The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Parempi kun menee päivä kerrallaan ja katsoo aamulla miltä ilma näyttää (y)


Sunnuntaina ja vielä maanantaina voi olla pientä pakkasta ihan Etelä-Suomeakin myöten. Mutta ollaanko loppuviikosta plussalla vai miinuksella? Käänne tapahtuu tiistaina.

– Tiistain aikana tapahtuu lauhtuminen ja lämpötila nousee etelässä muutamaan lämpöasteeseen. Neljä astetta on tässä etelässä, ennustaa Ilmatieteen laitoksen meteorologi Juha Tuomola.

Tämän myötä sateet muuttuvat jälleen vetisiksi. Myös keskiviikko jatkuu lauhana, mutta sitten tapahtuu jotakin, jota on vaikea ennustaa. Yhdysvaltalaisen ja eurooppalaisen sääennustemallin ristiriitainen informaatio saa meteorologinkin mietteliääksi.

– Malleissa alkaa olla keskiviikon jälkeen eroja siinä, että mitä torstain tienoilla tapahtuu, Tuomola sanoo.
Aiempien ennusteiden mukaan etelässä oltaisiin plusasteilla koko ensi viikon loppuun asti. Nyt on mahdollista, että hieman viilenee – mutta varmaa sekään ei ole.


– Menee hankalaksi ennustaa tuo keskiviikon jälkeinen tilanne.

– Katselin tuossa yhdysvaltalaisten numeerista mallia enkä tiedä, miksi se tuottaa nyt erilaisen tuloksen. Ehkä siinä sitten joku alkutilanteen käsittely saattaa olla erilainen. Ja kyllähän mallit aina vähän poikkeavat toisistaan, joten se saattaa tuottaa eriäväisyyksiä näinkin lyhyellä aikavälillä.

Tuomolan mukaan nyt ollaan joka tapauksessa lämpötilojen osalta hyvin lähellä tämän ajankohdan keskiarvoja.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448158339237.html
 
Huomenta,kuinkas täällä jaksellaan ? :)
Ääh lääkäri perui kisujen leikkauksen tänään :( joutuu taas temppuilemaan noiden kyytien kanssa.
 
musta on ihan kiva vaihteeksi ajella julkisilla, monesti tsadissa käydessä ajelen busseilla ja paikallisjunilla jos vain aikataulut antaa myöden

asiaan ei juurikaan vaikuta se, että julkisissa näkee paaaaaaljon enemmän hyvännäkösiä kissoja kuin taksissa
 
  • Tykkää
Reactions: famipala
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä