Vapaamuurarisymboleita vai vain taidetta?

vierailija
Niitä rokotekuolemia ja -sairauksia tapahtuu niin vähän että aika tehoton semmoinen illukampanja olisi porukan vähentämiseksi, päinvastoin kun kuolleisuus taitaa pikemminkin vähentyä rokotusten myötä. :)
Kiva että sä et sentään usko moista. Mutta jotkut hihhulit väittää että rokotusten hyödyt on valhetta, ja nykyiset sairaudet johtuu rokotuksista, esim. syöpää ei olisi ollut ennen rokotuksia! Ja tämä kaikki illuminaatin tekosia. :whistle: Ajattelin vain että oletkohan sä lukenut noistakin. :D
 
tuo on kyllä ennemminkin tapa kun tarkotus mainostaa salaseuraa.
Se tulee elokuvissa mielenkiintoisissa yhteyksissä, tässä katsottiin esim.Imperiumin vastaisku jossa joku musta huppukaveri teki tuon nopeasti kun kävi sen Leian kaapanneen läskivuoren (Jabba?Jaffa?) luona. Siis se jolla on kieli aina pitkällä. :D

Tuo ele vaatii tietynlaista keskittymistä, mä en tee tuota koskaan vahingossa.
 
Se tulee elokuvissa mielenkiintoisissa yhteyksissä, tässä katsottiin esim.Imperiumin vastaisku jossa joku musta huppukaveri teki tuon nopeasti kun kävi sen Leian kaapanneen läskivuoren (Jabba?Jaffa?) luona. Siis se jolla on kieli aina pitkällä. :D

Tuo ele vaatii tietynlaista keskittymistä, mä en tee tuota koskaan vahingossa.
jabba the hut.
jos se on tapa niin siihen ei keskittymistä tarvita.
 
Vapsukäsimerkit on siitä vaikeita että niitä on tosi monta, ja osa niistä on ihan tavallisia. Jos on oikein tiukka salaliittoteoreetikko niin jo etusormella osoittaminen on jo vapsumerkki.

Mutta pari semmoista jotka löytyy myös vapsujen omista kirjoista eli ei ole salaliittoteoreetikkojen keksintöä: käsi povarissa ja leijonan tassu.



J.L. Runeberg ja Sakari Topelius.

Jakob Robert Runeberg (Johan Ludvigin poika)


Leo Mechelin - kuuluisa pankkiiri.


Elias Lönnrot - Kalevalan kirjoittaja.


Fredrik Cygnaeus - taide- ja tiede-elämän vaikuttaja.


Jean Sibelius - hänestä tuli "virallisesti" vapaamuurari vasta 1922, mutta tämä kuva on vuodelta 1890. Kaikista Sibeliuksen kuvista juuri tämä valittiin 100 markan seteliin.


Urho Kekkonen


Kuuluisa vapaamuurari Albert Pike näyttää Lion's paw-eli leijonan tassun mallia:




Runeberg ja "leijonan tassu". Usein merkki tehdään niin, että käsi pitelee samalla kiinni takin liepeestä.


Edellisen poika - kuvanveistäjä Walter Runeberg.


J.V. Snellman - Suomen Markan "isä".


Leo Mechelin ja "leijonan tassu".




 
Tämä tänpäiväinen postaus oikeastaan lähti Erinin uuden (?) sinkun "Sydäntä särkee" kuvasta, ja rupesin katsomaan että siinä on jotain tuttua. Jep, 2 sormea leuassa on vapsumerkki myös, ja miksi oikean silmän kohdalla on outo pykälä?



Erin on noussut pinnalle ennenkin vapsumerkkien avulla ja ura kääntynyt nousuun. No, kaunis ja mukavantuntuinen laulaja ja biiseissä on jotain yritystäkin, vaikken häntä kuuntelekaan. Eli ns.luonnollisia syitä. Mutta miksi silti yksi silmä?

 
Viimeksi muokattu:
Yhtä vaihtoehtoa olen miettinyt myös että jospa julkkikset ja varsinkin viihdealan ihmiset ovat tietoisia salaliittoteoreetikoiden heihin kohdistamista epäilyistä ja -oli sitten illut olemassa tai ei- niin laittavat tahallaan läskiksi?

Eli "pelotellaas noita tavis-kansalaisia ja pistetään ne miettimään ollaanko me salaseuran jäseniä vai ei?" Sehän olisi tavallaan shokeeraamista, jota julkkikset rakastaa ja jolla saa huomiota tai ainakin kovan, arvoituksellisen imagon?

No, spekulaatiota. Mutta se on jännä että eivät osaa olla tekemättäkään noita symboleja, semmoisia jotka ei tule vahingossa. On vaikea löytää elokuvaa jossa ei olisi noita. Heidän teoksissaan ne on kuin vapsujen puumerkki, vapsu-trademark.
 
pelolle kaikenmaailman salaliitoista ja vastaavista on kyllä nimikin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vainoharhaisuus
En mä pelkää. Kaalilaatikko uunissa ja kohta meen autoa imuroimaan eli en keskity näihin illujuttuihin nykyään kuin harvoin. Ja mua ei haittaisi vaikka nää spekulaatiot osoittautuisi turhiksi.

Mutta kieltämättä seuraan mediaa ja elokuvia ym.vähän uusin silmin, eikun uudella silmällä. :D

Pari viikkoa sitten tuli Kung fu panda 2, siinä pahis oli illujen lempparilintu pöllön ohella eli riikinkukko Shen. Silmiä riitti niin kuin Mtv3:n logossa. :rolleyes:

 
Kung fu pandassa tuli esille puistattava teema, joista illuja syytetään USA:ssa, eli lapsisieppaus/vanhemmat hylkää lapsensa/lapset jossain kellarissa/lapset altistetaan kauhuille. Illujen entiset työntekijät kertovat että kauheudet tehdään usein kellarissa.

Pandakarhu Po oli siis lapsena hylätty riikinkukko Sheniä pakenevien vanhempien toimesta ja joku ystävällinen lintu adoptoi hänet. Mielenkiintoinen oli hetki jolloin Po alkoi muistaa tapahtuneen: MK ultraanhan kuuluu se, että lapset alkavat muistaa aikuisena heille tehtyjä kauheuksia, kun psyyke on ensin torjunut sen.

Esim. Yksin kotona -elokuvassa on kellarin kauhuja, Star Warsin uusimmassa eli Force awakens-elokuvassa (mainoksissahan on tyypeillä toinen silmä lasermiekan takana) se naispäähenkilö kuulee lapsen huutoa kellarista jne.

Ja siis toivon, etten ole oikeassa.
 
vierailija
En ole lukenut ketjua aikaisemmin kai ollenkaan, mutta mistä ihminen on pois, joka ei Topeliusta ja Runebergia tunne?
Topelius kertoi tosiasioita, mutta pistivät yhdessä lehtibusineksen pystyyn, jos olen asioita ymmärtänyt yhtään sinnepäinkään:)
Runeberg kirjoitti ruotsiksi, mutta yleensä se tieto, mitä päähänsä sai, tuli vaimolta Fredrikalta, joka osasi monia kieliä ja luki miehelleen päivittäin lehtiä muilta mailta:love:
Sitten tuli hurmoksellisuus ja fanitus, kuten nykyihinen selittää asioita:cool:
Sylviakin tunnetusssa joululaulussa ON lintu, muuttolintu tietysti;)
 
Urannostatusta osa 3.

Paula Vesalaa on hankala niputtaa samaan kastiin koska hän on oikeastikin musiikillisesti lahjakas ja pärjäisi ilman veljeskuntien tukea.
Mutta soolouran alussa tarvittiin tätä:

Tätä en edes laske merkiksi, mutta käärmepaita pisti silmään.

Tequila-video alkaa yhdellä silmällä (no, hevosen, mutta silmä ku silmä :D), miehet aluksi rakentaa kivistä talon seinää (muurarit?), on lampun ihastelua (enlightened), mies ottaa hatun pois lampun edessä.
Tätä en ole tainnut mainita illumerkkinä, mutta nouseva aurinko on myös illumerkki, ja se tulee sanoissa "oot mun nouseva aurinko".

Paulahan taitaa asua Kaliforniassa joten sieltä kyllä oppeja saa.
 
Viimeksi muokattu:
Vanha kuva, mutta: Selena Gomez Another Cinderella Story -elokuvan ensi-illassa.
Mikäs tuolla takana möllöttää? Ikäänkuin jumalhahmo, mutta oikea silmä sokea.

En ole nähnyt ko.elokuvaa, mutta valokuvien perusteella Selena hilluu siinä naamarin kanssa.


-Nyt pitää jo palata arkijuttuihin...
 

Yhteistyössä