Asiatietoa lestadiolaisista? Ainakin keskustelua.

Pölykolor
ei ainakaan kannata laittaa lastaan vanhoillislestadiolaisten rippikouluun.

Siellä opetetaan lähinnä että hiusten värjääminen on syntiä. Mutta permanentti ei ole ja sillä perustella että värjääminen "pilaa" iuksen mutta permanentti "hoitaa" tukkaa... Että se siitä kristillisestä kulttuurikasvatuksesta.
Ihan jännä perustelu!

Vai että permanentti HOITAA. Lukee ihan Raamatussa varmaan.
 
takkuletti
On sanottu uskovaispiireissä perusteluksi myös että permanentti-hiukset ei näytä yhtä nopeasti rasvaisilta elikkä permanentti jotekni suojaa lialta. Mutta hiusten värjääminen on hiuksille vahingollist aja sillä ei ole näitä hyviä vaikutuksia tukalle. Siksikään ei pidä mennä tukkaa värjäämään.

Ja tietysti se on syy kans että ei ole luvallista mennä muuttamaan muuksi sitä minkä Jumala on luonut tietynlaiseksi.
 
vierailija
Ehkä jotkut vanhemmat eivät ole osanneet erottaa toisistaan tiettyjä perusasioita. Lain mukaan vastasyntynyt lapsi on ilmoitettava väestörekisteriin. Ilmoituksen voi tehdä ilman että lapsi samalla liitetään kastetoimituksen kautta myös kirkon jäseneksi. Kastehan ei ole "nimenantojuhla" vaan nimenomaan liittäminen kirkon jäsenyyteen. Nimenantojuhlan voi järjestää myös ilman kastetta ja ilman pappia.

Seurakuntaan voi lapsen liittää myöhemminkin, halutessa esim. rippikouluvaiheessa.
https://www.ulapland.fi/news/Vaitos-Politiikka-ja-teologia-kietoutuvat-toisiinsa-vanhoillislestadiolaisuudessa/n3rmm3dn/152b3ba6-fd1a-46ca-949d-b2405c7f28f8
 
vierailija
Myös lapsilla pitäisi olla uskonnonvapaus. Professori Kari Enqvist kirjoitti pari viikkoa sitten Helsingin Sanomissa, että on väärin että ihmiset kasvatetaan pikkkulapsesta asti jonkin tietyn uskontokunnan oppeihin.

Ihmisen pitäisi saada itse vapaasti valita mihin uskontoon liittyy. En laittaisi lapsiani pyhäkouluun enkä kuljettaisi hengellisissä tilaisuuksissa. Kertoisin heille eri uskonnoista ja sanoisin että valitkaa sitten itse vapaasti.
(y)
 
vierailija
Joo minunkin käsittääkseni esikoislestaadiolaiset ovat vähän vapaamielisempiä, esim. ehkäisyä käytetään tilanteen mukaan, jaksamisen mukaan jne....ulkoisesti he ovat taas erottuvampia eli juuri letit ja nutturakampaukset jne.
 

Yhteistyössä