Millä tavalla luomu olisi terveellisempää?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

15.6.2020
Näyttö luomun terveellisyydestä perustuu epäsuoriin todisteisiin, kuten parempaan proteiinikoostumukseen, runsaampaan kuiva-aine- ja kuitupitoisuuteen, suurempiin kivennäisaine- ja vitamiinipitoisuuksiin, sekä terveydelle edullisiksi oletettujen fenolisten sekundaarimetaboliittien1 kuten flavonoidien suurempiin pitoisuuksiin. Valitettavasti kunnollisia tutkimuksia, joissa olisi mitattu itse terveyttä, ei ole tehty.
 
vierailija

15.6.2020
Näyttö luomun terveellisyydestä perustuu epäsuoriin todisteisiin, kuten parempaan proteiinikoostumukseen, runsaampaan kuiva-aine- ja kuitupitoisuuteen, suurempiin kivennäisaine- ja vitamiinipitoisuuksiin, sekä terveydelle edullisiksi oletettujen fenolisten sekundaarimetaboliittien1 kuten flavonoidien suurempiin pitoisuuksiin. Valitettavasti kunnollisia tutkimuksia, joissa olisi mitattu itse terveyttä, ei ole tehty.
Ja luomussa rasvahappokoostumus on parempi koska eläimen rehu on parempi - > tuote on terveellisempää.

Ja sit vähemmän myrkkyjä. Muistan myös nähneeni jutun että esim tomaatti oli 50-luvulla huomattavasti ravinteikkaampi kuin nykytomaatti.
 
vierailija
Ja luomussa rasvahappokoostumus on parempi koska eläimen rehu on parempi - > tuote on terveellisempää.

Ja sit vähemmän myrkkyjä. Muistan myös nähneeni jutun että esim tomaatti oli 50-luvulla huomattavasti ravinteikkaampi kuin nykytomaatti.
Omenat, porkkanat, perunat, tomaatit, olivat 50-luvulla ravinteikkaampia, mutta myös karvaampia/hapokkaampia, koska niissä oli vähemmän sokeria ja enemmän muuta. Nykylajikkeet on jalostettu makeammiksi jotta ne maistuisivat ihmisille.
 
Jos kaikkialla siirryttäisiin täysin luomuviljelyyn, niin tulee vakava maailmanlaajuinen nälänhätä satojen tuhoutuessa
Se ei ole viljelyn syy vaan ihmisen syy koska meitä nyt on vaan täällä kerta kaikkiaan liikaa. Sato pienenee kyllä, mutta kannattaa joskus maistaa. Maku paranee huimasti luomutuotteilla verrattuna lasivillassa yms kasvatettuihin.

Itse syön kaiken luomuna mitä ostan, syökööt muut myrkyillä terästettyjä kasviksia.
 
vierailija
Ei tietenkään siirrytä koska sitten ihmiset olis terveitä
Ei ole ihan noin suoraviivaista koska geenit sanelee pitkälti sairautemme. Toiseksi liikkumattomuus sairastuttaa vaikka kuinka söisi luomua. Kolmanneksi emme voi välttää ympäristöstä ja ilmasta tulevia "epäpuhtauksia". Tärkeintä on elää tänään ajatuksella, että huomista ei tule.
 
vierailija
Se ei ole viljelyn syy vaan ihmisen syy koska meitä nyt on vaan täällä kerta kaikkiaan liikaa. Sato pienenee kyllä, mutta kannattaa joskus maistaa. Maku paranee huimasti luomutuotteilla verrattuna lasivillassa yms kasvatettuihin.

Itse syön kaiken luomuna mitä ostan, syökööt muut myrkyillä terästettyjä kasviksia.
Kait tiedät, että myös luomusti kasvatettuihin käytetään suojeluaineita muitakin kuin biologisia. Määrät ovat vain vähäisempiä tai niin, että sopivat asetettuihin rajoihin.
 
vierailija
Vähemmän myrkkyjä.

Mutta toiluomutuotteita, ...ta saattaa olla vähemmän. -Riippunee paljolti viljellystä lajista. Ja toki jotkin ovat myös ravinnepitoisempia.
Niitä valvotaan. Muita ei edes pyynnöstä aleta tutkia mut jos olis joku vaiva tullut luomutuotteesta, lähtisi koneisto liikkeelle. Sen kuulin kerran eviran johdosta puhelimessa. Eikähauska tuo e-virka 😉
 
Kait tiedät, että myös luomusti kasvatettuihin käytetään suojeluaineita muitakin kuin biologisia. Määrät ovat vain vähäisempiä tai niin, että sopivat asetettuihin rajoihin.
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
 
vierailija
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
"Jos kasveja ei voida asianmukaisesti suojella tuhoojilta edellä kuvatuilla toimenpiteillä tai jos viljelmät ovat todistettavasti vaarassa, voidaan käyttää ainoastaan sellaisia kasvinsuojeluaineita, joiden käyttö luonnonmukaisessa tuotannossa on sallittu komission täytäntöönpanoasetuksen 2021/1165 liitteen I mukaisesti (tämän ohjeen liitteenä 2), ja ainoastaan siinä määrin kuin on tarpeen ja että käytettävä tuote on rekisteröity kasvinsuojeluainelain edellyttämällä tavalla Suomessa."
 
vierailija
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
En tiedä tuleeko linkki läpi mutta jos ei niin laajasti tietoa löytyy ruokaviraston sivulta yrityksille, joka käsittää oppaan luomukasvien tuotantoa koskien.
 
En tiedä tuleeko linkki läpi mutta jos ei niin laajasti tietoa löytyy ruokaviraston sivulta yrityksille, joka käsittää oppaan luomukasvien tuotantoa koskien.
Linkki, en ehdi kaivaa tietoa siitä

 
vierailija
No nyt kaivataan jälleen sitä kuuluisaa linkkiä! Satun liikkumaan hyvin usein erään luomupellon lähistöllä ja sinne ei kyllä koskaan ajeta mitään muuta kuin lantaa. Ja sitten on vuoroviljelyä, hernettä luultavasti vuoden välein ja sitten myös se on kesannolla kerran siinä kierrossa.
Kyllä ne näkee paljon vaivaa suojellakseen kastematoja/mehiläisiä/ihmistä
 

Yhteistyössä