Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Joskus ennen viime joulua ostin kaupasta hokkaidokurpitsan ja tein siitä ja chileistä makeantulista säilykettä
Mä oon viimeiset kymmenen vuotta yrittänyt saada täkäläistä kansaa syömään erilaisia kurpitsoita.
Kumma vaan, että vaikka samaan hintaan olisi tarjolla tosi herkkua, niin se iankaikkisen tylsä ja melko mauton vihreä kesäkurpitsa vain kelpaa.
Ei kuulemma osata tehdä niistä mitään.
Ja meillähän on aina kurpitsa-aikaan kymmenkunta reseptiä myymälän seinällä.
Ja lisäks plokini osoite, missä on vielä hyvän joukon linkkejä hyviin resepteihin.
Ihan vaan siksikin on kiva huomata, että edes joku osaa arvostaa näitä maukkaampiakin palleroita.
 
Mä oon viimeiset kymmenen vuotta yrittänyt saada täkäläistä kansaa syömään erilaisia kurpitsoita.
Kumma vaan, että vaikka samaan hintaan olisi tarjolla tosi herkkua, niin se iankaikkisen tylsä ja melko mauton vihreä kesäkurpitsa vain kelpaa.
Ei kuulemma osata tehdä niistä mitään.
Ja meillähän on aina kurpitsa-aikaan kymmenkunta reseptiä myymälän seinällä.
Ja lisäks plokini osoite, missä on vielä hyvän joukon linkkejä hyviin resepteihin.
Ihan vaan siksikin on kiva huomata, että edes joku osaa arvostaa näitä maukkaampiakin palleroita.
Oikeasti hullua, että kesäkurpitsa (vetinen, mauton) on herkkua!

Espanjassa kai jonkin sortin perinneruoka on se pata, mihkä tulee sipuleja, porkkanaa, kurpitsaa ja milloin mitäkin papuja. Joskus seassa on lihaa tai makkaraa tai kanaa. Ihan hiton hyvä ruoka ja helposti muunneltavissa. Useasti on tullut syötyä ja itsekin tehtyä.


Saatteko te myydä tilalta valmiita jalosteita? Kuten vaikka kurpitsahilloa? Ihmiset voisi saada paremmin ymmärtämään kurpitsnkin monipuolisuuden ku ois valmis tuote ja maistelumahdollisuus.

Tuo makeantulinen säilyke muuten toimii loistosti pitsankin päällä ikäänkuin ananaksen sijaan.
 
Oikeasti hullua, että kesäkurpitsa (vetinen, mauton) on herkkua!

Espanjassa kai jonkin sortin perinneruoka on se pata, mihkä tulee sipuleja, porkkanaa, kurpitsaa ja milloin mitäkin papuja. Joskus seassa on lihaa tai makkaraa tai kanaa. Ihan hiton hyvä ruoka ja helposti muunneltavissa. Useasti on tullut syötyä ja itsekin tehtyä.


Saatteko te myydä tilalta valmiita jalosteita? Kuten vaikka kurpitsahilloa? Ihmiset voisi saada paremmin ymmärtämään kurpitsnkin monipuolisuuden ku ois valmis tuote ja maistelumahdollisuus.

Tuo makeantulinen säilyke muuten toimii loistosti pitsankin päällä ikäänkuin ananaksen sijaan.
Meillä on vain ns liikkuvan elintarvikehuoneen luvat ja oikeudet. Se tarkoittaa, että kotitalousmittainen valmistus ja myynti olisi luvallista. Yhtenä syksynä miniä keitteli hilloja myyntiin, mutta hän teki sitä omana pisneksenään ja omilla luvillaan.
Vaikka raaka-aineista ei tarvinnutkaan maksaa, jäidät tuotot siltikin melko pieniksi.
Hänen suosituimpia tuotteitaan olivat erilaiset paholaishillot ja erilaisista herukoista valmistetut kurpitsamarmeladit.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
ananas ei kuulu pitsaan
Jos lähdetään siitä aidosta ja alkuperäisestä, muistaakseni napolilaisesta perinnelätyskästä, niin siihen ei kyllä varmastikaan ananas kuulunut.
Nyt on kuitenkin niin, että kun puhutaan pitsasta, yleensä on kysymyksessä vain sillä nimellä kulkeva elintarvikeväärennös.
J a kun kerran säännöt on unohdettu, voi kai jokainen sitten rikkoa niitä omien mieltymyksensä mukaan.
 
Jos lähdetään siitä aidosta ja alkuperäisestä, muistaakseni napolilaisesta perinnelätyskästä, niin siihen ei kyllä varmastikaan ananas kuulunut.
Nyt on kuitenkin niin, että kun puhutaan pitsasta, yleensä on kysymyksessä vain sillä nimellä kulkeva elintarvikeväärennös.
J a kun kerran säännöt on unohdettu, voi kai jokainen sitten rikkoa niitä omien mieltymyksensä mukaan.
joo, rikkokoon vaan mutta ilman ananasakäämää
 
Oikeasti hullua, että kesäkurpitsa (vetinen, mauton) on herkkua!

Espanjassa kai jonkin sortin perinneruoka on se pata, mihkä tulee sipuleja, porkkanaa, kurpitsaa ja milloin mitäkin papuja. Joskus seassa on lihaa tai makkaraa tai kanaa. Ihan hiton hyvä ruoka ja helposti muunneltavissa. Useasti on tullut syötyä ja itsekin tehtyä.


Saatteko te myydä tilalta valmiita jalosteita? Kuten vaikka kurpitsahilloa? Ihmiset voisi saada paremmin ymmärtämään kurpitsnkin monipuolisuuden ku ois valmis tuote ja maistelumahdollisuus.

Tuo makeantulinen säilyke muuten toimii loistosti pitsankin päällä ikäänkuin ananaksen sijaan.
Kurpitsahillo :sick:

Menee sarjaan "hillosipulit liemessä" tai kurpitsapikkelssi. Niiden syöjät pitäis diagnosoida. :unsure:

(Sori :LOL:)
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
Aijai.
Mut tänään teen nyt vihdoin sitä Kievin kanaa, ekaa kertaa elämässäni. Katotaan, miten maistuu.

Joku päivä pitäis tehdä kanakormaa.

Intialaiset kanaruoat ovat kaikki herkkuja :p

Täällä kaappientyhjennysvviikonloppu. Listalla siis smetanasillistä ja kaurapippurikermasta tehty "janssoninkiusaus". Sipulia toki kans sekaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
On tuo Kievin kana ihan hyvää, mutta ei nyt mikään huikea makuelämys. Ylipäätään kana-ja liharullat on ongelmallisia, tekee mieli tunkea sitä täytettä kunnolla, mut sit sen täytteen pitäis pysyäkin siinä rullassa paiston aikana (hammastikuilla kiinnitin kyllä) eikä valua vuoan pohjalle. :unsure:

Tein niiden yrttivoilla täytettyjen kanarullien lisäks pekoni-sinihome-broilerirullan, ja siinä oli paljon enemmän makua.
 
No hei taas tännekin.
Eilinen päivä meni enempi makoillessa, mutta tänään pääsin taas hiukan pitemmälle lenkille. Taisi olla lähes puolitoista tuntia, mitä paikat sieti yhtäjaksoista hidasta kävelynlaahustusta.
Ny ehtoolla tulee viikko leikkauksesta, että ihan kohtalaisesti on vointi parantunut.
Vai pitäisi kurpitsahillon syöjät diagnosoida, höh.
No, minkälaista diagnoosia suosittelet, oisko tollanen "hullu, mutta ympäristölleen vaaraton" passeli, vai oisko ne mielestäs paree sulkee vallan pehmustettuun koppiin?
Sillä aikaa, kun siellä reissussa olin, syntyi kevään viides vaikkakin. Tarkemmin sanottuna aprillipäivänä, joten mä en uskonut sitä alkuunkaan, kun emäntä soitteli kuuluMisia. Vasta , kun näin, uskoin.
Juujuu Echo tiedetään kyllä, mitä tällasesta jutusta on joku joskus sanonut.
 
No hei taas tännekin.
Eilinen päivä meni enempi makoillessa, mutta tänään pääsin taas hiukan pitemmälle lenkille. Taisi olla lähes puolitoista tuntia, mitä paikat sieti yhtäjaksoista hidasta kävelynlaahustusta.
Ny ehtoolla tulee viikko leikkauksesta, että ihan kohtalaisesti on vointi parantunut.
Vai pitäisi kurpitsahillon syöjät diagnosoida, höh.
No, minkälaista diagnoosia suosittelet, oisko tollanen "hullu, mutta ympäristölleen vaaraton" passeli, vai oisko ne mielestäs paree sulkee vallan pehmustettuun koppiin?
Sillä aikaa, kun siellä reissussa olin, syntyi kevään viides vaikkakin. Tarkemmin sanottuna aprillipäivänä, joten mä en uskonut sitä alkuunkaan, kun emäntä soitteli kuuluMisia. Vasta , kun näin, uskoin.
Juujuu Echo tiedetään kyllä, mitä tällasesta jutusta on joku joskus sanonut.
Noo, dg ois "pakonomainen mieltymys omituisiin ja ihmiselle haitallisiin ruokiin". :)
 
Katoin telkusta mäkihyppääjä Eddie Edwardsista kertovan leffan. Siinä Matti Nykästä käsiteltiin jonain ylimielisenä ja alentuvasti käyttäytyvänä koska oli maailman paras, mutta en usko että Nykänen ois ollu itseään täynnä.
 
Katoin telkusta mäkihyppääjä Eddie Edwardsista kertovan leffan. Siinä Matti Nykästä käsiteltiin jonain ylimielisenä ja alentuvasti käyttäytyvänä koska oli maailman paras, mutta en usko että Nykänen ois ollu itseään täynnä.
Olen kuullut, että aika leuhka. Oli baarissa hypännyt pystyyn ja huutanut siellä käsi pystyssä, että käsi pystyyn kaikki, jotka on voittanut olympiakultaa
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä