Yritin katsoa mitä muumioidut epyktiläishallitsijat söivät, koska heihinhän ei köyhyys iskenyt (kansahan veti viljaa).En tietenkään. Haloo, Suomessakin on syöty aikoinaan pettuleipää…
Mitä minä olen asiaa opiskellut niin
syötiin ainostaan eläinperäistä ravintoa ja jos sitä ei ollut, niin syötiin mikä irti lähti, ja kärsittiin järkyttävistä vatsakivuista koska ei luonnossa ihan älyttömästi kasva ihmiselle sopivaa syötävää. Ajan myötä ihmiset oppivat mistä rehuista ei sairastu ja söivät niitä jollei lihaa (eläinperäistä ravintoa) ollut tarjolla.
Ei heillä ollut mitään mietoja kurkkuja, makeita tomaatteja tai makeita hedelmiä tms. vaan ne olivat happamia, erittäin pahanmakuisia. Marjat olivat poikkeus ja olisko joitain makeampia exoottisia hetelmiäkin ollut: mango, papaija tms. Näitä varmasti syötiin aina kun niitä näkyi.
Me olemme jalostaneet kaikki rehut niin makeaksi/miedoksi, että ne eivät enää ole kovin terveellisiä meille. Esim. frukroosi paljon käytettynä voi aiheuttaa rasvamaksan.
No en löytänyt vielä faaraoiden ruuista mitään, mutta papiston: heillä oli ateroskleroosi oikein yleistä kun söivät uhriruokaa, joiden rasvasta ainakin puolet oli tyydyttynyttä (nauta, linnut, rasvaiset leivät, kakut, alkoholi)
(Oijoi, ei VT turhaan käske juutalaispappeja kaapimaan liikoja rasvoja pois...)
Jumalten ruoka tukki pappien valtimot
Ateroskleroosi oli yleinen sairaus muinaisen Egyptin papistolla, joka nautti jumalille uhrattuja herkkuja.
www.laakarilehti.fi
Viimeksi muokattu: