saa mainita myös italialaisia ja espanjalaisia herkkuja
Meillä oli just eilen espanjalainen ilta. Syötiin siis kaikki tuliaiset.
Espanjalainen perunamumakas, tortilla de patatas.
Reissussa syötiin jonkun kokin tuunattu versio ja sit oli pakko kokeilla itsekin.
Eli keitin kilon pottuja, kuorin ja pilkoin. Pannulla paistoin pari silputtua sipulia, silputun paprikan, muutaman valkosipulinkynnen sekä chiliä.
Potunpalat leivinpaperille, syvemmälle uunipellille tai suht isoon vuokaan, sit sipuli-paprika-mausteseos päälle. Samalla pannulla kärvensin vielä pieneksi pilkottua chorizomakkaraa ja sekin paistoksen päälle. Seuraavaksi pilkoin kolme yhä vihertävää banaania (joojoo, toimi!) ja nekin vuokaan. Hieman tasoittelin kädellä kokonaisuutta, että siitä tulisi paloiksi leikattavaa... Lopulta vatkasin kevyesti paketillisen (12 kpl) kananmunia ja maustin suolalla, pippurilla ja paprikajauheella, sekaan noin desi vettä ja sit seos pottujen ja banaanien sun muiden sekaan.
Uunissa 175 astetta jotain reilun puoli tuntia, ei tullut katsottua kelloa, mut silleen että näyttää läpihyytyneeltä ja pinnalta hieman ruskistuneelta.
Meitä oli seitsemän syömässä eikä palaakaan jäänyt vaikka oli muutakin murkinaa.