Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Minulla on viime kuukaudet menneet sen sulattelemisessa, että meille saattaakin tulla lapsitieto pian :heart: :heart: . Ensin kun olin yrittänyt ajatella, että lapsitieto on vielä tositosi kaukana. Yht äkkiä tämä adoptio ei tunnukaan enää niin epävarmalta tavalta saada lapsi. Mutta toki kun tekee laskutoimituksia, niin aikamoinen yhtälö se on, että lautakunnassakin adoptiohakijoiden määrä oli taas kasvussa, vaikka lapsimäärät ovat jo useamman vuoden olleet laskussa.

Styranki, Etiopian tilanne lienee kuitenkin tasaisen hyvä eli lapsia on tullut tänä vuonna muutama enemmän kuin viime vuonna. Pääsette varmaankin ensi vuoden aikana laittamaan paperit maahan?
 
Täälä uusi ilmottautuu palstalle..eli siirryttiin tuolta lahjasolupuolelta tänne. Eli hoidot on nyt ohi ja nyt kokeillaan tätä väylää ,jos vaikka sen lapsen joskus saisimme.
Eli lyhyesti mimä 39v ja mies 32v. olemme olleet hoidoissa 3 vuotta ja tehty 4 hoitoa omilla soluilla ja 2 lahjasoluilla (ei koskaan edes haamuviivaa) . Nyt siis ens kuussa menossa infoon eli pitkä matka alkaa...olen lueskellut palstaa, ja aivan mahtavasti täältä saa tietoa ja kannustusta!! Itsellä ei vielä mitään käsitystä kuinka tämä homma toimii..
Yksi kysymys alkuun (hyvin aikaista kysellä) mutta jos on pelan asiakas niin voiko kohdemaa olla myös interpedian maista joku??Ai niin olemme treelta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja minn:
Alkuperäinen kirjoittaja pure love:
...nyt jo välillä kauhistuttaa, että jos me ei jostain syystä sitä lupaa saadakkaan niin mitäs sitten...huh, ei kannattais tuollaisia kyllä mietiskellä, mutta kaikkea sitä päässä vaan pyörii...
Ei hätää, nuo on ihan normaaleja pelkoja ja epävarmuuksia (ainakin itsellä oli ;) ) kun sitä lasta niin kovasti kaipaa. Aivan varmasti kaikki menee hyvin, se lupa ja lapsikin jonakin kauniina päivänä kotiin saapuu !
Niin, uskon, että aika monella on varmasti samoja tuntemuksia...Ollaan kuitenkin jo niiiiin kauan odotettu omaa lasta...Kumpa vaan tämä aika etenis... :)
 
Kiitos vastauksista ja trallallaa juuri tota tarkoitin että palvelunantaja voi olla eri kuin neuvonnan antaja.
Soittorasia: hyvin tuli viestisi perille ja juu meillä alkaa ens kuussa infolla(te hieman meitä edellä) ja siittä sitten toivottavasti mukavalla aikataululla neuvontaan.Meillä siis eka adoptio alkamassa. Oletteko myös treelta?? Kerrohan tarinasi ensimmäisestä adoptiosta , olisi kiva kuulla kuinka teillä meni kokonaisuudessaan.
Hyvää joulua kaikille :xmas: ja mahtavaa uutta vuotta!!!
 
...ja tervetuloa minunkin puolestani kaikille uusille. Hienoa, että niin moni löytää tiensä tälle sivustolle. Minulle tästä on ainakin ollut paljon lohdutusta ja tietoakin saa ihan toisella tavalla kuin mitä tietoa muuten saa esim. netistä. Tässä tulee taas todistetuksi, että vertaistuki on kaikkein tärkeintä!
Huomio kaikki uudet palstalla olijat :attn: Jos siltä tuntuu, niin käykää laittamassa tietonne tuonne erilliselle listalle. Sieltä on helpompi katsella aina kunkin tilannetta. Välttämätöntähän se ei tietysti ole. Itsekin uskalsin päivittää tietoni vasta kun päästiin ekaa neuvontaan.
 
Hei kaikille! Mahtuuko mukaan uusi adoptiolapsesta haaveilija? Olemme lapseton pariskunta (minä nyt 34v ja mies 35 v). Olen aina pitänyt adoptiota hyvänä tapana perustaa perhe. En olisi kuitenkaan koskaan uskonut, että joudun sen "pakosta" valitsemaan. Ei kai kukaan usko, että lapsettomuus osuu juuri omalle kohdalle. Olemme koko lapsiasiassa erittäin alkutaipaleella eli yrittäneet lasta vuoden ajan, hakeutuneet tukimuksiin ja saaneet paperin, jonka mukaan miehen hedelmöityskyky on alentunut erittäin selvästi.

Olemme siis lähdössä hakemaan adoptiolupaa ilman, että kokeilisimme ensin lapsettomuushoitoja. Onko mukana muita samaa ratkaisua pohtivia tai sellaisen tehneitä?

Adoptioluvan hakemisen suhteen emme ole vielä edes alkutaipaleella, mutta tarkoitus olisi tässä hetimmiten alkaa ottaa asioista selvää. Olen lueskellut paljon adoptioon liittyviä juttuja, mutta silti se on eri asia alkaa itse omalla kohdallaan viedä asiaa eteenpäin. Asumme Helsingissä, joten jonotusta on ilmeisesti luvassa pitkähkö aika. Pitääkö paikkansa, että PeLan neuvontaan pääsee nopeammin maksamalla sen itse?
 
Moi Liisa, helsinkiläiset saavat adoptioneuvonnan Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta. En usko että prosessi olisi pelan asiakkaana juurikaan nopeampi. Pela taitaa nimittäin pitää sääntönä edelleen että ensimmäisen neuvonnan tulee kestää vuoden. Helsingin neuvonta voi sujua hakijan tilanteesta riippuen nopeimmillaan reilussa puolessa vuodessa. Hesaan on kyllä jonoa, olisikohan vuoden verran nytkin, ei kannata turhaan viivytellä neuvontajonoon ilmottautumisessa. Soita adoptioyksikköön, sieltä kertovat kyllä. Ja nettisivut olet ehkä jo löytänyt? http://www.hel.fi/wps/portal/Sosiaalivirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Sosv/fi/Perheiden+palvelut/Perheoikeudelliset+asiat_/adoptioyksikko
 
Onko totta, että PeLaan pääsee adoptioneuvontaan, jos on valmis itse maksamaan? Luin siitä joskus ja soitinkin pelaan. Sieltä kuitenkin vastattiin kieltävästi, eli jos oma kunta ostaa adoptioneuvonnan PeLalta, niin heiltä saa neuvonnan ilmaiseksi, muuten ei heidän asiakkaaksi pääse. Ihmettelin kyllä, että miksi niin sanotaan, että pelalta voi ostaa neuvonnan, mutta jäi epäselväksi..
Nyt 1,5v jonossa olleena (muutaman viikon päästä eka neuvonta) voin todeta, että heti vaan ilmoittautumaan jonoon, varsinkin suuremmissa paikkakunnissa asuvat.
 
Eli meidän pikku-ukko syntyi 8vkoa sitten. :heart: Kaikki kävi niin äkkiän ettei ehtinyt siinä tohinassa kirjotella. Kotiin pienoisen kanssa päästiin kun hän oli 3päivän ikäinen ja matkalla sosiaalityöntekijä soitti etta "Birth-mother" oli allekirjoittanut paperit. :D Nyt on sitten nautiskeltu vauvaperheena. :heart:
Pienoinen kasvaa niin hurjaa vauhtia ettei tässä meinaa pysyä mukana, nyt jo kovasti juttelee ja hymyilee.
Olikos täällä keskusteluja adoptiolapsen saaneille?
 
Olisiko teidän perheen vuosi voinut saada paremman lopun kuin saada kotiin se kauan odotettu pikku-ukko :heart:
Mietinkin tässä yhtenä päivänä, että milloinkas se teidän h-hetki olikaan. Onnea vaan kovasti!
Joulutohinoiden keskellä olen huomannut, että ketjuun on ilmestynyt monia uusia nimiä, tervetuloa vaan minunkin puolestani. Eiköhän tämä keskustelu taas tästä vireydy, kun saadaan vuosi ensin vaihtumaan.
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA VAAN KAIKILLE PALSTALAISILLE!
 
Onnea rina82!

Kiitos kaikille selvennyksestä eli PeLa ei myy neuvontaa suoraan adoptiota haluaville vaan aina mennään kaupungin jonon kautta. Asumme siis Helsingissä eli jono on pitkä. Nyt välipäivinä adoptioyksikössä oltiin lomalla, mutta soitan heti maanantaina. Millainen proseduuri jonoon ilmoittautuminen on? Vai riittääkö pelkkä soitto?

Päätöksemme jättää lapsettomuushoidot "kokematta" on murenemassa ja kokeilemme varmaan lääketieteen keinoja, kunnes pääsemme adoptioneuvontaan. Mikäli hoidot kohdallamme ovat edes mahdollisia.

Kustannuksista sen verran, että adoption kustannuksethan tulevat suurilta osin maksettaviksi vasta prosessin loppupuolella, eikö? Eli ehdimme säästää uudelleen, vaikka nyt "tuhlaisimmekin" yksityisen puolen lapsettomuushoitoihin.

Muut tahattoman lapsettomuuden kautta adoptioon päätyneet: Millaisia prosesseja te olette käyneet läpi näitä asioita miettiessänne ja päättäessänne? Olisi niin ihana pystyä ajattelemaan, että adoptio on meitä varten ja jos ei adoptiolasta löydy, niin hoivaamme tukilapsia sekä sisarusten ja ystävien lapsia. Toistaiseksi mulla on kuitenkin jonkinlainen pakkomielle siitä, että "kaikki konstit on kokeiltava".
 
Liisa34:
Minusta kannattaa edetä siinä tahdissa kuin itsestä hyvälle tuntuu. Olette vielä suhteellisen nuoria adoptiohakijoiksi, ikärajat eivät ihan vielä toden teolla paina päälle. Siinä mielessä voisi ihan hyvin yrittää hoitoja jonkin aikaa. Miehestä johtuvaa lapsettomuutta osataan hoitaa Suomessa hyvin. Hoidoilla onnistumisen mahdollisuus on hyvä, tosin aikaa se voi viedä.

Jos ikää on jo lähellä neljäkymmentä, on adoptioprosessin aloittamisella jo kiire. Neuvontaan jonotellessa kuluu aikaa ja kohdemaiden jonot ovat pitkiä. Siinä vaiheessa ei mielestäni kannattaisi enää hoitojen takia lykätä adoptioprosessin aloittamista.

Tunnen kyllä ihmisiä jotka ovat adoptoineet ilman lapsettomuustaustaakin ja myös niitä jotka ovat adoptoineet ilman että hoitoja on yritetty. Ei siinä sen kummempaa ongelmaa ole ollut. Neuvonnan kuluessa sosiaalityöntekijä haluaisi varmistaa että biologinen lapsettomuus on surtu ja käsitelty, jos ei nyt loppuun niin ainakin niin että asia ei ole enää akuutissa vaiheessa. Siitä näkökulmasta olisi hyvä jos lapsettomuushoidot olisi käyty "loppuun" neuvontaa aloitellessa. Toisille se tarkoittaa sitä että inseminaatiota on kerran yritetty, toiselle sitä että alkionsiirtokertoja on takana kaksinumeroinen määrä.

Adoptiosta tulee neuvonnan kuluessa kustannuksia vain lääkärintodistuksen ja rikosrekisteriotteen verran. Ensimmäinen isompi summa maksetaan palvelunantajalle kun adoptiolupahakemus lähtee lautakuntaan, silloin maksetaan palvelunantajasta riippuen tuhannen euron suuruusluokkaa oleva summa. Isoin kuluerä tulee maksettavaksi vasta lapsiesityksen hyväksymisen ja matkojen yhteydessä.

Hesan neuvontaan ilmottaudutaan lomakkeella, jonka saa adoptiopalvelusta. Siinä kysellään perusteidot perheestä, motiivit adoption hakemiseen ja toiveita tulevasta lapsesta.
 
Onnea rina82 minunkin puolesta! Teillä on siellä tuo prosessi niin erilainen Suomeen verrattuna... Saako muuten tiedustella paljonko kotimaan adoptio USA:ssa maksaa? Lueskelin vasta tuota China adopt talk:ia ja siellä joku mainitsi että adoptoi kansainvälisesti koska se on halvempaa kuin kotimainen?
Ja Liisa34 tervetuloa mukaan! Jos vaan ensin hoidoilla yrittäminen kiinnostaa niin kannattaahan sitä ehdottomasti ainakin koittaa, meinaan onnistuessaan ainakin nopeampi tapa saada lapsi ;) Ja jos Helsinki "sallii" hoidot jonossa ollessa niin eihän siinä mitään menetäkään. :)
Hyvää uutta vuotta kaikille ja toivottavasti saadaan lapsia taas tänäkin vuonna palstalaisille! :D
 

Yhteistyössä