pikkutirri
Ei valeraskaus(vau.fi sivustolta)
Biokemiallinen raskaus ei ole huijariraskaus: Raskaus on kyllä ihan oikeasti alkanut siittiösolu on hedelmöittänyt munasolun mutta hedelmöittynyt munasolut ei koskaan kiinnity kohdunseinämään eikä raskaus siten ei ehdi kehittyä kliiniseksi, ultraäänellä havaittavissa olevaksi raskaudeksi vaan seuraa erittäin varhainen keskenmeno.
Hyvin varhaiset keskenmenot eli niin sanotut biokemialliset raskaudet ovat erittäin yleisiä, naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri Tuija Foudila Felicitas-Klinikalta kertoo.
Arvioidaan, että jopa 70 prosenttia alkaneista raskauksista päättyy keskenmenoon ja että näistä suurin osa niin varhain, ettei nainen edes tiedä olleensa raskaana. Mutta jos tehdään herkkiä raskauskokeita, nämä varhaisessa vaiheessa päättyvät raskaudet tulevat esille, Foudila sanoo.
Huom! Tuo alleviivaamani kohta, on hieman virheellisesti selitetty!
Kemiallisessahin raskaudessa, voi alkio kiinnittyyä kohdunseinämään - ei vain pysy kiinni.
Biokemiallisesta raskaudesta puhutaan yleensä kun raskaus keskeytyy ennen rv5-6
Lääkäripalstalta lääkärin vastaus:" Mikä on kemiallinen raskaus"?
Hei,
Kemiallinen raskaus kertoo siitä, alkio on mahdollisesti kiinnittynyt ja yrittänyt alkaa kasvaa, mutta ei ole siihen pystynytkään. Syytä tähän ei varmuudella tiedetä, mutta tämän hetken tutkijat ja tutkimukset ovat sitä mielt?, ettei alkio ole kuitenkaan ollut riittävän hyvä kehittyäkseen lapseksi.
On ajateltu niin, että miä?li 100 naista hedelmöittyy samana päivänä (kun hedelm?ittyminen tapahtuu = raskaus on aivan alullaan), niin n. 20-30%:lla heistä raskaus jatkuu loppuun asti. Eli ihminen "valmistaa" paljon huonoja alkioita ja mitä enemm?n ikää, sitä useampi alkava alkio on poikkeava jollakin tavalla eikä raskaus pääse kehittymään pidemmälle.
Duodecim/Terveyskirjasto
Noin 1015 % raskauksista päätyy keskenmenoon, yleensä ennen 12. raskausviikon täyttymistä. Lisäksi on ns. biokemiallisia raskauksia, joissa hedelmöitynyt munasolu on kiinnittynyt kohtuun ja muodostanut sen verran istukkasolukkoa, että raskaustesti on positiivinen. Vuoto kuitenkin alkaa muutaman päivän myöhässä, mahdollisesti tavallista runsaampana. Arvioidaan, että jopa puolet hedelmöityksistä päätyy tällaiseen tilanteeseen. Yksittäisen keskenmenon syy ei yleensä selviä. Sinänsä tiedetään, että yli puolet keskenmenoista johtuu sikiön kromosomipoikkeavuudesta, tämä riski kasvaa naisen iän myötä. Muita syitä voivat olla kohdun rakennepoikkeavuudet, hormonaaliset syyt tai joskus tulehdukset. Huonossa hoitotasapainossa olevat sairaudet, kuten diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriö ja keliakia lisäävät raskauden keskeytymisen riskiä. Tupakointi ja ylipaino lisäävät keskenmenon riskiä.