Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Tämä karmaiseva dokumentti on herättänyt paljon keskustelua adoptiopiireissä. Se valaisee hyvin kuinka huonosti kyseiset adoptiovanhemmat ovat valmistautuneet lasten saapumiseen, heillä ei ole mitään käsitystä kiintymyssuhteen muodostumisesta eivätkä he ota "kasvatuksessaan" mitenkään huomioon lasten traumaattisia kokemuksia.
Myös Etiopian ongelmat lasten taustojen suhteen on ollut tiedossa jo pitkään ja tämän vuoksi moni maa on lopettanut yhteistyön Etiopian kanssa tai prosessit ovat hidastuneet koska halutaan varmistaa lasten todellinen tarve kansainväliseen adoptioon. Täytyy muistaa että esim Suomen kontaktien kohdalla lasten tarve päästä kv-adoptioon on todellinen. Tämän dokumentin tapahtumat eivät siis onneksi ole mitenkään tavallisia.
 
Moi pitkästä aikaa!
Eksyin tänne palstalle lukemaan kuulumisia....
Meillä tulee maaliskuussa vuosi kun ollaan tytön kans oltu kotona.
Kaikki mennyt loistavasti.
Pinjalle oli sydän leikattu Kiinassa 11kk ikäisenä, täällä hänet todettiin terveeksi.
Ihana itsepäinen prinsessa. ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja venäjä2;28901232:
Terkkuja Venäjältä! Nopeasti edistyikin sitten meidän prosessi eli nyt ollaan jo katsomismatkalla. Alkuviikosta päästään varmaan lastenkotiin ja kuulemaan lisätietoja sekä tapaamaan "ehdokasta". Tosi jännää :)
Hei venäjä2!
Olemme saamassa kotiselvitystä valmiiksi lähipäivinä ja siitä sitten luvan jättöön lautakunnalle. Olisimme valitsemassa Venäjää kohdemaaksi. Haluaisitko hieman jakaa kokemuksianne: miltä alueelta haitte ja minkä ikäisen lapsiesityksen saitte? Menikö paikan päällä oikeudenkäynnit ym. hyvin? Harkitsemme Pietarin ja Tseljabinskin välillä vielä ja yritämme kovasti etsiä hakijoiden tuoreimpia kokemuksia ja millaisia erityistarpeita lapsilla on. Olemme yli 40-vuotiaita hakijoita ja siksi moni alunperin toiveissa ollut maa on jäänyt pois. Olisi ihanaa, jos vaikka voisit laittaa yks. viestiä, olisi todella hienoa saada kokemuspohjaa. Pietari-kerhoonkin olemme menossa.

Kiitos tästä ketjusta, on ollut mukava lukea kokemuksia niin odotusajalta kuin lapsiesitysten tulon jälkeenkin!!! :) :)