***ELOMASSUT 2008***marraskuussa

eli siis mun mieshän on amerikkalainen ja sen takia etunimi ei ole suomalainen. Bayden tulee Robert Baden Powellin mukaan joka perusti Boy Scoutin eli partion aikoinaan ja mun mies on ollut partiossa ja omistaa korkeimman arvon joten on tosi iso osa hänen elämää. nimi lausutaan "Beiden", myös tuo Baden lausutaan samalla tavalla mut haluttiin laittaa siihen se y mukaan ettei raukkaa aleta haukkumaan baden baden-tuoliksi :LOL:
 
Lunta on tullut ihan kivasti yön aikana ja koko ajan sataa lisää, kivaa :) . Tajusin vaan just että mulla ei ole talvikenkiä, lenkkarit vaan. Sukat on siis aivan märät kun kohta lähden esikkoo viemään kouluun. Ja on liukasta.

 
Jeeee meilläkin on lunta =) kyllä vaan sen verran että maa vähän peittyy, mutta onpahan kuitenkin.

Mutta ikävää kyllä pojalla on nenä tukossa, yöllä söi vähän väliä kun oli niin hankala hengittää. :/ Pilkoin sille nyt sipulia talouspaperin sisään, jos vähän auttaisi, täytyy sitten varmaan apteekista sitä niistäjä-systeemiä hakea. Toivottavasti nyt ei pahempaa flunssaa tule, ensi viikolla olisi rokotuksetkin.

Mukavaa loppuviikkoa!
 
neitiperho
Heissan

Vähään aikaan ei ole tullut kirjoiteltua tännekään. Lukemassa kyllä olen käynyt. Olisi meilläkin tänään neuvola ja se eka rokotus...hirvittää jo valmiiksi. On se niin hauskaa, että töissä pistän kyllä lapsia mutta oman lapsen rokotusta pelkää. Iina on oppinut kääntymään pari päivää sen jälkeen kun tuli 3kk täyteen. Nyrkki maistuu ja sormet tuntuu olevan kurkussa jatkuvasti. Sekös neitiä naurattaa. Sitten tullut "virkayskä". Ensin kun aivastelee niin heti perään pitää yskiä väkisin vielä ja hirveä nauru päälle :D

Aloiteltiin myös maistaamaan hedelmäsoseita ihan hitusen joka päivä. Alkuun maisteltiin mangoa ja nyt siirryttiin päärynään. Ihan siis, että yksi lusikallinen eka päivä, toisena kaksi. Kuitenkin niin, että viikko yhtä lajia, että jos allergiaa ilmenee niin ainakin tietää että mistä se tulee. Neiti on alkanut näistä jo myös tykkäämään. Tarkoitus nyt ei ollut alkaa vielä kunnolla syömään, kunhan nyt maistellaan. Maksimissaan 4lusikallista on kerralla syöty per päivä. Neidillä alkanut sitten kiva kausi. Nukkuu päivällä edelleen hyvin päikkärit ja yöllä sitten valvotaan. Ei neiti huuda, mutta höpöttää vaan jatkuvasti. Tällä menolla muutto omaan huoneeseen on kyllä lähellä. Eihän me joka yö voida valvoa, kun neiti haluaa kertoa klo 01 alkaen tarinaa joka jatkuu aina klo 5 asti. Sitten taas nukutaan tyytyväisenä ainakin ysiin asti. Onko muilla samaa ongelmaa??

Mutta nyt neidin kanssa taas juttelemaan. Alkaa kärsimättömäksi kun nalle ei vastaakaan takaisin :D

Neitiperho ja Iina 3kk6pvä
 
mie päädyin sit kuitenki lykkäämään vellin aloitusta vielä, kattelen vielä jokusen aikaa jos tää nyt ois vaan sitä tiheää imua vielä. kuitenki poika on kasvanu hyvin niin ei sen puoleen pitäis olla hätää. viimeyönä sit nukkuki suht normaalisti taas, heräs 3, 6 ja 8 kun viimeaikoina on saattanu ekan kerran syyä jo ennen yhtä.

salamanteri&Bayden 3kk 3pvää :heart:
 
Miten sinne oikein pääsee? Käyn päivittäin siellä, mutta miten sinne pääsee johonkin suljettuun ryhmään?
Leevin neuvola kuulumisia 3kk:
7230kg (4530)
65,3cm (52,5)
42 (37) päänympärys

Terkka sanoi, että ei tarvii vielä aloitaa mitään lisäruokaa kun kasvaa hyvin rintamaidolla.
rokotukset saatiin, myös rota otettiin.
Leevillä oli joku tiheän imun yö tossa pari yötä sitten. Heräsi syömään tunnin välein. Tuntui, että ei kerinnyt kun nukahtaa itse niin poika jo heräsi taas syömään. Leevi kääntyi vatsallee pari päivää yli 3kk, syö nyrkkejään, jokeltelee, nauraa ääneen, tarttuu esineeseen ja pistää suuhun. ONkohan jo hampaita tulossa kun vetää jo ikenillään tissiä. toivottavasti ei. Muille on tullu vasta 7kk iässä.
Vauvakuumekin on jo iskenyt. Vai mikä raskauskuume liekin. Minusta on in niin ihanaa olla raskaana. Ja varsinkin se synnytys on minusta tosi ihana tapahtuma, vaikka kivulias onkin.

Viidettä tai jo kuudetta haavaillen ja Leevi 3kk5pv
 
Pitkästä aikaa taas. Minutkin löytää facebookista, pitää varmaan vähän enempi syventyä siihen, sillä en ole pitkään aikaan sitä käyttänyt ja tänään sitä vähän tutkailin.

Käytiin pari päivää sitten tervehtimässä kaverin poikaa, joka on 6 viikkoa nuorempi ja kyllä on vielä ero aikamoinen.

Meillä on helppoa kulkea jätkän kanssa, sillä kun hänet vaunuihin laittaa niin nukahtaa oikeastaan heti tai kattelee maailman menoa, mutta viihtyy hyvin. Autossakin nukahtaa todella nopeasti, kunhan vaan auto liikkuu. Kaupassa käynti on helppoa, enempi meillä kiukutellaan, jos joutuu olemaan paikoillaan.

Eilen ihan nauratti, kun Alex tuijotti kattoon ja naureskeli ja hihkui, katossa oli todella mielenkiintoisia oksankohtia, kun meillä on paneelikatto. Pienestä nuo vauvat ovat iloisia.
Pikku hiljaa ovat nuo koiratkin alkaneet kiinnostua, ovat ilmeisesti niin olennainen osa meidän elämää, ettei ne suurempaa reaktiota vielä saa aikaiseksi.
 
Tultiin äskön 3kk lääkärineuvolasta

Paino 7320g
Pituus 62,4cm
Pipo 42,8

Hienosti meni siihen asti kun lääkäri koitti pelästymisrefleksiä, siitä alko älytön huuto. Aleksi pelästy ihan tosissaan. Rokotus saatiin myös ja sitä ei oikeestaan kauheesti itketty. Rotarokotekin saatiin ja ilmeisesti edelleen maistu hyvälle :)

Ihana talvi-ilma. Kävin äskön kävellen kyliltä ostamassa itelleni talvikengät ja sitten haettiin esikko koulusta ja käveltiin neuvolalle. Tuli sillain ihana olo kun pääsi vähän ulkoileen.

salah ja Aleksi 3kk ja 4 pv
 
heippa!
3kk neuvola kuulumiset:

paino 6,1kg (2,8kg)
pituus 62cm (49cm)

päätä en muista. kaipa se on suht normaalin kokonen :LOL:

neuvolan täti taas sano että yritä vaan pitkittää sitä vellin aloittamista mahollisimman pitkään :kieh:

kyselin nimittäin että joko vois antaa velliä parin viikon päästä kun poika on nyt viikon verran heränny 3 kertaa öisin syömään kun ennen heräs vaan kerran. oletan että johtuu siitä että ei saa illalla tarpeeks masua täyteen..
 
neitiperho
Nyt myös rokotukset ja neuvola käynti takana päin

6808g (4035)
64,5cm (50,5)
pipo 41,4cm (35,5)

Yläkäyriä kohti suunta myös täällä. Rintamaidolla edelleen mennään, tosin iltaan ollaan otettu tuttelia lisäksi. Tyytyväinen ja jutteleva neiti on. Rokote kävi vähän harmittamaan, mutta nopeasti unohtui ja alkoi taas naurattamaan. Että sellasta tähän väliin. Niin ja muutamat huomasivatkin, että facebookissa myös tosiaan ollaan =)
 
Oli pakko tännekin nyt kirjottaa vaikka just tonne facebookiin kirjotinkin :)

Meillä tosiaan Aleksi alko oireileen niistä rokotuksista.Kauhee kitinä ollu nyt unien jälkeen ja mahassa oikein kädelle tuntuu että siellä on ilmaa. Kakkas mielettömän isot ja löysät kakat äskön. Mahtaa olla kiva yö edessä.

salah ja Aleksi
 
tatjana80 kuulostaa tosi tutulta meillä kans just sama homma ja oon kyllä itekkin jo tosi väsynyt tähän tilanteeseen onneksi yöllä syö hyvin tunnin välein kylläkin, neuvolassa mainitsin asiasta niin eipä ne osanneet oikeen sanoa mitään.
sammasta ei oo ja korvat on terveet, en tiiä mikä nuihin raivareihin auttas.
joo meille sanottiin kans neuvolassa eilen että kiinteitä ei sais aloittaa ku vasta 4kk iässä ja jos pärjää niin vasta 6kk iässä.
niin tässäpä ois meidän poitsun uudet mitat
3kk:
8110g
63.2cm
meinas terkkakin et hyvin kasvaa rintamaidolla.
niin ja meillä on käynyt joka joulu pukki ja niin käy myös tänä joulunakin.
jaa nyt pitää mennä....palailenpa myöhemmin
 
Meillä vanhin oli tuollanen et taisteli joka syöntikerta. Oli tosi levoton nukkujakin.
En mä siihen mitään keksiny ja joskus vuoden ikäsenä se sit helpotti. Ei syöny sit kiinteitäkään kunnolla ja meni pitkään ennenku oppi syömään karkeampaaki. Muutama lusikallinen meni aina ja siihen loppu.
 
Huomenta!

Mein neiti oppi kääntymään toissapäivänä, ikää oli sillon 3kk ja pari päivää!! Hirmu ahkerasti ei vielä kääntyile, yleensä tutin perässä :D

Jouluaatto ollaan kotona ja miun vanhemmat ja veli (luultavasti) tulee meille. Pukista en tiiä.. meillä aina on ollu, yleensä miun veli, mut en tiiä suostuuko se tänä vuonna..viime vuonna oli vuokrapukki, LANGANLAIHA.. miun veljellä on omasta takaa pehmustetta, ni ei oo hassun näköne!

Neiti on nukkunu kaksi edellistä yötä TOSI HYVIN!!! ilman yhtään heräämistä!!!!! Eilen illalla hän kävi 20 jälkee nukkumaan ja ootin koko ajan millon herää, ku yleensä herää vielä valvomaan vähäx aikaa 22 tienoilla.. mut ei ku nukku vaan, äsken sit kannoin pois makkarista, et mies pääs nukkuun sinne, yövuoro.. Ja syötin hänet tossa sohvalla, ni vielä jatkaa unta :) Tosin eilen ei nukkunu kunnon päikkäreita ollenkaan.. oli jotenkin liikkuvainen päivä meillä, ni hän ei saanu sitte kunnolla nukuttuu, vaikka normisti nukkuu autokaukalossa ihan hyvin.

Ja kaupassa ku käyää nykyään, ni neiti herää siellä, vaikka ois päikkäreitten paikka, siellä se sitte napittaa kärryissä, ja välillä vähän huutelee!

Kohta pihalle leikkimään!!!

Äiti lpr ja Tiitu 3kk+päiviä
 
Huomenta!

Kopsaan tähän Upp3 kuulumiset, mitä kirjoitti mulle facebookkiin, kun kyselin kuulumisia:

Moikka! Mulla on ollu melkoista vuoristorataa tää synnytyksen jälkeinen elämä, pari viikkoa aina menee hyvin ja sitte taas mieliala laskee ihan pohjalle jne... Alotin reilu 2viikkoa sitten tähän lääkityksenki, toivotaan että helpottais vähitellen, ajan kanssa.. Mulla on nyt parina päivänä viikossa tässä kotona perhepäivähoitaja kaverina muutamia tunteja niin on seuraa ja apua kodin- ja vauvanhoidossa.

Vauvan kanssa on menny hyvin, ollaan kyllä onnellisia noin ihanasta ja tyytyväisestä vauvasta, joka kaiken lisäks nukkuu jo kokonaiset yöt ;) Voit halutessasi kirjotella mun kuulumiset muillekin massulaisille kaksplussan puolelle, en ite saa kuitenkaan aikaseksi (tai vaikka kopsata tän viestinki)... Joku aika sitte kävin lueskelee sielläkin puolen kuulumisia mut sit en ehtiny omia kuulumisia kirjottelee ollenkaa.. Jotenki jääny koko palstailu ihan sivuun nyt..:/ Mut jospa täällä facebookin puolella tulis oltua yhteyksissä massulaisiin!:)


Nyt mun pitää mennä siivoilee ja pakkailee, ku lähetään tänään sinne mökille viikonlopuks.

Kirpsakkaa pakkasperjantaita ja mukavaa viikonloppua kaikille!!! :wave:

HooÄs ja Aliisa 3kk6vrk
 
Päivää!

Täällä oli muutama kirjoittanut siitä, että vauva syö tiheään öisin... Mulle annettiin vinkiksi neuvolasta, että kannattaa kokeilla yöllä syöttää pari kertaa peräkkäin samasta rinnasta. Koska vauva imee ensin rinnasta ns. makean sokerimaidon johon nukahtaa, mutta sitten se rasvainen ja täyttävä takamaito jää saamatta, näin ollen saisi sitten sen rasvaisenkin maidon.

Meille suositeltiin neuvolasta kiinteiden aloitusta 4kk iässä, koska paino oli noussut vain 550g 4,5 viikon aikana. Maitoa kuitenkin tulee ihan hyvin, kun pumpattuakin saan toistasataa milliä kerralla. Että parin viikon päästä aloitellaan maistelut. Osaltaan heikohko painon nousu voi johtua erittäin runsaasta pulauttelusta, mutta toivottavasti kiinteiden aloitus toisi siihenkin hieman apua!
Onko sillä väliä aloittaako hedelmäsoseilla vai esim. perunalla tai bataatilla? Itse olin ajatellut ensimmäiseksi perunaa ja vasta myöhemmin makeammat hedelmät.


Aatto ollaan ihan kotona, mutta meille tulee miehen sukulaisia. Ja pukki tulee, ei kylläkään vielä pojua varten vaan hänen reilu pari vuotiaan serkkutytön takia.

Nyt lähdetään pojun kanssa ulkoilemaan kun on niin kiva ilma taas!
Hyvää viikonloppua!

Ruusulainen ja poju 3,5kk
 
27 näyttää meitä siellä olevan. :) Aika moni meistä pitää sitä muutenki koko ajan auki, niin tulee sitten kommentoitua vähän enemmän, ku ei ole kaikki kaikkien luettavissa ja ollaan esittäydyttykin siellä vähän paremmin. Tervetuloa! :D

Tiitu ja Rasmus 3kk
 
Heipsan!

Me aloitettiin tytsyllä kiinteiden maistelu viikko sitten. Oli aika tasan 4kk silloin ja neuvolasta "antoivat" luvan:) Linnea kun heräilee/heräili kahden tunnin välein syömään. Viime yön hän nukkui klo23-5.45. Ihmettelin ihan itsekin, että eikö me herätty syömään kahden ja neljän aikaan... :eek: Oiskohan kiinteiden ansiosta jo, vaikka maisteltu vasta. Jotain velliä varmaan vois kanssa jo maistattaa. Niin noista kiinteistä vielä, että aloitin perunalla ja eilen sai ekaa kertaa peruna porkkana sosetta. Makeita soseita en ole vielä maistattanut.

Linnea myös kuolaa paljon ja aina on nyrkit suussa ja välillä myös vetää ikenillä tissiä! En tullut ajatelleeksikaan, että tuo vois ehkä johtua tulevista hampaista. Vielä ei kyl näy mitään. Ihmeellistä jos alkaa hampit pukkaamaan jo näin aikaisin :eek:

Bella-Lumia ja Linnea 4kk ja jotain päälle:)
 
voi nuo kiinteet auttaa heti, vaikka vaan maistelee. eihän se masu niin hirveen iso oo, ja tukevampaa tavaraa ku saa, ni varmaan pitenee yö unet!!

Meillä kanssa kuola valuu ja nyrkit suussa koko ajan.. POitsu sai ekan hampaan n. 6kk ja oli ihan mieletön kuolaamaan.. melkeen 2v. asti kuolas / sylki valu. paidat aina ihan märkänä..
 
miten sit kun tulee kiinteiden aloitus ajankohtaiseksi, miten ootte alottanu määrällisesti maistelun, yksi teelusikallinenko ensin ja montako päivää ennen ku ootte lisänny määrää? huomaa et täällä esikoinen vasta perheessä... :ashamed:
 

Yhteistyössä