Mamupojat aiheuttavat suurta huolta kouluissa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Kuka sen tutkimuksen teetti?
Näissä keskusteluketjuissa auttaisi ymmärtämistä, jos vierailijakin vaivautuisi lukemaan aloituksen ja siihen liitetyn linkin uutiseen. :rolleyes:


Kansallinen koulutuksen arviointikeskus on Opetushallituksen alainen.
 
vierailija
N
Voisi tehdä kuten Tanskassa eli vieraskieliset pakolla päiväkotiin 1-vuotiaina oppimaan kieltä. Jos lapsi tulee suoraan peruskouluun, niin ei löydy sellaista opettajaa, joka saisi kurottua tuon 7 vuoden kuilun kiinni. Sen 1 vuoden kuilun saa kyllä kurottua.
Nojoo, pitää muistaa että Tanskan tavoite on 0 maahanmuuttajaa :) Suomen tavoite on lisätä reilusti maahanmuuttoa. Päivähoito on kallista lystiä yhteiskunnalle.
 
vierailija
Tutkimus antoi onneksi lastensa tulevaisuudesta huolehtiville vanhemmille selvän mittarin: jos koulussa on yli 5,3% vieraskielisiä oppilaita, kannattaa ryhtyä suunnittelemaan koulun vaihtoa/asuinpaikan muuttoa.
Missä on kouluja, joissa vieraskielisiä oppilaita EI OLE yli 5,3% ?

Kai niitä sitten maaseudulla on? Ei kylläkään täällä, omien lapsien luokilla on valitettavan paljon ei-suomenkielisiä. Sanon siksi näin, koska se kyllä heikentää opetusta. Ja ei sinällään mitään pahimpia S2-poikia, mutta vaikuttaa se opetukseen silti.
 
vierailija
Kummallista että aletaan vinkumaan ongelmista vuosien jälkeen, ovatko ihmiset niin tyhmiä että eivöt osanneet tätä kehitystä aavistaa silloin kun rajat avattiin kaikille jotka tänne halusivat?
Ruotsissa ei nähtävösti ole tullut käytyä kuin harvojen vain?
 
  • Tykkää
Reactions: Boobie
vierailija
Kummallista että aletaan vinkumaan ongelmista vuosien jälkeen, ovatko ihmiset niin tyhmiä että eivöt osanneet tätä kehitystä aavistaa silloin kun rajat avattiin kaikille jotka tänne halusivat?
Ruotsissa ei nähtävösti ole tullut käytyä kuin harvojen vain?
Niin siis nythän meillä on vihdoin yhteiskunta alkanut muodostua sellaiseksi kuin minkälaiseksi se on haluttu rakentaa. Kun ihmiset äänestivät vihreitä vuonna 2003 eduskuntavaalissa, niin ei kai kukaan ajatellut, että vuosi 2004 olisi ollut se päätepiste, jolloin Suomi on valmis? Että niitä 2003 luvattuja poliittisia tavoitteita ei ollut tarkoitus ajaa myös 2005, 2006, 2007...2022. Että se visio ja tavoite olisi ollut ensi viikossa eikä tulevaisuudessa, jota vasta rakennetaan. Tai kun 2007 äänestitte Vasemmistoliittoa, niin todellako annoitte äänenne sitä silmällä pitäen, että vuosi 2007 museoidaan ja siitä eteenpäin ei noudateta vasemmistolaista maahanmuuttopolitiikkaa, koulutuspolitiikkaa tai sosiaalista asuntotuotantoa enää yhtään.

Jos halusi erilaisen tulevaisuuden, piti äänestää erilaisen tulevaisuuden puolesta. Mutta kun ihmiset äänestivät tämän tulevaisuuden puolesta, niin tätä saatiin. Ja tänäkin keväänä ihmiset äänestävät jatkoa tälle kehitykselle, niin minkä ihmeen takia sitten nillitetään kun tosiaan viimeinkin aletaan olla utopian porteilla? Eivät nämä valittajat suinkaan kaikki persuja ole.Itse asiassa persuja on kuitenkin niin vähän, että suurin osa on muita kuin persuja. Olisivat iloisia kun Suomi alkaa olla juuri sellainen onnela kuin siitä oli tarkoitus tehdä. Ei tämä ole mikään Impivaara!
 
vierailija
vierailija
"Monia kuitenkin huolestuttaa, että tarvittavat koulu-uudistukset jäävät ideologian ja poliittisten myllerrysten jalkoihin.

Turkin tiede- ja opetusmaailma on joutunut ahtaalle viime kuukausina. Lähes vuosi sitten tapahtuneen vallankaappausyrityksen jälkeen tuhansia akateemikkoja on erotettu. Hallitus on syyttänyt heitä terrorismin tukemisesta.

Kansalaisjärjestöt ja oppositiopuolueet ovat taas huolissaan siitä, että irtisanomisilla yritetään vaientaa hallinnon kriitikot Turkissa"
👀
Miten kävi?
 
vierailija
Ai mikä on uskallettu sanoa ääneen? Että joutuessasi opiskelemaan vieraalla kielellä pärjäät huonommin kuin sitä äidinkielenään puhuva? Onkin tosi yllättävää…

Lisäapua oppilaitoksen pääkielen (suomi/ruotsi) opetteluun siis tarvitaan. Kenelle tahansa, joka uhkaa jäädä lukutaidossa jälkeen.
Niiden ei pidä olla samassa koulussa oikeiden suomalaisten kanssa. Opiskelkoot pakolaisleirillä, ei suomalaisten pidä joutua kärsimään näiden vuoksi.
 

Yhteistyössä