Korvapuusti ja kakkosena tulee voisilmäpulla.Tässä ketjussa keskustellaan vain pullasta. Heitän keskustelukutsun ensin Mekille:
Millainen pulla on sun mielestä paras? Mä tykkään puoliraa'asta korvapuustista.
Uuh..Mielestäni ainoa pulla mikä on pulla, on korvapuusti ja sillon aniharvoin kun sen syön...syön sen kylmän maitolasillisen kanssa.
Piste.
Kiitos. Voisilmäpulla on hyvää myös.Korvapuusti ja kakkosena tulee voisilmäpulla.
Pullataikinalla on tapana paisua.Ensimmäinen keskustelukutsu oli MEKILLE.
Palstamammat Ellu ja Roosa etuili nyt vähän sopimattomalla tavalla.
Jos et tee kanaruokaa pullakuoreen niin ole hyvä ja poistu, et kykene rajatussa aiheessa pysymiseenMä pidän kyllä kanaruoista, wokit on hyviä. Jotain valkosipulista kastiketta niin
Tämä ketju kuvastaa Vauva.fi:n aihe vapaa -osiota. Oikeastihan ne aiheet ja ilmaisumuodot ovat siellä todella rajattuja ja sensuurin alla.
Tällä kertaa suorastaan tursusi.Pullataikinalla on tapana paisua.
Joopajoo.Tämä ketju kuvastaa Vauva.fi:n aihe vapaa -osiota. Oikeastihan ne aiheet ja ilmaisumuodot ovat siellä todella rajattuja ja sensuurin alla.
Sydämeni ensin sykähti ilosta tuon reseptin nähtyäni, mutta sitten luin sanan "speltti" ja vajosin syvälle masennuksen syövereihin.
Omenainen sticky bun
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl ruokosokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
Noin 16 dl spelttivehnäjauhoja
200 g voita
Täyte:
350 g omenahilloa (mielellään sellaista, jossa on omenanpaloja)
1 pkt (250 g) marsipaania
2 tl kanelia
Voiteluun:
1 kananmuna
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia
(1–2 tl vettä)
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen.
2. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
3. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan noin 40 x 50 senttimetrin ohueksi levyksi. Levitä pinnalle puolet omenahillosta ja raasta päälle puolet marsipaanista. Lisää lopuksi kanelia.
4. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 8 senttimetrin levyisiksi paloiksi. Nosta pullat voideltuun isoon uunivuokaan (noin 24 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.
5. Voitele pullat ja paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.
6. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään.Lisää vettä tarvittaessa. Valuta kuorrutus jäähtyneen pullan päälle.
Vinkki: Paista ylijääneet pullat pullavuoissa tai korvapuustien tapaan.
Hae mieluummin pullaa^
Älkää vielä aloittako, haen popparit!!!!!!!!
Tällä kertaa suorastaan tursusi.
Mutta tuo kananmunien vaahdottaminen kuulosti mielenkiintoiselle. Tekeekö se oikeesti pullista kuohkeita?
Laita vehnäjauhoja. On venyvää kun on taikina formaatissa.Mieleni sykähti ilosta, mutta sitten luin sanan "speltti" ja vajosin syvälle masennuksen syövereihin.
Speltti -> täysvetelää mössöä.
Mutta ehkä siitä tulee se "sticky"?
Eli miten vieraat tuota syö, onks tuo kuinka venyvää?