Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Koitas nyt vaan tutkia äläkä taas höpise omias.:cautious:
Mitenniin taas? En ole ennen puhunut ruoansulatuksesta.

Tommonen löyty. Liha sulaa hitaampaa.
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/ravitsemus-ja-ruuan-valinta/ruuansulatus
Runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruoka poistuu mahasta varsin nopeasti, proteiinipitoinen ruoka jonkin verran hitaammin ja runsaasti rasvaa sisältävä ruoka kaikkein hitaimmin. Aterian jälkeen mahalaukku tyhjenee noin neljässä tunnissa. Mahalaukkuun mahtuu ruokaa noin 1,5 litraa. Tyhjänä mahalaukku vetäytyy aivan pieneksi.
 
Liha ei lihota vaan se kasvisruokapäivän idea on siinä että suolisto saa levätä eikä tarvitse sulattaa lihaa koska lihan sulatukseen vaaditaan enemmän kun kasvisten. niin Auttaa suoliston toimintaa pysymään hyvänä. ja vähentää paksusuolen syövän riskiä.
Se suoliston toiminta pysyy parhaiten kunnossa, kun syö säännöllisesti ja monipuolisesti, niin lihaa kuin kasviksiakin.

"Punaisen lihan" aiheuttama syöpäriski perustuu enimmäkseen siihen, että tilastoinnissa punaiseksi lihaksi lasketaan eriilaiset prosessoidut lihavalmisteet. Jos haluaa tuota syöpäriskiä pienentää, pitää välttää makkaroita, metvusteja, säilykelihaa, leikkeleitä, pizzasuikaleita jne.
 

Yhteistyössä