Ehkä tyhmä kysymys, sillä maistamallahan se vasta selviää - mutta uskaltaisiko edes maistaa?
Pidän Salvador Dalin töistä taidenäyttelyn maaliskuussa eräässä yhdistyksessä. Avajaisissa olisi tarkoitus tarjota jotain surrealistista, uutta ja outoa ja ajattelin tarjota kauheasti salmiakille maistuvaa sysimustaa sokerikakkua. Olen jo tilanut salmiakki mixtuuraa, salmiakki rakeita, mustaa pastaväriä värjäykseen ja kaksi viiksien muotoista kakkumuottia. Dalihan oli tunnettu viiksistään. Tosin, ennen kuin tuollaista alkaa avajaisvieraille tarjoamaan, niin pitää itse ensin testatata kotona mikrokuppi kakkua:
2 rkl sulatettua margariinia.
1 kananmuna
3 rkl sokeria
¾ dl (5 rkl) vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Salmiakki mixtuuraa 1 rkl
Salmiakkirakeita 1 rkl
Mustaa pastaväriä tarpeeksi
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Täytä voideltu ja korppujauhotettu kahvikuppi puolilleen taikinaa. Kypsennä mikroaaltouunissa 850 W 15 sek.
Pidän Salvador Dalin töistä taidenäyttelyn maaliskuussa eräässä yhdistyksessä. Avajaisissa olisi tarkoitus tarjota jotain surrealistista, uutta ja outoa ja ajattelin tarjota kauheasti salmiakille maistuvaa sysimustaa sokerikakkua. Olen jo tilanut salmiakki mixtuuraa, salmiakki rakeita, mustaa pastaväriä värjäykseen ja kaksi viiksien muotoista kakkumuottia. Dalihan oli tunnettu viiksistään. Tosin, ennen kuin tuollaista alkaa avajaisvieraille tarjoamaan, niin pitää itse ensin testatata kotona mikrokuppi kakkua:
2 rkl sulatettua margariinia.
1 kananmuna
3 rkl sokeria
¾ dl (5 rkl) vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Salmiakki mixtuuraa 1 rkl
Salmiakkirakeita 1 rkl
Mustaa pastaväriä tarpeeksi
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Täytä voideltu ja korppujauhotettu kahvikuppi puolilleen taikinaa. Kypsennä mikroaaltouunissa 850 W 15 sek.