11-hoidot

Onko miehen osuus siis vasta punktion jälkeen? Mä jotenkin oletin että se menee ensin ja sitten punktio, ja ne sillä aikaa "pesee" sitä tuotosta.. En tiedä miksi näin oletin. Ymmärsinkö oikein että ainakin teillä Meg purkitus hoidettiin ennen punktiota? Nimittäin jos mies on ensin mukana punktiossa (mitä toivon, vaikka se onkin vähän vastahankaan..), niin kuinka vaikeeta sen jälkeen on sitten suorittaa tuo purkitus?!?! Huoh. Tuntuu että on sata asiaa mitä pitäisi ottaa huomioon, onneksi on tämä palsta, tuskin kukaan näitä mulle muuten kertois, pitäis vaan oppia lennossa.
 
toivelintu meillä mies on molemmilla kerroilla mennyt heti yksin ko ollaan päästy perille ja mä oon menny valmistautumaan. Sitten ollut mun mukana punktiossa ja molemmilla kerroilla joutunut käymään myös toistamiseen (ite asiassa nyt en kyl muista et oliko jo ennen puntiota tuo toinenkin kerta vai sen jälkeen??? Mut punktiossa mukana oli kyllä. Voi tätä lahoa päätä :p )
 
MiukuMau, mistä johtuen miehesi on joutunut käymään toistamiseen (siis samana kertana?)?

Saako muuten polilta jotkut valmistautumisohjeet punktioon? Mulle on iskenyt näköjään oikea kyselyikä päälle..

Hieno juttu heidih että menkat saapuivat, joskus niinkin päin että se on hyvä juttu :) Toivottavasti pääsisit nopeasti pas:iin.
 
toivelintu: Puregonihan tulee säilyttää kylmässä, mutta kun sitä pistetään,niin sen pitää olla huoneen lämpönen (näin sanoo seloste). Ja muistaakseni pakkausselosteessa lukee,että saa säilyttää alle +25 asteessa. Luehan pakkausseloste,niin sieltä selviää =)
Minulla puregonit on jääkaapissa, mutta kun laitan ampullin paikoilleen, niin säilytän kynää huoneenlämmössä. Ensimmäisellä pistokerralla neste oli hieman kylmää ja kirveli ainakin minulla ihan hirveästi. Huoneen lämpönen on ollut paljon miellyttävämpi pistää. En tiedä olenko sitten toiminut oikein...

Onnea heidh menkoista =)
 
Toivelintu, kun mentiin viime syksynä Tamperelaiselle yksityisklinikalle inseminaatioon niin siellä hoitsut kysyivät haluaako mies mennä yksin vai haluammeko mennä yhdessä "purkitushuoneeseen". Eli ei välttämättä tarvitse mennä yksin joka paikassa.
 
Meillä on tosiaan mies mennyt vasta punktion jälkeen hommiin, kun mä lepäilen. Muakin kiinnostaisi tietää, miksi MiukuMaun mies on joutunut hommiin kahdesti? Onko eka näyte ollut huono? Vai onko tuo ihan normikäytäntö jossain?

Noinhan se Puregonin säilytys virallisesti menee, kuten Katjuska sanoi. Mä en ole kuitenkaan uskaltanut jättää huoneenlämpöön. Enkä kyllä ole jaksanut lämmitellä kynää ennen pistostakaan, olen ihan kylmänä pistänyt, ja on se niinkin toiminut onneksi. Vähän kirvelee mutta ei paljon.

Ja toivelintu, me ainakin saatiin hyvät ohjeet punktiosta ihan paperilla. :)
 
Joo luin kyllä tuon säilytysohjeen, kummastutti vaan se joko-tai -ohje, kun suositeltiin ohjeessakin että olis kuitenkin vähän aikaa "lämpenemässä" ennen pistämistä.. Ja minä käsitin sen ohjeen niin, että joko pitää jääkaapissa tai sitten huoneenlämmössä, mutta vaihdella ei saisi. Josko siis pidän jääkaapissa ja lämmittelen jos jaksan :)

Nyt lopetan tän kyselemisen ettei teillä mene ihan täysin hermot :) Nähtävästi kuitenkin käytännöt vaihtelevat jonkin verran hoitopaikasta riippuen.. Tosiaan olisin kysellyt näitä lääkäriltä tiistaina, mutta ynseästä vastaanotosta johtuen pidin suuni kiinni..
 
toivelintu, mä pidin tosissaan kanssa puregonii kynässä, kun olin sen sinne laittanut. Se ampullihan säilyy avattuna huoneenlämmössä 30vrk.Ei tartte siitä kynästä ottaa sitä pois vasta kun se on tyhjä. Ne neulat on siinä niin pienii, ettei se lääke valu pois ja ei siihen ehi tuleen niitä lävistyksii kovinkaan monta. Eli ei hätää! Miellyttävämpää pistää se lämpimänä, jos se pistäminen voi mitenkään miellyttävää olla.. :D Meillä mies hoiti purkituksen kotona, kun asutaan niin lähellä hoitopaikkaa. Mä en saanut ees olla kotona, ettei sille tuu suorituspaineita, vaan jouduin joko lenkille tai autoon odottamaan. Oli varsin kivaa talvella aamutuimaan.. :D Mutta povarissa veijarit vietiin punktiopäivänälin sitten labraan.
 
Kiitos neuvoista Smirg, ja onnea onnistuneesta hoidosta, jos en ole huomannut sinua onnitella!

Mäkin vein siemennestenäyteputkilon (ihana sanahirviö..) viime keväänä klinikalle tissivälissä pyörällä ennen töihinmenoa, kun piti olla lämpimässä paikassa :LOL:
 
Mörkötys, voi höh! Tosi kurjaa... :hug: Nyt vaan tsemppiä seuraavaan hoitoon, tiedän kuinka pahalta tuo eka nega tuntuu.. ethän vain ala itseäsi soimaamaan. Meillä lääkäri sanoo aina epäonnistuneen hoidon jälkeen, että tämä on periaatteessa sama asia, kuin teillä olisi vasta kertaalleen ollut mahdollisuus tulla raskaaksi. Sanat hän valitsi kyllä paremmin, mutta juuri näinhän se on, että näillä eväillä, mitä meille on annettu ne mahdollisuudet tulla raskaaksi ei valitettavasti ole 12 kertaa vuodessa vaan hyvin harvemmin... hemskatti vie... Jaksamista!

myy, sinullekin hyviä piinapäiviä!!!

SaaraX, kiitos kun kerroit tarinasi. Miehen kanssa eilen juteltiin asiasta, että kyllä tässä vielä kerran pari tämän 3. IVF:n PASin jälkeen kokeillaan. Eli kaikista kolmesta IVF:stä saatu vain tuoresiirto ja nyt tämä on eka PAS. Minulla jostain kumman syystä numero 5 liittyy näihin hoitoihin, se tuli yksi kirkas päivä mieleen jo jokin aika sitten, muuta kytkyä numeroon ei ole. Ehkä ne on näitä tuntemuksia. Toivottavasti se toki tarkoittaa, että viides mikä tahansa yritys onnistuu, on se sitten hoitojen, alkioiden, tuoresiirtojen tai minkä vain määrä. Olisi se ihanaa saada joskus nähdä ne kaksi sinistä viivaa siinä tikussa... uskon myös, että edes se tieto, että on mahdollista tulla raskaaksi - vaikka keskenmenoa en toivo kenellekään - auttaa jaksamaan.

toivelintu, kysele pois vaan! Ja kiitos sanoistasi, ei se helppoa ole, mutta jaksaa jaksaa... =). Kyselit punktiosta yms. Meillä mies menee aina ensin antamaan näytteensä punktiopäivänä. Hän haluaa sen tehdä yksin ja klinikalla, mikä sopii minulle. Ei kuitenkaan ole kertonut, minkälaisessa huoneessa ja onko siellä jotain rekvisiittaa, vaikka olen kovasti yrittänyt udella ;). Sillä välin, kun minä olen toimenpiteessä, hänen siemennesteensä käsitellään "eri litkuissa", jotta jäljelle jää ne parhaimmat yksilöt. Hih, rintaliivit tuntuvat olevan hyvä paikka kuljettaa siemennestettä. :D

Minua pyydetään tulemaan vastaanotolle (yksityinen) puolta tuntia myöhemmin, mutta yleensä menen jo odottelemaan ja valmistautumaan. Antavat siinä rauhoittavaa tablettina tai tippana (minulle usein myös antibiootteja samalla) sitten ennen punktiota. Sitten jonkin hetken päästä pyytävät lepo/heräämötilaan, jossa vaihdetaan "leikkaussalivaatteet" eli vihreä T-paita ja sukat päälle ja annetaan tippojen tippua. Siinä helposti menee puoli tuntiakin odotellessa, kannattaa ottaa lukemista ja/tai musiikkia mukaan. Mieheni odottaa siinä joskus kanssani, joskus lähetän hänet pyörimään kaupungille punktion ajaksi, hän kun ei kestä neuloja, niin punktioon en ole häntä pakottanut. Olisi turhan traumaattinen kokemus hänelle. No, sitten juuri ennen punktiota pyytävät käydä veskissä. Sen jälkeen pikkarit pois ja toimenpidehuoneeseen, jossa puhdistavat ensin emättimen ulko- ja sisäpuolelta ja laittavat steriilin lakanan jalkoväliin. Sitten annetaan lisää rauhoittavia ja ei mene kauaa, kun on tajunta ihan veks. Vasta sen jälkeen lääkäri alkaa keräämään munasoluja. Kahdesta ekasta kerrasta en muista mitään, tästä viimeisestä muistan jotain. Mitään kipua en ole tuntenut. Toimenpide kestään noin 5 minuuttia. Kun se on valmis, olen itse siirtynyt viereen kärrätylle sängylleni ja minut on viety lepohuoneeseen nukkumaan. Siinä välillä käyvät kysymässä vointia ja tuovat pientä purtavaa sitten, kun alkaa taas heräillä. Sillä välin he putsaavat sitten punktionesteestä munasolut. Sitten miehelle viesti, että tuuppas hakemaan ja yhdessä lääkärin vastaanotolle kuulemaan saaliista. Sen jälkeen kotiin ja nukkumaan. Sillä välin kun minä vedän kotona sikeitä, meidän solut kohtaavat lasimaljoissa ja taikoja tapahtuu, jos on tapahtuakseen. ICSIssä siittiön siirto soluun saatetaan tehdä kuulema ns. "pikana" eli jopa 30 min munasolujen keräämisen jälkeen.

Tarkat ohjeet ollaan saatu hoitajilta joka kerta enne punktiota, vaikka johan tässä on ehtinyt niitä kokea. Ihan hyvä käydä siellä kysymässä ja sopimassa, miten menetellä, koska tosiaan, myös hoitokäytännöt vaihtelevat eri paikoissa.

heidh, siitä se taas lähtee!! Tsemppiä!
 
Suuri kiitos yksityiskohtaisesta punktion selostuksesta Joku_päivä, juuri tällaista olenkin kaivannut! Kiva jos sulla on ollut kivuttomia punktiot, sitä toivon itsekin. Pitäis vaan olla lukematta niitä kurjia kokemuksia..

Mun mies ei myöskään kestä neuloja, mutta toivoisin hänen silti olevan mukana toimenpiteessä.. Jostain syystä olen olettanut, että ne ei sitä neulaa kauheasti esittele, en nimittäin itsekään sitä haluais nähdä.. Ja jos mies mukaan tulee niin pään vieressähän se on, eikä jalkovälissä ihmettelemässä :) Katsotaan nyt miten tehdään, jos hän ihan kamalasti vastustaa, niin parempi sitten ehkä että pysyy poissa. Mua vaan nauratti sen kommentti, että ei mielellään tulis kun on se neulakammo, kun mun värkkeihinhän se neula tungetaan eikä sen! :)

Oletteko saaneet rauhoittavaa lääkettä jo kotona otettavaksi ennen klinikalle/polille lähtöä? Jostain tällästä lueskelin, mietin vaan, että kuinkahan julkisella puolella tuohon suhtaudutaan, vaikka tuskin luulis olevan mahdotonta jonkun reseptin saada vikan ultran yhteydessä.. Miksi sulle Joku_päivä annetaan myös antibioottia?
 
Kylläpä Joku_päivä jaksoit kirjoittaa yksityiskohtaisesti! :) Mä en edes muista noin hyvin. Sen verran meillä eroa (myös yksityinen), että meillä ei ole noin "sairaalamaista". Omat vaatteet saa olla, tippaan ei joudu kuin vasta ihan siinä valmisteluvaiheessa eli sitten kun lääkärikin on jo asemissa. Meidän klinikalla on myöskin "heräämö" vaan huone, jossa on sermein eroteltuna pienet loosit joissa on ihanat isot laiskanlinnat ja pöytä. Siihen sitten tuovat peittoja ja pääsee kyllä ihan makuuasentoon, olen itsekin nukkunut siinä molemmilla kerroilla. Mehua ja kahvia/teetä saa, mutta muut eväät pitää tuoda itse.

Muoks. Olen saanut kotiin yhden Panacodin otettavaksi ennen toimenpidettä.

Mua jännittää jo punktio! Vaikka on jo kaksi kertaa tehty. Pöh.
 
Viimeksi muokattu:
Joku_päivä, kiitos oikein paljon tarkasta selvityksestä. Meillä reilun kuukauden päästä (toivottavasti!) edessä punktio ja tietysti olen jo ehtinyt tuotakin toimenpidettä stressata etukätee :whistle: Jonkin verran jännittää se, että onko sen punktion jälkeen kuinka kipeä olo... meillä kun on ajettavana tuon toimenpiteen jälkeen 250 km kotimatka.

Näin ekaa kertaa kun IVF:ään on menossa, lueskelen oikein mielellään muiden tarinoita ja vinkkejä, miten hoidosta kokonaisuudessaan selviää niin henkisesti kuin fyysisesti kaikkein parhaiten.
 
Meillä kanssa mies antanut näytteen aina yksin ja joka kerta on työn ja tuskan takana, vaikka on jo aika monta näytettä joutunut antamaan. Ja haluaa olla rauhassa, ennen punktiota tosin sanoin, että sanoo sitten vaan jos kaipaa laihialaista viagraa (akka tulee ja haukkuu pystyyn).
Meidän klinikalla kanssa tarjottiin esilääkitystä, en suostunut ottamaan. Varsinainen lääkitys kyllä turrutti aika hyvin, vaikka itse totesin, ettei tunnu missään vielä. Lääkäri siihen, että kyllä puheesi sammaltaa jo siihen malliin, että voidaan aloittaa. Ja kannattaa muuten yrittää pinnistää rakko mahdollisimman tyhjäksi, mua lääkäri uhkas jo katetroinnilla, kun rakossa oli virtsaa jäljellä. Punktiopäivänä oli maha aika kipeä, mutta seuraavana aamuna jo ihan ok. Lapsettomuus.com sivustolla on video ivf-hoidosta, siinä näytetään koko toimenpide mun mielestä aika hyvin. Ei kannata katsoa, jos pelkää neulaa, sekin nimittäin siinä näkyy, onneksi en itsekään sitä ekalla katselukerralla huomannut.
 
Meillä siksi annettu uusintana kun simppoja on niin mahdottoman vähän. Onneksi selvitty kuitenkin tällä jottei ole tarvinnut miestä alkaa piikittelmään ja kaivelee ja ettimään.
...sen verran mies valissut näytehuoneista, että Tyksissä on kuulemma paaaljon parempi huone kuin Tayssissa, Mansen lehdet kuulemma vanhoi, Turus sentään dvd:t ;) hih
 
Mörkötykselle:hug: Voi harmi,jaksamista sinne kovasti!

Meillä nyt viimeksi lääkäri sanoi,että ovat huomanneet että lyhyempi pidättäytymisaika on parempi,eli mies pidättäytyi vain 2vrk ennen punktiota. Meillä tosin ongelmana on vasta-aineet,jonka takia siittiöt ei liiku,niin en tiedä koskiko etenkin tällaisia tapauksia.

Minä kävin tänään uudelleen verikokeessa,ja hcg oli nyt pp14 176. Olo on huojentunut,kun lähtenyt hyvään nousuun. Huh olen stressannut melkein enemmän kuin piinapäivillä...
 
MiukuMau alkavat salaisuudet aueta. :LOL:

annuli81, YESSSS!!!!:heart:

Lady_Gigi, juu totta turiset, että mies on pään puolella ja neulaa tuskin kauheesti esitellään (siinä sivupöydällä olen sen itse nähnyt), mutta eipä sitä kukaan näytä että "tällaisella me sitten..." :D. Oikeastaan haluan vielä toistaiseksi myös itsekin, ettei mies tule punktiota näkemään, pelkään, että menee kaikki lempimishalut siinä, kun vaimon alapäätä sorkitaan punktioneulalla -näki neulan tai ei. Ja siinä kuitenkin lähtee myös sellainen imun ääni, kun ne follit tyhjennetään... Synnäriin sitten kyllä mukaan ehdottomasti, vaikka pakotettuna. Siirroissa hän on myös aina mukana, mutta katetrin laitto ja itse siirto"letkun" vieminen kohtuun ei ole mielestäni verrattavissa punktioon, vaikka ekalla kerralla kokoajan miehelleni sanoin, että" katse näyttöruutuun, ei jalkoväliin" :LOL:. Siirto on myös helppo ja nopea toimenpide ja siinä sentäs siirretään jo se oma yhteinen alkio(t) kohtuun köllimään. Se on aina ihan supeliikuttava hetki. aina tulee tirautettua itkut.

Pumppu, minulla on aina punktion jälkeen ollut olo, että alakerrassa on käyty... eli kyllä tuntuu, mutta punktiotipassa taitaa olla kyllä niitä kipulääkkeitäkin aikalailla, kun itse toimenpide on ollut kivuton. Olen saanut varmasti koko cocktailin. Yksi vinkki lisää: Pukeudu mahdollisimman löysiin housuihin (ainakin vyötäröltä). Punktion jälkeen ja siirtoon mennessä vielä on kipuja ja turvotusta, mutta niihin voi ottaa ihan käsikauppalääkkeitä, lääkärit ja hoitajat ohjeistavat kyllä. Siirron jälkeen sitten taas vatsa turpoaa minulla ainakin Lugesteronien vaikutuksesta aika palloksi. Eli juu, siihen kannattaa ainakin henkisesti varautua, että turpoat ja että hoidot eivät lopu siirtoon vaan sen jälkeen ainakin raskaustestiin saakka käytetään jotain keltaruhashormonivalmistetta esim. Lugesteron, jota käytetään siis sisäisesti emättimeen aamuin illoin (annokset vaihtelevat, minulla 2 aamuin ja 2 illoin). Itse olen lisäksi vielä syönyt estrogeeniä pillereinä samaan aikaan (1 aamulla ja 2 illalla). Jos raskaus alkaa (sormet ristissä) näiden lääkkeiden käyttö jatkuu vielä useita viikkoja, mutta niitä vähennetään portittain. Eli siis aikalailla läträämistä noiden, kuten me kutsutaan ystävällisesti "pillureiden" kanssa. Henkistä jaksamista auttaa itsensä helliminen ja mukavien asioiden tekeminen miehen ja ystävien kanssa. On kiva, jos mieli pysyy positiivisena ja pystyy hieman rentoutumaankin kaiken jännittämisen ja itsensäkuulostelun lomassa... mutta sitähän ei voi välttää. =)

toivelintu, minulla on nuo tuubit tukossa, joten antibiootit annetaan mahdollisten kiinnikkeiden takia. Muistaakseni tämä on ollut se selitys. Aina on annettu ja mikäs siinä, jos edesauttaa, ettei sitten pääse mitään tulehduksiakaan syntymään, vaikka instrumentit ovat 100 % varmasti steriilejä.

Nyt kun luen tätä viestiäni alkaa tulla kuva, että olenkohan lääkärini mielestä ihan jo lähes toivoton tapaus, sillä lääkkeitä riittää... Mietin itse hieman, josko PASiin lisäävät vielä kortisonitkin, vaikkei meillä vasta-aineita ole kummallakaan... jollekin oli varmuuden vuoksi niitä kuitenkin annettu tälläkin palstalla. En yhtään ihmettelisi. Tiedän ensi tiistaina enemmän...

heidh, viikko 8-9 on ihan just käsillä! :)
 
Viimeksi muokattu:
Huh, olipa taas tullut tekstiä :D Kiva kun on niin aktiivinen tämä palsta!

Tiedoksi Jessie82:lle ja muillekin, että meille sanottiin Naikkarilla näin: Jos on toisella klinikalla vielä pakkasessa alkioita odottamassa, niin uutta hoitoa ei tehdä! Eli jo olemassa olevat alkiot on pakko käyttää ensin, eikä niitä voi siirtää hoitopaikasta toiseen koska eri klinikoilla voi olla vähän erilaiset käytännöt pakastuksessa ja sulatuksessa. Siksi oon itse joutunut siirtämään meidän Naikkarin ivf-suunnitteluaikaa koko ajan eteenpäin, kun VL:n pakkasessa on vielä alkioita.

Spermanäytteistä: Mulle ei oo tullut mieleenkään että menis miehen kanssa sinne näytteenantohuoneeseen :) Huhhuijaa, eihän siitä tulis yhtään mitään jos kyttäisin vieressä! Enkä ehkä ees haluais nähdä sitä showta :D Meilläkin on sperman laatu vaihdellut aika paljon pidättäytymisajasta riippuen, siis ihan loogisesti, että kun on ollut n. viikon pidättäytyminen, siittiöitä on ollut paljon mutta laatu on ollut vastaavasti heikompaa. Ja kun kerran oli vain 1 vrk pidättäytymisaika (vahingossa :) ) niin määrä ei kyllä ollut kovin hurrattava.

Mörkötys Voihan rähmä :( Pahoittelut negasta :hug:

Annuli Oi miten hieno lukema! Onnea vielä :)

Pumppu Tervetuloa pinoon!

ON. Sunnuntaina pitäis alkaa menkat, sit lääkettä nassuun ja odottelemaan siirtoa! Olipahan muuten edullinen tuo progynova! Olin varautunut jotain satasen maksamaan, kun on tottunut korkeisiin hintoihin näissä hoidoissa, ja meinas nauru päästä, kun farmaseutti sanoi "9 euroa".

Tsempit kaikille!
 
Viimeksi muokattu:
Meg
toivelintu:Joo, meillä viimeksi oli niin että mies meni ensin luovuttaan spermaa ja minä saman aikaisesti sain siis särkylääkkeitä ja makoilin, sitten kun lääkkeet alkoivat vaikuttaan ja sain myös tipan (vai mikä onkaan) ja sen jälkeen alkoi punktio. Mies olisi voinut tulla mukaan, mut se luki lehtiä, ja musta se on ok, olisi tietty tullut mukaan jos pyytäisin. Niin ja säilyyhän se sperma tunnin jos asuu lähellä jos kotona haluaa, mutta säilyy ainakin paremmin kun tuoretta, näin sanottiin meille.

Lisäys: Tehdään punktio samassa asennossa kuin gyneko tutkimus.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kai siinä mitään sidota..? Täytyy myöntää etten paljon edes muista punktiosta, vaikkei siitä olekaan kuin puoli vuotta. Että turhaa sitä jännittää yleensä, kuulemma suurin osa menee täysin kivuttomasti, ja itse kyllä kuuluin tähän kategoriaan. Mä en oo kyllä tajunnu mitään pesuja :O ja muutenkaan ei tuntunut miltään koko toimenpide. Enkä mä silti mitenkään sekasin ollut. Tipan laitto oli pahinta, mulla on liikkuvat suonet eikä ikinä elämässäni kanyyli ole kerrasta suoneen mennyt, aina pitää tökkiä ja raadella. Mitään rauhoittavaa en ole kotona otettavaksi saanut.

Mies oli mukana, katseli sitä ultraruutua, kun ne munikset sieltä yksitellen imettiin. Ite en kyllä joko nähnyt tai tajunnut katsoa sitä ruutua. Se vaan jälkeenpäin selitti miltä siellä ruudulla näytti. Ihan jännää se kuulemma oli. Meillekin on sanottu, sekä yksityisellä että julkisella, että saan mennä mukaan sinne koppiin miehen kans, jos se helpottaa. En kyllä ole tähän mennessä mennyt, eikä mua sinne ole kinuttukaan. Siirroissa olen ollut aina yksin, mies joutunut olemaan töissä tai kotona lapsen kanssa. Ja turhalta tuntunut maksaa 'turhaan' bussi- ja junaliput kahdelle kun mua siellä varsinaisesti vaan tarvitaan.

Toivelintu, kiitos ja sitä samaa teille! Ei meitä ketään kovin helpolla päästetä.. : / Mäkin leikkasin hiuksia just vähän aikaa sitten :)

Annulille onnea hyvistä lukemista!

Heidhkin taas kohta kuvioissa, kiva! Ite saankin ootella vielä ikuisuuden... :( Jos mä aattelen että punktio huhtikuussa niin olo tuntuu toivottomalta, joten mä yritänkin ajatella että ei seuraavista vaan sitä seuraavista menkoista alkaa pistokset, (eli ens kuussa)), niin se tuntuu jotenkin lyhyemmältä tuo aika :)
 
ekavekara, kiitos tiedosta. Mulla ei endoa ole todettu, mutta hyvä tietää tuokin! Minulla ei ole lainkaan kivuliaat kuukautiset, jotka miellän endon oireiksi? Mutta enpä tiedä endosta paljoakaan.. =)

Kevätkello, Jalat ovat ylhäällä ja tuki pohkeiden alla. Asento hieman makaavampi. Jalkoja ei sidota kiinni, ne lepää tukien päällä. Ei tarvitse pelätä. :)

Kaarne, meillä sama juttu NKL:n kanssa. Ollaan siirretty ja siirretty, kun ollaan oltu yksityisellä tai on ollut aina hoito yksityisellä kesken odottaessa NKL:n aikaa tai nyt sitten huuruneniä. Käytäntö on sama kaikilla Helsingin klinikoilla mun mielestä - mitä olen muiden ystävieni kanssa asiasta keskustellut - ei saa olla muualla pakkasessa alkioita, ennekuin aloittaa hoidot toisaalla. Ja siirtoja paikasta toiseen ei tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä