Hei onko tämä oikein

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Siis siitä naudan paahtopaistista tulee hyvää. Kun laittaa uuniin 125 asteeseen eikä kuumempaan?. Tuli ruokalähetys josta nappasin kilon paahtopaistin. Enkä ole sitä ennen valmistanut. Eli onko kilo uunissa sen 1,5h tuossa asteessa ni sit hyvä. Lämpömittaria ei ole. Ootko sinä valmistanut missä asteessa naudan paistin ja kuinka kauan ollut uunissa?
 
vierailija
Siis siitä naudan paahtopaistista tulee hyvää. Kun laittaa uuniin 125 asteeseen eikä kuumempaan?. Tuli ruokalähetys josta nappasin kilon paahtopaistin. Enkä ole sitä ennen valmistanut. Eli onko kilo uunissa sen 1,5h tuossa asteessa ni sit hyvä. Lämpömittaria ei ole. Ootko sinä valmistanut missä asteessa naudan paistin ja kuinka kauan ollut uunissa?
Laita uunin lämpö ensin 200°C ja puoli tuntia huoneenlämmössä ollut liha uuniin. Anna kypsyä noin 15-20 min ja pudota sitten uunin lämpötila 125°C ja kypsennä 1,5 h.
 
vierailija
Laita uunin lämpö ensin 200°C ja puoli tuntia huoneenlämmössä ollut liha uuniin. Anna kypsyä noin 15-20 min ja pudota sitten uunin lämpötila 125°C ja kypsennä 1,5 h.
Miksi se pitää aluksi olla korkeassa lämmössä? Ja kuinka kauan se lämpötila pysyy 200 asteessa kun sen pudottaa 125? Annanko sen ikkunan ollahiukan raollaan et putoaa nopeemmin 125?.
 
vierailija
Itse pidän siitä, että liha on niin kypsä että se murenee ja siksi paistan vielä kauemmin.
Kilon pala on vaan niin pieni, että helposti kuivuu liikaa. Toki paahtopaisti on hyvä syödä kastikkeen kanssa, niin ei sillä niin väliä. Nyrkkisääntö paistoajoissa on tunti per kilo, mutta ensimmäinen kilo ottaa vähän enemmän. 1,5 tuntia on läpeensä paistettu kypsäksi. 1 h 15 minuuttia jää vähän punertavaksi. Paistin kannattaa mielellään antaa levätä foliokääreessä 10-15 minuuttia.
 
vierailija
Kilon pala on vaan niin pieni, että helposti kuivuu liikaa. Toki paahtopaisti on hyvä syödä kastikkeen kanssa, niin ei sillä niin väliä. Nyrkkisääntö paistoajoissa on tunti per kilo, mutta ensimmäinen kilo ottaa vähän enemmän. 1,5 tuntia on läpeensä paistettu kypsäksi. 1 h 15 minuuttia jää vähän punertavaksi. Paistin kannattaa mielellään antaa levätä foliokääreessä 10-15 minuuttia.
Hei sen verran korjaan et se olikin 672 grammaa ni kuinka kauan se?
 
vierailija
Yhteispaistoaika tunti. Eikä tarvitse olla 20 minuuttia kuumassa, vaan lämmität uunin kuumemmaksi ja kun laitat paistin uuniin, käännät lämmön paistolämpötilaan. Tuohon on lähinnä ison pihvin kokoinen lihanpala. 1h 20 min uunissa tekee siitä aika kuivan.
Joo tuli vähän kuiva. Ja huono valmis marinaadi. Miksi ne valmis marinaadit ei voi olla hyviä.
 
vierailija
[QUOTE="vierailija, post: 34uli vähän kuiva. Ja huono valmis marinaadi. Miksi ne valmis marinaadit ei voi olla hyviä.
[/QUOTE]
Ei koskaan osteta niitä mut paistopussissa onnistuu aina.
 
vierailija
Ja lihan kanssa muistaa sen, että jos se ei ole porsasta tai kanaa, niin se voi ihan hyvin jäädä vähän raa'aksikin. Eli ei kannata pelätä sitä asiaa ja paistaa lihaan varmuuden vuoksi liian pitkään. Kokemuksesta oppii miten liha kypsyy, vaikka ei paistomittaria olisi.
 
vierailija
Ja lihan kanssa muistaa sen, että jos se ei ole porsasta tai kanaa, niin se voi ihan hyvin jäädä vähän raa'aksikin. Eli ei kannata pelätä sitä asiaa ja paistaa lihaan varmuuden vuoksi liian pitkään. Kokemuksesta oppii miten liha kypsyy, vaikka ei paistomittaria olisi.
Joo nyt oli eka kerta kun nautaa itse paistoin oli kuivakkaa. Ens kerralla vähempi. Oon pihvei paistanu pannulla. Mut tollasta suurempaa köntsää en ollut ennen tehnyt naudasta. Porsaasta oon tehnyt ja se oli maukasta.
 

Yhteistyössä