Aihe rajattu -ketju

Jouluisin oon tehny pullakranssin omenapullapitko-reseptillä.
Tähän lisäsin täytteeseen vain fariinisokeria ja mantelirouhetta.
Tuli ihanan mehevää.

Omenapullapitko

PALOJA
20
Leivotaan omenoista! Pullataikinasta ja omenista syntyy mehevä pullapitko. Nauti uunituoreena tai pakasta vierasvaraksi.
JAA SOMESSA
Ainekset
2 1/2 dl
maitoa
25 g
hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1 kpl
muna
7 - 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia
TÄYTE:
2 kpl
omenaa

sokeria

kanelia
 
  • Tykkää
Reactions: m.e.k.
r0s
Ensinnäkin pullataikina tehdään silleen, että puolen litran taikinaan laitetaan kaksi munaa. Tai kolmekin. Muttei vähemmän. Ja ne lisätään taikinaan vaahtona, niin tulee todella mehevänpulleita pullia. (Ja terveellisempiä koska on proteiiniakin)

Täytteenä yksi ehtoton on sulaan voihin sekoitettu appelsiinimarmeladi ja rahka. -Suhteet silleen, ettei terveellisestä voi puhuakaan.
 

Omenainen sticky bun
5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 dl ruokosokeria

1,5 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

2 kananmunaa

Noin 16 dl spelttivehnäjauhoja

200 g voita

Täyte:

350 g omenahilloa (mielellään sellaista, jossa on omenanpaloja)

1 pkt (250 g) marsipaania


2 tl kanelia

Voiteluun:

1 kananmuna

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria

1 dl vaahterasiirappia

(1–2 tl vettä)

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen.

2. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

3. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan noin 40 x 50 senttimetrin ohueksi levyksi. Levitä pinnalle puolet omenahillosta ja raasta päälle puolet marsipaanista. Lisää lopuksi kanelia.

4. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 8 senttimetrin levyisiksi paloiksi. Nosta pullat voideltuun isoon uunivuokaan (noin 24 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.

5. Voitele pullat ja paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.

6. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään.Lisää vettä tarvittaessa. Valuta kuorrutus jäähtyneen pullan päälle.

Vinkki: Paista ylijääneet pullat pullavuoissa tai korvapuustien tapaan.
 

Attachments

  • Tykkää
Reactions: m.e.k.

Omenainen sticky bun
5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 dl ruokosokeria

1,5 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

2 kananmunaa

Noin 16 dl spelttivehnäjauhoja

200 g voita

Täyte:

350 g omenahilloa (mielellään sellaista, jossa on omenanpaloja)

1 pkt (250 g) marsipaania


2 tl kanelia

Voiteluun:

1 kananmuna

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria

1 dl vaahterasiirappia

(1–2 tl vettä)

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen.

2. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

3. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen palaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan noin 40 x 50 senttimetrin ohueksi levyksi. Levitä pinnalle puolet omenahillosta ja raasta päälle puolet marsipaanista. Lisää lopuksi kanelia.

4. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 8 senttimetrin levyisiksi paloiksi. Nosta pullat voideltuun isoon uunivuokaan (noin 24 x 35 cm). Peitä leivinliinalla ja kohota.

5. Voitele pullat ja paista 200-asteisen uunin keskitasoa alempana 20–30 minuuttia vuoan koosta riippuen.

6. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään.Lisää vettä tarvittaessa. Valuta kuorrutus jäähtyneen pullan päälle.

Vinkki: Paista ylijääneet pullat pullavuoissa tai korvapuustien tapaan.
Sydämeni ensin sykähti ilosta tuon reseptin nähtyäni, mutta sitten luin sanan "speltti" ja vajosin syvälle masennuksen syövereihin.

Speltti -> täysvetelää mössöä.
Mutta ehkä siitä tulee se "sticky"?

Eli miten vieraat tuota syö, onks tuo kuinka venyvää?
Näpit tahmassa naapurin tädillä?
 
r0s
Tällä kertaa suorastaan tursusi.

Mutta tuo kananmunien vaahdottaminen kuulosti mielenkiintoiselle. Tekeekö se oikeesti pullista kuohkeita?

Jep!

Ja voi laittaa hieman vähemmän hiivaa jos siitä ei niin välitä. (pierut)

Silleen tulee tasaisen kuohkeaa pullaa, etenkin jos tekee pullapitkoa ja siitä korppuja on tulos miellyttävämpi. -Siis kun korppu on täynnä pieniä ilmakuplia ni hampaat eivät hajoa.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Pullataikina ilman munaa, siitä ei ole mitään hyötyä taikinassa.
Mut voin lisäään pehmeänä, ei sulatettuna. Ja reilusti kardemummaa
Korvapuustit tai vaniljapullat (vansok kanelin sijaan ?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Kananmuna taikinassa kovettaa pullan. Jos tarkoituksena on saada aikaiseksi pehmeä pulla, niin ilman kananmunaa. Ja taikinassa käytetään aina voita, jonka voi muuten vaahdottaa sähkövatkaimella valkoiseksi, kuohkeaksi. Taikinasta tulee ilmava.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä