Sain miehen innostumaan laihduttamisesta, terveellisiä edullisia ruokia jota mieskin söisi?

  • Viestiketjun aloittaja auttakaahan
  • Ensimmäinen viesti
auttakaahan
Sain viimein diabeetikko mieheni innostumaan laihduttamisesta. Painoa olisi pudotettavana ainakin 20kg. Ruokaideat vain vähissä.

Tänään tein kaalilaatikkoa, se menee. Mitään paistettuja kasviksia tms mies ei suostu syömään. Eli sellaisia perusterveellisiä maukkaita ruokia pinoon.
Käytämme täysjyvätuotteita, herkut vähensi reilusti (enää kerran viikossa)
 
Naudan 10% jauhelihaa ja siitä helposti ja edullisesti kastike eli sekaan pilkotaan vaan valkosipulia, sipulia ja tomaattimurskaa. Sitä täysjyväpastan tai riisin kanssa. Ja on vielä hyvääkin ;)

Sit toinen hyvä ja edullinen on esim. hernekeitto tuohon vähärasvaiseen jauhelihaan ja halutessaan mukaan vielä vähärasv.saunapalvia, nam sekin.

On muitakin hyviä, terveellisiä ja edullisia ruokia kunhan vaan selailee nettiä ja miettii. Nuo kasvikset ois kyllä tosi hyvä lisä vaikka höyrytettynä. Kun on kyse elämäntapamuutoksesta niin luulis et tottuis mieskin. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa..

Tsemppiä!
 
"hmm"
Entä jos laittaa noita kasviksia laatikkoruokiin? Ei mitään ruokakermoja sinne sitten vaan pelkkä maitokanamuna riittää siihen.

http://keittokirja.kasvikset.fi/Suomeksi/Keittokirja/Reseptit_A-O/K/Kasvis-lihapata
 
"a.p"
[QUOTE="hmm";30680194]Entä jos laittaa noita kasviksia laatikkoruokiin? Ei mitään ruokakermoja sinne sitten vaan pelkkä maitokanamuna riittää siihen.

Kasvis-lihapata[/QUOTE]

Tästä saa varmasti maistuvan, kokeilen ehdottomasti. Ei saa mennä liian överiksi, koska silloin miehelläni hiipuu innostus ja palaa syömään epäterveellisesti. Just jotain tämäntapaista pitää olla eikä mitään höyrytettyjä kasviksia heti alkuun :D

Sellaista ruokaa mitä voisi kuvitella että syö lopun elämäänsä. Jos on koko ikänsä syönyt niitä rasvaisia lihapiirakoita yms, voi olla hankalaa pitää sitä, että syö jotain höyrykasviksia ruoan kanssa.
 
Me tehään ihan perusruokia, lykätään vaan rehuja jokapaikkaan ja katotaan energiapitoisuudet. Nyt on tulilla peruna-kasvis-porokeitto. Jauheliha-kasvislaatikkoa,
broileria ja kasviksia, makaronilaatikkoa rehuilla jne...kalaa ja kasviksia. Pastaa ja perunaa käytetään myös.
 
"a.p"
Me tehään ihan perusruokia, lykätään vaan rehuja jokapaikkaan ja katotaan energiapitoisuudet. Nyt on tulilla peruna-kasvis-porokeitto. Jauheliha-kasvislaatikkoa,
broileria ja kasviksia, makaronilaatikkoa rehuilla jne...kalaa ja kasviksia. Pastaa ja perunaa käytetään myös.
Miehelläni on ongelmana myös annoskoot. Jos on kevyttä ruokaa, niin ei tule täyteen ellei syö älytöntä määrää.

Saattaa siis syödä 6-7 isoa perunaa ja soossit lisäksi. Se on sitä kun on tottunut syömään isoja annoksia, pikkuhiljaa pitäisi pienentää annoskokoa niin varmaan laihtuisi jo ihan sillä.

Ihan normaalia kotiruokaa olen tehnyt tähänkin asti, mutta sitä hieman muokkaamalla tippuu varmasti nopeammin ja helpommin paino. Mies on itse surkea kokki, ellei ranskiksia ja kalapuikkoja lasketa (nekin usein menee liian tummiksi), joten homma jää mun kontolle kokonaan. Ei yhtään haittaa kun tykkään itsekkin syödä terveellisesti
 
"vieraili"
Oi - kuulostaa ihan edesmenneeltä isältäni - annoskoot siis :) Vanhuuden diabeteksen hoitoon äitini teki aina molemmille valmiiksi lautasellisen salaattia (porkkanaraastetta eri höysteillä, kiinankaalia ja erilaisia vihanneksia jne jne) - vähintään puolet piti syödä, ennen kuin lautaselle sai mahtumaan lämmintä ruokaa; ja sitäpä ei sitten mennytkään enää niin paljon... Asenne ja tavoitteet pitää olla miehellä kohdillaan että tällainen onnistuu! Oma isäni sai 20 lisävuotta elämäänsä opettelemalla syömään sen minkä kuluttaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja
"paula"
Siis nyt en käsitåä ollenkaan.... Eikö mies muka syö mitä on tarjolla?

http://koti.netplaza.fi/~paula/xyz/koulut.htm

Et osta sokeria kaappiin ollenkaan, ei se sitä syö.
Hedelmistä riittää yksi pöivässä.

Pakastevihanneksia (Lidl myy luomuisia, maku ihan toinen kuin tavallisisssa jne.) voit lisätä keittoihin enemmän. Munakkaisiin voi lisätä aina niitä, mitä edellisellä aterialla jäi jäljelle. Mut munat täytyy olla luomua ja rasvana oikea voi. Siitä se maku alkaa:)

No, perusjuttu jäi kuitenkin epäselväksi muylle...
 
"rrrr"
Annoskokojen pienentämisessä autoi mulla ainakin parikin kikkaa. Eli ensinnäkin välipalat, eli tasainen ruokailu. Korkeintaan 4 tuntia syömisen välissä. Toinen oli niinkin "simppeli" keino kuin pienempi lautanen.
 
endis
Insluliini on se joka lihottaa. Mikäli miehelläsi on tyypin 1 diabetes, hän laihtuu varmasti jos jättää insuliinit vähemmälle (diabeetikko käytännössä pissii läskit ja lihakset pihalle ilman insuliinia). Eli glukakonia vaan jos meinaa verensokerit tippua liian alas. Kakkostyypin diabetikolle tutkitusti paras vaihtoehto on VHH ja siinäkin mekanismi näyttää liittyvän insuliinitasojen pitämisessä alhaalla (ts. vähän hiilihydraatteja ja ei liikaa proteiineja).
 
vieras..
Annoskoossa kannattaa vaan ottaa pienempi lautanen käyttöön. En usko, että ukolla voi kovinkaan paljoa tippua paino tuollaisilla annoksilla, vaikka kuika terveellisesti söisi. Mä en ole ymmärtänyt koskaan nirsoilevia aikuisia, varsinkaan jos eivät itse suostu kokkaamaan mitään (en laske ruuanlaitoksi ranskalaisia ja kalapuikkoja). Jos on tottunut vetämään tuollaisia hevosen annoksia, niin ihan saletisti kun muuttaa normaaliin määrään syömisen, niin tulee jossakin vaiheessa nälkä, mutta kyllä sen aikuinen kestää ja se menee kyllä viikossa viimeistään ohi.
 
"..."
Moni kammoa noita vihanneksia, juureksia kun on joskus syönyt niitä aika mauttomina.. Hyvät mausteet ja öljyt kehiin ruuanlaittoon. Hyvät rasvat ei ole pahaksi.
Jos aiemmin on vetänyt lihistä ym niin en näe pahana vaihtoehtona hiljalleen parantaa ruokavaliota joten se ruokakerma (meillä käytetään silti kuohukermaa, täyttää paremmin) esim.uunijuuresten ja lohen kanssa (+smetana) olisi parempi ja maukkaampi vaihtoehto kuin heti aloittaa kaikesta nipistäminen. ;)
Kun oppii tekemään kevyitä mutta ruokaisa perusruokia niin se paino tippuu kuin itsestään. Toki jos on taipumusta sitten ahmia liikaa niin silloin samalla kohtuullistaa annoskokoja. Jotkut käyttää sitä reilun vesituopin juomista ennen ateriaa ym. Saa täytetyä vatsaa ennen ruokailua ja ainahan se vesi puhdistaa kehoa :)
 
"..."
Sitten ne ruokaisat salaatit, joihin keitettyä kananmunaa, tonnikalaa, lohta mikä nyt maistuu. Niillä moni saa salaattinsa alas. Netti on täynnä hyviä ohjeita ja eivät ne lopulta niin kalliita ole, jos herkkuja vähentää niin sillä rahalla jo ostaa paljon hyvää ja terveellistä.
 
bbk
[QUOTE="vieraili";30681097]Oi - kuulostaa ihan edesmenneeltä isältäni - annoskoot siis :) Vanhuuden diabeteksen hoitoon äitini teki aina molemmille valmiiksi lautasellisen salaattia (porkkanaraastetta eri höysteillä, kiinankaalia ja erilaisia vihanneksia jne jne) - vähintään puolet piti syödä, ennen kuin lautaselle sai mahtumaan lämmintä ruokaa; ja sitäpä ei sitten mennytkään enää niin paljon... Asenne ja tavoitteet pitää olla miehellä kohdillaan että tällainen onnistuu! Oma isäni sai 20 lisävuotta elämäänsä opettelemalla syömään sen minkä kuluttaa.[/QUOTE]

Meidän suvun vanhin (yli 100 vuotta) taas latasi sukukokouksessa: "en ole ikinä syönyt vihreitä rehuja ja kermakakusta syön vain kermat". Ei siis passannut tuoda karjalanpaistin ja perunoiden lisäksi salaatteja :)
 
"paula"
[QUOTE="...";30681387]Sitten ne ruokaisat salaatit, joihin keitettyä kananmunaa, tonnikalaa, lohta mikä nyt maistuu. Niillä moni saa salaattinsa alas. Netti on täynnä hyviä ohjeita ja eivät ne lopulta niin kalliita ole, jos herkkuja vähentää niin sillä rahalla jo ostaa paljon hyvää ja terveellistä.[/QUOTE]

Juu, mut valmiit salaattikastikeet ovat kalliita. En niitä itse käytä ollenkaan, joten en tiedä. Porkkanassa ja punajuuressa on paljon hiilareita ja siksi niitä ei kannata kerralla syödä paljon. Joissakin ohjeissa hedelmiä ei saa koskaan laittaa salaatin sekaan...

Vaikea sanoa, mikä noin ronkelille miehelle kelpaisi. Eikä hän itse voisi etsiä tietoa netistä? Vaikkapa näistä vois aloittaa:
Etsi - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
"paula"
[QUOTE="paula";30681402]Juu, mut valmiit salaattikastikeet ovat kalliita. En niitä itse käytä ollenkaan, joten en tiedä. Porkkanassa ja punajuuressa on paljon hiilareita ja siksi niitä ei kannata kerralla syödä paljon. Joissakin ohjeissa hedelmiä ei saa koskaan laittaa salaatin sekaan...

Vaikea sanoa, mikä noin ronkelille miehelle kelpaisi. Eikä hän itse voisi etsiä tietoa netistä? Vaikkapa näistä vois aloittaa:
Etsi - karppaus.info :: keskustelufoorumi[/QUOTE]

Jeikkilähän on tehnyt todella hyvän kirjan Diabeteksen hoidosta ruokavaliolla! Hanki se vaikka kirjastosta:)

Tiedän monta, jotka laihtuivat kirjan Syö hyvin ja siksi laihdun- kirjan avulla. Sieltä noi edelliset jutut on peräisin. Mutta se ei tosiaan ole diabeetikolle, kuten Heikkilän kirja on.

Mahalaukun kokoa ei kannata venyttää oluilla. Monella kaatuu siihen olueen koko homma, joten silloin ei ole syy kirjassa tai ohjeissa;-)
 
"paula"
[QUOTE="paula";30681418]Heikkilähän on tehnyt todella hyvän kirjan Diabeteksen hoidosta ruokavaliolla! Hanki se vaikka kirjastosta:)

Tiedän monta, jotka laihtuivat kirjan Syö hyvin ja siksi laihdun- kirjan avulla. Sieltä noi edelliset jutut on peräisin. Mutta se ei tosiaan ole diabeetikolle, kuten Heikkilän kirja on.

Mahalaukun kokoa ei kannata venyttää oluilla. Monella kaatuu siihen olueen koko homma, joten silloin ei ole syy kirjassa tai ohjeissa;-)[/QUOTE]

Eikä mitään ruokakermoja ikinä mihinkään! Basilikaa ja persiljaa ja mausteena. Tilli nukuttaa, joten sitä vain illalla.

Laihduttaminen on turhaa - kilot putoaa itsest

Tuossa on vanha juttu, jonka kirjoitin sen ranskalaisen tulosten jälkeen - tosin mun se kirja piti lukea iltalukemisena viikona aikana, ennen kuin asia meni perille. Jokin tolkku niissä salaateissa olis saanut olla, kun hemppa alkoi pudota muuten terveellä ihmisellä: siis niissä - ja tietysti teollisissa lihatuotteissa, pakatussa lihassa oleva nitraattilisä aiheuttaa anemiaa. Siitä tosin ei puhuta missään tarpeeksi, mut on se silti aina olemassa. Mitään lääkkeitä eikä vitamiineja ole vieläkään käytössä, mut kilot tulee takaisin, jos kasvikset muuttuvat hedelmiksi ja olut tuoremehuksi jne;-D
 
hhhh
Neuvoja en sen kummemmin osaa antaa, mutta niitä kasviksia on sitten pirun hankala opetella aikuisena syömään! Ja joo, aikuinen saa pakotettua itsensä syömään, mutta ei se siitä silti helppoa tee, saati sitten kaikista kasviksista hyvää.. Mulle helpointa tais olla nämä suurinpiirtein tutut maut, keitetty porkkana ja herne ja jopa maissi. Muitten eteen on täytynyt tehdä työtä oikein kovastikin! Ja vaikka maissi menee nuo yksittäisinä paloina niin semmonen pikku maissinpalko on sitten jotain aivan kamalaa! Ihan vaan siltä kantilta, että se on vaikiaa.. anna vähän armoa :)
 
"..."
Harvemmin tulee toivottua sairauksia mutta "paula" tarvitsis ehkä hiukan jotain lääkitystä?
Muista sitten kun syöpä tms iskee kieltäytyä hoidoista vaan nautiskelet vain sitä kurkumaasi kipuihin ja tilliä unilääkkeeksi. Toki kun ei oikeasti ole näemmä ihmeemmin vakavasti sairastellut niin on helppoa jaella ihmisille omia höpötyksiään. Kaikki lääkkeet on saatanasta jne.
Vetelet juttuja omista hourailuistasi lähes joka ketjuun, fosfaattia joka paikkaan samalla. No luulotautien kanssa kai pitää vain ymmärtää. Toivon todellakin ettei kukaan ota sinua liian vakavasti, saatat aiheuttaa jollekin joko syömishäiriön tai kuoleman, mikäli ihminen kieltäytyy vaikkapa sydänlääkkeistä sinun juttujesi vuoksi. Ikävä kyllä herkkäuskoisia löytyy.
Salaatinkastikkeetkin repäisit omasta päästäsi. Eiköhän jokainen osaa öljyt, etikan (siihen varmaan nyt kuolee kaikki, etikka varmasti on salaliitto ihmiskuntaa vastaan myös?) ja mausteet itsekin sekoitella. Olen nähnyt kyllä lisäaineettomia salaattikastikkeita ja meillä mitä nyt on valmiita ostettu vieraita varten, niin ei niitä kyllä lotrailla salaatteihin. Eli parin euron plo (jos tarvitsee) kestää pitkään. :-D

Jos hillitsisti juttujasi niin välillä niissä voisi olla ihan asiaakin mutta tuo pommitus vie kaikelta pohjan. Vinkki.
 

Yhteistyössä