Sai 10kk vanhaksi tissiä sen 20krt yössä, yleensä rauhoittuikin siihen. Epäilen, että haki johonkin vain lohtua sillä.Millaisia yöheräilyt olivat kun imetit vielä öisin? Koska lopetit yöimetykset?
Sinä olet tietenkin koko yön itsekin sairaalassa. Näin mä olen ymmärätnyt.Toi unikoulu sairaalassa kuulosti ihan kauhealta, siis ihan kauhealta. Sydäntä riipaisee kun ajatteleekin lapsen kouristavan raivoa ja mahdollista kipua siellä ihan yksin ja vain 5-15min itkun jälkeen joku tuntematon käy siellä. Tuli fyysisestikin paha olo kun ajattelinkin. Ehkä eri asia jos se olisi vain sellaista perus itkeskelyä ja selkeämmin vain tottumista heräilyyn, mutta ainakaan tässä tilanteessa en voi kuvitellakaan.
No tämä jonka luona nykyään käydään, tuntuu kyllä uskovan, mutta jotenkin toivoisin vielä enemmän sellaista...hmm tajua että tilanne on oikeasti tänäkin yönä paha ja koko ajan kauheampaa. Jokainen lisätunti tuota on tuskallista. Eli tarkoitan sellaista nappaamista kiinni tilanteesta ja kunnon tutkimuksia, eikä sellaista laahaavaa "no kokeillaanko seuraavaksi jos olisi vaikka tälle allerginen". En tiedä, ehkä haluan vain epätoivoisesti ravistella vastauksia, mutta jos nyt joku ihan oikeasti tutkisi lapsen kunnolla eikä vaan kuukaudesta toiseen testailtaisi erilaisia allergioita ja haahuiltaisi. Esim poissulkisi kaikki rakenteelliset asiat.Uskooko lääkärit sua? Siis sen millasia noi yöt on?
Tuli vaan mieleeni ku mua ei aikanaan uskottu että toi poika oksentelee päivittäin ja siksi siihen ei lääkärit kunnolla yrittäny syytäkään löytää. Siis eihän ne tietenkään mitään sanonu mutta kyllä se asenne aika selkeesti välittyi.
Miksi se unikoulu olisi paha ja viimeinen asia? Lapsi on siellä vanhempien kanssa.Ja en halua siis tuolla kommentillani arvostella ketää unikouluun lapsensa vienyttä, tämän jälkeen voin hyvin ymmärtää miksi jossain tilanteessa se on ainoa ja viimeinen asia, turvallisempikin kun miettii mitä jatkuva valvominen tekee mielenterveydellekin, mutta meidän tilanteessa edelleenkin uskon johtuvan jostain vaivasta, joten en halua huudattamalla turruttaa lasta kipuihinsa.
Olet ymmärtänyt väärin. Lapsi jää sairaalaan, vanhemmat menevät kotiin.Sinä olet tietenkin koko yön itsekin sairaalassa. Näin mä olen ymmärätnyt.
Ai otetaan? Sitä en tiennytkään, hmmm kyselen tosiaan tänään. Yksityisellä puolella on myös omansa ainakin tuolla Mehiläisessä ja voisin kysyä minkälainen se on.Miksi se unikoulu olisi paha ja viimeinen asia? Lapsi on siellä vanhempien kanssa.
Sen sijaan, että sä mietit seuraavat 6kk-2v, mikä lasta vaivaa, niin unikoulussa se tutkittaisiin myös lääketieteellisesti, onko jotain syytä siihen heräämiseen. Kun otetaan sitä aivokäyrää, siitä näkee, onko lapsi ns syvässä unessa, kun herääminen tapahtuu.
Siis ei pääsääntöisesti unikoulussa mitään käyriä oteta, täällä se ainakin on vain unikoulua huudatustyyliin sairaalassa (siis kunnallinen versio). Mutta kannattaa tosiaan kysyä paikalliselta lääkäriasemalta miten he tuota toteuttavat. Meillä yksityinen puoli ei tarjonnut kuin keskusteluapua ja allergiatestejä...Ai otetaan? Sitä en tiennytkään, hmmm kyselen tosiaan tänään. Yksityisellä puolella on myös omansa ainakin tuolla Mehiläisessä ja voisin kysyä minkälainen se on.
Anteeksi siis Espoolaiset menee tuonne länteenpäin tai ensikotiin. Hesalaiset pääsee kait sit tuonne HUSin tiloihin.Silloin kun mulle kerrottiin unikoulusta, niin tosiaan kerrottiin, että vanhemmat jää sinne tiloihin kans koko yöksi. Koko perhe vanhempineen majoittuu siellä samaan huoneeseen lapsen kanssa. Siksi koko perheen tulee sitoutua unikouluun noin 3 yöksi.
Esim PK-seudulla se unikoulu on ensikodin tiloissa tai sit olikohan Tammisaaressa tai Raaseporissa.
En tiedä auttaako tuon Mehiläisen unikoulu, sillä se keskittyy unirytmin häiriöihin (eli opettaa lasta lasta oikeaan rytmiin). Toki soita ja kysy. Siinä ainakin mainostetaan, että ekana varmistetaan, ettei kyseessä ole mitään sairaus.Ai otetaan? Sitä en tiennytkään, hmmm kyselen tosiaan tänään. Yksityisellä puolella on myös omansa ainakin tuolla Mehiläisessä ja voisin kysyä minkälainen se on.
OK, on sitten täysin toinen systeemi kuin täällä - nää nimenomaan painotti, että JOS unikouluun ois mahdollisuus päästä, mitä ei enää ole kun kunta ei suostu osallistumaan kustannuksiin, sinne vietäisiin vain univammainen lapsi. Vanhempi laittaisi nukkumaan, mutta häipyisi sitten paikalta - ajatus kai on, että olosuhteiden muutos saattaa saada lapsen nukkumaan paremmin, tiedä häntä. Me ei tosiaan koskaan tuonne asti päästy, ja neuvolan "unikouluttaja" oli aivan yhtä tyhjän kanssa.Silloin kun mulle kerrottiin unikoulusta, niin tosiaan kerrottiin, että vanhemmat jää sinne tiloihin kans koko yöksi. Koko perhe vanhempineen majoittuu siellä samaan huoneeseen lapsen kanssa. Siksi koko perheen tulee sitoutua unikouluun noin 3 yöksi.
Esim PK-seudulla se unikoulu on ensikodin tiloissa tai sit olikohan Tammisaaressa tai Raaseporissa.
Asun joo, mutta ollaan valmiita kiikuttamaan vaikka Lappiin asti jos pienikin mahdollisuus on asian selviämiseen. Matkat ei ole este...En tiedä auttaako tuon Mehiläisen unikoulu, sillä se keskittyy unirytmin häiriöihin (eli opettaa lasta lasta oikeaan rytmiin). Toki soita ja kysy. Siinä ainakin mainostetaan, että ekana varmistetaan, ettei kyseessä ole mitään sairaus.
Asutko siis Hesassa?
Ei ole tutkittu. Päivisinkin joo, mutta vain liittyen päiväuniin.Liittyen tuohon öiseen ekaan videoon: onko vauvalla tutkittu epilepsiaa? Toki olisi hassua, jos hän saa tuollaiset kohtauksen vain öisin vai tuleeko niitä päivisinkin noita "kohtauksia"?
Tää kuulostaa samalta kuin meidän neuvolan unikoulu. Ei vaan naurata juurikaan siinä vaiheessa, kun lasta on jo tutkittu ja perhettä haastateltu vuosikaudet... jotain järeämpiä keinoja alkaa olla vailla tuossa vaiheessa, tiedän kokemuksesta. Aina niitä keinoja ei vain ole, kuten meidän tapauksessa. Kuopus on tosiaan kohta 5, ja oma unirytmi tuskin palautuu ikinäNoita unikouluja kannattaa tosiaan selvittää. Niitä on erilaisia, ja sellainen, että lapsi jätettäisiin yksin sairaalaan yöksi, on käsittääkseni nykyään harvinaistumaan päin. Yhdellä tutullani sairaalan "unikoulu" tarkoitti, että lapsen terveyttä tutkittiin ja perhettä haastateltiin liittyen päivärytmiin, nukkumaanmenorutiineihin ym. ja niiden pohjalta he saivat neuvoja kotona toteutettaviksi. Tämä "unikoulu" ei siis sisältänyt lainkaan yöpymistä sairaalassa.