Heippa! No, nyt lopulta pääsen tänne taas kirjoittamaan. Paljon on tapahtunut palstoilla, ja niin täälläkin päin.
Juu, ei sitten onnistunut viime kierrossa. Päätin yrittää heti uudestaan, koska heinäkuussahan oli minulla se ERA-testi, joka vastaa myös kohdun rapsutusta, ja jostakin luin, että sen vaikutus voi kestää jopa kolme kiertoa. Niin ajattelin, että laitetaan heti perään.
Eli ti 28.8. oli testeissä, ke 29.8. tuli negatulos tietooni ja lopetin heti lääkkeet. Olin heti lääkäriin yhteydessä ja päätettiin yrittää uudestaan siis heti. Lääkäri on itse asiassa hyvin toiveikas pakastettujen alkioidemme suhteen, kun sellaiset sitten kuulemma toimivat parhaiten ERA:n ohjeajoitusten kanssa. Tämä viimekertainen yritys oli kuulemma vain "puolipakastettu", koska mieheni näyte oli tuore ja munasolut pakastettuja. Eli ihan kivaa tietää tuo. Aloitin sitten uudestaan estrogeenit perjantaina 31.8. ja kuukautisten loputtua (olikin tosi kivuliaat, yleensä ei tarvitse mitään Panadolia, mutta nyt otin useasti) myös Klexanen.
Aloitin uudestaan myös ne lisäravinteet ja DHEA:n, ja Metformiini plus melatoniini jatkuvat; ubikinolia menee taas 600mg päivässä (kun alkio on sisällä, en ota yhtään ubikinolia/ubikinonia raskaustestiin asti, mutta jos plussaan, saatan alkaa ottaa taas 100mg päivässä, koska Metformiini "syö" elimistön ubikinonia). Uutena lisäravinteena minulla on nyt myös kurkuma (turmeric), koska se voi vähentää tulehdusta. Epäilen nimittäin, että minulla voi mahdollisesti olla koko ajan jatkuva matalatasoinen omenalihavuuteen liittyvä tulehdus, joka siis voisi ehkä estää kiinnittymistä. Eli yritän yhä syödä terveellisesti, lisätä liikuntaa (liikunta voi vähentää tulehdusta) ja ottaa Omega 3:sta ja kurkumaa. CLA voisi myös olla hyvä lisä jossain vaiheessa.
Tässä kierrossa taidetaan muuten koettaa taas jotain uutta. Ainakin Prednisolone otetaan käyttöön, ja sitten taidetaan kokeilla myös antibioottia tuon kortisonin rinnalla. Ajatuksena on, että kortisonilla alennetaan elimistön puolustusmekanismia ja antibiootilla vähennetään vaginan/kohdunalueen bakteerikantaa, jottei esimerkiksi katetrin mukana kulkeudu mitään. Prednisolone tutkimusten mukaan saattaa auttaa jonkin verran, eikä lyhytaikaisesta käytöstä pitäisi olla haittaa. Antibiootti voi aiheuttaa hiivaa, eli aion kysellä, josko esimerkiksi probioottitabletteja voisi ottaa jne. Mitään Diflucania kun ei raskaana voi ottaa.
Olen myös aloittanut uuden harrastuksen tällä viikolla, eli liikunnan! Siis sen jo suorittamani kävelyn lisäksi. Olen jo käynyt kerran pilatesissä ja joogassa. Kuntosalilla minulle suunniteltiin henkilökohtainen ohjelma torstaina, ja nyt perjantaina kävin salilla sen suorittamassa. Tuntui rankalta, mutta myös hyvältä.
Aion harrastaa näitä aina, kun alkio ei ole sisällä. Koska en ole näin suureen liikuntaan tottunut (taukoa on liikunnassa ollut sellaiset 27 vuotta
), en uskalla kyllä tehdä näitä juttuja, kun alkio on sisällä; sen verran ne kaikki käyvät vatsan yms. päälle. Mutta jos saan painon lopulta näillä putoamaan vähän nopeammin! Ja jos/kun raskaus sitten alkaa, niin ainakin tiedän nyt, mitä tehdä, kun vauva on syntynyt. En enää aio jättää liikuntaa vallan, kun sain näin mukavasti alkamaan, ja kun kerran olen vielä ihan terve. Että jos saan autettua tätä prosessia, ja sairaudet pysymään loitolla!
Miehen suhteen sellaisia uutisia, että hapettumistesti siis tuli takaisin tuloksella, että pientä hapettumista on. Sitten sperman defragmentaatiotesti osoitti suhteellisen suurta defragmentaatiota. Tehtiin miehelle lisää testejä - hormonit kuten prolaktiini ja testosteroni hyvät, ja kilpirauhanen kunnossa, mutta löytyi lievä anemia ja suurentuneet punasolut. Lisätestit osoittivat, että syynä ei ollut B-vitamiinin puute (mikä olisi ollut mahdollinen syy), vaan mitä todennäköisimmin keliakia, josta emme olleet tietoisia. Mies on nyt sitten mennyt lisätesteihin koskien keliakiaa. Kun se todetaan (mikä on todennäköistä verikokeiden perusteella), hän voi aloittaa gluteenittoman ruokavalion, mikä voi osaltaan auttaa huomattavasti ravintoaineiden imeytymistä. Hän on nyt joka tapauksessa jo aloittanut lisäravinteiden oton, eli ottaa monivitamiinia, B- ja D-vitamiinia, rautaa, Omega 3:sta, lykopeenia ja - mikä lapsensaannin kannalta ehkä tärkeintä - Sermatropia; ostin hänelle kuuden kuukauden annoksen. Sermatrop voi auttaa hapettumis- ja luulisin, että myös defragmentaatioasioihin. Muut defragmentaatioon liittyvät asiat kun ovat jo hanskassa: mies jo käyttääkin boksereita, ei pidä puhelinta taskussa, ei pidä läppäriä suoraan sylissä, ei juo alkoholia juuri lainkaan eikä ole koskaan tupakoinut. Vielä kun saisin hänet aina pesemään hedelmät ennen syöntiä.
Mainitsen nämä kaikki, jos tämä vaikka auttaa jotakuta - eli tutkituttakaa myös miehenne!
HUOM: Mieheltähän oli alun perin otettu sperman motiliteetti- ja määrätesti, eli ne perusjutut, ja ne olivat kaikki kunnossa, ja sanottiin, että täysin kunnossa on mies. Eli perusspermatestit eivät siis tosiaan kerro kaikkea!
Koska miehen kannattaa nyt hoidatuttaa itsensä ensin kuntoon, ennen kuin teemme mitään uutta ICSI:ä, niin nyt sitten tässä vaiheessa aion yrittää tosiaan laittaa sisään pakastettuja alkioita. Jos tärppää heti sen toisen lahjasolualkion kanssa, hienoa; jos ei, niin sitten on vielä yksi lahjasoluun perustuva alkio jäljellä - ja sitten on vielä myös 8 tai 9 'bonusalkiota' eli omiin munasoluihini perustuvaa alkiota pakkasessa, niin niitä voi sitten vähitellen koetella eri tekniikoilla samalla kun itse yritän pudottaa painoa ja mies parantelee ravintoaine- ja spermatasoaan. Sitten tehdään toinen ICSI, jos tarvitaan (toivottavasti saadaan rahat kasaan, jos niin käy!
. Tässähän on aikaa 54-vuotiaaksi (!), eli vielä kahdeksan vuotta … eli pakko alkaa yrittää ottaa prosessi tietyllä tavalla rennommin, että jaksaa juosta tuon maratoonin, jos todella maratooni lapsen saantiin tarvitaan!