Pansuola

  • Viestiketjun aloittaja Joku
  • Ensimmäinen viesti
Joku
Sukulaismies sanoi, että lääkäri oli sanonut hänelle, ettei hänen ole hyvä käyttää pansuolaa vaan merisuola olisi parempaa. Sukulaisella oli ollut sydäninfarkti ja saanut monet lääkkeet mm. verenpaine-, nesteenpoistolääkkeet ja insuliinihoidonkin.

Lääkäri oli sanonut syynkin, mutta ei muistanut sitä enää. Tietäisikö joku, miksei pansuolaa suositeltu? Itse olen kuvitellut sen olevan terveellisempää kuin tavallinen suola?
 
Esimerkiksi:
Suolasta. Terveelliseksi mainostettu pan suola ei olekaan niin terveellistä... Käsitelty suola sisältää myös lisä- aineita eli toista "myrkkyä" laitettu toisen myrkyn ( natriumin ) tilalle... Tavallisesta suolasta on poistettu ne mineraalit mitä normaalisti suolan mukana olisikin. Ja suola sitten tämän vaikutuksesta syö elimistöstä niitä entisiä "kavereita"... Eli liian runsas suolan käyttö vie kalkkia ja kaliumia elimistöstä pois. Mikä osaltaan taas sitten vaikuttaa osteoporoosin syntyyn. Mikä suola sitten on hyvää niin vuoristoilta saatu suola... Himalajan suola ( saa hyvin varustetuista luontaistuotekaupoista ) Siinä on ne hivenaineet ja kivennäiset vielä tallella. Eli ne "kaverit" mitkä suolassa normaalistikin olisi.
http://www.kotinet.com/katjan.perttula/ravintoterapia.htm
 
vierailija
Voi jessus taas tuota ensimmäistä hihhulivastausta ja sitten toinen vielä kiittää. Vuonna 2010 ei vissiin palstalla keskusteltu sitä miksi niin moni ei usko tieteelliseen tietoon. No tuossa yllä hyvä esimerkki siitä kun ei uskota tieteeseen, vaan kaikkeen epätieteelliseen kuten himalajan suolan terveellisyyteen.
 
vierailija
Ja jos joku vielä ihmettelee miksi lääkäri on kehottanut välttämään pansuolaa, se johtuu luultavasti siitä, että joku verenpaine- tai nesteenpoistolääkkeistä aiheuttaa hyperkalemiaa. Pansuolasta on tehty sydänystävällistä korvaamalla natriumkloridia kaliumkloridilla, mutta lisäkaliumista on tietenkin enemmän haittaa kuin hyötyä, jos lääkkeet estävät sen erittymisen virtsaan.
 
vierailija
Voi jessus taas tuota ensimmäistä hihhulivastausta ja sitten toinen vielä kiittää. Vuonna 2010 ei vissiin palstalla keskusteltu sitä miksi niin moni ei usko tieteelliseen tietoon. No tuossa yllä hyvä esimerkki siitä kun ei uskota tieteeseen, vaan kaikkeen epätieteelliseen kuten himalajan suolan terveellisyyteen.
En käytä sitä koskaan vaan Maldonia.
 
vierailija
Sydänmerkki kerää vain sille yhdistykselle rahaa.
Ja jos joku vielä ihmettelee miksi lääkäri on kehottanut välttämään pansuolaa, se johtuu luultavasti siitä, että joku verenpaine- tai nesteenpoistolääkkeistä aiheuttaa hyperkalemiaa. Pansuolasta on tehty sydänystävällistä korvaamalla natriumkloridia kaliumkloridilla, mutta lisäkaliumista on tietenkin enemmän haittaa kuin hyötyä, jos lääkkeet estävät sen erittymisen virtsaan.
 
vierailija
Pansuola on enemmän markkinointikikka. Parempi on jättää ruoka kokonaan suolaamatta ja huolehtia jodin saannista lisäravinteella. Ihmiselle turvallinen suolamäärä on 1.5-5 grammaa vuorokaudessa ja useimmilla se raja paukkuu kunnolla.
 
vierailija
Pansuola on enemmän markkinointikikka. Parempi on jättää ruoka kokonaan suolaamatta ja huolehtia jodin saannista lisäravinteella. Ihmiselle turvallinen suolamäärä on 1.5-5 grammaa vuorokaudessa ja useimmilla se raja paukkuu kunnolla.
Ja kuitenkin ne useimmat ihmiset elävät ihan normaalin elämän ja kuolevat vanhuuteen kuten kaikki muutkin. Sen sijaan esim. tupakoitsijat sairastuvat hyvin usein keuhkoahtaumatautiin tai kuolevat keuhkosyöpään tai saavat sydärin jo viisikymppisenä ihan sen röökin takia. Tupakka kun on oikeasti vaarallinen ja suola on vaan suolaa. Nostaa verenpainetta kyllä ja saattaa turvottaa, mutta on kuitenkin vaan suolaa. Ylimääräiset poistuvat hien ja virtsan mukana pois.
 
vierailija
Ja kuitenkin ne useimmat ihmiset elävät ihan normaalin elämän ja kuolevat vanhuuteen kuten kaikki muutkin. Sen sijaan esim. tupakoitsijat sairastuvat hyvin usein keuhkoahtaumatautiin tai kuolevat keuhkosyöpään tai saavat sydärin jo viisikymppisenä ihan sen röökin takia. Tupakka kun on oikeasti vaarallinen ja suola on vaan suolaa. Nostaa verenpainetta kyllä ja saattaa turvottaa, mutta on kuitenkin vaan suolaa. Ylimääräiset poistuvat hien ja virtsan mukana pois.
Mutta tuosta tulee migreeni. Sillä pilataan muuten hyvät ruoka-ainekset syömäkelvottomiksi.
 
vierailija
Sukulaismies sanoi, että lääkäri oli sanonut hänelle, ettei hänen ole hyvä käyttää pansuolaa vaan merisuola olisi parempaa. Sukulaisella oli ollut sydäninfarkti ja saanut monet lääkkeet mm. verenpaine-, nesteenpoistolääkkeet ja insuliinihoidonkin.

Lääkäri oli sanonut syynkin, mutta ei muistanut sitä enää. Tietäisikö joku, miksei pansuolaa suositeltu? Itse olen kuvitellut sen olevan terveellisempää kuin tavallinen suola?
Olipa monta vaivaa...
 
vierailija
Ja jos joku vielä ihmettelee miksi lääkäri on kehottanut välttämään pansuolaa, se johtuu luultavasti siitä, että joku verenpaine- tai nesteenpoistolääkkeistä aiheuttaa hyperkalemiaa. Pansuolasta on tehty sydänystävällistä korvaamalla natriumkloridia kaliumkloridilla, mutta lisäkaliumista on tietenkin enemmän haittaa kuin hyötyä, jos lääkkeet estävät sen erittymisen virtsaan.
Niinpä. Täytys laittaa varoituskolmio kaupan hyllylle
 

Yhteistyössä