*HEINIKSET 2008*

On se kyllä jännä, miten eri tahtiin voi lapset kasvaa, vaikka syntymäpaino/pituus ois lähes sama.. heh

Miun tyttö taitaa olla isoimmasta päästä taas .. hän kun on nyt 3kk+3viikkoa ja pituutta oli 63cm ja painoa 7440g :D.. kunnon puntti jo.. heh. Syntyessään oli kuitenkin vain 3410g ja 48,5cm..

Ja täysimetyksellä on hänkin :D... nyt oon vähän velliä alkanu iltasin antamaan..
 
sateista päivää kaikille

meillä olis 28.10 kaikilla tytöillä lääkäri ..Jeminalla olis samalla sitten neuvolakin....hän on kasvannut kovasti jo siitä mitä painoi syntyessään 2305g ja pituutta oli vaan sen 45 cm....3kk neukas oli 4050g painoa ja pituutta jo 56,2 cm muistaakseni.....äkkii nuo kasvaa vaateista huomaa hyvin jotkut 50 cm menee viel nipin napin....

eilen iski muhun joku ihmeen vatsapöpö yökötti ja oli masu sekasin mutta onneksi oli lievää laatua ja tauti on voitettu =) =) toivotavasti ei tarttunnu noihin tyttöihin....

kävin maanantaina synnärillä kattomas kaverin poika vauvaa..voi kun hän oli pieni vaikka olikin yli 3kilonen ja yli 50 cm pitkä..kaverilla oli se sama yökkö joka kiusas mua ja mun kämpistä siloin kun me oltiin siel ..oli kerrassaan kauhee nimettiin se mkersantti karoliinaksi oli se sen verran tarkka eukko :/ :/

mutta nyt puuhailaa noita kotihommia taas...

bambiino ja Jemina
 
Meil Otolla alko viikko sit nuha joka helpotti jo, mut nyt aamuyöstä oli levoton ja aika lämmin. Aamulla mittasin kuumeen, ni olihan sillä 38.3 astetta, parin minuutin mittauksen jälkeen. Ku toi meijän mittari mittaa viis minuuttii, ni nyt sit mietin että onkohan sillä kuitenki enemmän ollu sitä kuumetta.
Annoin panadolia ja nyt on nukkunu jo varmaan pari tuntia.
Esikoisella tulehus kummaski korvas ja antibiootti kuuri siis päällä.

Anzzu sun likka kasvaa sit yhtä huimaa tahtia, ku mun esikoistyttö. =) Otto tosin kasvaa viel nopeempaa, ku toi esikoinen. Otto oli syntyessään 3310g ja 52cm ja 3kk ikäsenä 7500g ja 62,5cm. Ens viikolla oiski 4kk neuvola, joten saa nähä mitkä on mitat tällä hetkellä. Osa 68cm bodyista on jo pieniä.
 
heippis..

tänään oli kaikkien tyttöjen lääkäri olipas tota riemukas juttu :whistle: :whistle:
3v ei halunnu millään et suuhun katotaan tai korvia tutkitaan mutta onneksi lopulta nekin onnistu =)

5v oli reipas ja teki mitä pyydettiin

sitten meijän Jemina kävi ensin neukkatätillä punitukses ja mitaukses ...painoo hällä oli 4520 g ja pituutta 58 cm

lääkärin mielestä kaikki oli ok kaikkien kohdalla ja mä olen ihan tyytyväinen ettei mitään ihmeelistä ollut....

mutta mä poistun raahaa pahveja kierätykseen :wave: :wave:

bambiino ja Jemina 5 pvä vaille 4kk
 
Syksypäivää kaikille!
Elossa ollaan ja hyvin voidaan... ei vaan enää tuu täällä roikuttua ( :( ) kun ei kerkee... Ristiäiset pidettiin sunnuntaina ja muutenkin kaikki hianosti. Neiti kasvaa kohisten, 3kk neuvolassa mitat 6005g ja 62,5cm. Isille oli annettu lupa aloittaa kiinteitä tarvittaessa, äiti päätti kyllä vielä jatkaa ihan vaan täysimetyksellä...
Neidit 2-v ja 5-v uhmaa päivästä toiseen, mutta kai se loppuu kun muuttavat sit joskus kotoa pois! Sitä odotellessa... :D
 
Onpas hiljasta... :(

Eilen käytiin 4kk neuvolalääkärissä. Pikkujättiläisen mitat on 65cm ja 8635g! :D Kaikki oli niinku olla pitää.
Otto on alkanu itkeskelemään, tiiä häntä mikä vaivaa. Nytki alkaa konserttii pitään... :wave:
 
Heippa!

Täällä yksi väsynyt äiti. Poika on viimeisen viikon ajan nukkunut tosi levottomasti yöt. Siis 1-2 h pätkiä. |O Toivottavasti on nopeasti ohimenevää! Nyrkki on löytynyt, sitä tykkää tuijotella. Lisäksi kääntyy vatsalta selälleen. 3 kk neuvolassa mitat 63 cm ja 6525 g. Täysimetyksellä edelleen ja ei pidetä vielä kiirettä soseiden aloittamisella.

muoks: Kyllä aika menee nopeasti. Odotuspuolella on jo uudet heinämammat.




 
Heipat täältäkin.. Huomaa ett mammoilla muuta puuhaa kuin näppäillä täällä ;)
Oon lueskelemassa käynyt , mutta kirjautuminen ja kirjoittaminen vähän "vaikeeta" (aina varma keskeytys kun aloittaa...kassotaan kuis nyt onnistuu)
Täälläkin pikku herra E kävi alkuviikosta ( 15viikkoa) neukkatädin luona. Herra kasvanut kivasti.
Pituutta löytyy 65cm ja painoa 7 kiloo. Nyrkit on löydetty myös, niitä kiva tuijotella ja työntää rannetta myöten suuhun. Jumppalelun kanssa viihtyy tosi hyvin..huitoo leluja minkä kerkee. Laiska mies kun on ,niin ei vielä kääntyile. Kauhea ähellys kyllä päällä kun yrittää. Kylellään sitten killuu ja pyörii ympäri olkkarin lattiaa jollain matonen tyylillä. :)
Vaattet hyvin jääneet pieneksi.. E käyttää 68 ja joitakin 74 vaatteita. Jokunen isompi 62 vielä mennee mutta tosi harvat.
Ollaan annettu jo perunaporkkana - ja maissivelliä ja ihan soseenakin samoja. Hyvin maistuu ja mennöö alas.
Täälläkin 2veellä kiva uhmaikä päällä...huh huh sanonmpa vaan. Kyllä illasta oon ihan puhki eikä jaksais yhtään enään isompien hälinää kuunnella. Hienosti neidit leikkivätkin vikan tunnin ennen iltapalaa ja pesuja omissa huoneissaan. Ei yksin kertaisesti jaksa enään illasta kuunnella narinoita ja kitinöitä..niitä kun illasta helpommin tulloo muutenkin.
Nyt taitaa E heräillä joten lopettelen..ainakin vientä vikinää kuului. ihme pääsin näinkin pitkälle kirjoittaa :)
Jos ei herää kunnol niin otan imurin ja teen pika imppauksen täällä...varma nakki et herra jatkaa unia, kun imuri hurisee :)
Mutta jaksuja vaan kaikille mammoille !!

Ä
 
Niin sitä tosiaan iteki oltiin vuosi sitten innolla heinämammohin liittymässä ja elettiin alkuraskauden ihanassa jännityksessä. Kyllä se vaan aika menee nopeesti! Ihanaa kuitenkin kun toistaseksi ainakin pahin vauva- ja raskauskuume on ohi ja täysillä vaan nautin näistä jo olemassa olevista poijista :D

Meillä kans ukkeli on löytänyt kätensä. Nyrkkejä syödään ahkerasti ja välissä koitetaan ehtiä ihmettelmäänkin niitä. Tarttuminenkin onnistuu jo melko hyvin. Kääntymään sen sijaan ei meilläkään tunnu olevan mitään kiiretä vaan varsin tyytyväisenä lekottelee selällään =) Ei tosin pahemmin tykkää mahallaan ollakaan kun aina tulee jätti puklut. Kovasti sitä koitetaan kuitenkin harjotella =)
68cm vaatteet on meilläkin käytössä ja jatkopala on jo oltava. Isompiin en viiti vielä vaihtaa ettei mene leveydestä sitten liian isoks. Parin viikon päästä on vasta seuraava neuvola, mutta kotipunnituksella alkaa paino hipoa jo 8 kg rajaa. Rinkinkin Otto oli kyllä varsin hyvän kokoinen kaveri :D Meillä tosin mennään vielä ihan täysimetyksellä eikä olla edes alettu maistelemaan. Todennäkösesti kuitenkin muutaman viikon sisällä sekin puuha alotellaan. Nyt vähän aikaa vielä nautitaan vaan äidin tuotoksia kun just saatiin isomman satsin tilauskin valmiiks :D

Ei mutta nyt meillä herättiin päikyiltä, joten syömä puuhat kutsuu. Kävi poju tässä just isin kans moikkaamassa ja voi sitä hymyä kun näki äidin :heart: On kyllä niin ihana auringonpaiste hymypoika meillä (isompikin on sillon kun ei ole uhmakohtaus päällä) että sydänhän näitten kans ihan pakahtuu kun kattelee! :heart: :heart: :heart:

Änkkäpöö
 
no nyt jos vähä raapustais... oon kyllä paljon lueskellu teijän juttuja mut en oo joutana kirjottaa..

kävimme 3kk neuvolassa täs viikolla painoa 7740g ja senttejä 62.5
ja täys imetyksellä mennään ja toivottavasti mennään vielä jonkun aikaa.
eppu nukkuu 1-5 tunnin unia vaihdellen ni eipä hoppua lisäruualla vaikka iso poika onkin.
nyrkit ovat löytyneet jo aikaa sitten, nyt on purulelu kierroksessa. kovasti poika kylelleen yrittää mt ahteri taitaa painaa vielä liikaa ni ei kääntyminen onnistu.
mahalta selälleen muutaman kerran menny. kovasti poika on tyytyväinen ei itke oikeastaan ollenkaan =) isäntä tuumaski et tämmösiä vauvojen pitäs ollakkin :wave:

mtta yritän raapustella aina sillon tällön jottain!!

mukavia syyspäiviä
 
Meilki mennään täysimetyksellä vielä enkä tiiä koska alotetaan soseiden maistelut. Hyvin ku kasvaa tolla maidollakin. Jos alkaa syömis välit lyhentymään (nyt n.3h) ni sit aletaan soseet. Vellejä en esikoisellekaan koskaan antanu enkä aatellu Otollekaan antaa.
Meilki nyrkit maistuu enemmän ku hyvin. Ja ihan vielä ei pääse mahalleen kääntymään. Pää painaa vielä liikaa. :whistle:
 
meillä pientä nuhaa sekä Topilla että äipällä.

Yöllä on alkanut olla tosi rauhatonta. Topi herää syömään 1-2 tunnin välein, lupsuttaa pikkasen maitoa, nukahtaa ja kohta taas sama ralli. Ja seurustelemaan pitäis alkaa jo siinä klo 5 ! Juu ei ei... Otan aina silloin viereen, laitan tutin suuhun ja me vedetään unta palloon vielä pari tuntia näin. Taitaa hampaat tehdä tuloaan ??? Eilen illalla kokeiltiin antaa vähän panadolia ja se tepsi. Yhdellä syötöllä mentiin, viideltä seurusteluaikaan otin taas viereen ja kuudelta noustiin isin kanssa aamukaffelle.

Täälläkin nyrkit maistuu ja rannetta myöden :LOL:
Kääntyilee vaihtelevasti, joskus huvittaa, joskus ei.
Pyllyä nostellut muutaman kerran ylös.
Leluihin tarttuu napakasti, karjuu, kiljuu, kuolaa, komentaa ja kiukuttelee. Nauraa mahdottomasti jo ihan ääneenkin.

Soseet on nam nam. Erehdyin kokeilemaan eilen, että jos antaisi joka toisen suullisen sosetta ja toisen maitoa niin jäipä sit siltä syötöltä maito juomatta :LOL: Topi nykii jo aina puolipurkkia sosetta kerralla napaansa. Kun masu on täysi niin " luukku " ei vaan aukea, muuten suu ahneesti auki :heart: Siis hedelmäsoseita oon vaan vielä antanut, vellejä myös. Tänään kokeillen miten menee perunaparsa sose alas =) ja jälkkäriksi herkkua eli hedelmäsosetta. Täytyy sitä maitoa antaa ihan ekana hehee... :heart:

Näin täällä tänään, sateisena päivänä. Pöh, mikä keli !!!

Minttis & Topi 3,5 kk
 
Huomenet!

Täälläkin ihan kauhea ilma. Pimeetä ja vettä taivaan täydeltä. Meillä taas takana yksi hankala yö. Luin tuon minttumaarian viestin ja voisiko tosiaan olla niin, että tekee hampaita meilläkin? Samanlaiselta touhu nimittäin kuullostaa.

Jemima ja jätkä 3,5 kk
 
Mä oon kuvitellu jo pitkään, et Otto tekee hampaita, mut ei sieltä mitään oo läpi tullu. Tosin terkkari sano, että ne voi vaivata vaik ei läpi tulekaan. Mutta ei se mitenkään tavatonta oo, että 3kk ikäselle hampaita tulee saati vanhemmalle. Mun tuttava piirissä on ainakin kaks lasta jolle on ekat hampaat tullu 3kk ikäsenä. =)

Otto on kans pari kuukautta nauraa höröttäny ihan ääneen. Varsinki vasemman kainalon koskeminen saa kauheen naurun remakan aikaan. Koita siinä sit puhdistaa sitä. :D
 
Hei taaltakin pitkasta aikaa!

Kivasti kasvetaan taallakin 3kk neuvolassa painoa oli himpun vaille 5 kiloa, en muista ihan tarkkaan ja pituutta ei otettu. Ens viikolla katsotaan uudet luvut. Vaatteissa on kaytossa 62-68cm. Mitaan uutta ei olla maisteltu, maitoa vaan eika ole mitaan aikeitakaan viela aloitella muuta.

Kuola valuu koko ajan. Niin ne on meilla pojatkin menneet paita markana mutta hampaita on tullut vasta 13-14kk iassa! Mutta sitten onkin tullut kaikki kerralla ja ilman mitaan kitinoita. Jospa menisi nytkin ensi kesaan ennen hampaita.
Nyrkit on loytaneet suuhun jo kauan sitten ja kasia tuijoteltu. Nyt osaa jo tarttua kivasti lelukaaren leluihin tai yleensakin kaikkeen mika on saatavilla, niinkuin vaikka aitin tukkaan jja tietysti "saalis" on heti vedettava suuhun tutkittavaksi :)
Omat huosunlahkeet vetaa ylos ja ihastelee saariaan vissiin =) Kyljelleen vaantaa mutta ei kaantya osaa. Sylissa punkeaa istuma-asentoon. Kovasti jokeltelee ja nauraa.

Vauvan kanssa menee oikein kivasti kaikki mutta tuo 3-vuotias kiristaa hermoja... talla viikolla on kouluista/tarhasta ollut loma ja kaikki siis kotona - hermot on enemman kuin riekaleina, mutta onneksi ens viikolla saa taas muutaman tunnin paivassa ilman jatkuvaa metakkaa ja tappelunnujakkaa...

Hyvia viikonloppuja kaikille!
 
Lunta tulee täällä. Herättiin äsken pojan kanssa ja edelleen oli tosi rikkonainen yö. Poika kävi nukkumaan ysin paikkeilla ja heräili taas 23.30, 02, 04, 06. |O Päivisin ei myöskään paljon unta tankkaa eli kolmet noin tunnin päiväunet ottaa. Aikaisemmin siis nukkunut yönsä melko hyvin ja päivällä ainakin yhdet useamman tunnin päikkärit miniunien lisäksi.
 
Hyvää pyhäinpäivää!

Meillä on myös huonosti nukkuva pikkumies. Aikaisemmin rytmi oli noin kuukauden verran niin, et herättiin kerran yössä, mutta nyt unien kesto on ollut 2-3 tuntii yöllä ja sit aamuyöstä vetää vaan tunnin unia. Kyllä itellä tässä vähän univelkaa on, kun aamuisin ei ite ehdi nukahtaa kun herra jo herää. Tsemppiä siis muillekin valvoville äideille. Ikenet ei kuitenkaan näytä punottavan, että eipä kai vielä hampaita tule? Kasvanut on hyvin täysimetyksellä 4kk neuvola 6720 g ja 60 cm (lähtö 2670 g ja 46cm). Neuvolan mukaan ei vielä tarvis kiinteitä antaa, mutta mietin, että rauhoittaisko ne öitä vai vaan lisää sekottais, mies kun on vatsastaan aika herkkä? Ja meidän pikkuherralla on muutenkin ihanat kakkailuajat... yleensä aamuyöllä ähisee ja tekee äidille vaippaan yllätyksiä korvia myöten ;)

PikkuS osaa jo tarttua leluihin, pitää varpaista kiinni ja pukkaa istumaan sylissä. Naurua ei ihan vielä kunnolla tule, ehkä pieni hörähdys. Pikkumies kääntyykin välillä selältä vatsalleen satunnaisesti. Vatsallaan ei pitkään viihdy.

Vauvauinti aloitettiin ja tykkäs kovasti. Hymy oli korvissa kun pääsi ite porskutteleen kunnolla isoon altaaseen ja saunan alalauteilla tuli käytyä samalla uintikäynnillä.

Viivi ja PikkuS 4kk 1vko
 
Maanantaita!

minttumaaria76 kylläpäs kuulosti tutulta tuo teidän rytmi. Mikä ihme siinä klo 5 on. Meillä mennään kyllä jo nukkumaan n. klo 20-21, mutta aika omituista että noin pienelle riittäis 8-9 tunnin uni. Yleensä kyllä nukahtaa tunnin hereilläolon jälkeen ja nukkuu ehkä klo 6-7... jee.

Saatiin lupa aloittaa vellit ja soseet, lähinnä tihentyneiden yösyöttöjen takia. Mutta eipä se niiden aloittaminen käykään tämän kaverin kanssa yhtä helposti kuin esikoisen.
Soseet nyt alkavat pikkuhiljaa mennä myös alas, tähän mennessä sylki kaiken pihalle. Mutta onko kenelläkään muulla ongelmia että vauva ei huoli pulloa??
Olen yrittänyt sitkeästi joka päivä edes kerran tarjota, mutta välillä saa ihan raivarin. On tainnut vahingossa saada kerran alas 20 ml..
Olen kokeillut myös kaikenmalliset tutit. Kuinka kauan sitä viitsii väkisin tarjota?? Toki ikää on vasta reilu 3 kk. Mietin silti että pitäiskö kokeilla nokka- tai taikamukia.

Talviselta aikaa tuntua täällä etelässäkin keli. Minkälaisissa vaatteissa nukutatte vauvaa ulkona?
Meillä on tähän asti ollut fleesehaalari ja alla puolipotkarit ja pitkähihainen body. Sitten on tietysti makuupussi ja vaunun lämpöpussi ympärillä. Lauantaina laitoin päälle äityspakkauksen toppapuvun kun käytiin hautausmaalla sytyttämässä kynttilät ja ei ollut vaunuja... ja poikahan meinasi hukkua siihen :/ On tainnut tulla vähän väärä kokolappu siihen (68 cm) kun vertasin vuoden 2000 malliin jossa lukee 80 cm ja ihan samankokoisia olivat.

Reipasta viikonalkua kaikille!

Vilma-Annika
 
Kylläpäs tämä keskustelu on käynyt hiljaiseksi. :( Minä täällä taas teitä moikkailen :wave: Meillä taas väsyttävä yö takana. Pojan rytmit taitaa olla ihan sekaisin. :'( Nukahti 24 ja heräsi valvomaan 04 ja sitten noin 1,5 h valvomisen jälkeen nukahti ja heräsi 9.30. Nyt nukkuu taas vaan kuinka kauan...Varmaan hieman myös vanhempien syytä, pitäisi kai pitää öisin pitää valot pois päältä? Mutta siitä tulee niin kova huuto, että pakko kävellä edestakasin ympäri asuntoa.

En tiedä auttaisiko soseiden aloitus. En usko, että meidän tapauksessa auttaa, kun poika ei kuitenkaan nälkäänsä herää.
 
Jemima meillä täällä oli kanssa sekava yö taas vaihteeksi. Nukahti taistelun jälkeen 21.45, söi klo 01, 03, 05 ja 05.20 alkoi huhuilla sängystä, otin viereen ja herättiin 07.15. Alkaa äitin pollaa jo pakottaa kun ei ymmärrä tätä hommaa, ruokaa kun ei syö yösyötöllä kuin parikyt milliä ja nukahtaa taas syliin.

Isännän kanssa pohdittiin, että jos ensi yönä kokeillaan, ettei nosteta Topia pois sängystään ollenkaan vaan lyödään tuttia suuhun, jos vaikka rauhottuisi siihen. Ja jos ei niin sen tilkan maitoa voi nykiä pitkälläänkin sängyssä. Jos syö enemmän niin sitten ylös röyhtäsemään.

Meillä ei yöllä laiteta valoja päälle eikä jutella Topille mitään. Meillä on makkarissa yövalo ja keittiössä palaa liesituulettimen valo. Olkkarissa hämyssä syötetään ja näin ei herää äiti tai iskäkään liikaa ja saa unen päästä taas kiinni helposti, sekä vanhemmat että Topi.

Soseiden ja vellien aloitus ei meillä ole ainakaan öitä rauhoittanut. Aateelin myös niin, mutta juu ei ei. Soittelen tänään neuvolaan ja kysäisen Salla tädiltä, että mitä pitäisi tehdä ? Ja mikä tän homman nimi oikein on !
 
Minulla tuo maidon eritys alkoi vähentyä tuossa pari viikkoa sitten, kun yöllä imetän muutamaan kertaan aamulla on tissit jo niin tyhjät ettei sieltä taida mitään tulla. Sara ottaa nännin suuhun ja iroittaa ja sama toistuu, sitten suuttuu kun mitään ei tule, nännitkin meinaa tulla kipeeksi, ihan kuin silloin alussa, kun imee vaikka mitään ei tule...

Minun syömisestä ja juomisesta ei pitäis olla kiinni. Syön aamulla noin klo 10 puuron, leipää leikkeleillä ja kahvin, sitten noin 4 tunnin kuluttua klo 14 lämpimän ruoan, taas 4 tunnin kuluttua klo 18 ruokaa ja vielä joskus klo 22 leipää mehua ja jogurtin. ja juon vielä 2 litran kannullisen kahvien ja muiden lisäksi. Mutta maitoa ei tule niin ei.

Joten aloitin Saralle soseiden maistelun silloin pari viikkoa sitten ja tällä hetkellä annan tytölle imetyksen jälkeen hedelmä sosetta noin klo 10, sitten on päikkärit noin 4 tuntia ulkona, n.klo 15 imetyksen jälkeen kasvis-sosetta ja jälkkäriksi hedelmäsosetta. sitten valvotaan, torkutaan ja imetään satunnaisia kertoja tuohon kello 19 asti jolloin annan taas kasvis-sosetta ja hedelmäsosetta. sitten muut iltajutut ja imetys. nukkumaan meno. nukahtaa 20-21 välillä normaalisti. imetys joskus klo 1, klo 5, klo7, klo8, klo9. Kun tuo maito loppuu niin aamulla imee kokoajan kun nälkä ei lähde. Nukahtaa yöllä heti kun syönyt.

Pullosta ei syö, on kokeiltu ainun pulloihin erilaisia tutteja, mam pulloa ja viimeksi ostin tommee tippee pullon, siitä syöparemmin, parhaimmillaan 40 ml, mutta niin paljon ei mene edes jokapv. Tutia onneksi imee.

Neuvolassa käyty tänään. Pituuts 60,8 cm, paino 5875 g ja pää 42 cm. Neuvolantäti neuvoi laittamaan öljyä kasvis-soseisiin noin 1tl verran ja tehostamaan imetystä. Ja ei saa tressata, pitää nukkua, syödä ja juoda jne..... juu juu.

Tulipas romaani, vinkkejä otetaan vastaa!!!!!

anjamarita ja Sara 3kk9pv
 
heippis !

soittelin neuvolaan ja sain ohjeeksi meidän levottomiin öihin tuon tutin tyrkyttämisen. Jos vaikka meidän Topi vain tuppaa heräämään herkän unen vaiheissa :eek: sanoi täti, että riittää tuossa kohtaa, että äiti kääntää kylkeä ( ja isi muuten kuorsaa =) )... no ensi yönä testataan, joskos meillä vähän rauhoittuisi yöhulinat. No, herätä täytyy edelleen, mutta oishan tuo nopeampi tapa tuudittaa uudelleen uneen, kuin turha syöttö.

Meidän poika muuten on keksinyt, että ruokaa on siis muutakin olemassa kuin vain tyhmä maito ! Ei oikein maito uppoa, kun tietää kohta saavansa herkkua... Neuvolasta sanottiin, että tulisi vetää maitoa ja vellejä 700 ml vuorokaudessa !!! No, ei meidän Topi ainakaan nykyään tuohon suostu :eek: nyt täytyy alkaa tarkkailla paremmin ja tuputtaa sitä maitoa ja velliä, ja pihdata niitä nam nam herkkuja :LOL: ilkeä äiti, hehee... Voi, näkisittepä Topin ilmeen, kun tulen lusikan ja sosepurkin kanssa sen luokse :LOL: :LOL: :LOL:

Ensi yötä odotellessa...
Minttis & känkkäränkkä Topi
 
kuulumisia pitkästä aikaa täältäkin suunnalta. neuvolassa käytiin pari viikkoa sitten (3kk), silloin oli paino n. 6kg ja pituus 60cm. Hyvin on poika kasvanu. Meillä viime viikolla aloitettiin kiinteet. Tosi hyvin on alkanut sujumaan soseen syönti ja hymyssä suin syö aina, eli tykkää kovasti. Annan kerran päivässä n. 11-12 aikaan porkkanaperunaa. Olen nyt tässä miettiny että alanko antamaan myös esim. hedelmäsosetta vai jatkanko tuolla samalla linjalla. Olisiko kenelläkään antaa vinkkejä? Jonkin verran joudun antamaan korviketta kun ei kertakaikkiaan riitä aina maito. Muutama viikko sitten meinas jäädä koko imetys ku poika temmpuili vaan tissillä, mutta nyt ei oo ollu mitään ongelmaa. Syö aina kun vaan on maitoa. Yöt poika nukkuu hyvin yleensä. Muutama yö saattaa olla sillon tällön että nukkuu vähä levottomammin. Mutta yleensä alkaa klo.22-23 nukkumaan ja herää klo. 5-7 aikaan syömään eka kerran. Aamun sitten syökin tihiämmin.
Kovasti poika yrittää punkea itteä istumisasentoon, jopa sitterissä on alkanu harrastamaan sitä. Miellä vauva tykkää nukkua ulkona,melkeen joka päivä nukkuu iltapäivällä 2-4 tunnin unet ulkona. Sisällä aika lyhkäsiä päikkäreitä nukkuu..
Mutta nyt alkaa taas kuulumaan vaunuista ähinää joten syöttöpuuhiin on alettava.
Mukavaa talvenodotusta kaikille!
Ja voimia arkeen!

nisu + 3,5 kk ikäinen poika
 
Tervehdys!

Miten minttumaaria teidän yö meni? Meillä poika nukahti illalla ennen kuutta ja ajattelin, että ottaa taas tapansa mukaan lyhyet unet. No, heräsikin sitten vasta syömään 01.30. :eek:
Sitten söi ja nukahti taas ja heräsi 05.30 syömään. Ihan uskomatonta =) . Katsotaan sitten taas miten ensi yönä. Täytyy kokeilla tuota sun saamaa vinkkiä tarvittaessa.

Palataan taas!
 

Yhteistyössä