agia marina/platanias

Moikka,

mä en osaa mitään erityisiä vinkkejä antaa retkistä tai puistoista, mutta me oltiin mieheni kanssa tuossa hotellissa kaksi kesää sitten.
Silloin meillä ei vielä lapsia ollut, mutta panin merkille muutamia lapsiin liittyviä asioita.
Hotelli oli aivan loistava, pienimmille sieltä löytyi puukatolla katettu vauva-allas ja isommille lapsille oma allas ja aikuisten altaita. Hotelli järjesti paljon ohjelmaa lapsille pitkin päivää, tarkemmin en osaa sanoa ohjelman tasosta mitään. Hotellilla oli myös oma pieni supermarket, jonka hinnat olivat aivan samaa tasoa kuin "ulkopuolisissa".
Monissa ravintoloissa huomasin olevan pienen lasten leikkipaikan ja paikalliset olivat todella lapsiystävällisen oloisia.
Lähtisin ehdottomasti sinne uudestaan lapsenkin kanssa, suosittelen!
 
Täältä löydät paljon hyvää ja mielenkiintoista tietoa Kreetasta:
http://www.kreeta.info/

Retkikohteiksi suosittelen ainakin Elafonissosta, Limnoupolis-vesipuistoa ja Jumbo-lelukauppaa
=) .
http://www.limnoupolis.gr/en/

Agia Marinan ja Plataniaksen rajalla on paikka, josta löytyy mm. minigolf, autorata ja kolikoilla toimivia laitteita. Ja vähän matkaa Agia Marinaan päin on toinen paikka missä on myös minigolf sekä lasten maksullinen leikkialue pomppulinnoineen ja trampoliineineen.

Ruokapaikoista tuli edellisellä kerralla testattua ainoastaan näitä leikkipaikallisia ja hyväksi havaittiin mm. Nymfi, Veranta ja Mitsos.
http://www.nymfi-restaurant.gr/location_en.html

 
Me oltiin viereisessä Tjären hotellissa viime syksynä, Iolida villagessa. Hotellithan sijaitsee rauhallisella alueella, oikopolkua pitkin pääsee rantakadulle. Ja tämän polun alapäässä, rantakadulla, on hyvä supermarketti.
Harmi vain, kun en muista ravintoloiden nimiä, mutta yhdessä tosi hyvässä käytiin Agia Marinassa. Se oli vasemmalla puolella katua, kun käveli jonkin matkaa Plataniakseen päin. Ravintolassa oli ainakin silloin elävää musiikkia. Kaksi miestä soitti ja lauloi. Ja sitähän ei ole joka paikassa. Ehkä näin löytyisi sama paikka, kun noilla kodilla ei niin hirveän monta ruokapaikkaa ollutkaan.

Plataniaksessa käytiin yhdessä lapsiperheiden ruokapaikassa. Sitä en missään nimessä suosittele. Taaskaan en muista nimeä, mutta oli ihan Plataniaksessa, ei sen ulkopuolella. Ja oikealla puolella Agia Marinasta päin katsottuna. Meidän lapset oli väsyneitä ja päätettiin mennä siksi tällaiseen "lastenparatiisiin". Mies oli kovasti ovella meitä sinne huutelemassa. Tarjosi jo sisään mennessä karkit kaikille. Paikan tunnistaa siitä, että itse ravintola ei ollut ihan kadu reunassa, vaan sisäänheittäjä ohjasi käytävää pitkin peremmälle ravintolaan. Oli kuin pienen pieni kauppakeskus, jonka perällä ravintola oli.
Siellä oli hieno leikkipaikka ja mielettömästi lapsia leikkimässä. Paikka oli aivan täynnä väkeä, kesti todella kauan, ennen kuin ruoka tuli. Lapset kyllä viihtyi leikkimässä, mutta itsellä oli kiire saada ruokaa, kun oli jo niin nälkä.
Kun ruoka tuli, se oli mielettömän pahaa. Kukaan lapsista ei syönyt juuri mitään. Oma ruokani oli täysin mautonta, ei mennyt alas, vaikka oli mieletön nälkä. Ja jopa mieheni, joka syö mitä vain, ei syönyt täällä juuri mitään.

Kun pyydettiin laskua, pöytään tuotiinkin kaikille jälkiruoat. Mahtavat annokset jotain suklaahyydykettä, iso kulho erilaisia hedelmiä, suklaapatukoita... Lopuksi vielä lapsille karkkia ja miehelle sytkäri.

Eipä ole ennen saatu tällaisia tarjoiluita jälkikäteen missään. Mutta en silti suosittele paikkaa, kun ruoka oli niin pahaa. Tunnelma kauhean kiireinen ja rauhaton. Ja vessat oli järkyttävän likaiset.

Meidän lapset kävi ajelemassa tuossa edellä mainitussa paikassa autoilla ja pienempi ajeli noilla kolikkolaitteilla. Lisäksi poikia kiinnosti sellainen moukari, jolla piti lyödä ja se mittasi voimaa jotenkin:)

Myös Agia Marinan ja Plataniaksen välillä, ehkä lähempänä Agia Marinaa, oli leikkipaikka, jossa isoja pomppulinnoja ym. Maksullinen paikka. Ei ollut ihan tien laidassa, vaan vähän ravintoloiden takana. näkyi kyllä tielle.
 
Hei,

Tänä keväänä jo Plataniaksessa on tullut vierailtua ja siksi vielä hyvässä muistissa. Lapsille löytyy Plataniaksesta (lähellä Elissoa) lasten iso leikkipuisto, pääsymaksu lapsilta 2?,mutta ihan on ok hinta. Puisto on iso, sieltä löytyy myös kahvila ja grillauspaikka sekä muutama poni. Ruokapaikkoja tuli katsastettua ainoastaan kaksi ja molemmat olivat hyviä.Toinen oli Drosia lähelllä aurinkomatkojen toimistoa ja toinen Plataniaksen pääkadulla Vanilja.

Useamman kerran auto on myös tullut vuokrattua ja nyt käytiin Therisso nimisessä paikassa. Vähän ennen Hanian kaupunkia käännytään ja itse tie Therissoon on se nähtävyys. Jumbo tavaratalo on myös kokemisen arvoinen ja Elafonissi sekä Falassarna.

Kannattaa käydä katsastamassa www.kreikka.net sivut =)
 
Ravintola Marcos on paikka jota kyllä voin suositella, siellä mennään keittiöön missä perheen äiti esittelee ruoat ja niistä saa valita mieleisensä, osaa lähes kaikki ruoat suomeksi sanoa. Lapsetkin tykkäsivät että siellä oli tosi hyvää ruokaa, mies taas oli taivaassa kun sai valita lautaselleen vähän kaikkea..Hinnaltaa taisi olla loman edullisin ruokailu meidän perheeltä.

Sijaitsee Kato Staloksen ja Agia Marinan välillä, yläkylässä, taksit kyllä sinne osasivat viedä, usein matkaoppaatkin tietävät paikan ja sinne kyllä pääsee myös kävellen.

Vesipuistossa viihdyttiin yksi päivä, aika hurjia olivat mäet, kaikkiin ei edes mies uskaltanut. Tavaratalo Jumbo oli lapsille taivas, siellä meni useampi tunti kun saivat rauhassa katsella ja kierrellä.

Iltaisin pelattiin usein minigolfia.

Ihana paikka oli ja lapset tykkäsivät myös kovasti, tänä vuonna suuntana kuitenkin Faliraki. =)
 

Yhteistyössä