskelin, kun joulukin tuolta kohta tulee. Meinaatteko antaa vauvoillenne joululahjoja ja millaisia? Kun meillä jo kolmas lapsi ja leluja on, vaaatteita on jne. Tavaraa on enemmän kuin kaappitilaa :( Tietysti ainahan joku pieni lelu joukkoon mahtuu ja ehkä joku kiva vaatekin...Sitä kun aina innostuu vähän liikaakin kun pääsee jouluostoksille. :ashamed:

 
Terveisiä lumisesta keski-Suomesta!

Eilen tuli meidän pojalle 4 kk täyteen. :heart: Ensi viikolla on neuvola.

Soseita ajattelin antaa maistaa tällä viikolla. Poika on kiinnostunut meidän ruokailusta. Mutta täysimetyksellä jatketaan mikäli vaan maito riittää.

Yöt on edelleen toisinaan hulinaa. Maissivellillä ei ollut mitään vaikutusta, joten unohdettiin se.

No palaan asiaan myöhemmin, poika kutsuu..
 
Pitkästä aikaa :wave:
Bambiino toikin terkut, kiitos hälle.
Tosiaan, olen pinnistänyt koulun kanssa ja vetänyt itseni ihan piippuun... aion valmistua ennen joulua muun luokan mukana, koville on ottanu mutta nyt voi jo sanoa että voiton puolella ollaan!! Eilen tein 4 viimeistä rästi tenttiä kerrallaan. HUH!!
Päättötyökin valmistui, vaikka tuntui ettei se tule ikinä päätökseen.

Kultatiukun kuulumiset tältä sivulta pistivät silmään, voimia kovasti! Hyvään hoitoon pääsee tyttö, toivotaan parasta :hug:

Meillä mukavat kuviot kotona. Parisuhde tuntuu hyvältä, mies on jaksanu tukea opinnoissa ja opettanu minua tenttejä varten. Hän lopetteli viikonloppuna myös itse omat lisäkoulutukset.

Ella on kasvanu hurjasti, eipä ole enää sellanen pikkuruinen vauveli :heart:
4kk neuvolassa viikko sitten pituutta oli tasan 62cm ja painoa 6560g. Eli ei mikään jättiläinenkään kuitenkaan. Rintamaidolla täysin vaikka äiti on lusikallisia perunaa antanu kun olen ollu koulussa tenttimässä.

Kikattelu ja höpöttely on POP, kiljuminenkin on ihanaa.

Pyörimällä menee eteenpäin mutta myös ryömimistö opetellaan tosissaan.

Terveenä on lapset pysyneet onneks, se tästä nyt vielä olis puuttunut että oltais sairasteltu...
Huomenna mennään kyllä tutkimuksiin tuon 3-v:n kanssa, epäillään keliakiaa tms :eek:

Voikaahan yvin, ä kyllä tulen ja luen ketjun kunhan ehdin :wave:
 
heippis !

meillä ei Jemina viel käänny muuta kun pienen avitamisen kans mutta ehkä se siitä =) =)
kuolaa riittää ihan kiitetävästi päiväs menee useempikin vaate pyykkiin kun on ihan märkii kuolasta...nyrkit kelpaa suuhun ja harso ..olen koitannu niitä puru juttuja mutta ei kelpaa neitoselle...

soseita neiti syö..herkua on peruna-porkkanasose sitä menis kyl...

yöt menee edelleen ihan hyvin neiti tankaa peruna-porkkanavelli ja nannisekotusta iltasella semosen 220ml joskus enempikin ....rintaa hän ei huoli enään eilen katto et tarjootko sä mulle tota nahkalätkää vai :whistle: :whistle: mutta ei huolinnu sitä joten ei kestänny meidän imetys kauaa :'( :'(

Jeminalle menee viel jotkut 56 vaateet ja taas 60 cm on hiukan isoja vaikka oli viimeksi 4kk neukas pituutta se 58 cm mutta jokainen omaa tahtiaan..

5kk neukka olis sitten 3.12 ( en tajuu miksi meijän pitää juosta siel joka kuukaus ) ei ole kertonnut sitä mulle....eikös ne harvene jossain vaihees ? niin mä ainakin kuvitelisin....

joku kysy et annanko vauvalle lahjan .....olen tilannut pisteillä tuolta öastenomakirjakerho ni Jeminalle sen nalle puh pussilakanasetin ,sitten ostin hälle omat muun baby haarukka ja lusikka jutun ja sitten sen missä on 4setti niitä välineitä jokaisella on omat sitten =) =)

isommille tytöille on myös jo lahjat ostettu eli ei puutu kun kummipoika ja kummien lapset ja kummit...

mutta nyt äidin suklaat on vaaras mennä muihin suihin joten poistun :wave: :wave:

bambiino ja Jemina 4,5kk


smilex: ihanat kuvat Ellasta !! ja kiva et suakin näkee tälä välillä ja tsempii opiskeluun :wave:
 
Heipat täältäkin!! Vois pitkästä aikaa laittaa tännekin kuulumisia.

Meidän Aadolf herralle on tullut jo kaksi hammasta ja kääntyy selältä massulleen. Pääasiassa ollaan tisumaidolla, mutta jonkin verran menee peruna- porkkanasosetta, se vain täytyy osata antaa oikealla hetkellä (nälkä ei saa olla liian kova). Päivisin pikkumies tankkailee noin kolmen tunnin välein, mutta öisin saattaa syödä tunninkin välein. |O Muutenkin hän on yhä edelleen varsinainen yökyöpeli. Viime yönäkin nukahti vasta 00.45 ja aamulla sitten hieman ennen kymppiä ylös. En vain tiedä miten tuota rytmiä lähtis rukkaamaan.

Ostan joululahjoja myös vauvalle, mutta en ole vielä niin ajatellut että mitä. Mulla yleensä karkaa aina mopo käsistä noissa lahjahankinnoissa :ashamed: Tänä vuonna vanhuksille ajattelin ostaa vuohen tai kaivon tms. siis näitä hyväntekeväisyyslahjoja. Myöskin vähävaraisten perheiden lapsille kun on niitä lahjakeräyksiä niin osallistun. Viime vuonna aloitin tämän hyväntekeväisyysjoulumielen ja itsellä oli ainakin hyvä mieli siitä koko vuoden.

Jaahans pikkumies tuolla heräilee ja huutaa äitiään =)

Hyviä vointeja kaikille

AinoEinari ja Aadolf 4 kk ja 10 pv
 
Niin, se joulu tosiaan sieltä tekee tuloaan. En oikein tiedä ostetaanko ite lapsille lahjoja, saavat niitä kuitenki joka puolelta muuten ihan tarpeeks. Jos jotain kivaa sattuu silmään, niin sitten ostetaan :D

Me käytiin tekemässä viikonloppureissu Leville minun veljen luo. Ihana oli ulkoilla talvisissa maisemissa pikku pakkasessa ja auringonpaisteessa. Automatkatki meni ihmeen hyvin. Pienempi kaveri nukku oikeestaan mennen tullen koko matkan taukoja lukuunottamatta. Mitä nyt tulessa oli vähän levottomampi ja pienetä kitinää esiinty, mutta suht helpolla kuitenki rauhottu jatkamaan unia. Isompikin jakso monen tunnin istumisen hienosti.

4kk neuvolassakin käytiin perjantaina. Hyvin on kaveri edelleenkin kasvanut, mitat oli 64cm ja 8040g. Ja aikalailla täysin tissillä vielä mennään. Viikon päivät on kyllä soseita syöty, mutta en kuitenkaan anna mitään suurta määrää päivässä. Hedelmäsoseet on ihan herkkua, menis kevyesti purkki kerralla, peruna-porkkana sen sijaan meinaa tökkiä. Nyt onkin sitten bataatti oottamassa huomista, jos se maistuis vähän paremmin. Hyvän tuulinen naurupoika on, joka tykkää huudella ja naureskella. Isoveli on superidoli, jonka touhuille pitää koko ajan nauraa :D :heart:
Kääntyminen onnistuu vaan avustuksella, mutta eiköhän se joskus suju ilman sitäkin =)

Huomenna palaa meidän perhe taas arkeen, kun isi lähtee reilun kuukauden työttymyyden jälkeen taas töihin. Nyt on ollu niin ihana, kun oon aamusin saanu pienemmän kans jatkaa unia edes sen puolisen tuntia tai vähän reilun pidempään. Yöllä kun kuitenkin syödään 2-3 kertaa ja yleensä kumpikin tissi kerralla, joten väkisinkin siinä puolen vaihto rumbassa herää kunnolla ja kyllä sen vaan tuntee aamulla.

Mutta jospa tästä alkaisi suuntaamaan sänkyyn, että jaksaisi huomenna.

Hyviä vointeja kaikille! Ja kiva oli kuulla SmileX:stäki pitkästä aikaa :D

Änkkis ja poju, reilu 4kk
 
Niin, ja me käydään kans neuvolassa joka kuukausi 6kk ikään asti, sitten joka toinen kuukausi 1v asti. Että kyllä ne bambiino siitä harvenee, älä huoli :D Hyvähän se kuitenki on, että alussa tuota kasvua seurataan tarkemmin =)
 
Meillä Topi yllätti äiskän ja iskän, kun nyt kahtena yönä on nukkunut 7 h putkeen !!! Isi kekkas kokeilla antaa ennen nukkumaan menoa hedelmäsosetta niin paljon kuin vaan napaan menee, ja AVOT !!!! Topi tahtoo aina sapuskaa pitkän unirupeaman jälkeen ja nykii sitä noin desin, sitten nukahtaa syliin ja otan sen mun viereen, koska isi lähtee töihin niin Topsukka herää muuten sen puuhasteluun keittiössä. Me posotetaan unia näin vielä kolmisen tuntia =) Täällä siis yksi hyvin nukkunut äippä :wave: Kokeilkaapa Jemima tätä, jos se velli ei auttanut. Ei se vellikään meillä avittanut.

Nukkumisrytmi meillä tosin muuttuu koko ajan. Välillä nukahdetaan klo 21 välillä vasta klo 23. Ja päikkärit on nykyään tosi lyhyitä. nyt Topi on tosin nukkunut ap päikkäreitä jo kohta tunnin =)

Vaunukoppa pakataan kohta varastoon. Rattaan ollet jo viikon käytössä. Topi tykkää niissä katella autoja ja jutustella. Ne saa kallistettua kivasti makuuasentoon, joten unen tullessa vaan kallistan pojan. Iso mies on tuosta jo tullut, pakkasin jo pois pienet vaatteet. Meillä käytössä 70 cm.

Kääntymään masulleen opittiin tiistaina.

Minttis ja Topi
 
Mukavaa talviaamua kaikille!

Meillä päivärytmiä heitellään ihan miten sattuu. Poju herättää äitin aamulla vähän ennen seitsemää valvoo ja syö iloisesti tunnin ja kun on saatu äiti ylös niin sitten onkin aika ottaa kolmen tunnin päiväunet. Jos pojulta kysyttäis niin hän voisi herätä vielä aikaisemminkin tälle pikku seurustelulle. Äiti on vain vähän eri mieltä.

Vähän aikaa yötkin oli levottomampia, mutta nyt onneksi ollaan menty jo lähemmäs entistä yksi syöttö yössä rytmiä. En anna vielä mitään muuta kuin tissiä ja korviketta kun tissistä maito loppuu. 4kk neuvola on parin viikon päästä ja toivottavasti sitten saisi aloittaa jo nuo soseilut. Olisi ihan vaan mukavaa tehdä jotain uutta päivisin.
 

Yhteistyössä