Ja luomussa rasvahappokoostumus on parempi koska eläimen rehu on parempi - > tuote on terveellisempää.Pitäisikö siirtyä luomuruokaan?
Luomun aseman määrittelyssä puuttuu laadukasta tutkimusta, jossa olisi käytetty tieteessä hyväksyttyjä totuudellisuuden kriteerejä. Kunnon tiedon puuttuessa luomu on aivan hyvä vaihtoehto, jonka käyttö perustuu kuitenkin omaan uskoon ja mieltymykseen eikä pätevästi osoitettuihin eroihin.www.terveyskirjasto.fi
15.6.2020
Näyttö luomun terveellisyydestä perustuu epäsuoriin todisteisiin, kuten parempaan proteiinikoostumukseen, runsaampaan kuiva-aine- ja kuitupitoisuuteen, suurempiin kivennäisaine- ja vitamiinipitoisuuksiin, sekä terveydelle edullisiksi oletettujen fenolisten sekundaarimetaboliittien1 kuten flavonoidien suurempiin pitoisuuksiin. Valitettavasti kunnollisia tutkimuksia, joissa olisi mitattu itse terveyttä, ei ole tehty.
Omenat, porkkanat, perunat, tomaatit, olivat 50-luvulla ravinteikkaampia, mutta myös karvaampia/hapokkaampia, koska niissä oli vähemmän sokeria ja enemmän muuta. Nykylajikkeet on jalostettu makeammiksi jotta ne maistuisivat ihmisille.Ja luomussa rasvahappokoostumus on parempi koska eläimen rehu on parempi - > tuote on terveellisempää.
Ja sit vähemmän myrkkyjä. Muistan myös nähneeni jutun että esim tomaatti oli 50-luvulla huomattavasti ravinteikkaampi kuin nykytomaatti.
Kahvi on voimakkaampaa kun papu ei ole niin suuri. Vähempi riittääHaluaako joku kertoa? Nimittäin ravitsemussuositukset ei ota terveellisyyteen kantaa.
On se silloin terveellisempää kun itse kasvattaa ja lannoitukseen käyttää kompostia.
Ei tietenkään siirrytä koska sitten ihmiset olis terveitäJos kaikkialla siirryttäisiin täysin luomuviljelyyn, niin tulee vakava maailmanlaajuinen nälänhätä satojen tuhoutuessa
Se ei ole viljelyn syy vaan ihmisen syy koska meitä nyt on vaan täällä kerta kaikkiaan liikaa. Sato pienenee kyllä, mutta kannattaa joskus maistaa. Maku paranee huimasti luomutuotteilla verrattuna lasivillassa yms kasvatettuihin.Jos kaikkialla siirryttäisiin täysin luomuviljelyyn, niin tulee vakava maailmanlaajuinen nälänhätä satojen tuhoutuessa
Ei ole ihan noin suoraviivaista koska geenit sanelee pitkälti sairautemme. Toiseksi liikkumattomuus sairastuttaa vaikka kuinka söisi luomua. Kolmanneksi emme voi välttää ympäristöstä ja ilmasta tulevia "epäpuhtauksia". Tärkeintä on elää tänään ajatuksella, että huomista ei tule.Ei tietenkään siirrytä koska sitten ihmiset olis terveitä
Kait tiedät, että myös luomusti kasvatettuihin käytetään suojeluaineita muitakin kuin biologisia. Määrät ovat vain vähäisempiä tai niin, että sopivat asetettuihin rajoihin.Se ei ole viljelyn syy vaan ihmisen syy koska meitä nyt on vaan täällä kerta kaikkiaan liikaa. Sato pienenee kyllä, mutta kannattaa joskus maistaa. Maku paranee huimasti luomutuotteilla verrattuna lasivillassa yms kasvatettuihin.
Itse syön kaiken luomuna mitä ostan, syökööt muut myrkyillä terästettyjä kasviksia.
Niitä valvotaan. Muita ei edes pyynnöstä aleta tutkia mut jos olis joku vaiva tullut luomutuotteesta, lähtisi koneisto liikkeelle. Sen kuulin kerran eviran johdosta puhelimessa. Eikähauska tuo e-virkaVähemmän myrkkyjä.
Mutta toiluomutuotteita, ...ta saattaa olla vähemmän. -Riippunee paljolti viljellystä lajista. Ja toki jotkin ovat myös ravinnepitoisempia.
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.Kait tiedät, että myös luomusti kasvatettuihin käytetään suojeluaineita muitakin kuin biologisia. Määrät ovat vain vähäisempiä tai niin, että sopivat asetettuihin rajoihin.
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
En tiedä tuleeko linkki läpi mutta jos ei niin laajasti tietoa löytyy ruokaviraston sivulta yrityksille, joka käsittää oppaan luomukasvien tuotantoa koskien.No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
Linkki, en ehdi kaivaa tietoa siitäEn tiedä tuleeko linkki läpi mutta jos ei niin laajasti tietoa löytyy ruokaviraston sivulta yrityksille, joka käsittää oppaan luomukasvien tuotantoa koskien.
Kyllä ne näkee paljon vaivaa suojellakseen kastematoja/mehiläisiä/ihmistäNo nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
Syytä onkin jos ihminen aikoo elää vielä pitkään täällä. Näin hienon kuvan jossa oli mehiläisiä ja tekstiKyllä ne näkee paljon vaivaa suojellakseen kastematoja/mehiläisiä/ihmistä
Myrkkyjä ei ole välttämättä sen vähemmän - ne vaan on eri myrkkyjä.Vähemmän myrkkyjä.
Mutta toisaalta ravinteita saattaa olla vähemmän. -Riippunee paljolti viljellystä lajista. Ja toki jotkin ovat myös ravinnepitoisempia.
Ei se ole mikään "jos" kun eu:ssa myrkkyjä tarkastellaan 10 vuoden välein.Syytä onkin jos ihminen aikoo elää vielä pitkään täällä. Näin hienon kuvan jossa oli mehiläisiä ja teksti
”Jos me lähdemme täältä, silloin lähdette tekin”
Kiertotalous edellä mennään. Lähiruoka tuo myrkkyjäämätkin ähemmäsMyrkkyjä ei ole välttämättä sen vähemmän - ne vaan on eri myrkkyjä.
Olet siis varma että pölyttäjät kuolee, ja niin sitten mekin kuollaan nälkään?Ei se ole mikään "jos" kun eu:ssa myrkkyjä tarkastellaan 10 vuoden välein.
Mut luomuun lisätään aineita joista noe-eläimetkin sairastuuEi tietenkään siirrytä koska sitten ihmiset olis terveitä