Soijassa, jopa luomu-soijassa, on luonnostaan korkeita glutamaattipitoisuuksia. Sitä kannattaa välttää.
"Aiemmin luultiin, että glutamaattireseptoreja oli vain aivoissa, mutta nyt tiedetään että niitä on kehomme joka solussa. Kun nautimme glutamaattipitoisia ruokia, glutamaattitaso veressämme nousee pitkäksi aikaa. Lisäksi glutamaattireseptorit laukaisevat ja stimuloivat kaikenlaisten syöpien lisääntymistä ja agressiivisuutta
Tutkimuksin todistettiin että korkeat glutamaattitasot syövän ympärillä tekivät syövästä erittäin agressiivisen ja se kasvoi jopa kaksi kertaa nopeammin kuin syöpä alhaisten glutamaattitasojen ympäröimänä. Sitten tutkittiin monien erilaisten syöpien tilannetta, ja todettiin, että kaikki syövät reagoivat samalla tavalla glutamaatin läsnäoloon. Glutamaatti toimii eräänlaisena lannoitteena syövälle. Toinen löytö oli se, että glutamaattireseptorien estäminen teki syövästä vähemmän agressiivisen ja sen solut alkoivat kuolla. Normaaleihin soluihin tuolla glutamaattireseptorien estämisellä ei ollut vaikutusta. Sitten tutkijat totesivat, että kun kemoterapiapotilaille annettiin glutamaattireseptorien estäjiä, kemoterapia tehosi paljon paremmin. Kaikkia glutamaattireseptoreja ei kuitenkaan kannata estää, koska aivot tarvitsevat glutamaattireseptoreja. Soluissamme on entsyymi, glutamenize(?), jonka tehtävänä on tehdä glutamiinista glutamaattia. Tuon entsyymin estäminen saa kasvaimen kutistumaan.