Karppeja linjoilla?

  • Viestiketjun aloittaja io
  • Ensimmäinen viesti
io
Mietin tuossa sellaista kun hiilareita pitäisi välttää, ovat kasviksissa olevat hiilarit samoja mitä viljoissakin, joissain kasviksissa on paljon hiilihydraatteja. Eikö karpit syö sellaisia?
 
tt ei kirj
Liukenematon kuitu



Liukenematon kuitu toimii suoliston hyväksi lisäämällä ulosteen massaa ja lisäämällä tarpeellisten bakteerien määrää. Se ehkäisee ummetusta, auttaa paksunsuolen syöpää aiheuttavia vastaan, ehkäisee divertikuloosin kehittymistä. Tätä kuitua on täysjyväviljavalmisteissa. Leseissä kuitupitoisuus on suuri.


Vesiliukoinen kuitu



Vesiliukoinen kuitu mm. hidastaa verensokerin nousua ja alentaa veren kolesterolia kuljettamalla sitä pois elimistöstä. Vesiliukoista kuitua on kasviksissa, hedelmissä, marjoissa ja kaurassa.
 
vierailija
Mieluiten mahdollisimman vähähiilarisia kasviksia, koska niitä pitäisi kuitenkin syödä vähintään se puoli kiloa päivässä. Jotkut karpit syövät esim. porkkanaa, toiset eivät.
Porkkana ja punajuuri kielletään Montinaqin kirjassa Syön hyvin ja siksi laihdun. Kesäkurpitsaa syödään vastaavasti paljon, koska se luetaan "hitaaksi" hiilariksi.
 

Yhteistyössä