Aivan sairaan hyvä suklaakakku, valmista alle 10 minuutissa!!

  • Viestiketjun aloittaja Herkkupylly
  • Ensimmäinen viesti
Nami Nami
Tehty ja tykätty :p
Oli helppo ja nopea ja kelpasi vieraillekin :D Laitoin rasvaa "vain" 1,5 dl (ohjeessa 2 dl), kaakaojauhetta 4 rkl (ohjeessa 3 rkl), lisäsin kookosrouhetta n. 0,5 dl + omenasosetta 4 rkl.
Mikrotin n. 7 minuuttia. Päälle nonparelleja ja lämpimän piirakan päälle vaniljajäätelöä - NAM!
 
jörn
Tässä hieman muokattu ohje:

Muffinit mikrossa


Taikina

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa esim. VanHouten)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl juoksevaa / sulatettua margariinia/voita
3 munaa

Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja munat, sekoita. Jaa taikina esim. ruokalusikalla 15-20 paperiseen, mikrolautaselle aseteltuun muffinivuokaan ja mikrota täydellä teholla (n. 700w) noin 6 - 7 minuutin ajan. Itse mikrotin 850w 6 minuuttia. (Isolle mikrolautaselle mahtui 18 muffinia).


Kuorrutus

4 dl (225 g) tomusokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g taloussuklaata (ei ole pakko laittaa)
koristeeksi kookoshiutaleita / nonparelleja / rae- tai tomusokeria

Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen (voisi kai kuumentaa myös mikrossa, mutta varovasti), ja kaada jäähtyneiden, kypsien muffinien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeet.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jörn:
Tässä hieman muokattu ohje:

Muffinit mikrossa


Taikina

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa esim. VanHouten)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl juoksevaa / sulatettua margariinia/voita
3 munaa

Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja munat, sekoita. Jaa taikina esim. ruokalusikalla 15-20 paperiseen, mikrolautaselle aseteltuun muffinivuokaan ja mikrota täydellä teholla (n. 700w) noin 6 - 7 minuutin ajan. Itse mikrotin 850w 6 minuuttia. (Isolle mikrolautaselle mahtui 18 muffinia).


Kuorrutus

4 dl (225 g) tomusokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g taloussuklaata (ei ole pakko laittaa)
koristeeksi kookoshiutaleita / nonparelleja / rae- tai tomusokeria

Sekoita kuorrutuksen aineet liedellä kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen (voisi kai kuumentaa myös mikrossa, mutta varovasti), ja kaada jäähtyneiden, kypsien muffinien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle koristeet.
Ou jee! Tätä pitää heti tänään kokeilla!
 
Kokeilin sekoittaa tuohon kakkuun kaksi banaania. Saa nähdä miten maistuu. Taiknan olisin voinut syödä sellaisenaan. Seuraavalla kerralla lisään ihan oikeaa suklaata, jos tästä tulee maukas paistos. Vielä on mikrossa...
 
Alkuperäinen kirjoittaja KahviKaisa:
Kokeilin sekoittaa tuohon kakkuun kaksi banaania. Saa nähdä miten maistuu. Taiknan olisin voinut syödä sellaisenaan. Seuraavalla kerralla lisään ihan oikeaa suklaata, jos tästä tulee maukas paistos. Vielä on mikrossa...
Melko märäksi jäi keskeltä tämä kakku. Oli silti hyvää kerman kanssa...
 
Just tein ja nam nam :) Tein tuon vain uunissa, ku meidän mikro vetää viimoisia. Uuni vain 200 asteeseen ja sinne 20min. Hyväää tuli :) Kuorrutin sen valkosuklaalla ja strösseleillä. Ja ihan normi kaakaojauheeseen tein. Ens kerralla laitan sitä toista tummaa juttuu. Mutta maistu hyvälle, teki miten teki..
 
-
Alkuperäinen kirjoittaja hepzutin:
Just tein ja nam nam :) Tein tuon vain uunissa, ku meidän mikro vetää viimoisia. Uuni vain 200 asteeseen ja sinne 20min. Hyväää tuli :) Kuorrutin sen valkosuklaalla ja strösseleillä. Ja ihan normi kaakaojauheeseen tein. Ens kerralla laitan sitä toista tummaa juttuu. Mutta maistu hyvälle, teki miten teki..
sulatitko suklaan ihan sellaisenaan vaan.. et lisänny siihen mitään?
 
Alkuperäinen kirjoittaja -:
Alkuperäinen kirjoittaja hepzutin:
Just tein ja nam nam :) Tein tuon vain uunissa, ku meidän mikro vetää viimoisia. Uuni vain 200 asteeseen ja sinne 20min. Hyväää tuli :) Kuorrutin sen valkosuklaalla ja strösseleillä. Ja ihan normi kaakaojauheeseen tein. Ens kerralla laitan sitä toista tummaa juttuu. Mutta maistu hyvälle, teki miten teki..
sulatitko suklaan ihan sellaisenaan vaan.. et lisänny siihen mitään?
Ihan sellaisenaan sulatin ja siihen kakun päälle. Tein posliinivuokaan, enkä kumonnut mihinkään.
 
vieras
Tänään tehty kaks kakkua ja kaupaks meni.

Eka kakku oli o'boyn kaakaoon tehty ja joukkoon laitoin valkosuklaapaloja. Kuorrutin sit lopuks päällisen valkosuklaalla ja muutamat ranskanpastillit sekaan.

Toinen versio oli gluteeniton ja onnistui vielä paremmin. Taikinan joukkoon laitoin muussattua mansikkaa. Kakun päälle vielä kerros mansikkaa, päälle ja reunoille kermaa ja sulatettua fazerin sinistä raitoina koristeeks. Nam!
 

Yhteistyössä