Lähtokohtaisesti ensimmäinen viestini tähän ketjuun tarkoitti jotain muutakin kuin ravintoon liittyviä asioita, mutta tämä ravinto näköjään kiinnostaa useita, koska tätä tuodaan esille. Hyvä niin!
En tee mitään päätelmiä ainoastaan omiin kokemuksiin perustuen. Käytössäni ovat Suomessa esitetyt ravintosuositukset ja tutkimukset, sekä ulkomailta sama setti.
Toki olen myös testannut näitä ihan käytännössäkin.
En tiedä mistä sinä pääsit päätelmään, että en ota huomioon tieteellisiä tutkimuksia. Olen esittänyt lukuisia tieteellisiä tutkimuksia täälläkin.
Olet vaatinut minulta perusteluja,
asiasta riippumatta, useampaan otteeseen, ja minä olen ne sinulle tarjonnut. Tästä huolimatta seuraavassa ketjussa väität taas oman mielesi mukaan mitä minä olen mieltä/miten toimin/mitä olen. Et ottanut lainkaan huomioon perusteluani vaikka kuittasit lukeneesi perusteluni vastaamalla siihen.
Voisitko nyt tämän kerran kertoa mistä tässä sinulla on oikein kyse? Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun pyydän sinulta selvitystä tähän asiaan, joka kerta häviät kuin tuhka tuuleen ja minä jään vaille vastausta.
Tämä on sinulla ihan vakiojuttu. Ikävää keskustella kun toimit noin. Tykkään kuitenkin keskustella kanssasi kun et käytä tuota edellämainitsemaani outoa tapaasi. Olemme jopa huomanneet olevamme samaa mieltä asioista, joskus.
Tämä on ollut ihan ilahduttavaa huomata.
Mielestäni olisimme useammastakin asiasta samaa mieltä mutta meillä on kommunikaatiossa säröjä.
Mitä tulee viestisi ravintoasioihin…
Me olemme kaikki samaa eläinlajia: ihmisiä, ja, pääsääntöisesti kehomme toimii terveenä samalla tavoin. Jokainen pystyy syömään lihaa ja hyödyntämään eläinperäistä ravintoa, ja jokainen ihminen saa parhaiten tärkeää ravintoa näistä. Mutta, Esim. kasviproteiinia ihminen ei kykene hyödyntämään läheskään yhtä hyvin. Toki geeniperimä (lokaatio) vaikuttaa siihen miten hyvin kehosi sietää kasveja, viljaa jne. mutta eläinperäistä tosiaan voi syödä melkein ihan kaikki. Ongelmana toki ovat vielä kemikaalit joita esim. kasveissa on jo ihan luontaisesti+ihmisen lisäämät. Glyfosaattia on yritetty kieltää ja rajoittaa, mutta kun kielto tulee, niin, käytännössä varmaan tulee vain vaihtamaan nimeä(?).
tukes.fi
Myös hedelmissä kuten ulkomaisissa omenoissa käytetään sellakkaa.
Nämä aiheuttavat useille ihmisille haitallisia reaktioita ja on tutkittu, että glyfosaatti (+antibiootti tietenkin) ja erilaiset epäbalanssit saattavat aiheuttaa suolistonukan vaurioita jolloin aineiden proteiinit pääsevät läpäisemään suolen (vuotava suoli) ja näin aiheuttaa ihmisille erilaisia autoimmuuniteaktioita kuten nivelsairauksia/psoriasta ja muita ihosairauksia/ibd/ibs/Crohnin tautia jne.
Tästä olisi porukalla mukava käydä keskustelua - kun vain asiasta kiinnostuneita löytyisi enemmän.
Turhien hiilarien poisjättäminen aina laihduttaa ihmistä ja parantaa hyvinvointia. Sokeri on ihmiselle haitallista etenkin yliprosessoidussa muodossaan, ja se määrä mitä ihmiset mättävät sokeria ja ylipäätään hiilareita joka päivä on suuri!
Pienet määrät namuja vaikka päivittäin eivät useammalla tunnu jos metabolia on kunnossa. Valitettavasti suurella osalla metabolia ei ole kunnossa, tämän voi huomata esim. seuraamalla tilastoja metabolisista sairauksista.
Kaikenlaiset epäbalanssit pitkässä juoksussa aiheuttavat sairauksia. Esim. omega6 vs. omega3 epäbalanssi (kasvis-siemenöljyjen/margariini kuluttaminen vs. kalasta saatavien omega3 väheneminen). Samoin epäbalanssi liika hiilarien kuluttaminen vs. tiamiinin (B1) saanti.
Mutta ei hätää, ihmiskeho on niin fiksu, että korjaamalla näitä epäbalansseja keho voi parantua. Harvoin, jos ikinä mikään metabolinen sairaus/autoimmuunitauti on krooninen!
Silti meille väitetään näin, ja annetaan kasa lääkkeitä lopun iäksi syötäväksi.
Sairauksien juurisyitä ei haluta selvittää. Mahdollisuus tähän kyllä olisi.
Rokotteilla ja lääkkeillä kyllä testataan ihmisiä ihan surutta koska niillä tienaa suuret rahat.
Mielestäni on suuri ongelma, että tässä tärkeimmässä asiassakaan ihmiset eivät itse tiedä/ymmärrä miten keho toimii ja mitä se tarvitsee. Meidän tulisi keskustella tästä enemmän. Jokainen haluaa varmasti olla terve.
Ravintosuositukset ovat silloin todella pielessä kun meille tuputetaan hiilareita pääruoaksi tai kasviksia.
Ihmiset eivät kykene hyödyntämään hyvin kasviksia. Eikä kuituja lainkaan ravinnoksi, mutta silti näitä mätetään kaksin käsin.
Sanotaan, että syö kuituja niin laihdut. Juu ihan varmasti kuituja syömällä saattaa hillitä mahdollisesti turhaa painonnousua, mutta täytyy ymmärtää miksi näin tapahtuu. Kuidut blokkaavat aineita/ravintoa, eli ei pelkästään niitä lihottavia vaan myös niitä ihmiselle elintärkeitä aineita.
Hampaiden reikiintymisestä..
Suun mikrobia on tässä avainasemassa ja hammasluusto. Se miten esimerkiksi ravintoaineet imeytyvät vaikuttaa siihen vahvistuuko/ylläpitääkö optimaalisesti hammasluustoa. Ravintoaineiden imeytyminen on myös oma kokonaisuutensa johon liittyvät hyvin monet asiat. Suun mikrobiaa, aivan kuten suoliston mikrobiaa voi käsittääkseni muuttaa, joten tämäkään ei ole välttämättä pysyvä tila. On mahdollista voida paremmin.
Kaikki ei todella ole kuten pitää jos maassamme on Euroopan eniten suolistosairauksista kärsiviä ihmisiä, paljon sokeritautisia, autoimmuunitaudeista kärsiviä jne. eikä tehdä laajoja kokeita ravinnon merkityksestä terveyteen.
VAIKKA maailmalla on saatu selviä viitteitä siitä kuinka ihmiset parantuvat autoimmuunitaudeista ilman lääkitystä syömällä oikein. Maailmalla on suuria ihmisryhmiä, (joita seuraan) jotka ovat jättäneet lääkkeet pois ja ovat parantuneet/parantaneet syömällä ihmiselle optimaalisesti.
Kyllä luulisi kaikkia tuollaiset ihmisryhmät kiinnostavan, tutkijoitakin - laajemmin! Ryhmissä on myös tutkijoita, lääkäreitä ja eri alojen terveyden ammattilaisia. Eri alat ovat suuri etu koska ihminen on niin laaja kokonaisuus. Informaatio/vaikutukset eri osista ihmistä ovat siis paremmin hallussa ja asioita on helmpompi yhdistellä.
Medikalisaatio, Monsanto ym. suuryritykset saavat rahansa syöttämällä ihmisille lääkkeitä ja huonoja tuotteita.
Terveysalojen hallituksissa istuu lisäksi jäävejä ihmisiä. Hyvä kysymys on, että miksi ihmiset luottavat sokeasti?
En minä yritä määrätä mitä ihmiset syövät. Haluan ainoastaan herättää keskustelua asiasta ja jakaa tietoa.
En ymmärrä miksi ihmiset pitävät uhkana asioiden avaamista ja keskustelua? Jokainen jatkossakin päättää itse mitä syö!
Laitan tähän ketjun minkä aloitin joku aika sitten, jospa ihmiset kiinnostuisivat keskustella ravinnon merkityksestä.
Tervetuloa kaikille.