Erityishoitoraha ja sairaalahoito, apua!

Lapsi lähti sairaalahoitoon su-ma yönä, jolloin äiti oli osastolla mukana ma-ke. Vanhempainrahakausi päättyi ti.

Mies hoiti kakkosta kotona ma ja ti, sillä ei saatu muutoin kotihoidossa olevalle järjestettyä hoitopaikkaa. Keskiviikkona mies meni töihin. To lapsi kotiutui (isä sairaalassa) ja pe mies hoitaa toipuvaa lasta kotona.

Miehen työnantaja hyväksyy vapaat, mutta ei maksa palkkaa. Erityishoitorahaa on mahdollista saada, kunhan on D-todistus siitä että hoitoon osallistuminen on tarpeen, mutta sitä ei voi saada yhtä aikaa vanhempainpäivärahan kanssa. Sairaalassa takertuivat mun vanhempainrahakauteen, kun pyysin D-todistusta miehelle, joka hoiti sitä tervettä lasta kotona.

Meneekö nuo maanantai ja tiistai nyt sitten aivan nollatuloille? Torstaille ja perjantaille on miehelle Joku todistus tuolla mukana, mutta ei siellä missään lue että olisi D-todistus.

Olisiko miehen pitänyt lähteä sairaalaan jo heti kärkeen? Tissit vain ovat äidillä ja lapsen ollessa tosi sairas ei yleensä aleta uusia tapoja opettamaan..<br><br>
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.11.2006 klo 23:25 Valitettavasti kirjoitti:
Maanantai ja tiistai taisi mennä omaan piikkiin. Kun on vanheimpainrahalla työnantaja ei yleensä hyväksy miehen poissaoloja lasten takia.
Ei me olla työnantajalta mitään vailla, sehän on selvä ettei se maksa. Kelalta erityishoitorahaa meinasin!

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/170701160434EH?openDocument

Sitä pitäisi saada korvaamaan ansionmenetystä esim. lapsen sairaalahoidon ajalta. Osastolla oli kuitenkin jomman kumman oltava,ei ne sielläkään pysty hoitamaan koko ajan alle 9 kk:n ikäistä vauvaa. Mutta olisiko sen pitänyt olla mies, enkä minä... ääh...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2006 klo 16:16 aitiliini83 kirjoitti:
Silloin äidin pitäisi olla töissä jotta miehelle korvattaisiin lapsen sairaudesta johtuvat poissaolot!
Tuo ei taida olla ihan noin yksioikoista, sillä erityishoitorahaa on mahdollista saada kotihoidontukikaudella.

Jos sairastunut olisi ollut vanhempi lapsi, olisi isä ollut luonnollinen valinta osastolle lasta hoitamaan ja äiti olisi jäänyt kotiin hoitamaan pienempää. Tuolloin hoitorahasta ei (kai?) olisi tarvinnut kinata.

Vähän pimeetä. :headwall:
 
JOO, niin se vain menee että meillä olisi miehen pitänyt mennä osastolle vauvaa hoitamaan, jotta ei oltais jääty ilman hänen tulojaan.

Saadaan nyt kuitenkin ti ja to tuota erityishoitorahaa (sairaspv/isyyspvrahan suuruista) miehelle, sillä tiistaina mies tuli osastolle astmaohjaukseen kun saatiin kakkosen hoito järjestettyä. Hän vietti kanssame osastolla matkoineen yli 6 h, joten D-todistus voitiin siltä päivältä kirjoittaa hänelle.

Summa summarum: Useampilapsisessa perhessä, jossa toinen vanhempi hoitaa kotona (äitiyslomalla) useampaa lasta, täytyy lapsen mukana sairaalaan mennä palkkatyössä käyvän puolison, jotta talous ei keikahda. Varsinkin silloin, kun työnantaja ei maksa palkkaa sairaan lapsen hoitamisen vuoksi. Kotihoidontuella saa toki erityishoitorahaa, mutta kun se meidänkin kohdallamme lasketaan joko siltä ajalta kun olin edellisen kerran äitiysrahakaudella tai siltä ajalta kun hoisin edellistä kotihoidontuella, jää erityishoitoraha minimiin - ja on toki eri asia saada minimirahaa kuin miehen tulojen mukaista sairaspäivärahaa. Ja tämä litania ei päde, jos mies pystyy menemään töihin ts kotona olevat terveet lapset saadaan hoidettua esim. mummojen avulla.
 

Yhteistyössä