<3<3<3TOUKOKUUN TUHISIJAT TOUKOKUUSSA<3<3<3

Minä en odota ollenkaan supistuksia, enkä lapsivesien menoa koska muuten mies ei pääse sektioon mukaan ollenkaan.. eli toivon hartaasti että kaikki pysyy samanlaisena 11.5 asti =)

Mutta supistuksia janoaville niitä toivon ja toivottavasti mahdollisimman moni pääsee toisitoimiin mahdollisimman pian :wave:

Ellu80 38+3
 
Nukuin koko viime yön kuin tukki. En käynyt edes vessassa! Onkohan neiti päättänyt hieman peruutella ylöspäin...? Jos näin on, niin päähän se kohta räjähtää, eikä se valitettavasti ole tuo alapää. |O Supistuksia oli kyllä eilenkin, mutta ihan mitään sanomattomia.

Äsken kävin koiran kanssa pitkällä lenkillä ja sekin meni jotenkin kevyesti. Omituista.

Ei mitään järkevää asiaa, muuta kuin että POKS.

PilkkuPantteri & Jyvä 39+0
 
Onnea uusille vauveleille ja äideille :flower: :hug:

Mukavaa että saatiin palstalle lisää väkeä Keski-Suomesta. Tervetuloa Taiguliinin ja Hannatyttoe :flower:

Hannatyttoe, sulla taitaa olla sama laskettuaika kun mulla, katsotaan jos osumme sairaalaan samoihin aikoihin.

Eilen illalla vaikutti siltä, että Beijan perään lähdetään sairaalaan. Supistuksia tuli alle 10 min välein koko illan 19->. Ajattelin että lähden sairaalaan vasta sitten kun olo on niin tukala ettei kotona enää jaksa - varsinkin kun tuli valvottua edellisenä yönä. Ylienergisyys vaivaa mua näin loppuraskaudesta sama esikoiselta, ei vaan nukuta. No supistukset hiipuivat yön aikana :kieh: ja sain nukuttua tosi mukavasti. :LOL: Eli nyt vaan uutta supistuskierrosta odotellaan... Toivoisin niin että synnytys käynnistyisi omillaan ennen tuota käynnistysaikaa.

Elida & Nipsu vkon 39 tasan
 
Päiviä vaan kaikille :wave:

ONNEA Beija Pikku Prinsessasta! :flower:

Neuvolas käyty ja eipä siellä mitää ihmeitä enää.. paineet ok, Sf kasvanu vielä sentin viimekerrasta 33-->34 ja painoa +300g/vko!
Sanoinkin sitten lähtiessäni että toivottavasti ei nähä enää ensviikolla! :D
Tahtoo jo äkkiä synnärille tositoimiin !! :kieh:

Toukotytsy+masukki 39+2
 
Hip Hei! :wave:

Nopeesti tulin lukaseen että miten täällä menee ja kuinka moni on jo saanut vauvansa syliin asti! =) LÄMPIMÄT ONNITTELUT KAIKILLE JA TSEMPPIÄ ODOTTAVILLE!
Se lähtö voi iskeä kyllä niin yhtäkkiä. Ite en tänne valittaessani uskonut että muutaman tunnin päästä ihan oikeasti lähden!

Tosi lyhyt tiivistelmä synnytyksestä tässä:
Eli silloin tiistaina maistraatista tullessamme huutelimme masulle että nyt saat syntyä.
Iltapäivästä alkoi supistelemaan, mutta kun samoja kipakoita supparteita tullut aiemminkin niin en niitä noteerannut. Supistelu jatkuin tasaiseen tahtiin pitkin iltaa ja olin aika kipeä jo puoli kymmenen aikaan kun mies lähti töihin. Otin pari panadolia jotka vei kivulta terän mutta ei suppareita pois. Suoli tyhjeni ja tuli veristä vuotoa, silloin alkoi epäilyttää. Puolen yön jälkeen soitto sairaalaan ja mies kotiin. Sitten olinkin jo käyrillä ja kätilö totesi että kyllä tämä käynnissä on =)
Tunnin verran siinä kuulosteli lattialla sänkyyn nojaille supistuyksia ja sitten jo tulikin kyyneleet kun sattui niin. Kokeilin ilokaasua mutta se sai halailemaan pönttöä. Kumma kun useita lämpö helpottaa, itse tuntui autuaalta maata vessan kylmällä lattialla :D
Aika nopeasti tästä sain epiduraalin ja kivut hävisi kuin taikaiskusta. Saatiin miehen kanssa nukkua muutama tunti, välillä vilkaisin supistuskäyrää joka näytti melkein satasen supistuksia, kauhulla ajattelin että onneksi en tunne mitään! :eek:

Aamupalaakin ehdimme nauttia ennen kuin kivut palasivat ja siirryimme synnytyssaliin. Siinä sitten lisää puudutusta ja odottelua. Lapsivedet alkoivat lorahdella, koko ajan oli sairaalan iso vaippa litimärkä. Vielä kolmannen kerran ehdin saamaan puudutetta mutta se petti minut siinä vaiheessa eli täysin ei enää vienyt kipua pois ja olo alkoi olla sietämätön. Sitten iski se kuuluisa kakkahädän tunne ja sainkin alkaa ponnistelemaan. Kaksi tuntia siinä sitten ponnistinkin, voi luoja! Tunnin ponnistettuani voimat vain yksinkertaisesti loppuivat. Retkotin säkkituolin päällä, huusin kiljuin ja ulisin. Mikään asento ei ollut hyvä mutta pakko oli supistuksen aikaan ponnistaa koska muuten olo olisi ollut vielä hirveämpi! Jossain vaiheessa kätilö pyysi lääkärin arvioimaan mahtuuko sittenkään tulemaan. Lääkäri totesi että mahtuu ja seuraavalla supistuksella työnsi kaksin käsin vauvaa ulos masun päältä.
Viimeiset kymmenen minuuttia ponnistin kyljeltäni tajunnan menettämisen rajamailla. Supistuskin loppui mutta ponnistin silti hullun lailla, päässä pyöri vain että se on saatava nyt ulos!
Ja sieltä kello 14.54 putkahti meidän poika :heart: Synnytys kesti vaatimattomat 18 tuntia =) Pojalla oli käsi kaulan ympärillä, siitä pitkä ja tuskallinen ponnistusvaihe.

Nyt kotona muutama päivä takana vauva-arkea. Poika on rauhallinen, raivokohtaus iskee vain vaipan vaihdossa ja jos ei heti tule maitosatsia herätessä. Rauhoittuu nopeasti, nukkuu hyvin, vielä ollaan päästy aika helpolla siis.
Kohta lähdetään lastenlääkärin tarkastukseen ja punnitukseen kun paino putosi alussa niin roimasti.

Imetys on ollut yllättävän hankalaa. Maitoa tulisi vaikka muille jakaa, mutta poika on laiska imemään. Annamme siis osan maidosta pullosta, näin säästyy turhat itkut ja raivarit ja saa varmasti tarpeeksi.


Mutta ihanaa ja uskomatonta tämä on :heart:

Vielä :hug: kaikille, palaillaan!


Jasmin ja poika 6vrk
 
Onnea BEIJA :flower:

Kiitos Jasminille synnytystarinasta. Kyllä nuo kahden tunnin ponnistusvaiheet kuullostaa tosi hurjalle. :eek: Itse kun ponnistin jumittaja esikoisenkin 20 minuutissa ja nämä muut 3 minuutissa niin ei voi ku hattua nostaa niille keillä voimat riiittää 2h ponnistaa. Tosin nuo avautumiskivut joutuukin sitten luomuna kestämään kun ei ehdi saada puudutteita ajoissa.

Mulla on todellä ärsyttävä olotila kävin jo suihkussakin et helpottas tää hiostus mikä lie .. en tee kyllä mitään makaan sängyssä vaan ..
 
Onnea Kaptahille ja Beijalle prinsessoista :flower: ja STK:lle poksuista :flower:

Naaman näpyistä: Mulla tuli ihan alussa naama täyteen näppyjä ja sitä kesti ehkä kuukauden-pari. Sen jälkeen ei ole ollut mitään iho-ongelmia. Paitsi tietysty, että se on kuiva,mutta meikäläiselle ihan normaalia, että saa rasvan kanssa läträtä jatkuvasti. Mutta tosiaan tämmöisen sekaihon omaavaalle on kyllä ollut ihan luksusta, että naaman iho on pysynyt miltei näpyttömänä alun jälkeen.

Oli kiva lukea Jasminin synnytystarina. Aika hurjalta kuulosti tuo ponnistusvaihe... Kauhulla odotan täällä näin ensikertalaisena, miten itsellä tulee sujumaan.

Omaan (isoon) napaan ei mitään uutta. Illalla taas supisteli,mutta se alkaa olemaan jo normaalia iltarutiinia :kieh: Huomenna neuvolaan katsomaan taas miten on paino noussut... :/ Mutta nyt tämä pallero lähtee tekemään lihapullataikinaa (nam!)

-pallomaha ja peikko 39+1
 
felicia
Ette kyllä usko, kotona vielä. Eiliset supistelut kesti neljä tuntia, 5min välein ja sitten
loppu kuin seinään, just kun lastenvahti tuli. Muutama tunti oli taukoa ja sitten parin minuutin välein tunnin ajan. Siihen loppu supistukset, eikä mikään konsti tehonnut.
Yö oli rauhallinen, välillä tunsin jotain jomotusta unen läpi, mutta muuten ei mitään.
Hiukanko ärsyttää...
No, ei auta valitus, kyllä vauveli joskus syntyy... nyt mennään sitten vaikeimman
kautta :)
Huomenna neuvolaan, saankohan minäkin käynnistysajan. Ainaskin tietäis milloin
syntyy.

Tänään 40+2
 
Hirmusesti tekstiä vapun aikana, oli pakko jakaa parille päivälle.

Onnea kovasti kaikille vauvan saaneille :flower:

Tsemppiä teille, jotka olette tositoimissa tai hyvin lähellä!

Ja tervetuloa uusille!

Ja kiitos synnytyskertomuksista kaikille, jotka niitä oli kirjoitellut.

Me käytiin eilen synnytystapa-arviossa. Vauva on sirokokoinen; 2410 g oli kokoarvio ja viikkoja 36+5 eilen. Parin viikon päästä kasvukontrolli, vaikka todennäköisesti on vaan luonteenomaista tälle pienelle olla pieni, kun ei kauhean isoja ole vanhemmatkaan. Alakautta mahtuu kuulemma tulemaan vaikka isompikin vauva. Synnyttäjän lantio, sitähän se mieskin on alusta asti sanonu :LOL: Vauva oli onneks pää alaspäin, mutta vielä kovin ylhäällä (joo ihan ku en ois huomannu). Eli ei taida tulla meille toukokuun vauvaa :whistle: Voin sitten teidän muitten loppukuulaisten kanssa pitää perää vielä kesäkuussa. Noh, on se joka tapauksessa viidessä viikossa ulkona tuolta. Kai sen jaksaa. Olo on kuitenki aika hyvä koko ajan.

Nyt aion olla niin aktiivinen, että siivoan täällä. Vapun jäljiltä on vielä sotkusempaa ja lattiat pitää kyl pestä. Kummipoika 2 v. juoksenteli kengät jalassa sisällä ja ite röpösteltiin kaiken maailman muruja lattialle miehen ja siskon kanssa :D Pitkään on tehny mieli siivota, mutta se on aina jääny mielitekoon - ei kuitenkaan oo jaksanu.

Ja supistuksia eikä mitään muutakaan synnytykseen viittaavaa täällä ole ollut missään vaiheessa. diudiu..

Hyviä jatkoja kaikille!

Ansku 36+6 (huomennahan sitä ollaankin jo täysi aikasia. So? sanoo vauva)
 
Onnea Beijalle tytöstä :hug: :flower:

2h ponnistusvaihe. Huhhuh. Itse ponnistin neitiä 13min ja sekin oli jo ihan tarpeeks. HATTUA nostan!!! :hug:

Ja mitäs mun piti kaikkea tehdä tänään ja vetäsinkin 4 tunnin päikkärit. :LOL: :LOL: :LOL:

Olo ei ollut mikään voittajafiilis. Sattuu alapää niin kovin että melkein itkin ja en edes koneelle pystynyt tulemaan. Ei kestä istumista. :kieh: Odottelen vielä hetken näiden kipujen kanssa. Vituttaa kun mikään ei mene nappiin... :kieh:
 
ONNEA BEIJA!! :heart: Onkin ollut nopee toimitus, kun vielä puolilta öin oli täällä kirjottelemassa ja ennen kahta sitten jo vaavi maailmassa =)

Harmi, että felician supparit lopahti :(

Jasminille
kiitos synnytyskertomuksesta! On sulla ollu aikamoinen urakka. Ponnistusvaihe on musta kaikista inhottavin vaihe ja 5 minuuttiakin tuntuu ikuisuudelta, saati sitten joku kaks tuntia!

villahousu & Sulo 38+5
 
heips,onnea BEIJA..
eipä täälläkään noita suppareita tunnu yhtään..Tulin juuri neuvolasta ja valittelin omaa oloa sitten oikein olan takaa.kun väsyttää ja on kuuma ja ja ja..Täti tais olla tyytyväinen mun valitteluun,olin jo että voisinko saada lähetteen käynnistykseen mut pitäs viel viikko ootella seuraavaan nla:n käyntiin(ainakin )..No plussaa oli ettei paino ole noussu pariin viikkoon yhtään..syke pomppi 128-160 välillä.sf-mitta noussu sentillä..Sanoi vain että kyllähän se täällä todella alhaalla on..no siellähän se joo on..okei,ei kivaa kun oma terkka taas jossain ja joku tuntematon (joka kerta eri) sitten tilalla..
turkanen kun sisalläkin on kuuma,jos menis suihkuun :)

Luppa- ja kirppu rv 37+4
 
Beijalle isot onnittelut pienokaisen johdosta!! :flower: :heart:

Toivotaan, että pääset felicia jo pian lähtemään!! =)

Kiitokset jasminille synnytystarinasta! Tuo pitkä ponnistaminen on kyllä niin helv... Itsekin ponnistin esikoista 2h! (ja lopulta imukupin avustama syntyi neito) Toivonkin kovin, että tällä kertaa pääsisi edes vähän vähemmällä!

a-nskulle tulossa kyllä kirjaimellisesti pienokainen! :D (meillä oli samoilla viikoilla arvio 3,1kg, joten tuntuu todella pikkuiselta.) Mutta tietenkin pääasia, että kasvaa ja kehittyy hyvin! :heart:

Aurinkoista iltapäivää! B)

nasu ja nipsu 39+5
 
Pauzi

Oikein paljon onnea vauvan saaneille :heart: Mulla on taas niin kiirettä että en paljon muuta ehdi kun lukea teidän juttuja. Innolla kuitenkin käyn katsomassa onko uusia vauvoja syntynyt.

Meillä kaikki ok, painoa pojalla jo 3300g, ja ei tarvitse enää erikseen herätellä syömään. Tissiä ei osaa enää syödä ollenkaan, joten pullosta saa minun omaa maitoa sen mitä ehdin pumppaamaan ja loput sitten korviketta.

Tuli tässä mieleen, että a-nskun vauva tuntuu sikäli pieneltä, että meillä oli se syntymäpaino sillon rv 36+4 3010g, ja mietin mielessäni että olis voinu olla siis näköjään paljon pienempikin. Ja sit tota painoo olis varmaan kontrolloitu hanakamminkin.

Supparituulia niitä kaipaaville!!

Pauzi ja poika 2viikkoa 1päivä
 
hei! kovasti oli vapun jälkeen lukemista. suuret onnittelut teille jakautuneille! voi kun itsekin jo pääsis. tänään tasan 38. mullakin alkaa paikat leviämään käsiin. pystyasennossa ja istuen vaikea olla, toivottavasti noi alapää-kivut pehmittää paikkoja. Viime viikolla oli se synnytystapa-arvio ja alakautta urheillaan siis, pitäs mahtua :whistle: ensi ma uusi painoarvio nyt oli kolmen kilon hujakoilla.

kävin tänään neuvolassa ja kaikki hyvin. olen ihmeissäni kun oma paino ei ole noussu ja muutenkin turvotus aikaisempia vähäisempää, hemppa pysyny hyvänä ja verenpaineet samoin. toivoteltiin kuitenkin terkan kanss että jos ei ensi kerralla enää nähdä kun on vielä sairaalakäynti välissäkin. :saint:

mua kans jänittää että miten osaa oikeaan aikaan lähteä, olo on nyt aikaisempia tukalampi ja jotenkin supistuksia enemmän, mulla tota sairaalamatkaa 94 km ja sukulainen tulossa ammaksi 190 km päästä ettei ihan huvikseen lähtis. siskon kanssa sovittiin että ensi viikolla sais syntyä kun se on lomaviikol täällä :LOL:

ja vielä vali vali: olen ihan poikki, ihana ois tehdä pihahomia mutta ei jaksa ja nytki nukuin 2 h keskellä päivää, mikä on luksusta :ashamed: toisaalta omasta ajasta kannattaa nauttia kun lapset hoidos ja mies töissä eikös! :)

jaksamista kaikille ja pikaista jakautumista loppusuoralaisille!
 
hannatyttoe :tervetuloa :wave:

Onnea Kaptah ja Beija jakaantumisesta :heart:

Tsemppiä kaikille kärvisteleville, täälläkin eilen suppaili illalla että yökin pöntön ääressä ja vapinaa ja tutinaa iski, aattelin et joko.?. no ei, yöksi hellitti..

Mamcelli: syöksymisestä: lääkärillä kävin viimeksi 5 vk sitten,sillon paikat kiinni ja kiinteät. ei mitään tietoo onko paikat lyhentynyt/ auennu, luulis tällä suppailulla..? :$

Snowball: samanlaisia yöheräilyjä täälläkin, joskus herää yöllä( ihan virkeänä) ja useemman tunnin saa valvoo, tai sit illasta uni häviää ja saa valvoo aamun pikkutunneille asti.. veikkaan hormooneita, kai sitä yövalvomisiin valmistaudutaan ;)

Pilkkupantteri: ihon kukkiminen helpottunut nyt n.viikon sisällä, lähes koko raskausajan se onkin kukkinut reippaasti, leukapielet ym, jopa kaulaan ja rintojen väliin ilmestyi useita , ihan paukamia, normaalisti iho hyvä ja hyvin vähän näppylöitä..

RockMummy: maito valuu toisesta rinnasta iloisesti, paita märkä jos ei rintsikoita, toinen vähän tihkuttaa, osa kirkasta ja osa ihan keltaista, paksua, maitoa. varsinki kuumassa suihkussa ja saunassa alkaa herumaan, sama oli esikoisen aikaan...

(.)Suppailut vois alkaa nyt säännöllistymään, kun näin kipeitä pitää..!!!:headwall:
selkäpuolelle pahin kipu, onneksi mies hieroo kovasti, kun on kotona... ja kohdunsuuta juilii.. :ashamed: alkais olla valmis tositoimiin...

*muoks* ja kiitos jasminille synnytyskertomuksesta, pitkään olet saanut ponnistaa, esikoinen tuli 10 min ponnistamisella ja siinäkin oli hommaa..

39+2
 

Yhteistyössä