Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Ootteko maistaneet pinkkejä perunoita? S-Marketissa oli moisia kilon pussissa ja hassahdin.


AIVAN KAMALAN MAKUISIA! Ja kuiviakin. Harvemmin sanon hyh ruoasta mut nyt tulee perään vielä yäk ja pthyi!
Joo ollaamn maistettu. Meillä oli viime kesänä siemenlisäyksessä yhtä pinkkiä lajiketta. En oikein päässyt ihastumaan, mutta älä kerro kenellekään. Voisi haitata tulevia pisneksiä.
 
Muistaakseni söin joskus violetteja perunoita. En tykännyt. Mutta niissä saattaa olla jokin jippo siinä valmistuksessa. Kaikki ei sovi niin hyvin keittämiseen tai paistamiseen tai niin... vitsi, kun siitä on aikaa, enkä muista tarkalleen. Ehkä kuivista perunoista tulee hyvät sipsit?
Joo, tuttua tuokin. Meillä viljeltiin joskus Blue Kongo- lajiketta. En ihmeemmin tykästynyt, mutta isomissa kylissä olisi kyllä mennyt. Kehuivat olevan kohtalainen muusiperuna.
 
Sinisten maku sentäs on ookoo, mutta muussautuvat todella ja kuka nyt haluaa violetinsinistä muusia.
En tiedä, mutta jotkut niistäkin ilmeisesti tykkää, minä en. Jo violetti kukkakaalikin on minusta jotensakin etovan näköistä keitettynä. Joku viisaana itseään pitävä kehui, että se pitäisikin kypsentää friteeraamalla, tiedä sitten.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
Maku oli paha. Ei auttanut edes voinokare.
"Blue Congon malto on raakana väriltään violetti, mukulan kuori on tumman sinivioletti. Keitettäessä mallon väri muuttuu kohti sinistä. Mukulan väri johtuu antosyaaniväriaineista – samoista, jotka antavat esimerkiksi mustikalle sen värin. Antosyaanivärien positiivisia terveysvaikutuksia tutkitaan parhaillaan useissa tutkimushankkeissa. Mukulat ovat syväsilmäisiä, pyöreän- tai pitkänsoikeita ja malto on melko jauhoinen.

Mikrossa, höyryssä ja uunissa kypsennettäessä perunan väri pysyy voimakkaampana kuin vedessä keitettäessä. Poikkeavan värinsä vuoksi Blue Congo on erinomainen peruna juhlaruokiin. Se soveltuu niin soseeksi, salaatiksi, uuniperunaksi ja pariisinperunaksi. Sosetta tehtäesääs nesteenä kannattaa käyttää vettä ja salaateissa perunan väri korostuu käytettäessä kirkasta öljykastiketta."

Näin väitetään Kasvikset ry:n sivuilla. En mene ottamaan kantaa puolin jos toisinkaan.
 

Yhteistyössä