Ja Terolut ei siis näy kokeessa, mutta nuo emätinvalmisteet näkyvät, eli lääkärin pitää vain kokonaisuutta arvioidessa ottaa huomioon se tieto että Terolut on käytössä.
Minulla ongelma on ettei plussavaiheeseen olla vielä kertaakaan päästy. Huolettaa riittääkö keltarauhashormonivalmisteet jo ihan alkuvaiheessa. Itsellä PAS on syystä tai toisesta tehty aina lääkkeelliseen kiertoon, joten omaa keltarauhastuotantoa ei ole tukemassa.Kiitos onnitteluista! Piti käydä Kannasta lunttaamassa miten tää meni. Eka arvo otettiin jo siirron yhteydessä, se oli ok. Tukena silloin Terolut 20 mg x2. Seuraava arvo samalla kun kotiplussauksen jälkeen otettiin verestä hcg, silloin prog matalanpuoleinen ja Terolutin lisäksi tuli Cyclogest 400 mg x2. Seuraava koe 10 vrk päästä, jatkettiin samoilla ja 2 viikon päästä uudestaan. Siinä kohtaa viikot 8+0 ja Cyclogest päästiin lopettamaan. Terolut vielä jatkui, otettiin vielä pariin otteeseen prog-arvo, joskus viikoilla 10-11 Terolut-annos puolitettiin ja viikolla 12 lopetettiin kokonaan.
Päättelisin, että lääkkeellisessä siirrossa ei ole hyötyä mitata progesteroniarvoa ihan alussa, koska keltarauhanenhan syntyy ovulaation myötä eikä siten lääkkeellisessä siirrossa ole elimistössä lainkaan omaa keltarauhasta ennen kuin istukka alkaa sitä tuottaa. Näin ollen en tiedä miten keltarauhaspitoisuuden seuranta menee lääkkeellisessä siirrossa. Varmasti kannattaa selvittää asia lääkärin kanssa. Varmaan löäkkeellisessä siirrossa on vain pantava kunnon annos tukilääkkeitä heti alkuun ja ehkä lab seuranta voi antaa lisätietoa siinä kohtaa kun istukan tuotannon pitäisi olla vauhdissa. Lääkkeellisessä siirrossahan tukilääkkeet (estrogeeni+progesteroni) joka tapauksessa jatkuvat melko pitkään.Minulla ongelma on ettei plussavaiheeseen olla vielä kertaakaan päästy. Huolettaa riittääkö keltarauhashormonivalmisteet jo ihan alkuvaiheessa. Itsellä PAS on syystä tai toisesta tehty aina lääkkeelliseen kiertoon, joten omaa keltarauhastuotantoa ei ole tukemassa.
Onko ERA-testistä edes hyötyä jos siirrot tehdään aina lääkkeelliseen kiertoon? Lääkäri selitti että lääkkeellisessä kierrossa siirtopäivällä ei ole edes väliä, eli siirto voidaan tehdä esim. KP 14-25 välillä koska vain. Onko oikeasti noin? Useita siirtoja on takana, mutta lääkärit ei ole selittänyt vielä ihan kaikkea.
Täällä vielä synarelan sumuttelut menossa ja ensi keskiviikkona on 0 ulta jonka jälkeen alkaa piikittelyt eli ns aletaan tosi toimiin!Huomenta! Miten täällä menee? Onko @Sinisilmät sulla ollut jo follikkeliultra? Mikä fiilis?
Onko kellään tietoa miten yleistä on, että alkioita viljellään pidempään kuin viisi päivää? Eilen tuli viisi pv punktiosta eikä klinikalta kuulunut mitään. Oletan että olisivat varmasti ilmoittaneet jos alkiot olisivat jo kuukahtaneet. Jännittävää totisesti..
Meillä on viljelty 5-6 päiväiseksi saakka, kunnallisella. Blastoviljely mahdollisuuksien mukaan.Huippua kuulla että saitte sinnikkään 7-päiväisen. Kunnallisella ne ei ees taida kovin pitkälle edes viljellä alkioita vai onko jollain kunnallisella viljelty yli 4 päiväisiksi? Meillä ei aiemmin ole onnistuttu saamaan edes viljelyyn alkioita niin en niistä oikein tiedä! Toivottavasti tällä kertaa saataisiin pakkaseenkin jotain!
Kp 1 lasketaan täällä ainakin siitä, kun ei enää tiputtele. Eli jos tarvitsee jo suojaa niin se on kp1 (ennen klo 18).Onko teillä muilla ollut ongelmia ”päättää” mikä on ensimmäinen kiertopäivä? Itsellä lääkkeellisen PAS:n lääkkeitten lopetuksen jälkeen tuli usein tiputteluvuotoa useamman päivän ennen kunnon vuodon alkua. Kaksi kertaa kävi niin ettei vuoto runsastunut lainkaan normaalimääriin ja vuotoa kesti tavallista pidempään. Hoitaja ohjeisti silloin valitsemaan KP1:ksi sen päivän jolloin vuotoa oli eniten aikana 8-16. Sellaiset päivät meni ohi, kun olin odottanut vuodon vielä runsastuvan, eli lääkkeiden aloitus tehtiin muutaman kerran vasta KP4 kun piti aloittaa KP2. Lääkäri sanoi ettei se haittaa PAS:ssa, mutta nega tuli molemmilla kerroilla. Viimeisimmän jälkeen alkoi todella stressata ajoitukset ja etten tiennyt miten olisi pitänyt toimia. Jos olisin tajunnut ilmoittaa etten halua siirtoon sillä kierrolla, olisi säästynyt alkio tai pari. Rahallisesti alkioiden menetys ottaa koville siinä missä henkisestikin. Yhtään ylimääräistä ei ole ollut ja ahdistaa kun joka hoitokerralla jokin juttu jää mietityttämään kun on tuntunut ettei kaikki mennyt niin kuin olisi pitänyt. Ja lopputuloksena on aina ollut negatiivinen testitulos.
Pahoottelen vuodatusta, mutta tässä on usko ja toivo ollut jo pitkään koetuksella.
Mutta jos ”tiputtelee” 12 päivää ja pärjää pikkuhousunsuojilla koko sen ajan, niin onko KP1 se ensimmäinen tiputtelupäivä sitten? Hoitajan mielestä oli.Kp 1 lasketaan täällä ainakin siitä, kun ei enää tiputtele. Eli jos tarvitsee jo suojaa niin se on kp1 (ennen klo 18).
Monesti minullakin lääkkeellisen kierron vuodot poikkeaa ns. Normaalista.
mää muistanki sut tuolta muista keskusteluistaHei,
En ole tänne foorumille aiemmin kirjoitellut, mutta tuonne vauvahaaveisiin kyllä.
Meillä on ensimmäinen IVF-hoito käynnissä pitkällä kaavalla Tilkassa.
Aloitin gonal-f pistot keskiviikkona annoksella 150 yksikköä ja tänään kävin estradioli-labrassa.
tuon labran tulos oli 0,5nmol/l. Etsin tutkimuksia viitearvosta IVF-hoidon aikana, mutta en löytänyt kovin luotettavaa, yhdessä mainittiin hyvän vasteen olevan n. 0,6nmol/l kierron päivänä 5 joka varmaan vastaisi tätä piikityspäivää.
Alun alkaen tuo 150 yksikköä kuulostaa mun mielestä niin pieneltä määrältä, että nyt pelkään vasteen jäävän huonoksi minkälaisilla annoksilla teillä on pistelty ja onko otettu tota estradioli-labraa? Tilkasta ei ole soitettu joten heidän puolestaan arvo taitaa olla ok.
entä kuinka moni teidän 0 ultran antraalifollikkeleista on lähtenyt kasvamaan?
meillä ei ole löytynyt syytä lapsettomuudelle ja ikää nyt 37 v. Vasta perjantaina vasteultra ja yritän olla stressaamatta mutta nyt huolettaa jos lääkemäärä onkin liian pieni.
Niin samaa mieltä tuosta ihmisten ymmärtämättömyydestä! Moni lapsellinen ei oikeasti tunnu ymmärtävän, mikä lahja oma lapsi on. Eikö sitä sitten oikeasti käsitä, jos lapsia on haluttu tavan vuoksi ja lapset saatu helposti... Ehkä.Hienosti sanottu @Katti75 ”Kokemuksia, joita ei ole niillä jotka vain "tekevät lapsia" tai miettivät, mihin vuodenaikaan haluaisivat lapsensa syntyvän.”
Musta ainakin tuntuu että ei-lapsettomuuskokemuksen omaavilla ei todellakaan ole minkäänlaista käsitystä tai ymmärrystä että kuinka kaikkea olevaisuutta horjuttavaa tämä kokemus voi olla ja useille onkin. Useimmat eivät ymmärrä ollenkaan, toiset suhtautuvat empaattisesti ja ymmärtävät ehkä jollain tasolla mutta hekään eivät tunnu ymmärtävän asian suuruutta ja syvyyttä ja esim sitä että lapsettomuus ei ainakaan itselleni ole sellainen asia mistä olisin koskaan voinut ”päästä yli”/löytää jotain muuta, siis jos olisin tahattomasti lapsettomaksi jäänyt (sain siis lapsen hoidoilla).
Ymmärrän ettei tietystikään koskaan ihminen voi täysin ymmärtää toista minkään asian suhteen jos ei ole omaa kokemusta mutta kyllä tämä lapsettomuus tuntuu olevan ihan omaa luokkaansa, moni tuntuu ajattelevan että lapsettomuuskokemus olisi ”vaan yksi vastoinkäyminen elämässä”, siis verrattavissa tyyliin siihen ettei joku pääse haluamaansa opiskelupaikkaan/potkuihin/avioeroontms. Kyllä se ainakin mulle on ihan jotain muuta ja olen kyllä elämässä aika paljon vastoinkäymisiä kokenut.
Juuri eilen muutaman vuoden vanhempi luomuna pari vuotta sitten raskaaksi tullut ystäväni iloisesti selitti minulle että on kuitenkin positiivisin mielin suhteeni että olen niin nuori että minulla on kyllä vielä varmasti hyvä mahdollisuus tulla raskaaksi. Olin juuri selostanut kuinka AMH-tasoni vastasi jo 29-vuotiaana yli nelikymppisten tasoa ja kuinka toissakuisessa ivf:ssäni lähti kasvamaan vain yksi munasolu ja kuinka tämän johdosta lääkärit puhuivat seuraavan hoidon olevan lahjasoluilla (yllättäen päätyivätkin kuitenkin historiaani ja ikäni takia yrittämään uudelleen omilla soluilla). Olin vähän että HÄH. No mutta itse ajattelen että ei näistä kuitenkaan kannata loukkaantua, hyvä tarkoitus ihmisillä varmasti kommenteissaan on, suomalaiset vain nyt ovat ylipäätään kankeita puhumaan ja varsinkin vaikeista asioista.
Mutta onpahan ainakin antanut perspektiiviä elämään tämä lapsettomuuskokemus, pikkuasiat eivätkä oikeestaan isommatkaan vaikeudet ei enää tunnu juuri miltään.
Minä taas täällä kyselen. Mulla oli punktio ma ja aloitin juuri keltarauhastuen, Cyclogestin, ja taas sain aiheekseni ihmetellä tällä kertaa tuen aloittamisen ajankohtaa. Meillä potilasohjeessa lukee että tuki aloitetaan punktion jälkeen toisen päivän aamuna (ja toki on ihan päivämääräkin ja hoitokaaviossa myös) mutta sitten taas lääkepaketin lääkefirman lääkeohjeessa lukee että ”aloitetaan munasolujen keräyspäivänä”.
En muista enää aiemmista hoidoista että milloin aloitettiin mutta onko muillakin tuo kaksi päivää punktiosta -aloitus? Siis esim jos punktio ma niin aloitus ke. Jos, niin tietääkö joku miksi? Eikö keltarauhanen muodostu luonnon oviksessa noin vuorokaudessa niin eikö tämän perusteella pitäisi keltarauhastuki aloittaa punktiosta seuraavana päivänä (eikä sitä seuraavana)?
Tämä oli mun neljäs punktio ja ekaa kertaa vähän sattui, aiemmin ei ole tuntunut miltään. Kolme munista oli odotuksissa mutta pari pientä follia löytyi lisää ja viisi munista saatiin mikä on mulle 0,33 AMH:lla ihan huippusaalis, tosin olen melko varma että nuo kaksi pientä eivät ole vielä valmiita kun mulla follit kasvaa aina luomunakin tosi isoiksi mutta kolmestakin olen tosi iloinen
Joku kirjoitteli niistä annosten suuruuksista niin mulla hupenevan munasoluvaraston omaavalla on annokset aina ollu maksimissa, (300)375 Menopuria, toki eri valmiste kyseessä mutta annoksethan suurenee sen myötä mitä huonompi vaste on odotettavissa (antraalifollikkeleiden määrä, AMH, ikä ym), minusta tuo Gonal 150 kuulostaa ihan tutuilta lukemilta mitä jäänyt mieleen aiemmista keskusteluista
Mukavaa päivää kaikille