Irja Askola:"Muslimit voisivat käyttää kirkkoa omiin tilaisuuksiinsa"

p@ula
Lue sieltä .... eivät ehtineet, kun se nousuvesi nielaisi koko porukan. Tässä se Holy Islandin ranta:
Vuoksi ja luode - eikö sellaista asiaa ole koulussa opetettu???

Yllättävän pitkä maantie ja vieläpä asfalttia. Ei sitä olis tehty, jos ei olis tarpeeksi yleinen ilmiö tuolla reitillä.

Tarinan loppua katsoin vielä ja jo on taas outoa, kun sanotaan:


"40:2 Ensimäisnä päiwänä ensimäisestä cuusta/
pitä sinun paneman ylös seuracunnan majan."

Uusikuu on silloin, kun se ei näy. Tai siis onhan se siellä auringonlaskun suunnassa, mut siinä valossa sitä ei voi katsoa, kun häikäisee!

Milloin ihminen on nuo kuunkierrot hukannut, vaikka kalastuskalenterit (ottiajat) on olleet käytössä jopa täällä pohjoisessa? Ihan samasta asiasta on kuitenkin kysymys;-D
 
p@ula
Miten liittyy aiheeseen mitenkään? Ihan oikeesti juttus on omituisia.
Joku vastuu täytyy olla lukijallakin, eikö?

Enhän voi tietää, mitä asioita muut eivät tiedä. Nämä on opetettu ainakin ennen 1977 lukioissa, mut eikö muka peruskoulussa?

http://opinnot.internetix.fi/fi/muikku2materiaalit/peruskoulu/ge/ge3/2_suomen_luonnonolot_ja_maisemat_seka_niiden_synty/07?C:D=iFzi.iEAH&m:selres=iFzi.iEAH

Kannattaa lukea, päivänselviä asioita ne syklonit ja muut, mitä on aika hankala selittää pelkillä sanoilla - tai ainakaan itse en osaa. Mistään ihmeistä ei ole ollut kysymys, vaan asioista, joita ihmiset eivät ole ymmärtäneet aikanaan.
 
p@ula
On muuten täydenkuun aika ollut just tämän ajan, kun merivedet on olleet lämpiminä ja ihmiset ovat uskaltaneet niihin pikkupaatteihin - siis sen verran valoa, että jotain näkee!

Mut tässä piirretty elokuva, jota en itsekäänlapsena nähnyt, kun meitä istutettiin pyhäkoulussa. Taitaa olla niin, etä ei ole ollut tarkoituskaan, et kaikki oppisi näitä perusasioita. Olishan se hirvittävän hankalaa, jos ei olis joillakin "etumatkaa".

Tuon filmin ymmärtää 3-vuotiaskin ihan hyvin;-)
 
p@ula
Ihan tulee mies1 mieleen kun silloinkin kaikki kääntyi hänen oman asiansa tykitykseen. Olet paula vähän samanlainen.
En tunne häntä enkä muista ainakaan erityisesti häntä. Mut nämä asiat kuuluu kaikille. Sullakin on ne mitat, kun laitat etusormen koukkuun ja vedät sen kerälle peukalon viereen. Korvan sisällä se on simpukassa jne.

Ei näitä asioita kukaan voi omia itselleen;-)


Tuota katseleemielellään lapsi, joka ei puhetta ymmärrä.
 
p@ula
16:13 Ja ehtona tulit peldocanat ja peitit leirin/
ja amulla oli caste leirin ymbärins."

Peltokana on voinut olla pyy. Ehtoo on tietysti ilta.
Peitit leirin tarkoittaa, et niitä oli todella paljon.
Aamukaste tulee joka aamu silloin, kun kylmä yö kohtaa auringon lämmön - vaikka sitä aurinkoakaan ei näkyisi:)

Nykyään puhutaan kastepisteestä, eikö?
Mut varmaan on niin, et täytyy viettää aikaa oikeassa luonnossa enemmän, että näkee ja oppii tuntemaan ne lait, mitkä siellä todella vaikuttaa? Nytkin vettä sataa niin, että ei vi ainakaan rikkaruohoja nykkiä - pienet tihkut ei haittaa, mut... No, mun mielestä tieto kuuluu kaikille eikä se saa olla businessta.

Minkälaisen hölmölän me ihmiset tehdään... riippuu niin monista asioista, mut --- Olipa hyvä, et tuolta löytyi nuo peldocanat, ihan huippu:p

ja tämä uutinen liittyy tuohon:

http://yle.fi/uutiset/yli_kuusi_vuotta_taydella_palkalla_kotona_minua_ei_paastetty_tyopaikalle/8206826
 
vierailija
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113430-piispa-hslle-”muslimit-voisivat-kayttaa-kirkkoja”

Mä en edelleenkään vihaa erivärisiä tai -uskontoisia.

Mutta kukahan laittaisi Helsingin piispan pois viralta? Raamatun Jumalalle epäjumalanpalveluksen tuominen Jumalan temppeliin on kauhistus.

Millä saisi taottua pakolaisten auttajille sen, että ihmisen auttaminen ei tarkoita kaiken hänen toimintansa mahdollistamista? Pitäkööt kokouksiansa vaikka pakolaisten vastaanottokeskuksessa.

Mitähän jos tästä lähtisi vaikka Arabiemiraatteihin pakolaiseksi (paitsi että vaikka ovat rikkaita niin eivät ota edes muslimeja vastaan) ja vaatisin että jos mut majoitetaan moskeijaan, niin mun on saatava pitää siellä Jeesus-bileitä?
Ei tarvitse palvo allahia yhtään missään!
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1303
 
p@ula
Paula ei avaa omaa ketjua, koska kukaan muu ei tulisi sinne hänen postauksiaan katsomaan. Joten hänen täytyy aina tuppautua muiden ketjuihin ja postata ne täyteen.
Sori, sanavapautta ei ole ollut ainakaan sinä aikana, kun olen omistanut tietokoneita. Sitä varten täytyy olla omat sivut. Sananvapautta ei todellisuudessa ole olemassa, olen todennut moneen kertaan, mutta omaksi muistiksi kannattaa jotain laittaa ja mieluummin samaan ketjuun, jos haluaa myöhemmin katsoa.

Kuvittelen nyt, että piispat katsovat tätä joskus, jjoten en tohdi omin sanoin kirjoittaa kaikkea. Siksi lainaan valmiiksi muotoiltua tekstiä:

Kalenterin historia- kirjassa Kalenteri:
Calendar: Humanity's Epic Struggle to Determine a True and Accurate Year: David Ewing Duncan: 9780380975280: Amazon.com: Books

Toisaalla tuon kirjan suomennoksessa (Kalenteri) kerrotaan siv. 144:

"Kuultuaan, että harva piispa tai ylipappi y m m ä r s i tarpeeksi matematiikkaa ja ajanlaskua pystyäkseen tekemään p ä t e v i ä laskelmia pääsiäispyhistä tai pitämään yllä kristillistä kalenteria, hän vaati tiukasti alamaisiaan myös opettelemaan ja opettamaan computusta.

"Jumalan alttarin palvelijat kootkoot ja ottakoot huostaansa lapsia, jotta lukeville pojille syntyy kouluja", Kaarle Suuri käski vuoden 789 ediktissä.

"Oppikoot he psalmeja, nuotteja, lauluja, computusta ja kielioppia jokaisessa luostarissa ja piispantalossa".
 
p@ula
Vuoksi ja luode - eikö sellaista asiaa ole koulussa opetettu???

Yllättävän pitkä maantie ja vieläpä asfalttia. Ei sitä olis tehty, jos ei olis tarpeeksi yleinen ilmiö tuolla reitillä.

Tarinan loppua katsoin vielä ja jo on taas outoa, kun sanotaan:


"40:2 Ensimäisnä päiwänä ensimäisestä cuusta/
pitä sinun paneman ylös seuracunnan majan."

Uusikuu on silloin, kun se ei näy. Tai siis onhan se siellä auringonlaskun suunnassa, mut siinä valossa sitä ei voi katsoa, kun häikäisee!

Milloin ihminen on nuo kuunkierrot hukannut, vaikka kalastuskalenterit (ottiajat) on olleet käytössä jopa täällä pohjoisessa? Ihan samasta asiasta on kuitenkin kysymys;-D
Seurakunnan majapaikka on voinut vaeltaa, eikös?
Uudenkuun ohut kaari näkyy silloin, jos osaa katsoa. Kuukalenreita on voinut olla silloinkin, en tiedä, mutta taivaalla sen kaaren voi nähdä illalla siellä, minne aurinko on juuri laskenut. Sitä tarkkailemalla on osattu nähdä kylvöajat ja sadonkorjuun parhaat ajat. Jos ne tekee väärään aikaan kuunkierrosta katsottuna, menee siemenetkin hukkaan:-(

Tässä vertailun vuoksi vanhoja Sanoja:

"1 Tim 3:1 SE on iwri totinen tosi/ Jos iocu Pispan wirca pytepi/ hen halapi hyuen töön.


1 Tim 3:2 Nin pite sis Pispan nuchtettoma' oleman/ Ydhen Emenne' Miehen/ walpan/ raitihin/ siuien/ wieroinholhoian/ Opettauaisen/


1 Tim 3:3 ei Joomarin/ ei tappelia' ei kerckehen ilkien woiton ielkin/ Waan cochtulisen/ ei Ridhaisen/ ei ahneen.


1 Tim 3:4 Joca oman Hoonens hyuesti hallitze. Jolla cwliaiset Lapset ouat/ caiken siueydhen cansa.


1 Tim 3:5 ( Mutta ios iocu ei taidha oman Hoonens edesseiso/ quinga hen Jumalan Seurakunnan edestemurechtipi? )


1 Tim 3:6 Ei eskenChristitun/ Senpäle ettei hen ylespaisuttuna langeisi laittaijan domion ala.


1 Tim 3:7 Mutta henen tule mös hyue todhistus pite/ nijste iotca wlcoset ouat/ Senpäle ettei hen langeisi Laittaijan pilcahan ia paulahan.


1 Tim 3:8 Samalmoto pite mös Palueliat oleman toimeliset/ ei Caxi kieliset/ ei palion Winan ahneet/ ei kärckehet häpijelisen woito' ielkin/


1 Tim 3:9 Jotca Uskon Salaudhen puchtahas Omastunnos piteuet.


1 Tim 3:10 Ja ne pite ensin coeteldaman/ ia sitelehin he paluelcaha' coska he nuchtettomat ouat.


1 Tim 3:11 Samalmoto pite mös heiden Eme'dens siuiet olema'/ ei Laittaiat/ raitijt/ vskoliset caikis cappaleis.


1 Tim 3:12 Palueliat olcohon yden Emennen Miehet/ iotca heiden Lastens hyuesti edesseisouat/ ia heiden oman Perehens.


1 Tim 3:13 Mutta iotca hyuesti palueleuat/ he ansaitzeuat heillens hyuen edeskeumisen/ ia swren wapaudhen Uskosa Christusesa Iesusesa.


1 Tim 3:14 Neite mine kirioitan sinulle/ ia toiuon pian tuleuani sinun tyges.


1 Tim 3:15 Mutta ios mine wiwuyn/ Eettes tiedheisit/ quinga sinun pite waeltaman Jumalan Honesa/ ioca ombi sen eleuen Jumalan Seurakunda/ Yxi totudhen Pilari ia perustos.


1 Tim 3:16 Ja tietteuesti ombi se swri Jumaludhen Salaus/ ette Jumala on ilmoitettu Lihassa/ wanhurskautettu Hengesse/ nechty Engeleildä/ sarnattu Pacanoille/ vskottu mailmasa/ ylesotettu Cunniaha'."
 
p@ula
Mutta kun tuo ei ole mikään keskustelunavaus vaan selkeä kannanotto!
Yks tositapahtumiin perustuva elokuva täytyy kaikkien katsoa. Siinä kerrotaan yhteisöstä, josta lähetettiin sopeutumattomia Afrikkaan. En tiedä asiasta enempää, mutta minkälaista oppia siellä sitten täytyi noudattaa?

TV 1 esitti tiistaina 5.5.2007 klo 21.00 ravisuttavan elokuvan "Magdalena-sisaret". Se kertoo katolisen nunnajärjestön johtamista laitoksista, joihin sijoitettiin "syntiin" langenneita naisia. Synniksi riitti orpous, raiskatuksi tuleminen tai aviottoman lapsen synnyttäminen.

Magdalena-luostareissa huolenpito tarkoitti lähinnä henkistä ja ruumiillista pahoinpitelyä. Nunnien menetelmät täyttivät kaikki sadismin tunnusmerkit.

Katolinen kirkko on vastustanut elokuvaa kiivaasti, mutta sen tekemiä paljastuksia se ei ole kyennyt kumoamaan. Ne päinvastoin vahvistettiin Irish Times -lehden aiheesta julkaisemassa artikkelisarjassa.

Venetsian elokuvajuhlilla palkittu elokuva muistuttaa, ettei naisten sorto uskonnon nimissä rajoitu kiihkomuslimien hallitsemiin maihin, vaan sitä harjoitetaan myös keskellä kristittyä Eurooppaa.

Elokuva kertoo neljän Magdalena-käsittelyyn joutuneen naisen tarinan. Kaikkiaan heitä oli n. 30000."

Lisättäköön vielä, että Magdalena-toiminta lopetettiin v. 1996, vasta julkisen kohun jälkeen
 
vierailija
Sori, sanavapautta ei ole ollut ainakaan sinä aikana, kun olen omistanut tietokoneita. Sitä varten täytyy olla omat sivut. Sananvapautta ei todellisuudessa ole olemassa, olen todennut moneen kertaan, mutta omaksi muistiksi kannattaa jotain laittaa ja mieluummin samaan ketjuun, jos haluaa myöhemmin katsoa.
Avaa oma ketju näille lätinöillesi. Älä viitsi pilata muiden hyviä ketjuja.
 
  • Tykkää
Reactions: Peyote
vierailija
Ja missähän lie se Jeesuksen ennustus? Löytyykö se kenties vain, yksinoikeudella Koraanista? :rolleyes:
jeesus sanoi mitä enemmän he vihaavat sen enemmän rakastat se oli jumalan pojan sanoma. hän ei puhunut vihaamisesta vaan rakkaudesta hän kuoli jotta maailma saisi rakkauden. hänen veljensä ja sisarensa mihinkään katsomatta vaalivat samaa rohak. jokainen joka vihaa tai tuhoaa josta pelko juontaa tekevät väärin jumalaansa kohtaan jolla on monta nimeä jumala sanoi jos haluatte rauhan ja rakkauden pidätte yhtä koska olette rakkauden lapsia kaikki. jos tuhoatte tai panettelette toista joka ei sinua vahingoita olet pirun vallassa näin sanoi isämme.
 
vierailija
Miksi ei ota enempää kuin 2 perhettä? Olisivatko ihan pikkuinen turvallisuusriski Vatikaanissa kuitenkin?
Ja luuletko, ettei islam tehnyt ristiretkiä? Viimeksi 1700-luvulla islam yritti valloittaa osan Euroopasta.
mä meinasin alkaa nillittää kun esim vatikaanin aukiolle mahtuis enempi mutta tämä on alku kun ymmärtää syvät ennakkoluulot aina ei voi nillittää et enempi..

kerros tosta 1700 luvust sen mä oon missannu.
 
9mmm
Vielä siitä, kuoliko Jeesus oikeasti: Roomalaisilla oli tapana vielä varmistaa onko ristiinnaulittu oikeasti kuollut siten, että puhkoivat vielä kyljen keihäällä, ja rikkoivat jalan luita.

Jeesuksen kohdalla kyllä keihästettiin kylki, mutta oli jännä että roomalainen sotilas ei koskenut jalkoihin, koska siten toteutui VT:n sana "pääsiäislampaan luita/jalkoja ei rikota".
mutta entä profeetta muhammed joka oli jumalan lapsi myös?
 
9mmm
Kenen jumalan lapsi?
kaikkinaisuuden jotka vaalivat rauhaa ja yhdenvertaisuutta jotka tuovat jumalan rauhan jotka auttavat toisiaan muslimit ovat veljiäni ja sisariani loppuun saakka siksi hän antoi teille inhmillisyyden ja koettelemuksen koska vihoissanne lopetatte Hänen luomuksiensa tappamisen ja käänytte aitoon uskoon joka palvelee hänen luomustaan ja vaalitte kaikkien elämäää.
 
kaikkinaisuuden jotka vaalivat rauhaa ja yhdenvertaisuutta jotka tuovat jumalan rauhan jotka auttavat toisiaan muslimit ovat veljiäni ja sisariani loppuun saakka siksi hän antoi teille inhmillisyyden ja koettelemuksen koska vihoissanne lopetatte Hänen luomuksiensa tappamisen ja käänytte aitoon uskoon joka palvelee hänen luomustaan ja vaalitte kaikkien elämäää.
???
 
p@ula
On muuten täydenkuun aika ollut just tämän ajan, kun merivedet on olleet lämpiminä ja ihmiset ovat uskaltaneet niihin pikkupaatteihin - siis sen verran valoa, että jotain näkee!

Mut tässä piirretty elokuva, jota en itsekäänlapsena nähnyt, kun meitä istutettiin pyhäkoulussa. Taitaa olla niin, etä ei ole ollut tarkoituskaan, et kaikki oppisi näitä perusasioita. Olishan se hirvittävän hankalaa, jos ei olis joillakin "etumatkaa".

Tuon filmin ymmärtää 3-vuotiaskin ihan hyvin;-)
En tiedä, mikä filmi kertois parhaiten vedestä, sen kiertokulusta, mut viinamarjoista Iso Kirja kertoo paljon ja päivänselvää sekin on, ettei se ilman kastetta synny. Mut se kastepiste syntyy lämpötilojen vaihtelusta:

http://www.astro.utu.fi/zubi/weather/humidity.htm

Perusjuttua, joka tarvii kaikkien tietää:cautious:
 
kaikkinaisuuden jotka vaalivat rauhaa ja yhdenvertaisuutta jotka tuovat jumalan rauhan jotka auttavat toisiaan muslimit ovat veljiäni ja sisariani loppuun saakka siksi hän antoi teille inhmillisyyden ja koettelemuksen koska vihoissanne lopetatte Hänen luomuksiensa tappamisen ja käänytte aitoon uskoon joka palvelee hänen luomustaan ja vaalitte kaikkien elämäää.
Siteeraatko sä jotain vai keksitkö tota roskaa ihan ite?

Paulan tapaukses lääkettä/kamaa on liika vähän, sun tapauksessa sit toisippäin vai?
Lopettakaa se psykedeelien vetäminen, menee vielä nuppi sekasin.
 

Yhteistyössä