miiak: Oletko varma, ettei ole tullut kontaminaatiota? Eli ettet ole esim. keittänyt maitoa tai avannut vahingossa vehnäjauhopakettia pullojen lähellä tai mitä tahansa vastaavaa??? Oliko pullo varmasti puhdas ja kaikki välineet, joilla käsittelit maitoa puhtaita? Jatkaisin joka tapauksessa tuolla Neocatella, koska sen jälkeen ei juuri vaihtoehtoja ole.
Laitan pari jouluohjetta, kun joku haaveili siitä porkkanalaatikosta. Tein parina viime vuonna porkkanalaatikon tilalta bataattilaatikkoa ja tuli kyllä tosi hyvää
Bataattilaatikko
1-2 bataattia (n. 1 kg)
2 dl tattari/hirssi/kaurasuurimoita tai riisiä
5 dl bataatin keitinlientä
n. 1 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
2 rkl öljyä/margariinia
Keitä bataatti niukassa vedessä kypsäksi, ota keitinvesi talteen.
Soseuta bataatti. Keitä tattarisuurimot kypsiksi.
Sekoita bataattisose, suurimot, öljy/sulatettu margariini, siirappi ja
keitinliemi. Kaada uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Bataatin voi korvata esim. porkkanalla. Suurimoina voi käyttää sopivaa viljaa.
Öljyn/margariinin voi jättää mainiosti pois, samoin siirapin voi korvata esim.
sokerilla.
Keitinlientä kannattaa lisätä pienissä erissä sen verran, että seos on löysää ja
puuromaista, mutta ei kuitenkaan liian löysää.
Piparkakut
100 g maidotonta margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 dl siirappia
3-4 dl hienoja riisijauhoja tai tattarijauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri. Sekoita joukkoon
jauho-soodaseos. Taikina saa olla pehmeää. Laita
jääkaappiin kovettumaan. Kauli jauhoja apuna käyttäen
pieni pala kerrallaan. Ota paloja muotilla. Paista 200
C n. 8 min.