35+ Lapsettomat

Tervetuloa mukaan Chloe70 ja kiitos lohdusta ja tsemppauksesta! Sitä todellakin nyt tarvitaan, vaika hoito hoidolta on tuntunut, etten anna tämän satuttaa, mutta pettymys tuntuu olevan joka kerralla edellistä kamalampi. Nyt on mennyt monta päivää taas, että olen vaan kelannut tätä hoitoa edes takaisin, ryvennyt pohjamudissa ja miettinyt, mitä vielä voisi tehdä lisää, mistä olisi juuri meille apua... Sinullakin on kokemusta taustalla surullisen paljon, toivottavasti teille tulisi viimein pikkuinen inssin avulla!!

PeePelle haluaisin kommentoida vasta-aine asiaa. On aika kummallista, miten eri hoitopaikoissa suhtaudutaan tuohon asiaan. Otin nimittäin asian puheeksi oman lääkärini kanssa toisen ICSI:n päätyttyä. Olemme hoidossa julkisella. Hän sanoi, ettei ole syytä ottaa mitään kokeita vaan kirjoitti suoraan kortisonireseptin, varmuuden vuoksi, kuten sanoi. Lääke on Prednisolon 20 mg, joita olen nyt sitten viimeiset kaksi siirtoa popsinut r-testipäivään saakka. Lääkäri sanoi, ettei kortisonosta ole terveelle ihmiselle haittaa ellei hyötyäkään. Ajattelin, että testiä ei varmaankaan tehty koska sehän maksaa... Minun ei tarvinnut siis kuin ottaa vasta-aineet puheeksi ja sain heti reseptin. Varmasti riippuu lääkäristä aika paljon, kuka kirjoittaa suoralta kädeltä.
 
Kiitos Jäyhis tervetulotoivotuksista. Näköjään hosuilen, kun kirjoitan nopeasti eli piti kirjoittaa "miehen alkoholismi paheni" ja mahdollisesti tuleva hoito on IVF ei ICSI. Pitäisi tarkistaa tekstit ennen kuin hätähousuna lähettää.

Ymmärrän hyvin pettymyksesi ja surusi, se pahin vaihe on vain käytävä läpi (ikävä kyllä lisäksi liian usein uudelleen ja uudelleen) muuten ei pääse eteenpäin. Lapsettomuussuru muuttaa koko ajan muotoaan, suru ei välttämättä kevene, mutta jollakin tapaa se tulee siedettävämmäksi.

Itse olen käynyt tätä lapsettomuusasiaa niin monelta kantilta läpi vuosien mittaan, verkkiksen kautta aikoinaan tutustuinkin muutamaan naiseen, joka oli samassa tilanteessa, ja jopa tapasimme. Yhdestä heistä tuli hyvä ystäväni. Nykyään kaikki muut ovat äitejä, vain minä edelleen olen tässä tilanteessa.
 
Kiva saada plussia tähän ketjuun!!!
Minäkin olen jostain lukenut tuon, että onnistumistodennäköisyys paranee/pysyy samana kuudenteen hoitoon asti, mutta siinä on varmaan niin paljon yksilöllistä vaihtelua, että tuo on jonkinlainen keskiarvo. Luulisi, että siihen vaikuttaa sekin, kuinka monta siirtoa tehdään, saadaanko yhdestä hoidosta siirrettyä 15 vai 1 alkio??!
Tuosta kela-korvausasiasta: me olemme aina saaneet kelakorvauksen, vaikka meille on tehty 5 ivf-hoitoa (yksityisellä), korvaus on mennyt aina suoraveloitusperiaatteella. Kun itse tätä viimeeksi lääkärille ihmettelin, hän selitti, että jos onnistumistodennäköisyys on hyvä, silloin kela korvaa? ja koska meillä neljäs hoito tuotti plussan (joka menikin kesken), niin laskeminen aloitetaan raskauden jälkeen ikäänkuin alusta..
Tuntuu, että korvauksen saamiseen vaikuttaa paljon, kuinka hyvin lääkäri pystyy perustelemaan hoidon onnistumistodennäköisyydet yms..
 
Listamme

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, siittiöt ei pääse munasoluun /2xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2.

Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa joskus...

Hillevi 44/45v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 37v/33v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08

maaaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega.

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

saru69 39/36v. Yritystä 4-vuotta, joista reilu vuosi hoitoja: takana yksi inssi=nega ja 1. IVF alkanut syyskuussa.

Vesiheinä 38/42. Lievä PCO, mies OK. Takana yritystä 9-vuotta ja lukuisia inssejä, yksi km. Ensimmäisestä IVF:stä menneeltä syksyltä plussa=tuulimuna. Seuraavaksi PAS helmikuussa 2009.

Tikru 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta.

Electra 41v/43v Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI toukokussa, pitkä kaava.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä alkoi juuri, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, toinen tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös, odotellaan maaliskuun IVF -hoitoa

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuudes ivf-icsi hoito alkamassa. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa.. Taustalla 4 negaa ja yksi km 6 rv.

Plussanneet
Tikru70

 
Jäyhis, olen tosi pahoillani puolestasi :hug:

Maariaa :flower: kielsit onnittelemasta, mutta olipa upea uutinen sinulla!!

Meiltäkään ei ole tutkittu vasta-aineita, mutta kilpirauhasarvojen pinenen heittelehtimisen takia sain sisätautuilääkäriltä Prednisolon-reseptin ilman "vonkaamista". Hänen mielestään kannattaa käyttää tukena, vaikkei selkeää autoimmuunisairautta olisi todettu. Ja edellisessä alkionsiirrossa olivat alkiot nro 7 ja 8, josta tuli plussa. Kyllä vaan useampi hoitokerta kannattaa, kun jokaisesta hoidosta saadaan lisätietoa ja lääkitys optimoitua kohdalleen.

Tsemppiä kaikille ja paljon kevätaurinkoa!
Hilde
 
Alkuperäinen kirjoittaja PeePee77:
Pakko tulla onnittelemaan Maariaa! Ja ihanaa, että plussia tulee useammankin hoitokerran jälkeen. Mulla vahvistui edelleen tuo vasta-aine asia ja aion sen ottaa puheeksi kun menen toukokuussa kolmannen IVF:n suunnittelukäynnille, Muistatko Maaria, mikä oli sen vasta-ainekokeen nimi tai lyhenne? Olisiko ollut S-AITEndo? tällaisen bongasin jostain netin uumenista. Mähän kysyin jo ennen viimeisintä pas:ia, että voisko noi vasta-ainekokeet ottaa, mutta julkisen puolen hoitaja meinasi, että jos munasolut hedelmöittyvät normaalisti (ei ICSI), niin vasta-aineissa ei ole mitään vikaa. Eihän se niin mene, vaan vasta-aineet estää alkion kiinnittymisen ja kortisoni auttaa siinä. Mutta millä ihmeellä saan perusteltua asian lääkärille? Kiitos jos viitsit vastata =)
Pyydä lähete Tpo-testiin siinä tutkitaan vasta-aineet kilpirauhasen toimintaan, minulla on krooninen tulehdus kokoajan kilpirauhasessa ja tästä syystä vajaatoiminta.
Soitin terveyskeskukseen omalle lääkärille ja pyysin päästä testiin. Testi tehtiin jouukuussa ja tähän hoitoon aloitin sitten Prednisonin.
Kerro että olette lapsettomuushoidoissa, niin minäkin tein ja sain lähetteen.
Onnea matkaan !!! :flower:
t.maariaa
 
maariaa iso iso tsempitys ja myötätuulen puhallus! Ihan huippua!! :flower: :flower: :flower:

Mites vaahtiksen vointi? Miusta tuntuu kans, että synarelasta ei kannata olla huolissaan. Nimimerkki "suihkuttelin synarelaa pitkälle yli 60 x ennen kuin tajusin, että haloo, piti vaihtaa pullo jo aikaa sitten".. Toivottavasti saitte hyvän saaliin! Onnea matkaan teille!

Jäyhis -ystäväinen suuri ja voimistava lohtuhalaus siulle :hug: Toivon siulle voimaantumista ja eheytymistä, jotta jaksat jatkaa sitten, kun sen aika on. Meillä on niin samat pohdinnat käynnissä, että voi ihme. Hilleville kiitokset rohkaisevista sanoista. Josko sitä jaksaisi uskoa, että lääkerit oppii joka kerrasta jotain uutta ja keskittyy oikealla hetkellä miettimään, että mikä olisi se meidän jokaisen kohdalla ratkaiseva juttu. Eihän se tietysti lopulta ole heidän vallassaan, mutta apuja voivat antaa niin pitkälle kuin suinkin.

Chloe70 tervetuloa täältäkin :wave: Oikein kovasti onnea inssiin!

Jannikalle tsemppi huomiseen käyntiin! Siellä ne asiat selviää. Miulla synarelan aloituksen jälkeen meni 14 vrk kierron alkuun ja kp 3 alkoi gonal-f ja synarela puolittui jatkuen kuitenkin aina irroituspiikin pistopäivään asti. Toivottavasti vältyt hyperiltä tällä kertaa, josko hormonisetti olis sopivampi? Kovasti tsemppiä alkavaan hoitoon!

(o) Voihan pullistus.. Fyysisesti vielä ihan p-olo, kun vatsaa senkun turvottaa. Liekö jäänyt tälläiseksi ikuisiksi ajoiksi.. Henkisesti on menossa joku ajatukseton suvantovaihe. Negan ja vuodon myötä tuli kamala suru. Taas kerran. Kamalaa kouristavaa itkua riitti pari iltaa. Sen jälkeen tuli ennen kokematon raivo ja viha. Tuntui, että pakahdun siihen vimmaan mikä sisällä kyti. Nyt se on onneksi laantunut. Läsnä on enää turtumus. Ehkä aavistus helpotusta siinä mielessä, että tänään vahvistui seuraavan hoidon siirtyminen syksyyn. Elämäni ensimmäinen pas odottaa siellä jossain sitten. Kesästä en vielä tiedä. Lääkärille jäi vielä mietittäväksi, että onko kiertoa pakko pitää yllä vai onko ihan sama, jos menen kesän ilman menkkoja. Omaa kiertoahan miulla ei ole. Luomuun ei siis mitään mahdollisuutta. Clomifenit ei aikoinaan auttaneet oviksen metsästyksessä. Metforminin kera sellainen on kerran saatu aikaiseksi. Ehkä olisi helpointa olla ilman mitään mömmöjä. Voisin unohtaa (mukamas) koko asian kesäksi ja syksyllä sitten käynnistellä hoitoja primolutilla. Se tässä ärsyttää, että pitää itekin vielä pohtia, että mikä on paras vaihtoehto.. Kunpa jostain löytyisi viisasten kivi, joka kertoisi miten tässä pitää edetä vai kannattaisiko koko asia unohtaa ja alkaa keskittyä elämässä muihin asioihin.

No, joka tapauksessa ne 8 pikkuista yritetään sulattaa ja toivottavasti joku saadaan kyytiin jossain vaiheessa. Voin vaan kuvitella miten sitten hermostuttaa, kun aletaan panikoimaan, että onko niistä jakautumaan. Vielä ei ole kokemusta siitä.

Auringonpaistetta ja voimia jokaiselle!

t. Sitris
 
Listamme

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, siittiöt ei pääse munasoluun /2xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2.

Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa joskus...

Hillevi 44/45v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 37v/33v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08

maaaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega.

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

saru69 39/36v. Yritystä 4-vuotta, joista reilu vuosi hoitoja: takana yksi inssi=nega ja 1. IVF alkanut syyskuussa.

Vesiheinä 38/42. Lievä PCO, mies OK. Takana yritystä 9-vuotta ja lukuisia inssejä, yksi km. Ensimmäisestä IVF:stä menneeltä syksyltä plussa=tuulimuna. Seuraavaksi PAS helmikuussa 2009.

Tikru 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta.

Electra 41v/43v Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI toukokussa, pitkä kaava.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä menossa, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, oikea tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös/3. IVF -> nega, PAS syksyllä 09

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuudes ivf-icsi hoito alkamassa. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa.. Taustalla 4 negaa ja yksi km 6 rv.

Plussanneet
Tikru70
 
Maaria, hurjan lämpimät onnittelut ja halaukset plussasta! Ihania uutisia tähän pinoon ja ihana uutinen teille pitkän odotuksen jälkeen. Näin se sinun plussasi "todisti" tuon keskustelun, kuinka pitkää todennäköisyys kasvaa. Ainakin siis teillä viidenteen hoitoon asti ? Ihanaa!

Mutta tuohon kilpirauhasen vajaatoimintaan johtuen tulehduksesta vielä palaisin. Minulla sama tilanne, vajaatoiminta johtuu tulehduksesta, mikä on tyypillisin kilpirauhasen vajaatoiminnan syy. Jännä, että sait siis Maaria ikään kuin tuon tulehduksen hoitoon kortisonia, koska tulehdus vajaatoiminnan aiheuttajana ei pitäisi vaikuttaa sinänsä suoraan raskautumismahdollisuuksiin eikä kortisoni poista tätä tulehdustilaa vaan kilpirauhanen tuhoutuu pikku hiljaa. Mutta pääasia, että raskaus alkoi, oli kortisonin käytön peruste mikä tahansa!

Lapsettomuushoidoissa tarvitaan hirvittävän suuri tutkittu potilasaineisto jonkun uuden lääkkeen ottamiseksi mukaan hoitoprotokollaan. Toistaiseksi kortisonin osalta on tutkimuksissa osoitettu vain, että se lisää raskauksien alkamista, mutta ei syntyneiden lasten määrää. Tästä kai johtuu se, että lääkärit ovat vielä kovin eri linjoilla käytön ja annosten suhteen. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö sitä kannattaisi kokeilla hoidon tukena. Niin ja tässä keskustelussa sekoittuu helposti eri vasta-aineasiat. Ainakin meillä keskusteluissa klinikalla on ollut kilpirauhasvasta-aineet, muut kudosvasta-aineet ja veren hyytymiseen liittyvät vasta-aineet, joilla jokaisella on tekemistä raskautumisen kanssa. Mietin vaan, että puhutaankohan me aina samoista asioista täällä, kun kysellään toisiltamme näistä vasta-aineista, vai olenko minä vaan harvinaisen blondi ? Joka tapauksessa meidän lääkärin on tässä hoidossa sitä mieltä, että kortisonia ei tarvita (edellisessä käytettiin ja raskaus siis alkoi, hmmm.), mutta itse mietin, mitä tästä pitäisi ajatella..

Jäyhis, ihmeellisen positiivinen osaat jo pettymyksen jälkeen olla. Ja tsempata muita. Toivottavasti kesä tuo sellaista energiaa, joka toisi hyvää syksyn hoitoihin.

Choe tervetuloa mukaan ehdottomasti. Pitkä on tie sinullakin takana ja vielä kahdessa suhteessa. Toivottavasti tai kuten sanoitkin tuki ja yhdessä yrittäminen on toista luokkaa nykyisin. Meillä tilanne toisin päin, mies on samassa tilanteessa toista kertaa, vaikka hänessä ei ole vikaa todettu. Tuo omat tunteensa tähän projektiin sekin. Onnea inssiin!

Kelan korvaavuuksista olen ymmärtänyt vähän samoin kuin Vilhelmiina. Aika paljon kiinni lääkärin perusteluista ja varmaan suhteistakin Kelaan.. Meille ei ole mainittu tuota, että pitäisi käytännössä alkaa raskaus, että korvauksen saa. Toivottavasti ei, se olisi jo aika julmaa.

Sitronellalle myös tsemppiä hormonien ja odottelun kanssa. Kyllä sitä itse huomaa paljon reaktioita ja muutoksia kropassa kun tämänkin määrän mömmöjä elimistöönsä työntää. Palautuminen ottaa aikansa ja se sapettaa muiden pettymysten lisäksi.

( . ) Punktio takana, soluja löyltyi 15, kypsiä hedelmöittyneitä oli 8 vaan huomiseen jännätään, selviääkö mikään ja mikä on laatu. Kortisonia ei tosiaan lääkärin mukaan tarvita, mutta itseä vähän mietityttää, että pitäisikö sittenkin vielä kysyä.

Huh mikä romaani..
 
[quote="]Listamme

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, 3xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2. 3. ICSI menossa.

Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa joskus...

Hillevi 44/45v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 37v/33v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08

maaaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega.

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

saru69 39/36v. Yritystä 4-vuotta, joista reilu vuosi hoitoja: takana yksi inssi=nega ja 1. IVF alkanut syyskuussa.

Vesiheinä 38/42. Lievä PCO, mies OK. Takana yritystä 9-vuotta ja lukuisia inssejä, yksi km. Ensimmäisestä IVF:stä menneeltä syksyltä plussa=tuulimuna. Seuraavaksi PAS helmikuussa 2009.

Tikru 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta.

Electra 41v/43v Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI toukokussa, pitkä kaava.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä alkoi juuri, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, toinen tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös, odotellaan maaliskuun IVF -hoitoa

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuudes ivf-icsi hoito alkamassa. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa.. Taustalla 4 negaa ja yksi km 6 rv.

Plussanneet
Tikru70
Maaria

[/quote]

 
Alkuperäinen kirjoittaja Vaahtokarkki:
[quote="]Listamme

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, 3xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2. 3. ICSI menossa.

Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa joskus...

Hillevi 44/45v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 37v/33v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08

maaaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega.

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

saru69 39/36v. Yritystä 4-vuotta, joista reilu vuosi hoitoja: takana yksi inssi=nega ja 1. IVF alkanut syyskuussa.

Vesiheinä 38/42. Lievä PCO, mies OK. Takana yritystä 9-vuotta ja lukuisia inssejä, yksi km. Ensimmäisestä IVF:stä menneeltä syksyltä plussa=tuulimuna. Seuraavaksi PAS helmikuussa 2009.

Tikru 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta.

Electra 41v/43v Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI toukokussa, pitkä kaava.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä alkoi juuri, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, toinen tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös, odotellaan maaliskuun IVF -hoitoa

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuudes ivf-icsi hoito alkamassa. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa.. Taustalla 4 negaa ja yksi km 6 rv.

Chloe70: 39/42, yritystä alkaen 2002, ICSI+PAS+ERO 2004-2005, uudelleen yritystä uuden miehen kanssa alkaen 2007, miehen siittiöissä jonkun verran häikkää, 3/2009 1. IUI = nega, huhtikuussa 2. IUI, varattu aika IVF elokuu

Plussanneet
Tikru70
Maaria
[/quote]

 
Sitronelle - No, niin tänään sitten elämäni ensimmäinen Synarelin ruiskaus on odotettavisaa illalla kun töistä kotiin pääsen. Tästä se sitten alkaa. Seuraava käynti on sitten 6.5 jolloin ultra ja hoitajalle aika pistosten opettamiseen(senhän tosin jo osaan) ja sitten 11.5 verikoe ja 15.5 perjantaina ultra jossa katsotaan punktio päivä..Lääkäri sanoi tänään että aloitetaan pienellä määrällä Puregonia kun viimeksi sain sen hyperin..se sitten selviää tuolloin 6.5 mikä määrä on kyseessä. Sanoi vielä että JOS kuukautiset EI ala niin sitten pitää tehdä raskaustesti...Daa! Niin varmaan just joo..Nythän mä varmaan raskaaksi yks kaks tulen...*nauraa*

ON - En ole mitenkään innoissani tästä tulevasti (meidän viimeisestä)hoidosta. Jotenkin on olo että aivan sama..käydään tämä nyt läpi ja sitten lopetetaan(näin olemme päättäneet) eipä sitten tarvitse miettiä myöhemmin, että josko vaikka kuitenkin jne...Jotenkin KU:ja KM:n jälkeen lapsi haave alkoi haalistumaan....Kuulostaa omituiselta kun hoito juuri alussa..Olo on aika sekava...Te varmasti ymmärrätte mitä tällä kaikella omituisella tarkoitan?
En tiedä....Päivä kerrallaan...katsotaan miten käy...
Tsemppiä kaikille...Plussatuulia piinailijoille ja lujat rutistukset neganneille

:heart: :Jannika
 
Listamme

Vaahtokarkki 36/34 v / yritystä 6/2007 /selittämätön, kilpirauhasen vajaatoiminta, 3xICSI, 1 PAS, josta +, kesken viikolla 8+2. 3. ICSI menossa.

Jäyhis 36/35 v / yritystä 11/2006 / rakenteelliset viat ja miehen laiskat simpat. Kolmannen ICSI:n viimeinen PAS tulossa joskus...

Hillevi 44/45v / yritystä 2003 / ikä + kipirauhasen vajaatoiminta / 3 IUI, 2 IVF omilla ja 1 IVF lahjamunasoluilla, kaikista negaa. 2 IVF lahjamunasoluilla: KM rv.9. PAS keväällä.

Saara10 41/44 v / yritystä kevät/2007 / miehen simpat / 1 ICSI-hoito lokakuussa, haamuplussa, 2 ICSI suunnitteilla

Jannika07 38v/34v / yritystä kevät /2003/lievä PCO(kierto epäsäännöllinen) , mies kunnossa/ 3IU, 1IVF , 6PAS/KU 08/07 ja KM 02/08
2IVF alk 21.4 -->siirto EHKÄ vkolla 21

maaaria 38(39)/37 v /yritystä 03/04 / kilpirauhasen vajaatoiminta ja miehellä vähänlaisesti normaali muotoisi siitiöitä, selittämättömiä, hoidot v. 2005

Sitruunapommi 37/45v / luomuilua vuodesta1992 / Hoitoihin 2002 / simpat / 4 X ICSI, pitkällä kaavalla / 1 Tyttö / 1 hyperi / 4 X PAS joista aina nega / PAS hormonihoidoilla vko:lla 37 / siirto suoritettu 9.9.2008

Sinivatukka 39/36v / yritystä 2004 / Miehellä huippulaatuiset simpat ja itselläkin kaiken pitäisi olla ok / km 2004, 2005 /hoidot 2006 7 IUI 3 tuulimunaa / eka IVF vko 41, nega, 1olki pakkaseen/pas 2.12.nega.

Snow White 38/39 v. / yritystä vuodesta 2002 / 6 ivf/icsiä pitkillä kaavoilla vuosina 2003-2007, joista yksi lapsi sekä alkuraskauden KM / miehellä heikohko sperma ja minulla huono vaste stimulaatiolle (ei koskaan mitään pakkaseen) / seuraava yritys ensi vuoden puolella?

Kris 35v. Yritystä ainakin 3 vuotta./Hoidot 2007 alk./ 3. IVF alkaa/ Lyhyt kaava jatkuu/ miehellä heikohkot simpat ja vähäinen määrä, itselläni ei selkeää syytä.

saru69 39/36v. Yritystä 4-vuotta, joista reilu vuosi hoitoja: takana yksi inssi=nega ja 1. IVF alkanut syyskuussa.

Vesiheinä 38/42. Lievä PCO, mies OK. Takana yritystä 9-vuotta ja lukuisia inssejä, yksi km. Ensimmäisestä IVF:stä menneeltä syksyltä plussa=tuulimuna. Seuraavaksi PAS helmikuussa 2009.

Tikru 38/36. Endometrioosi taustaa. Yritys aloitettu elokuussa 2004. Yksi inssi ja kolme IVF-hoitokierrosta. Ensimmäinen plussa viimeisestä hoidosta.

Electra 41v/43v Hoidoissa keväästä 2007, miehellä vähän ja laiskoja siittiöitä, DFI 35, omat kilpirauhasarvot koholla. 1. ICSI 2 pv. ikäiset alkiot -> kaikki negaa (tuore + 2 PAS), 2. ICSI 3 pv. ikäiset alkiot eivät elinkelpoisia. 3. ICSI toukokussa, pitkä kaava.

Sitronella 35/41/ 4. vuosi yritystä alkoi juuri, hoidoissa 12/06 alkaen, pco tyyppiset munasarjat, toinen tuuba tukossa, ei omaa kiertoa/mies ok/1xIUI -> nega/1. IVF: vain 1 kypsä solu + hyperi -> nega/2. IVF: ei yhtään solua + endolöydös, odotellaan maaliskuun IVF -hoitoa

Hiiripöllö 36 v, yritystä 2,5 vuotta. Takana on kaksi IVF:ää, molemmista plussa ja varhainen keskenmeno. Ensimmäisestä viikolla 6, toisesta heti plussan jälkeen. Kolmas suunniteltu IVF muuttui inseminaatioksi.

Vilhelmiina72: hoidoissa 12/06 asti, kuudes ivf-icsi hoito alkamassa. Häikkää miehen siittiöissä, hyytymistekijöissä ja vasta-aineissa.. Taustalla 4 negaa ja yksi km 6 rv.

Chloe70: 39/42, yritystä alkaen 2002, ICSI+PAS+ERO 2004-2005, uudelleen yritystä uuden miehen kanssa alkaen 2007, miehen siittiöissä jonkun verran häikkää, 3/2009 1. IUI = nega, huhtikuussa 2. IUI, varattu aika IVF elokuu

Plussanneet
Tikru70
Maaria
 
Tähän emäntään kokeillaan taas uutta lääkekoktailia. Aikaisemmin olin sitä mieltä, että olen osa suurta tutkimusta, ja olen yhä vakuuttuneempi siitä. Aina kokeillaan jotain uutta ja erilaista, jos vanha metodi ei ole tuottanut tulosta, vaikka ei oikein tiedä, miksi näin tehdään. Minua säädetään, vaikka pääsyy pitäisi olla miehen simpoissa. No, ei kai sillä metodilla ja lääkekoktaililla ole paljoa väliä, jos erot vaikutuksissa eivät ole suuria.

Aloitan pitkän kaavan sumuttelut Suprecurilla, joka on voimakkaampaa kuin Synarela, ja sitä pitää sumutella myös enemmän. Jos päästään piikitykseen asti, Menopur on tällä kertaa käytössä. Menopurissa on sekä follikkelia stimuloivaa hormonia (FSH) ja luteinisoivaa hormonia (LH). Pitää sekoitella kuiva-aine ja liuotin ennen kuin voi piikittää. Kamalaa ähertämistä ja jos ja kun aineet ovat ampulleissa, saa aina pelätä, että tulee haava ampullia rikkoessa. Tekisi mieli huutaa, mutta pidättelen. Huudan sitten, kun aamulla rähmäisin silmin äherrän aineiden kanssa tai ehkä parempi piikittää iltaisin..

Tuli vaan omaa napaa, mutta ei se tarkoita sitä, ettenkö seuraisi muiden menoa. :ashamed:
Chloelle tervetuloa pinoon!
Jannika, kerro jos tulee vaihdevuosioireita Synarelasta. Päivä kerrallaan, kuten sanoit ja paljon tsemppiä.
Sitronella, se viisasten kivi on tosiaan jossain kiven alla. Jos on pitkään ollut "mömmöissä", voisi olla hyvä vaihtoehto olla jonkin aikaa ilman - ihan vaan mielenterveyden kannalta, nollata vähän. Syksyllä sitten uusin voimin. Itse en tiedä noista Clomeista, mutta eikö niissä joskus kannata pitää taukoa (jostain osui silmään joku juttu).

Aurinkoa tarvitaan, lämpöä meille kaikille! :heart:
 
Electra: ihan samat fiilikset mullakin, että osin tässä ollaan kyllä myös klinikan koekaniineja.. Noh, mikäs siinä, toki hekin haluavat aina kokeilla jotain uutta, ja olla "uraauurtavia".
Mullakin on tässä hoidossa käytössä menopur, muistaakseni ne ei ole katkaistavissa ampulleissa kuten pregnyl, vaan liuotin ruiskutetaan kuiva-aineampulliin muovitulpan läpi.
 
Vilhelmiina, hyvä jos ei Menopur ole lasiampulleissa. Huh! Kyllä ne lääkärit ajattelee meidän ja hoidon parasta, kun koktailejaan meille ehdottavat. Toki heilläkin on tavoitteena, että me hoidoissa olevat saataisiin se kauan kaivattu vauva. Olen tässä matkan varrella vähän kyynistynyt..
 
Jannika todellakin! Tiedetään miltä tuntuu innottomuus ja hällä väliä fiilis :/ Toivotaan nyt, että kun odotukset ei oo niin korkeella, niin tapahtuu se mitä kaikkein eniten odotamme. :hug:

Electra tsemppiä sekoitteluun! Menopurissa tosiaan se kuiva-aine on kumitulppapullossa ja liuotin katkaistavassa, mutta siihen katkaisemiseen on sellainen kätevä muovihylsy. Itse olen todella kömpelösorminen, mutta miustahan tuli ihan pro sen menopur-sekoittelun kanssa. Äkkiä se menee jo ihan rutiinilla!

(o) Tänään sitten selvisi, että kesän menen primoluteilla ja elokuun menkoista sitten soittelen klinikalle. Mitään aikaa ei vielä voitu edes alustavasti sopia.. Ärh! :headwall: Kaiken kaikkiaan on lääkärin mukaan parempi syksyä ajatellen, että kierto pysyy säännöllisenä edes primoilla.
 
Hei taas,

Electra, minulla molemmissa hoidoissa ollut Menopur, eikä se sekoittelu ole hankalaa - tai nesteampullin katkaisu. On muuten aika tärkeää, pistääkö aamulla vai illalla, lääkäri kertoo varmasti senkin. Paljon onnea hoitoon!

Minulla ei Synarelasta tullut vaihkarioireita, mutta Clomeista aikanaan tuli yöhikoilua.

Sitronella, tosiaan ärsyttävää kun sovitaan vain jotain epämääräistä. Mutta nauti kesästä ja keräät kesän voimia ja elokuussa sitten reippaana hoitoon.

Meillä sovittu Pas-hoidosta seuraavaan kiertoon. Alkioita on pakasteessa vain kolme ja jos joku niistä selviää sulatuksesta, siirto olisi joskus toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Kilpirauhasarvoa seurataan ja kortisoniresepti on jo valmiina. Tämä on sitten jo 5. alkionsiirto meillä, varmaan menee ihan rutiinilla.

Pitäisiköhän listallamme tehdä pientä kevätsiivousta, aika monta nimeä siellä, ketkä eivät aikoihin ole palstalle kirjoitelleet.

Aurinkoa ja plussatuulia!
Hilde
 
Täällähän on hienosti piristynyt, tämä meidän pino. Liekö keväällä osuutta asiaan. Tälläkin hetkellä aurinko paistaa ja aikas keväiseltä keli näyttää B)


Vilhelmiina72, kiitos kun valaisit kelakorvaus asioita! Täytyy varmaan kysyä seuraavassa pas:issa että mitä mieltä lääkäri on meidän tilanteestamme. Lääkärihän sen lausunnon kelaan kirjoittaa. Olisi hienoa saada se kelan korvaus. Missä olittekaan hoidossa Vilhelmiina?

Sitronella, kuulostaa niin tutulta tuo kouristava itku ja sen jälkeinen raivo ja viha! Onneksi itselläni se tuntuu helpottavan vajaassa viikossa. Itkukohtaukset tulivat kummallisina, ravistavina ryöppyinä. Olin koko viime viikonlopun kotona, kun kerrankin sattui olemaan vapaata töistä. En halunnut edes nähdä ketään, vaan olla ihan rauhassa ja rypeä sitten ihan kunnolla omassa tuskassa. Paljon olen kyllä puhunut puhelimessa kavereilleni ja puhuminen tuntuu helpottavan kyllä sitä omaa, tuskaista oloa suunnattomasti. Ja onneksi puhutaan mieheni kanssa paljon tästä asiasta. Sekin tuo paljon helpotusta.


Vaahtis! Toivottavasti alkiot ovat lähteneet hyvin kasvamaan, voimasäteitä niille! Laitahan kuulumisia!

Jannikalle tsemppiä Synarelan suihkutteluun ja onnensäteitä mukaan hoitoon! Itse meinasin unohdella suihkimisen (sama pää kesät, talvet) ja jouduin merkkaamaan suihkutuskerrat siihen laatikon kylkeen, sekä kalenteriini.

Electra, kuulostaa aika huimalta tuo koktailisi! Toivotaan, että siinä olisi se resepti teidän onnistumiseenne. Vaikka aika hurjalta kuulostaa tuo lääkkeiden kanssa tumpulointi! Itse sain silloin joskus ensimmäisestä Pregnyl -ampullista syvän haavan sormeeni... Tsemppiä!

).( Itsellä alkaa taisteluväsymys helpottaa. Aina negaamisen jälkeen tuntee olevansa niin yksin tämän asian kanssa, kun moni ystävä ja tuttu ympärillä pyöräyttelee vauvoja tai ilmoittaa odottavansa. Sitten sitä muistaa, että meitä "taistelijoita" on kuitenkin niin paljon ja ainoastaan me tiedämme, kuinka kamalalta voi jatkuva epäonnistuminen tuntua. Ihmettelijöitä on suuntaan ja toiseen; yksi "ystäväni" ei voi ymmärtää, miksi näin palavasti haluamme lapsen. Hän ei itse voisi kuvitallakaan tekevänsä lapsia kun inhoaa jo miehensä aikasemmasta avioliitosta syntynyttä, kahta pikkuista poikaa! Inhoaa? Kyllä meitä vaan on moneen lähtöön!

Kävin männä tiistaina omalla gynekologillani ultrassa. Kohdun limakalvo oli paksu vaikka vuoto oli juuri ollut. Lääkäri kehoitti pitämään taukoa hoidoissa ja kirjoitti mulle vielä primolutit, että saataisiin kunnon vuoto aikaiseksi. Nyt kun vuoto oli sellaista todella kirkaslimaista, kun normaali vuotoni on ihan verta isolla V:llä. Onko teillä ollut PAS:in jälkeinen vuoto millaista? Johtuisikohan se vuodon limaisuus Zumenonista? Lisäksi kohdussa näkyi jotakin pientä "röpöä", minkä lääkäri sanoi voivan olla polyyppi tai kysta.

Joka tapauksessa syön Primolutteja kymmenen päivän ajan toukokuussa ja vuodon jälkeen menen uudestaan ultraan omalle gynelleni. Sitten kartoitetaan tilanne uudestaan ja jos se pikkuröpö vielä näkyy, niin saan häneltä lähetteen sinne kohdun tähystykseen, hysteroskopiaan (kamala nimi!). Kesän yli kehoitti nyt vaan olemaan, että keho ehtisi olla välillä ilman ylimääräisiä hormoneja. Näin sitten meillä seuraava ja viimeinen PAS on tulevana syksynä. Ja luultavasti yritämme sitten vielä yhden hoidon yksityisellä PAS:in jälkeen koska meitä jää kyllä muuten vaivaamaan se asia, jos sittenkin olisi onnistuttu seuraavalla hoidolla. Päätöksen teko lopettamisesta on todella vaikeaa... ehkä jatkamme lopulta kuudenteen hoitoon saakka, kuka tietää.

Voimia ja aurinkoa kaikille! :heart:
 
Elctra - Vielä ei kummemmin oireita paitsi tietty PMS-oireet jyllää kun vuodon pitäisi alkaa ensi.viikon alussa mutta tulen kertomaan jos oireet pahenee tai jatkuu vaikka vuoto alkaa

:LOL:

Sitronella - Juu, ehkä se tapahtuu mitä toivomme tai sitten ei...se jää nähtäväksi..Harmi kun ette saaneet mitään alustavaakaan sopimusta...pah ! mutte hei, kesä tulee..Nyt nautit kesäsät ja yrität päästä näistä hoidoista eroon siksi aikaa...Ajattele, aurinkoa, kesää, jäätelöä, merta ..jne..kaikkea ihanaa mitä kesä tuo tullessaan niin ja LINNANMÄKEÄ se on vasta onkin jännä paikka

:D

Hillevi- Meillä seuraava siirto (jos sinne päästään)on jo ..hetkinen pitääkin laskea siis jo 8:sas joten vanhoja tekijöitä ollaan me. Tsemppiä tulevaan siirtoon. Uskon, että ainakin joku niistä 3:mesta pakkaspojasta/tytöstä selviää siurtoon

Jäyhis- Mäkin merkkaan siihen pakkaukseen ettei vain unohdu..tosin on mielessä heti kun herään ja illalla kun tulen duunista joten vielä olen muistanut. Mehän olemme tehneet päätöksen , että tämä on meidän viimeinen hoito. Ajatus alkoi kypsymään tuossa viime keväänä KM jälkeen...juteltiin ja juteltiin ja päätös oli lopulta aika helppo tehdä. Toivotaan, että tämä teidän PAS on sitten se viimeinen hoito, siten että saatte nyytin kotiin

ON - Synareli maistuu hirveeltä ja saa mut aivastuttamaan vallan melkoisesti...muuten ei kummempaa ainakaan vielä...Päivä kerrallaan

-Jannika-
 
Electra: ai se olikin lasiampulleissa se kuiva-aine, näin se aika kultaa muistot.. viime hoidosta kun on jo vuosi aikaa..
Jäyhis: ollaan hoidossa felicitaksessa

Tosi vaikeaa on tuo päätöksen teko hoitojen lopettamisesta.. Kolmannen hoidon jälkeen olin jo sitä mieltä että nyt riittää, mutta jatkettiin kuitenkin, ja sitten neljännestä hoidosta tuli plussa, joka sitten meni kesken.. toki sitten piti vielä viidennen kerran yrittää, ja siitä taas nega. Silloin olin jo taasen päättänyt, että nyt riittää, mutta ajan kuluessa tultiin taas toisiin ajatuksiin..
Eli kokeillaan vielä kerran omilla soluilla, mutta jos nyt ei tärppää niin sitten hoidot jatkuu luovutetuilla munasoluilla, kunhan jonoissa edetään siihen pisteeseen.
Vaikea kuvitella, missä vaiheessa kokonaan sitten lopullisesti luovuttaa.. jos ei onnistu..johonkin se raja on vedettävä, mutta se on niin yksilöllistä, ja raja on myös venyvä..
Alussa kun hoitoihin lähdettiin, en olisi ollut kovinkaan valmis harkitsemaan luovutettuja sukusoluja, ja nyt jo ollaan siinä pisteessä, eli niin se mieli vaan muuttuu.
Siinä mielessä voin ymmärtää, miten ulkopuolisesta voi nämä jutut kuulostaa hurjilta, kun onhan tässä itsekin joutunut vuosia asiaa käsittelemään, että on tähän pisteeseen päässyt.

Ja koskaanhan ei tiedä josko se seuraava hoito onnistuisi.. Eräs lapsettomuuslääkäri, jonka luona kävimme myös keskustelemassa tilanteestamme, kertoi pariskunnasta, jolle oli tehty muistaakseni kahdeksan ivf-hoitoa, kunnes yhdeksäs tärppäsi. Sitten lapsen syntymän jälkeen olivat taas takaisin hoidossa, ja heti seuraavasta hoidosta syntyi kaksoset. Että näinkin voi käydä :)
 
Kiitos tervetulotoivotuksista kaikille. Meille tehtiin nyt eilen toinen inssi. Kaksi munasolua oli kypsynyt, mutta ovulaatiota ei vielä ollut tapahtunut. Miehen spermassa oli pesun jälkeen 16 miljoonaa siittiötä, voi kun joku niistä olisi meidän tuleva pikkuinen.
Mulle tämä hoitokierros on sikälikin erilainen kuin edellinen, että olen antanut itselleni luvan unelmoida. Silläkin uhalla, että petyn pahasti ja putoan korkealta ja lasta ei ikinä tule edes hoidoilla. Kun yritimme luomuna, ajattelin koko ajan pohjimmiltani, ettei tästä tule mitään. Podin myös syyllisyyttä siitä, että erosin, vaikka syyt olivat paljon syvemmällä kuin lapsettomuudessa. Hassua, mutta olen päässyt siitä syyllisyydestä vasta nyt, kun uudenkin miehen kanssa oli pakko aloittaa hoidot, kun lasta ei vaan kuulunut. Kävin jopa lapsettomuuteen erikoistuneen terapeutin luona muutaman kerran purkamassa tätä vyyhtiä ja hän sai mut jälleen unelmoimaan ja suhtautumaan edes neutraalisti mahdollisuuksiini saada lapsi alitajuisen pessimismini ja epäuskon sijaan. Tämä ilmenee siten, että ajattelen usein millainen lapsemme olisi ja mitä kaikkea hänen kanssa tekisimme. Nyt juuri ennen inssiä sorruin jopa ostamaan kaksi pientä suloista vauvanasua, aina ennen ajattelin, että se toisi huonoa onnea... :ashamed: Noh, onhan sitä huonoa onnea ja pettymyksiä ollut enemmän kuin kylliksi. Jos en saa lasta, niille vaatteille löytyy varmasti käyttäjä muualta. Koitin vaan tällä tuoda esiin, että joskus lapsettomuudesta tulee itseään toteuttava kohtalo. Jos ei pohjimmiltaan usko mahdollisuuteensa tulla raskaaksi, sitä ei myöskään tapahdu. Pelko toteuttaa itseään. Tämä ei tietenkään selitä kaikkea, mutta psyykkisillä tekijöillä on oma osuutensa, varmasti jopa enemmän kuin tiedetäänkään vielä. Miten te muut olette suhtautuneet tähän asiaan? Suojeletteko itseänne pettymyksiltä olemalla jo valmiiksi pessimistisiä vai osaatteko olla optimistisia ja ajatella, että kyllä vaan se lapsi voi hyvinkin vielä tulla hoidoissa, joista sentään 80 % lopulta saa toivomansa lapsen?

Vilhemiina ymmärrän sinua hyvinkin. Minullekin ennen luovutetut sukusolut olivat ehdoton ei, mutta ei enää. Aika paljon tässä joutuu avartamaan myös omia käsityksiään ja rajojaan siitä mihin on valmis ja mihin ei.

Jannikalle onnea viimeiseen hoitoon.

Electralle paljon tsemppiä!

Jäyhis, hyvä että jo jaksat paremmin.
 
Chloe, toivotaan parasta, että yksi urhea siittiö pääsisi perille!

Uskon, että hoidoissa olevat, ainakin varovasti, haaveilevat ja toivovat tulevansa raskaaksi, vaikka on turvallista valmiiksi olla pessimistinen seuraavan hoidon tuloksesta. Emmehän me muuten jaksaisi jatkaa tätä prosessia. Sillä tavalla emme ole luovuttaneet, emmekä alistuneet kohtaloomme, vaikka emme usein liikoja uskalla toivoa. Niin monta pettymystä on koettu ja aina se satuttaa. Omalla kohdallani jokainen uusi pettymys on sattunut aina enemmän, vaikka jo valmiiksi olen valmistautunut tulevaan pettymykseen ajattelemalla, ettei tämä kuitenkaan onnistu. Silti se aina lyö maahan, kun uusi epäonnistuminen tulee. Pessimismillä yritän suojella itseäni, mutta ei tuo auta. Olen tunnistanut itsessäni myös todella mustan puolen. Kun joku kertoo keskenmenosta, ajattelen, että en koskaan ole päässyt edes niin pitkälle, koska koskaan en ole plussannut. :ashamed: Anteeksi, kaikki te kovia kokeneet ja km:n saaneet. Ajatusmaailmani on pimeä :ashamed: Tunnen kuitenkin suurta myötätuntoa teitä kohtaan, vaikka en omakohtaisesti osaa asettua asemaanne. Sivusta olen seurannut erään ystäväni raskauden keskeytystä, joka tehtiin sikiön vakavan vammaisuuden takia. Raskaus oli niin pitkällä, että hän joutui synnyttämään kuolleen sikiön. Tuolloin näin kuinka kovasti se sattui ja kuinka kauan siitä toipuminen kesti. Tuo on lisännyt myös omaa pelkoani, jos vaikka plussaisinkin joskus, koska olen niin vanha. Mitä jos tuo sattuisi omalle kohdalleni..

Pelko ja pessimismi ovat mun kumppanini. Haluaisin ajatella, että se ei olisi tuollainen itseään toteuttava kierre. Olenhan kuitenkin jatkanut hoitoja ja varovasti toivon parasta. Tunnemylläkkä on melkonen.

Olen ostellut lastenkirjoja vuosikausia ajatellen, että voisin niitä joskus lukea lapselleni. Vauvan vaatteita olen joskus hiplaillut ja ostellut joskus, mutta niille on aina ollut saaja.

Ensi viikolla lomamatkalla aloitan sumuttelut. Ehkä maiseman vaihto saa mahdolliset mummokuumeoireet ja päänsäryt taka-alalle :)
 
Chloe, onnea inssipiinailuun ja ansaittuun haaveiluun! Se on tärkeä taito löytää ja kaivaa välillä esiin tämän monelle meille liian tutun pettymyksen kierteen jälkeen.

Sun kysymys on hyvä ja vaikea. Minä uskon elämässä noin yleensä itseään toteuttavaan "profetiaan" , että menemme haluamiamme tai pelkäämiämme asioita kohti. Siksi minä olen tosi kovasti itseäni ruoskien pohtinut, voiko oma asennoitumiseni vaikuttaa tähän asiaan. Uskon, että oma suhtautuminen saattaa vaikuttaa stressiin, joka puolestaan saattaa vaikuttaa johonkin tässä prosessissa. Mutta toisaalta olen myös ajatellut, että ei sillä pessimistisellä ajattelulla voi fyysisiä oireita (vaikka endoa, pco:ta, tukkeutuneita tuubia huonoja siittiöitä jne) aiheuttaa. Silloinhan pelkäämällä syöpää voisi aiheuttaa itselleen syövän.. Joten ainankin minä yritän olla itselleni sikäli armollinen, etten syyllistä itseäni pessimistisimmistäkään ajatuksista. Kai monen pettymyksen jälkeen on luonnollista myös suojella itseään. Toisaalta se, että me kuukaudesta toiseen ja negasta toiseen jatkamme yrittämistä, on positiivista ajattelua parhaimmillaan. Jos jotain omasta suhtautumisesta pitäisi linjata niin ainakin täällä sekä toiveet, että valmistautuminen pahimpaan kulkevat käsi kädessä. Ehkä ne pelot on helpompi jopa sanoa ääneen kuin toitottaa parin vuoden yrittämisen jälkeen olevansa vielä superoptimisti :)

Electra, ei tosiaan tarvitse pahoitella sitä, miten ajattelet keskenmenonen kokeneista. Ihan samoin ajattelin itse aikaisemmin. Toitotin, että "ainakin olette edes tulleet raskaaksi.." Ja aina tulee joku uusia asia muiden odotuksissa, joka kirpaisee.

Voikaa hyvin toivottaa Vaahtis, jolla yllättäen viisi päivää siirrosta ole oireen oiretta..

 

Yhteistyössä