Aihe rajattu -ketju

vierailija
Kanakeitto
AINEKSET
4 annosta
1 ½ dl
villiriisisekoitusta
5 dl
vettä
1/2 - 1 tl
suolaa
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaa
2 kpl (n. 300 g)
maustamattomia broilerin rintafileitä
1 ½ l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3 (200 g)
perunaa
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
½ tl
timjamia
1 pussi (200 g)
pakastemaissia
1 prk (2 dl)
Valio ruokakermaa
1 mm (maustemitallinen)
mustapippuria
2 rkl
sweet chilikastiketta
1 ½ rkl
vaaleaa suurustejauhetta , esim. Maizena
persiljaa




  1. Keitä villiriisisekoitus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.


  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa.


  3. Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan ja ruskista kevyesti.


  4. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.


  5. Kuutioi perunat ja porkkanat pieniksi (1 x 1 cm) kuutioiksi ja lisää kattilaan. Keitä n. 15 min, kunnes kypsiä.


  6. Lisää timjami, pippuri, riisit, maissit, sweet chilikastike sekä ruokakerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi.


  7. Suurusta keitto kastikesuurustepakkauksen ohjeiden mukaan.


  8. Anna makujen tasoittua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle persiljaa.
 
Täytyy ottaa tortut pois uunista, niitä meillä syyään tänään iltapalaks, teen ja glögin kera!:D Tupsuttelen vielä ison kerroksen tomusokeria torttujen päälle!:coffee:
Saa kivittää!:D
 
vierailija
Kanakeitto
AINEKSET
4 annosta
1 ½ dl
villiriisisekoitusta
5 dl
vettä
1/2 - 1 tl
suolaa
1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 rkl
Valio Oivariini® rasvaa
2 kpl (n. 300 g)
maustamattomia broilerin rintafileitä
1 ½ l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3 (200 g)
perunaa
2 - 3 (250 g)
porkkanaa
½ tl
timjamia
1 pussi (200 g)
pakastemaissia
1 prk (2 dl)
Valio ruokakermaa
1 mm (maustemitallinen)
mustapippuria
2 rkl
sweet chilikastiketta
1 ½ rkl
vaaleaa suurustejauhetta , esim. Maizena
persiljaa




  1. Keitä villiriisisekoitus kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.


  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa.


  3. Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan ja ruskista kevyesti.


  4. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.


  5. Kuutioi perunat ja porkkanat pieniksi (1 x 1 cm) kuutioiksi ja lisää kattilaan. Keitä n. 15 min, kunnes kypsiä.


  6. Lisää timjami, pippuri, riisit, maissit, sweet chilikastike sekä ruokakerma. Kuumenna keitto kiehuvaksi.


  7. Suurusta keitto kastikesuurustepakkauksen ohjeiden mukaan.


  8. Anna makujen tasoittua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle persiljaa.
Tästä tulee jännä pulla. Mutta kuis paljon jauhoja...?
 
Pullataikina pierettää. :oops:


(mitäs käyt vauvalla!)
Echon pierupulla -resepti, olkaa hyvä. :love: Ja vieraat käy loppuillasta nurkan takana pieremässä....

(Siis oikeesti tää on juhlavehnänen-ohje, tällä tulee aina maistuvia)
Juhlavehnänen
Raaka-aineet


5 dl kevytmaitoa
50 g hiivaa
3 munaa
1½tl suolaa
2,75 dl sokeria ( 225g)
4 tl kardemummaa
225 g voita
1,2 kg vehnäjauhoja
voiteluun:
1 muna

Väliin:voita, sokeria ja kanelia
 
vierailija
Näin paistat hyvän pihvin


Monet pitävät pihvin paistamista hankalana ja vaikeana. Hankalaa voi myös olla oikean lihan valinta valmistettavaa pihviä varten. Asiantunteva lihamyyjä palvelutiskillä osaa tarvittaessa auttaa. Jos kaupassa ei ole palvelutiskiä, paistovalmiita pihvejä saa ostaa myös valmiiksi pakattuna.

Onnistut, kun muistat
  • Perinteisesti pihvi paistetaan huoneenlämpöisenä, jolloin otetaan jääkaapista huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen pasitamista. Pihvin voi halutessa paistaa myös jääkaappikylmänä.
  • Kuivaa lihan pinta ennen paistamista talouspaperilla.
  • Muotoile fileepihvi käsin ja ohut lehtipihvi kämmensyrjällä tai hellästi nuijalla.
  • Kuumenna pannu riittävän kuumaksi, mutta älä polta rasvaa. Käytä paistamiseen öljyn ja margariinin/voin seosta.
  • Jätä pannulle tilaa ja paista kerralla pannun koosta riippuen 2-4 pihviä. Käännä pihvejä vain kerran.
  • Paistoaika riippuun pihvin paksuudesta. Hyvä muistisääntö paistoajaksi on minuutti per sentti.
  • Kypsennä paksuja pihvejä (4-6 cm) pannulla paistamisen jälkeen uunissa noin 150 asteessa folioon käärittynä 5-10 minuuttia. Anna pihvien levätä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.
  • Mausta kypsänä. Liian aikaisin lisätty suola irrottaa lihasta nestettä ja pihvistä tulee helposti kuiva.
  • Pihvi ei odota syöjäänsä. Kata pöytä ja valmista kaikki pihvien kanssa tarjottavat lisäkkeet ennen paistoa.
 
vierailija
Makaronilaatikko


Valmistusohje

(n. 1 h 15 min)
Aloita ruskistamalla jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Halutessasi voit ripotella makaronilaatikon pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta.

Katso ohje myös superhelppoon makkara-makaronilaatikkoon, joka valmistuu Sinisestä Lenkistä ja parista muusta raaka-aineesta!

Ainekset
(4 annosta)
1 pkt HK Nauta-Viljaporsas jauheliha 400 g

  • 1 sipuli silputtuna
  • 5 dl makaronia
  • 5 dl maitoa tai lihalientä
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • juustoraastetta tai korppujauhoja
 

Yhteistyössä