vierailija
Suomessa ei ole koskaan ollut samanlaista kahvila- ja ravintolakulttuuria kuin Keski- ja Etelä-Euroopassa. Meillä on hyvin perinteisesti ajateltu, että on tyhmää maksaa sellaisesta, minkä voi tehdä itsekin. Varsinkaan enempää kuin mitä raaka-ainekustannuksiin menee.
Monissa paikoissa ei edes ole kunnollisia ravintoloita vaan ainoastaan ketjuravintoloita, joissa suurin osa annoksista on sellaisia, että kotona saa parempaa. Näissä bulkkiruokaravintoloissa annokset ovat suuria, joten kovin usein niitä ei voi lihomatta syödä.
Lisäksi suomalaisilla on yleensä kiire töistä kotiin, illat vietetään perheen kanssa tai kuskataan lapsia harrastuksiin. Viikonloppuisin on omat juttunsa.
Tavat ovat toki muuttumassa, mutta hitaasti.
Monissa paikoissa ei edes ole kunnollisia ravintoloita vaan ainoastaan ketjuravintoloita, joissa suurin osa annoksista on sellaisia, että kotona saa parempaa. Näissä bulkkiruokaravintoloissa annokset ovat suuria, joten kovin usein niitä ei voi lihomatta syödä.
Lisäksi suomalaisilla on yleensä kiire töistä kotiin, illat vietetään perheen kanssa tai kuskataan lapsia harrastuksiin. Viikonloppuisin on omat juttunsa.
Tavat ovat toki muuttumassa, mutta hitaasti.