Edessä ensimmäinen IVF

Hyvin meni punktio, turhaan jännitin sitä. 6 munasolua saatiin ja nyt vaan toivotaan että kaikki lähtis kasvamaan, kaikkia ei sen takia saatu pois koska yllättäen oli endo tiellä ja todennäköisesti niissä ei sitten edes olisi ollut solua. Vuotoa tuli aika reilusti joten laittoivat antibiootin vielä suoraan suoneen. Huomenna sitten mennään siirtoon jos sielä on kaikki niin kuin pitääkin. Eiköhän ne muuten soita jos ne ei oo lähteny kasvamaan??

Tiuvi tervetuloa! Meillähän on sitten samat piinailut menossa, saadaan kumpikin jännittää juhannusta :LOL: Toivotaan että molempien testi näyttää kahta viivaa ja saataisiin ikimuistoinen juhannus :flower:
 
Kiva kuulla, että sinullakin Tiu83 meni punktio hyvin. :)

Tämä odottaminen on jo nyt hankalaa, olo on kuin tulisilla hiilillä.
Ensin pitää odottaa siirtoa. Siirron jälkeen pitää jännittää testipäivää ja jos toivottu tulos tulee, seuraavat 9 kk saa odottaa ja jännittää.. Jos tulos ei ole odotettu joutuu taas odottamaan seuraavaa hoitoa.

Minut saa varmaan kärrätä hullujen huoneelle jossain vaiheessa.. :)
 
Minä edelleen roikun täällä kurkkimassa :) Meillä huomenna ensimmäinen PAS jos sulatus onnistuu. Jännittää ja pelottaa, että soittavatko klinikalta. Tänään luvattu soittaa ja vielä huomen aamuna varmistetaan... aika menee niin hitaasti.


Tsemppiä kaikille tasapuolisesti!
 
Tiuvi Toivotaan tosiaan että menisi kaikki hyvin ja saadaan jännittää se 9kk =) Soitettiinko teille sieltä klinikalta että kaikki on hedelmöittynyt vai kerkesikö ne jo sillä välin hedelmöittyä kun olitte sielä? (olipas tyhmä kysymys :headwall: ) Nyt mua jännittää se että jos ne soittaakin sieltä taysi:stä että ei oo yhtään hedelmöittynyttä solua :attn:

Kaikille tsemppiä hoitoihin :flower:
 
Tervetuloa tiuvi ja mukavaa että teillä meni tiun kans punktio hyvin! Kovasti tsemppiä huomiselle sitten vaan molemmille, ja marr myös, täällä jännätään mukana! Mikä tuo Orgalutran on? Mulla on kans tulossa lyhyt kaava (Ovumia) ja mulla on lääkkeinä vaan Puregon ja Pregnyl ja Lugesteron :/
 
Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista!

Tiu83 meille soitettiin tulokset tänään aamulla klinikalta, lupasivat punktion jälkeen soittaa joka tapauksessa. Laadusta eivät osanneet vielä sanoa, se selvinnee sitten huomenna, minkä laatuisia alkiot ovat. Toivottavasti ovat huippuyksilöitä kuten vanhempansakin.. :LOL:

Miimii-75 Orgalutran on ns. jarrulääke, jota aletaan ottaa lyhyessä kaavassa Puregon piikitysten loppuvaiheessa, jotta munasolut eivät karkaa ennen aikojaan. Aika hassua, ettei sulle anneta Orgalutrania, mutta eiköhän ne lääkärit tiedä parhaiten..

marr onko sinulla jotain lääkkeitä PAS:iin vai tehdäänkö se ilman mitään hormoneja?
 
Tiuvi Toivotaan parasta että olisivat huippuyksilöitä =)

Meinasin saada jo sydänkohtauksen kun klinikalta soitettiin,olin ihan varma että yksikään solu ei ole hedelmöittynyt tai on jotain muuta häikkää mutta onneksi soittivat vaan että siirretään aikaa varhaisemmaksi :LOL: On tämä hullua touhua kun puhelin soi niin hyvä ettei jo hypi pitkin seiniä :LOL:
 
Tiuvi: PAS tehdään luonnolliseen kiertoon. Halusin kokeilla ilman mitään lääkkeitä. Niin ainoastaan toki lugesteronia pitää laittaa siirron jälkeen. Onneksi vaan ovulaatio tuli viimein, kun meinasi tuleva viikonloppu sekoittaa ja siirtoon ei olisi päästy.
 
Kysy Miimii-75 asiaa klinikalta, niin ei jää vaivaamaan.
Ymmärsinkö oikein, että sulla ei ole vielä piikitykset alkaneet? Älä turhaan ota asiasta huolta. Minulla ainakin annoksia ja lääkkeitä säädettiin hoidon edetessä eli se voi olla, että lääkäri katsoo tuon Orgalutranin tarpeen ultrauskäyntien yhteydessä.

Kiitos marrr tiedosta. On huojentavaa tietää, että tuon voi tehdä myös ilman lääkeitä...

Tiu83, voin kuvitella, että aikamoinen shokki oli tuo puhelu, onneksi ei tullut huonoja uutisia..

Nyt tämä tyttö kokeilee tehdä vaihteeksi jotain muutakin kuin roikkua täällä netissä. Ajatukset vaan tuppaa pyörimään tämän asian ympärillä, niin, että mihinkään muuhun keskittyminen on kamalan vaikeaa... Pääsisi jo töihin, niin saisi muuta ajateltavaa!
 
aamulla tuli soitto, että alkio sulanut täydellisesti menettämättä yhtään solua ja lähtenyt jakautumaankin hienosti :heart: olen niin onnellinen, kun se on meidän ainoa pakkaslapsi. En saanut nukuttua, kun vaan mietin sitä jos ei selviäkään.
 
Moikkelis

Ekana kovasti peukkuja kaikille, missä vaiheessa olettekin menossa :wave:

).( Pakottava tarve vaan avautua...ja pientä vinkkiäkin tietty siinä sivussa...

Tällänen "nopea läpikäynti" viimesen reilun viikon tapahtumiin. Saattaa olla hieman sekavaa tekstiä mutta niin on pääkin...

Meillä siis eka ICSI takana. Punktio oli 10.5.. PASsia elo-syyskuulle ehkä ootellessa (pakkasessa 3 alkiota)...
Miehellä simppoja kovin vähän.
Eli.
Tais olla meijän vika ultra ennen punktiota kun pyydettiin lähetettä urologille. Tätä ennen ei kukaan lääkäri ollut ees ehdottanut ko. asiaa vaan "kaikki kunnossa päällisin puolin" ollaan oltu ja jostain syystä vaan siimahäntiä ei tule ko vähän....
Noh. Kutsut tutkimuksiin tuli ja niissä nyt käyty.

1.5. tiistai: ultra -> jotain häikkää....

8.5. tiistai: kirurgin vastaanotolle tutkimuksiin, kommentti "jotain häikkää, hyvää taikka pahaa, laitetaan leikkaukseen, kutsu tulee piakkoin, kahen vkon sisäl"
kerroin tästä lapsettomuushoito jutusta, kommentti "me hoidetaan eka ny vaa tää, katotaan sitten".

9.5. keskiviikko: aamupäivällä puhelu, tule tänään ke testeihin ja huomen torstaina aamupäivällä leikkaus!!!!
Sairaalaan mentiin iltapäivällä testeihin mutta eka olikin haastattelu jossa kävi ilmi että epäilevät pahanlaatuista kasvainta!!!!
Kives poistetaan.
Tässä vaan se pikku mutta, toinen kives on surkastunut, ainakin kirurgin mielestä, ennen vain todettu että on pienempi, joten ei ole varmaa laisinkaan kummasta kiveksestä siittiöt ovat tulleet...joten pelkona että miehestä tulee steriili...
Kerroin jälleen kirurgille, että lapsiakin olisi tarkoitus saada (koska elämä jatkuu!!!!!!!), joten tarttisko eka ottaa siittiöitä talteen???
K: "Me hoidataan vain tämä sairaus ja tää tarttee tehä nopealla aikataululla".
Eli klo 15 keskiviikkona saat tietää huonot uutiset ja seuraavana päivänä klo 10 olisi jo tarkoitus aloittaa hoito!!!
Hoitaja sentään sano "Tää on kamalaa, kaksi traagista asiaa samalla, voi voi"
Kirurgi oli melkee kiukkunen ja tiuskahteli kun ees alettii kyselemään että mitä jos tarttis harkita näitä spermaa pakkaseen -asioita.
Hei haloo!!! Mieheltä viemässä mahdollisuus kokonaan tulla biologisen lapsen isäksi ja aikaa miettiä mitä tehdään muutama tunti.
Nämä kaksi eri polia, hormooli ja tää kirurgia, eivät toimi yhtään yhteen vaikka saman katon alla toimivat!
Tuohtuneena lekuri sitten totesi et teette sit mitä teette, toimenpidettä ei voi pitkään lykätä.
No keskiviikko iltanahan ei voi mitään asioita enää hoitaa koska kukaan ei vastaa puheluihin enää missään.
Lopulta sain jätettyä sentään soittopyynnön hoitavalle hormoonilekurille joka tulisi to aamulla töihin yksityiselle puolelle.

Loppujen lopuksi torstai aamulla, siis eilen, asiat saatiin niin, että leikkausta siirrettiin ens keskiviikkoon. Hoitaja jolle ilmotettiin aamulla ettei tulla leikkaukseen tänään nii totes "vai että sellaseen ratkasuun päädyitte"...joo nii päädyttiin, ei tartte tulevaisudessa katua että olisi jotain jättänyt tekemättä tän lapsettomuuden suhteen.
Aamulla hormoonilekuri soitti ennen klo 8 ja jo klo 9 oltiin hakemassa sairaalasta papereita ja matkalla kiiruusti toiselle paikkakunnalle pakastamaan spermaa (iso kiitos ihanalle hormoonipolin hoitajalle joka järjesti asian) samoin tää toistetaan ens tiistaina.
Ens keskiviikkona on sit totiset paikat kun kives poistetaan ja kuullaan eka alustava vastaus siitä että onko hyvää vai pahaa....siitä pari viikkoa ni tulee vasta lopullinen vastaus. Ja ajan kanssa selviää toimiiko jäljelle jäänyt lainkaan ja onko kaikki vähäisetkin simpat olleet tästä kivestä peräisin...

Ei varmasti olut miehellenikään ihan helppo päätös jättää menemättä heti leikkaukseen. Puntarissa kuitenkin tulevaisuus ja lapsi.

Eli, tarkotuksena on vaan kans sanoa et miehet, tarkkailkaa, kokeilkaa kiveksiänne. Jos ees epäilette, ees vähän, varatkaa aika urologille. Turha oottaa.
Pieni vaiva käydä kuvannassa, iso apu jos tarpeen.
Meilläkin tosiaan ei mitään vaivaa, perus terve mies, vain koko vuosi varmaan jo mietitty et missä vika....olisko toinen kives suurentunut vai ei....
Emme varmaan olisi menneet urologillekkaan ilman näitä lapsettomuushoitoja, ainakaan vielä pitkään aikaan....
Reilussa viikossa on nyt tapahtunut paljon....

Pitkälti sekavaa tekstiä....


Viikon kuluttua viisaanpana :snotty:
Huh huh
 
MiukuMau hurja tilanne teillä, kyllä elämä voi lyhyessä ajassa heittää kaiken päälaelleen. Hurjasti voimia teile kummallekin asian kanssa!

Tuntuu kummalliselta, etteivät ottaneet teidän lapsettomuusasiaa vakavissaan. Luulisi, että tuollaisessa tilanteessa olisi normikäytäntö ottaa siittiöitä talteen vaikka lasten saaminen ei olisikaan lähiaikojen suunnitelmissa. Onneksi saitte tuon pakastuksen järjestymään, koska kuten kirjoitit - elämä jatkuu...

Jaksamista teille, toivottavasti kaikki menee hyvin operaatiossa ja saatte vielä hyviä uutisia.
:hug:
 
marrr onnittelut onnistuneesta sulatuksesta!

Tiu83 miten teillä meni alkion siirto? Saitteko pakkaseen alkioita? Aloitatko sinäkin luget, koska ja millä annoksella?

Nyt on alkion siirto onnistuneesti takana. Oli operaationa samankaltainen kuin inssikin eli ei paha ollenkaan. Kahdeksan tyyppiä saatiin pakkaseenkin eli saldo oli tosi hyvä. Nyt ovat sitten piinaviikot virallisesti alkaneet. Juhannusviikon torstaina olisi tarkoitus testailla...
 
MiukuMau Voimia ja jaksamisia teille :(

Tiuvi Hyvin meni siirto, ei tosiaan ollut mikään paha. Kaksi alkiota saatiin pakkaaseen ja kaksi siirrettiin kun mulla on niin paha tuo endometrioosi että lääkäri tuumas että laitetaan kaksi.. Mä aloitin luget jo sillon punktio päivän iltana ja laitan 200mg kolmesti päivässä.
Nyt saadaankin sitte tosissaan jännittää että kuinka meidän käy :LOL: Mistä päivästä muuten se hedelmöittyminen lasketaan?
 
Nyt on pikkuinen matkassa. toivottavasti pysyykin seuraavat 9kk mukana. Lääkäri kehui kovasti tosi hyväksi alkioksi ja siirrettäessä ei pystynyt enää soluja laskemaan, kun oli muuttanut jo muotoaan seuraavaan kehitysvaiheeseen. Huomenna on kuulema jo pieni sikiö möykyn keskellä. Sunnuntaina pitäisi kiinnittyä. Saatiin valokuvakin mukaan :D limakalvo oli yli 13mm ja lääkäri sanoi sen olevan parempi kuin normaalisti. ihan luomusti vielä - sitä ihmetteli. Täytyy nyt vähän hehkuttaa hyvää oloa, kun niin pitkään ollut raskas olo. Tänään tuntui tippuvan monta kiloa sydämeltä. Lääkäri uskoo mahdollisuuksien olevan ainakin 40 %. Hyvä kokemus kaikinpuolin. Mennään veritestiin seuraavan viikon tiistaina.

Mukavaa viikonloppua kaikille!:)
 
marrr, sulla taisi olla siirto pe 11.6.? Jos näin,samoilla mennään: lääkäri totesi myös kaksi täydellisesti sulanutta ja jakautumaan alkanutta alkiota hyviksi ja siirto meni hyvin..
Nyt jännätään :hug:

Tsemppiä myös kaikille muille, piinailijoille, punktioon menijöille... :heart: :heart: :heart:
 
Täällä vihdoinkin jotain konkreettista! Kävin siinä kontrollissa tänään ja kysta on nyt hävinnyt. Lopetan pillerit ensi lauantaina ja sitten kp2 aloitan pistokset. Eli punktio olisi näillä näkymin sitten viikolla 27, eli heinäkuun alussa. Vihdoin mullakin on jotain todellista päivitettävää :) epätodellinen fiilis kyllä.

Mollamaija ja marrr kovasti peukkuja ja kärsivällisyyttä piinistelyyn!
 
Mahtuuko palstalle mukaan? 2xinseminaatio takana OYS:ssa. Nyt käytän loput clomit ivf-jonotuksen aikana, kuukausi ollaan jo jonotettu. Vaikka tuskin clomeilla onnistaa, kun vika niin vahvasti miehessä.. Loka-marraskuussa varmaan sitten ivf edessä.

Onko täällä käynyt kukaan vertaistukiryhmissä juttelemassa jossakin paikkakunnalla? Itse olen ajatellut Ouluun jonnekin suunnistaa, jos täällä sellaista on tarjolla..Meinaa olla voimat niin loppu.

Tsemppiä kaikille jo hoidossa oleville!
 

Yhteistyössä