On eri asia lukea tuoteselostukset kuin tallentaa niitä tai ottaa talteen. Miehen vehnäallergian takia tuoteselosteet pittää lukea,mut en tosiaankaan ala niitä mihinkään tallentamaan.Turhaa pahvi/paperiroskaa kerääntyisi.
Mapissa nätisti aikajärjestyksessä, ei ole suuri vaiva, mutta jälkeenpäin näkee asioita ihan eri tavalla, jos haluaa nähdä
Biotekniikan riskit- eepoksesta löytyi asia, joka selittää vehnästä sen, mitä moni ihmettelee, kun ei voi syödä yhtään:
"Vehnäjauhojen hyvät
leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta,
gluteenista. Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon. Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (
HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista. Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin
ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä. Erityisesti yhden geenin (
1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa. Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui. Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todetiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".
- Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi-
Meillä käytetään luomuspelttiä pelkästään siksi, ettei se turvota yhtään ja kun haluan sitä vanhaa lajiketta suosia muutenkin, kuin puheissa. Allergiaa ei ole.