• Palvelimen ylläpitotöiden johdosta Kaksplussan keskustelut ovat pois käytöstä aamulla 8.10. n. klo 6.00-7.00. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

    Kaksplus-toimitus

The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
varsin mielenkiintoinen selitys puustain-sanalle
On muuten oikeasti - sen ohjelman nimi - Pyökkisauvoista kirjaimia, eikä pykkisauvoista:)
Nyt vasta hoksasin, joten jos hakee tietoa netistä, ei löydy välttämättä. On se youtubessakin, jos haluat katsoa. Mulla on digiboxissa aarteena se ja katson aina lasten kans. Valtavan hieno ohjelma onkin!
http://kirlah-kielet.blogspot.fi/search/label/vanha suomi
Jos ei muuta tekemistä jollakin ole, kannattaa lueskella tuota kirjakieltä, mitä meidän isovanhemmat ovat käyttäneet - oliko ymmärretty oikein, onkin eri asia....:-(
 
vierailija
Laitoin äsken tuonne toiselle puolelle historiallisen lauseen, joka liittyy kuukautiskiertoon, mistä ei muinaismiehillä kai ole kovinkaan paljon ollut tietoa. Siis tämä:
1548 Paavalin sanomiset on kirjoitettu näin:
http://www.finbible.fi/wsi Testamentti/1korintto_14.htm
"Heijusti se Waimoille sopi/ ette he Seurakunnasa puhuuat. Eli ongo Jumala' Sana teiste wlostullut? Taicka ongo se waan teiden tygen tullut?"
Kukaan ei kommentoinut tuota vielä... Mut eikö olis aika ymmärtää silti?
Kuka muistaa edes tämän:
 
vierailija
En tiedä, mutta rasvaahan se rintakudos on. Normaali, sanoisin.
Olisiko silloin alkanut jo SE rasvahysteria - voihan oli kallista siihen aikaan? Eikä silikoneja tunnettu ainakaan yleisesti. Näkökentän edessä roikkuvia silmäluomia on poistettu kyllä tavallisiltakin ihmisiltä...

Liikuttavia kuvia noi vanhat.-- Mun kaveri sai amerikkalaiselta tädiltään upeita satiinisia juhlapukuja, joilla sitten leikittiin hienoarouvaa:)
 
Pitäis vaa koittaa mennä pihalle vähän. Nyt ku lapsetki on isänsä kanssa kesälomareissulla, nii ei tuu heiltäkään sitä ns. ärsykettä tehdä jotain.

Opiskelua mä oonkin harkinnu tosi voimakkaasti, mutta se on sitte taas työkkäristä riippuvainen, että mitenkä heille sitte sopii toi uudelleen kouluttautuminen, ku se ei oo enää ihan niin yksinkertaista.
Aateeämmälle jaksamista.

Noi opiskelut tosiaan on nykyään hankalia ja ihan helvetin eriarvoisia.
Ex- rouvakultani aikanaan kun tavattiin, niin hän innostui menemään iltalukioon. Siinä ei ollu mitään ongelmaa paitti, että se oli tietty raskasta. Sen jälkeen opiskelut sit kiinnostivat niinkin paljon, että oli neljä vuotta kokopäiväinen opiskelija. Eikä siinäkään ollut mitään ongelmaa. Siis ainakaan taloudellista.
Mut sit hieman ennen eroa ex- rouvakulta tuumi, että hän tahtoo opiskella puutarhuriksi. Työssäkäyvälle löytyi semmoinen kuin "opintovapaa" ja "aikuisopintotuki" - joka on suuruudeltaan ihan eri luokkaa kuin opintotuki ja -laina.
Vaikka ei sinänsä ollut tarvetta moisille opinnoille niin ne onnistuivat tosta vaan talouden kummemmin kurjistumatta.

Jos hän olisi ollut työtön niin toi ei olisi onnistunut. Ei sitten mitenkään.

Työttömän opiskelut kun eivät ole kiinni omasta huvittamisesta vaan työkkärin mielipiteestä.

Mutta hoida ny ensin ne kätesi ja kipusi kuntoon. Suomessa on hyvinkin päteviä lääkäreitä jotka osaavat hoitaa kuntoon mitä tahansa. Kunhan ensin keksivät mikä on se tauti.
 
Päivää ketjuun ja mukavampaa päivää sinne.

Väääsyyyytttääää !! :sleep:
Meni kolmeen ennen kuin sain nukuttua,jumalaton silmäkipu oli toisessa silmässä :eek:;) Missään asennossa ei helpottanut eikä ollu hyvä olla, 2 kertaa piti tabuja ottaa,että helpotti ja sai nukuttua.Töihin ku pääsin,ni olin ihan poikki väsynynyt. Nyt on parempi,mut ei oo normi olo,tuntuu aika flunssaselta.:(
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä