Luultavasti paikkauntakohtaista. Kuten palvelut tänäkin päivänä.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Olikohan tämä sitten aivan paikkakuntakohtainen juttu! Maalla sai helpommin sitä kotiapua?
Nyt se on toisin päin.Kaupungissa saa helpomminAlkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Luultavasti paikkauntakohtaista. Kuten palvelut tänäkin päivänä.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Olikohan tämä sitten aivan paikkakuntakohtainen juttu! Maalla sai helpommin sitä kotiapua?
mä en osaa tarkkaa aikaa kyl sanoa.. sen vaan muistan että äidin kanssa on siitä puhuttu. kun äiti sanoi että hänen tulonsa tippui roimasti kun jäi kotihoidontuelle (jäi töistä äitiyslomalle) ja hänen kaverilleen se tarkoitti taas nousua kun hän sai pienempää äitiyspäivärahaa (tai millä nimellä se nyt silloin on ollut). eli 87 on äiti ollut hetken aikaa kotihoidontuella.Alkuperäinen kirjoittaja hmm:Eikös kotihoidontuki ole valtakunnallisesti tullut 90-luvun taitteessa?
Tuskin nyt kaikki oli helpompaa kenenkään mielestä.Mutta tuo sinun väittämä et yksilapsiset perheet ei tarvis missään tilanteessa apua niin on kyllä aika syvältä.Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:En ihan tuolle linjalle lähtisi. Mutta tässä ketjussa haikailtiin parikymmentä vuotta sitten lapsiperheen olojenolleen paremmin. Sitä en usko.Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:Sä sen sanoit.Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Sitten hoitaa sitä lastansa väsyneenä tai antaa pois, jos ei pärjää. Niin ennenkin tehtiin loistavassa entisaikojen yhteiskunnassa.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Voi tarvita, jos on vaikka sokea taio cp-vammainen, mutta terve ihminen ei apua ansaitse. Eikä normaalia kaipailekaan.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Juuust. Sitä voi tarvita jo sen yhdenki kansAlkuperäinen kirjoittaja tiitu:Miksi yhteiskunnan edes pitäisi antaa tavallisille ihmisille kotiapua?
Vammaisille ja ongelmaisille avun ymmärrän.
Mutta sitä en käsitä, että tehdään viisi lasta ja sitten itketään, että en pärjää kun en saa kodinhoitajaa. Itsehän se on tarkoitus kotinsa ja lapsensa hoitaa.
Onpa sinulla mustavalkoinen maailmankuva. Yhdenlapsenkin kans äiti voi väsyä ja masentua ja vaikka mitä... Mä suorastaan loukkaannuin tästä.
Paskaako sitä yrittää edes parantaa yhteiskuntaa ja kansalaisten oloja. Mennään samointein suoraan keskiajalle, kyl sillonkin pärjättiin ilman MITÄÄN valtion apuja :flower:
Likka syntyi 1986 ja sain kotihoidontukea. Sitä maksettiin siihen asti, kun lapsi täytti 1v 10 kk.Alkuperäinen kirjoittaja nöppönen:kyllähän 80-luvulla se kotihoidontuki jo tuli.. en tiedä saiko äiti miusta vielä mut siskon aikaan (synty -86) on jo saanut.
vähän liikaa ääripäätä kummassakin tapauksessa.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Kannattaa myös muistaa, että noina vuosina yh-äidin väsyminen, masennus tai mikä tahansa mielenterveyden ongelma olisi ollut jo sinällään peruste lapsen huostaanotolle. Nykyäidit saa ihan rauhassa viillellä itseään ja olla pari kertaa vatsahuuhtelussakin eikä ole pelkoa lasten menettämisestä.
Eikö se lama tullut just noihin aikoihin?Alkuperäinen kirjoittaja Huuhkajatar:Eipä meillä näkynyt kodinhoitajaa saati muuta apua, itse hoidin -87 ja -88 syntyneet lapseni. Välillä oli rankkaa, mutta eipä ollut muuta valinnanvaraa kuin pärjätä.
ja mitään subjektiivista poäivähoito-oikeutta ei ollut. Kunnalliseen hoitoon sai lapsensa lähinnä vaan persaukiset, muut liimailivat lastensa valouvi lyhtypylväisiin ja toivoivatm että edes seuraavaksi viikoksi löytyisi joku hoitaja. Mitään koulutustahan näiltä hoitajilta ei edellytetty. Päiväkodissa oloaikakin oli vain äidin työlaika+työmatka eli jos esim sulla oli lääkärissäkäynti työpoäivän päätteeksi, niin ekana hait tenavan tarhasta ja vasta sitten menit sinne lääkäriin.Alkuperäinen kirjoittaja nöppönen:vähän liikaa ääripäätä kummassakin tapauksessa.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Kannattaa myös muistaa, että noina vuosina yh-äidin väsyminen, masennus tai mikä tahansa mielenterveyden ongelma olisi ollut jo sinällään peruste lapsen huostaanotolle. Nykyäidit saa ihan rauhassa viillellä itseään ja olla pari kertaa vatsahuuhtelussakin eikä ole pelkoa lasten menettämisestä.
Ei yksilapsiset eikä kymmenlapsiset tavalliset perheet. Vain vammaiset ja muuten rajoittuneet ja ongelmaiset.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Tuskin nyt kaikki oli helpompaa kenenkään mielestä.Mutta tuo sinun väittämä et yksilapsiset perheet ei tarvis missään tilanteessa apua niin on kyllä aika syvältä.Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:En ihan tuolle linjalle lähtisi. Mutta tässä ketjussa haikailtiin parikymmentä vuotta sitten lapsiperheen olojenolleen paremmin. Sitä en usko.Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:Sä sen sanoit.Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Sitten hoitaa sitä lastansa väsyneenä tai antaa pois, jos ei pärjää. Niin ennenkin tehtiin loistavassa entisaikojen yhteiskunnassa.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Voi tarvita, jos on vaikka sokea taio cp-vammainen, mutta terve ihminen ei apua ansaitse. Eikä normaalia kaipailekaan.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Juuust. Sitä voi tarvita jo sen yhdenki kansAlkuperäinen kirjoittaja tiitu:Miksi yhteiskunnan edes pitäisi antaa tavallisille ihmisille kotiapua?
Vammaisille ja ongelmaisille avun ymmärrän.
Mutta sitä en käsitä, että tehdään viisi lasta ja sitten itketään, että en pärjää kun en saa kodinhoitajaa. Itsehän se on tarkoitus kotinsa ja lapsensa hoitaa.
Onpa sinulla mustavalkoinen maailmankuva. Yhdenlapsenkin kans äiti voi väsyä ja masentua ja vaikka mitä... Mä suorastaan loukkaannuin tästä.
Paskaako sitä yrittää edes parantaa yhteiskuntaa ja kansalaisten oloja. Mennään samointein suoraan keskiajalle, kyl sillonkin pärjättiin ilman MITÄÄN valtion apuja :flower:
Herrajee kuinkas moni on 80-luvulla mahtanut itse viljellä porkkanansa?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Niin miten sen ottaa. Ennen sai olla viiden hengen autossa niin paljon ku sinne suosiolla mahtu.Nyt pitää olla kaikilla turvaistuimet ikäänkatsottuna ja vyöt jokaiselle.
Ennen nukku 10 ihmistä samassa tilassa misä nyt 4 ihmistä.
Ennen kasvatettiin lähes kaikki ruoka itse,ei tarvinu rampata kaupassa niinku nykyään.
Monet asu suvun keskellä.Kaikki kasvatti kaikki.
jne.
Että mikä kenestäkin on helppoa.
Tuet ei loppuneet vaan päinvastoin nousivat. Mä myöhästyin hieman, kun junnu syntyi vasta marraskuun lopussa 1991. Jos olisi syntynyt puolta vuotta aiemmin, olisin saanut huomattavasti enemmän tukia.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Eikö se lama tullut just noihin aikoihin?
Silloinhan ne kaikki tuet loppu!
Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Onko sinusta äidin väsymys ongelma vai itseaiheutettu juttu johon ei tarvi apua?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Ei yksilapsiset eikä kymmenlapsiset tavalliset perheet. Vain vammaiset ja muuten rajoittuneet ja ongelmaiset.Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:[quote="kookosta
Mutta lapsivähennys lähti.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:Tuet ei loppuneet vaan päinvastoin nousivat. Mä myöhästyin hieman, kun junnu syntyi vasta marraskuun lopussa 1991. Jos olisi syntynyt puolta vuotta aiemmin, olisin saanut huomattavasti enemmän tukia.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Eikö se lama tullut just noihin aikoihin?
Silloinhan ne kaikki tuet loppu!
Se lähti. ja yh-vähennys. Ei taida olla elintaso vieläkään yhden palkansaajan perheissä olla samalla tasolla kuin silloin aikoinaan. Ison loven teki yksinhuoltajien ja kotiäitien lompakkoon tuo veromuutos.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Mutta lapsivähennys lähti.
Ja tästä sanokin äitini että pieneni ''tulot'' huomattavasti.
Tuolloin oli vielä hullut vuodet, lama alkoi 1990-luvun taitteessa. Lama-ajan tuista en tiedä koska lapset olivat silloin päiväkodissa ja minä tein kahta työtä niin kauan kun sain, eli -91 vuoden loppuun. Sitten toinen työpaikka tipahti alta, samalla korot nousi huimasti (olin asuntovelallinen ) mies, -nykyään ex-, ravas vieraissa ja vanhempani tekivät kuolemaa.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Eikö se lama tullut just noihin aikoihin?Alkuperäinen kirjoittaja Huuhkajatar:Eipä meillä näkynyt kodinhoitajaa saati muuta apua, itse hoidin -87 ja -88 syntyneet lapseni. Välillä oli rankkaa, mutta eipä ollut muuta valinnanvaraa kuin pärjätä.
Silloinhan ne kaikki tuet loppu!
isyysloma oli jo vuonna 1986. Mutta subjektiivista päivähoito-oikeutta eui llut. Minusta on ihan hyvä, että jos vanhemmat pitävät päiväkotia lapselleen parempana paikkana kuin kotia, niin lapsen voi sitten päiväkotiin kans laittaa. Ei kaikkien lasten ole hyvä olla vanhempiensa kanssa.Alkuperäinen kirjoittaja hiljariina:Mutta silloin ei ollut kotihoidontukea (paitsi 80-luvun lopulta alkaen), subjektiivsita päivähoito-oikeutta eikä isyyslomaan. Eikä rahallista tukea lastenhoitajan kotiin palkaamiseen.
Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:Hyvänen aika mikä ajattelu!Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Ei yksilapsiset eikä kymmenlapsiset tavalliset perheet. Vain vammaiset ja muuten rajoittuneet ja ongelmaiset.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Alkuperäinen kirjoittaja tiitu:Miksi yhteiskunnan edes pitäisi antaa tavallisille ihmisille kotiapua?
Vammaisille ja ongelmaisille avun ymmärrän.
Mutta sitä en käsitä, että tehdään viisi lasta ja sitten itketään, että en pärjää kun en saa kodinhoitajaa. Itsehän se on tarkoitus kotinsa ja lapsensa hoitaa.
Voi tarvita, jos on vaikka sokea taio cp-vammainen, mutta terve ihminen ei apua ansaitse. Eikä normaalia kaipailekaan.
Onpa sinulla mustavalkoinen maailmankuva. Yhdenlapsenkin kans äiti voi väsyä ja masentua ja vaikka mitä... Mä suorastaan loukkaannuin tästä.
Että apua ja tukea (yhteiskunnalta) tarvitsevat ihmiset ovat joko fyysisesti vammaisia tai rajoitteisia, tai sitten psyykkisesti ongelmallisia, rajoittuneita tms. ??!!
Tarkoitatko, että esim. hyvin rankan synnytyskokemuksen jälkeen äiti masentuu, hän on rajoittunut ja ongelmallinen?
Tai jos perheessä on ihan mitä tahansa, vaikkapa vain yksinäisyyttä, yksinhuoltajuutta, remontti, rahapula, sellainen vauva, joka parkuu koko ajan ja / tai valvottaa paljon ja vaatii koko ajan vanhempien huomiota ja aikaa eikä suostu olemaan muuta kuin sylissä - siis jo heti synnyttyään - - ja he ottavat ja tarvitisevat apua, he ovat ikään kuin heikkoja?
En ymmärrä näkemyustäsi, enkä osaa selittää mitä itse tarkoitan.