Tatua ei huvita tehdä töitä. Eikä opiskella. Tatulle riittää sossun 1100€/kk käteen.

  • Viestiketjun aloittaja Tatu on hieno ihminen
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Jos palkkatöitä olisi kaikille halukkaille, olisi työtön ihminen varas jos ei hakisi töihin. Mutta kun sinä ja minä tiedämme, että suurin osa maailman nuorista ihmisistä tulee olemaan työttömiä. Mellakat ovat jo valtavat esim Ranskaassa. suomessa on puoli miljoonaa työtöntä. Muualla maailmassa nuoret ihmiset asuvat nykyään vähintään kolminelikymppisiksi vanhempiensa kodeissa koska PALKKATÖITÄ EI ENÄÄ OLE. Koko ajan tehtaatt vähentävät ja raha valuu samoihin taskuihin johdolle. globaalin maailman eliitille.

Olisitko tyytyväinen jos työttömät nuoret täälläkin heittelisivtä pulloja ja sytyttäisivät tulipaloja, sen sijaan että kommentoivat että ei sitten haluakaan töihin? Ranskassa kaadetaaan autoja ja heitetään pulloja. Miksi sopeutuminen asiaan että palkkatöitä, ja niitä 2000 euron tuloja ei kaikille riitä, on paha? Tämä tyypppi sopeutuu asiaan ja jättää tappalemisen paikoista vahvemmille ja röyhkeämmille. Miksi hän on varas? Jos palkkatöitä olisi enemmän kuin työnhakijoita ja hän makaisi kotona, niin silloin hän olisi varas.
Töitä löytyy, mutta useita ihmisiä ei kiinnosta ne työt, joita olisi tarjolla. Ei ymmärretä, että jo esimerkkinä ollut eläintenhoitajan työ + toimeentulotuki, on itselle pidemmällä tähtäimellä paljon parempi vaihtoehto, kun kotona makaaminen + toimeentulotuki. Ja hei, ihan oikeesti, väitätkö että Ranskan mellakat johtuvat siitä, etteivät nämä mellakoitsevat nuoret miehet ole saaneet sitä hakemaansa siivojan työtä... ?

Ja viimeinen vaihtoehto on aina tehdä vaikka vapaaehtoistyötä + toimeentulotuki. Suomen maakin on täynnä yksinäisiä vanhuksia. Voisi käydä heidän luonaan siivoilemassa hoitamassa puutarhaa, kolaamassa pihat, jne. Tai auttamassa sitä ylikuormitettua yh:ta. Tällöin olisi varmasti itselläkin aivan eri fiilis omasta itsestään.
 
[QUOTE="mooni";29076317]Ja kuka tollaisia lusmuja haluaa edes puolisokseen? Toinen lusmu? Eniten mua ärsyttää just nää ketkä ei edes yritä tai niitä ei vaan kiinnosta mikään, luotetaan vaan siihen et kyllä valtia elättää.[/QUOTE]

Minua ei oikeastaan ärsytä, enemmänkin huolestuttaa. Miksi ihmistä ei kiinnosta mikään? Eikö hän kouluaikanakaan saanut kiinni mistään, mikä voisi kiinnostaa? Miten koulu yleensä meni, minkä tasoista opintojen ohjausta hän on saanut, onko taustalla koulukiusaamista? Totaalinen kiinnostamattomuus voi kertoa myös masennuksesta, ja masennuksen hoidossa ei ole kovin tehokas metodi ärsyyntynyt syyttely ja johonkin pakkotyöhön pakottaminen. Voisi enemmänkin pohtia, mistä johtuu totaalinen näköalattomuus ja miten sellaista voisi ennaltaehkäistä.
 
[QUOTE="vieras";29076366]
Ja viimeinen vaihtoehto on aina tehdä vaikka vapaaehtoistyötä + toimeentulotuki. Suomen maakin on täynnä yksinäisiä vanhuksia. Voisi käydä heidän luonaan siivoilemassa hoitamassa puutarhaa, kolaamassa pihat, jne. Tai auttamassa sitä ylikuormitettua yh:ta. Tällöin olisi varmasti itselläkin aivan eri fiilis omasta itsestään.[/QUOTE]

Joo, kyllähän moni toimeentulotuella elävä silti tekee jotain, muutakin kuin lueskelee aku ankkoja ja katselee telkkaria. Se tekeminen vaan ei ole palkkatyötä, joten yhtä kaikki he ovat tilastoissa työtä tekemättömiä ja palstoilla "kotona makaavia". Vapaaehtoistyö ei kerrytä veropottia ja ihan samat tuet heillekin maksetaan - paitsi toki, jos työttömyyskorvaus evätään vapaaehtoistyön vuoksi, kuten ilmeisesti joskus pääsee käymään. Sama koskee omaehtoista opiskelua esim. kansalaisopistossa tai avoimessa yliopistossa.
 
[QUOTE="vieras";29076052]Niinhän meillä työssäkäyvilläkin jää pakollisten menojen (asuminen,vakuutukset,ruoka ym) tuo summa. Harvalla nyt mitään isoja summia on pakollisten menojen jälkeen käytettävissä.[/QUOTE]

Niin, harvalla kai mitään erityisen isoja summia on asumiskulujen ja muiden pakollisten menojen jälkeen, mutta se on kyllä harhakuvitelma, että suurin osa suomalaisista työssäkäyvistä ihmistä eläisi köyhyysrajalla. Ja huom. pakollisiin menoihin ei tosiaan lasketa auton kuluja, asuntolainojen lyhennyksiä, harrastusmenoja, bussikortteja, käsikauppalääkkeitä, kodinkoneita, sohvia, vaatteita, puhelin- ja nettikuluja, jne.
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
"vieras"
Mutta te ilmeisesti saatte yli.

Jos työnteko on noin tärkeää niin kuinka moni olisi valmis reiluun veronkorotukseen jotta työttömille saataisiin tehtyä työpaikkoja joista he saisivat palkkaa? Esimerkiksi puistojen kunnossapitäjiä, siivoojia, poliiseja, hoitoapulaisia yms.
Ei tähän mitään veronkorotusta tarvittaisi. Pelkkä toimeentulotuen muuttaminen ns. vastikkeelliseksi johtaisi tähän. Toki asian voisi muotoilla niinkin, että sosiaalitoimisto palkkaisi henkilön esim. 40h/kk puistotyöntekijäksi. Tämän jälkeen henkilölle maksettaisiin palkka ja jäljelle jäävä erotus maksettaisiin henkilölle toimeentulotukena.

Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa. Mutta kuka voi tosissaan väittää, että esim. 40h/kk työnteko ulkona luonnon keskellä olisi huononpi vaihtoehto tälle "Tatulle", kun kokonaan kotona makaaminen ja yhteiskunnasta syrjätyminen?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;29076376:
Minua ei oikeastaan ärsytä, enemmänkin huolestuttaa. Miksi ihmistä ei kiinnosta mikään? Eikö hän kouluaikanakaan saanut kiinni mistään, mikä voisi kiinnostaa? Miten koulu yleensä meni, minkä tasoista opintojen ohjausta hän on saanut, onko taustalla koulukiusaamista? Totaalinen kiinnostamattomuus voi kertoa myös masennuksesta, ja masennuksen hoidossa ei ole kovin tehokas metodi ärsyyntynyt syyttely ja johonkin pakkotyöhön pakottaminen. Voisi enemmänkin pohtia, mistä johtuu totaalinen näköalattomuus ja miten sellaista voisi ennaltaehkäistä.
Tiedätkö, että usein masennuksen (lievän) ensioireisiin lääkärit juuri tarjoavat työntekoa? Tällöin tuo "pakkotyö" todellakin toimii ensiapuna ja hoitona siihen, että ihminen pääsee masennuksestaan eroon.
 
hihii
[QUOTE="vieras";29076366]Töitä löytyy, mutta useita ihmisiä ei kiinnosta ne työt, joita olisi tarjolla. Ei ymmärretä, että jo esimerkkinä ollut eläintenhoitajan työ + toimeentulotuki, on itselle pidemmällä tähtäimellä paljon parempi vaihtoehto, kun kotona makaaminen + toimeentulotuki. Ja hei, ihan oikeesti, väitätkö että Ranskan mellakat johtuvat siitä, etteivät nämä mellakoitsevat nuoret miehet ole saaneet sitä hakemaansa siivojan työtä... ?

Ja viimeinen vaihtoehto on aina tehdä vaikka vapaaehtoistyötä + toimeentulotuki. Suomen maakin on täynnä yksinäisiä vanhuksia. Voisi käydä heidän luonaan siivoilemassa hoitamassa puutarhaa, kolaamassa pihat, jne. Tai auttamassa sitä ylikuormitettua yh:ta. Tällöin olisi varmasti itselläkin aivan eri fiilis omasta itsestään.[/QUOTE]

En käsitä logiikkaa.

Yksinäiset vanhukset omakotitaloissaan asuvat usein suomen kalleimmilla isotonttisilla alueilla. Monilla on lisäksi se sijoitusasunto joka on peritty omilta vanhemmilta ja jossa asuu työtön tatu. Eläkeläinen asuu miljoonan asunnossa ja saa vuokratuloa 600 euroa ja keskimääräinen eläke on 1500 euroa. Lisäksi eläkeläisellä on usein kesämökki.

Terveydenhoitomenot kasvavat koko ajan. Moni eläkeläinen muuttaa espanjaan, eikä maksa suuresta eläkkeestään edes veroa suomeen.

Nykyään ei ole lääkäriaikoja enää mutta erityissairaanhoidon kulut kasvavat räjähdysmäisesti. Siinä missä ennen vanhus kuoli saappaat jalassa, nykyään viimeinen elinvuosi maksaa esim. miljoona euroa. Tatukin maksaa sitä ja kehitysmaan 5-vuotias, jonka maahan dumpataan vanhentuneet suomalaisen eläkeläisen lääkkeet. Ja jonka maasta louhitaan miljoonia maksavan erikoissairaanhoidon koneiden vaatimat mineraalit ja alkuaineet. Sillä kustannuksella että tuo 5v kuolee myrkkyihin.

Mutta rikollinen on tatu, joka saa 400 euroa asumisen päälle ja sen lisäksi hänen pitää mennä ilmaiseksi tekemään Wahlröösin Nallelle metsänistutusta, koska Nalle on huonokuntoinen eläkeläinen.

Ja nyt on turha urputtaa että kaikki eläkeläiset eivät ole rikkaita. Tilastojen mukaan suurimmat tulot ja varallisus on eläkeläisillä. Lisäksi nämä saavat paremman terveydenhoidon yhteiskunnan rahoista kuin mikään aiempi sukupolvi. Tässä tilanteessa että me vain velkaudumme ja velkaudumme tuleviensukupolvien kustannuksella.

Lisäksi eläkkeet ovat suuremmat kuin missään muussa maassa ja millään aiemmalla aikakaudella.

Minusta tatu ei ole tässä se rikollinen. Joku muu on.
 
[QUOTE="vieras";29076410]Ei tähän mitään veronkorotusta tarvittaisi. Pelkkä toimeentulotuen muuttaminen ns. vastikkeelliseksi johtaisi tähän. Toki asian voisi muotoilla niinkin, että sosiaalitoimisto palkkaisi henkilön esim. 40h/kk puistotyöntekijäksi. Tämän jälkeen henkilölle maksettaisiin palkka ja jäljelle jäävä erotus maksettaisiin henkilölle toimeentulotukena.

Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa. Mutta kuka voi tosissaan väittää, että esim. 40h/kk työnteko ulkona luonnon keskellä olisi huononpi vaihtoehto tälle "Tatulle", kun kokonaan kotona makaaminen ja yhteiskunnasta syrjätyminen?[/QUOTE]

Oletko koskaan kuullut, mitä Britanniassa kävi, kun work fare -järjestelmä teki mahdolliseksi palkallisten työntekijöiden korvaamisen ilmaisilla työttömillä työntekijöillä?

Kyllä. Siellä sanottiin irti työntekijöitä ja tilalle otettiin työttömiä tekemään työ palkatta. Ja mitä mainitsemiisi puistotyöntekijöihin tulee, niin vaikka jo olemassa olevia työntekijöitä ei irtisanottaisi, niin voidaan olla varmoja, että myöskään uusia työpaikkoja ei koskaan tulla luomaan aloille, joilla on mahdollisuus käyttää ilmaisia työntekijöitä.

Kannattaa miettiä asioita vähän laajemminkin.
 
  • Tykkää
Reactions: Akaatti ja Millenia
[QUOTE="vieras";29076428]Tiedätkö, että usein masennuksen (lievän) ensioireisiin lääkärit juuri tarjoavat työntekoa? Tällöin tuo "pakkotyö" todellakin toimii ensiapuna ja hoitona siihen, että ihminen pääsee masennuksestaan eroon.[/QUOTE]

Ei kuulosta kauhean lievältä masennukselta, jos on vuosikausia täysin kiinnostumaton mistään ja näköalaton tulevaisuuden suhteen. Ja toisaalta, vaikka jokin aktiviteetti auttaisikin, niin sosiaalityöntekijän, saati etuuskäsittelijän koulutus ja tietämys tuskin riittää masennuksen toteamiseen ja oikean hoitomuodon päättämiseen lääkäriä ja/tai psykologia konsultoimatta. ja tuskinpä mikään lääkärikään summittain jotain hanttihommia määräilisi masentuneille, kyllä terapia on huomattavasti tehokkaampaa kuin joku palkaton vessojen siivous.
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
"Purppura"
[QUOTE="vieras";29076366]Töitä löytyy, mutta useita ihmisiä ei kiinnosta ne työt, joita olisi tarjolla. Ei ymmärretä, että jo esimerkkinä ollut eläintenhoitajan työ + toimeentulotuki, on itselle pidemmällä tähtäimellä paljon parempi vaihtoehto, kun kotona makaaminen + toimeentulotuki. Ja hei, ihan oikeesti, väitätkö että Ranskan mellakat johtuvat siitä, etteivät nämä mellakoitsevat nuoret miehet ole saaneet sitä hakemaansa siivojan työtä... ?

Ja viimeinen vaihtoehto on aina tehdä vaikka vapaaehtoistyötä + toimeentulotuki. Suomen maakin on täynnä yksinäisiä vanhuksia. Voisi käydä heidän luonaan siivoilemassa hoitamassa puutarhaa, kolaamassa pihat, jne. Tai auttamassa sitä ylikuormitettua yh:ta. Tällöin olisi varmasti itselläkin aivan eri fiilis omasta itsestään.[/QUOTE]

Sulla on aika ruusunpunaiset linssit näemmä päässä:

1.Mikäli haluat olla ammatinvaihtaja ja kouluttautua eläintenhoitajaksi sanoo työ-ja elinkeinoministeriö siihen että ei käy.
2. Vapaaehtoistyö on peruste työmarkkinatuen perumisella -muistanet tämän kierrätyskeskuksen kahvinkeittotapauksen?
3. Mikäli olet äiti tai isä ja sinulla on vaikka 2 lasta, siivoojantyön palkka ei riitä toimeentuloon sen jälkeen kun siitä on vähennetty LASTENPÄIVÄHOITOMAKSUT JA MATKAT.

Nuorilla jälleen eri asia, jos elätettäviä ei ole, niin hus töihin siitä.
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
mit
Oma kohtaisesta kokemuksesta voin sanoa että tekeminen todellakin voi auttaa osin ulos masennuksesta. Minulla ollut keski vaikea masennus. En olisi jaksanut mitään mutta rakas puolisoni pakotti minut kotitöihin hänen kanssaan. Yhdessä kävimme puusavitassa, haravoimme pihija jne jne. Tuo oli aina alkuun pakkopullaa-en olisi halunnut enkä jaksanut, olisin vaan nukkunut... mutta kun työ tuli tehtyä -se pienikin juttu - oli ihan voittaja fiilis. Pienistä onnistumisista homma alkoi rullata.

Tukea masentunut tarvitsee työhön paluussa mutta sen eheyttävää voimaa ei saa aliarvioida.
 
hihii
Selma. Työttömän kuuluu vetää itsensä hirteen tai tehdä töitä ilmaiseksi tämän maailman hyväosaisille. Niin sitten on dippainssi ja kaupan myyjä onnessaan. Ja maailma pelastuu.

Koska se palkkatyö ei ole vaihtoehto. NIitä ei ole.
 
  • Tykkää
Reactions: Akaatti ja Millenia
hihii
Oma kohtaisesta kokemuksesta voin sanoa että tekeminen todellakin voi auttaa osin ulos masennuksesta. Minulla ollut keski vaikea masennus. En olisi jaksanut mitään mutta rakas puolisoni pakotti minut kotitöihin hänen kanssaan. Yhdessä kävimme puusavitassa, haravoimme pihija jne jne. Tuo oli aina alkuun pakkopullaa-en olisi halunnut enkä jaksanut, olisin vaan nukkunut... mutta kun työ tuli tehtyä -se pienikin juttu - oli ihan voittaja fiilis. Pienistä onnistumisista homma alkoi rullata.

Tukea masentunut tarvitsee työhön paluussa mutta sen eheyttävää voimaa ei saa aliarvioida.
Tuota, on ehkä eri asia haravoida omaa pihaa kuin olla näiden syöjättärien haukuttavana pahnanpohjimmaisena ilmaistöissä. Kyllä he antavat sinun tietää paikkasi sielläkin.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;29076435:
Oletko koskaan kuullut, mitä Britanniassa kävi, kun work fare -järjestelmä teki mahdolliseksi palkallisten työntekijöiden korvaamisen ilmaisilla työttömillä työntekijöillä?

Kyllä. Siellä sanottiin irti työntekijöitä ja tilalle otettiin työttömiä tekemään työ palkatta. Ja mitä mainitsemiisi puistotyöntekijöihin tulee, niin vaikka jo olemassa olevia työntekijöitä ei irtisanottaisi, niin voidaan olla varmoja, että myöskään uusia työpaikkoja ei koskaan tulla luomaan aloille, joilla on mahdollisuus käyttää ilmaisia työntekijöitä.

Kannattaa miettiä asioita vähän laajemminkin.
Kuten sanoin: "Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa."...

Tuo Britannian tapahtumaketju muuten kielii vain huonosta toteutuksesta, ei huonosta ideasta. Tuon tyyppinen ratkaisu nimittäin edellyttäisi ehdottomasti sitä, että se olisi tarkoin suunniteltu ja toteutus tapahtuisi valvotusti. Hyviä ideoita joita huono toteus sotkee totaalisesti löytyy pilvin pimein. Esim. 90 -luvun laman jälkeen päätettiin, että mielenterveyspotilaiden hoidon pääpiste tulee siirtää avohoitoon. Hyvä ja loistava idea, mutta toteutus meni täysin metsään. Lopputuloksena laitospaikat suljettiin, mutta siitä säästyvää rahaa ei siirretty avohoitoon, vaan avohoito jatkoi entisillä resursseilla valtavan lisääntyneen potilasmäärän kanssa. Ja lopputulos on kaikkien nähtävillä. Nyt samaa ollaan tekemässä vanhustenhuollossa. Jälleen loistava idea, että kotona hoidetaan mahdollisimman pitkään. Toteutus vaan "kusee", kun kotihoidon resursseja ei vastaavasti lisätä.

Edelleen väitän, että henkilön itsensä takia ihmisille ei saa maksaa "kotona makaamisesta". Se tuhoo ihmisen itsetunnon, terveyden ja pitkällä tähtäimellä maksaa yhteiskunnalle aivan maltaita.
 
[QUOTE="vieras";29076410]Ei tähän mitään veronkorotusta tarvittaisi. Pelkkä toimeentulotuen muuttaminen ns. vastikkeelliseksi johtaisi tähän. Toki asian voisi muotoilla niinkin, että sosiaalitoimisto palkkaisi henkilön esim. 40h/kk puistotyöntekijäksi. Tämän jälkeen henkilölle maksettaisiin palkka ja jäljelle jäävä erotus maksettaisiin henkilölle toimeentulotukena.

Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa. Mutta kuka voi tosissaan väittää, että esim. 40h/kk työnteko ulkona luonnon keskellä olisi huononpi vaihtoehto tälle "Tatulle", kun kokonaan kotona makaaminen ja yhteiskunnasta syrjätyminen?[/QUOTE]

Tuo jakaisi työvoiman tasaisemmin, mutta vaatisi luopumisen kokopäivätöistä. Parempi olisi tiputtaa normaalit tunnit 6 tunnista 8 tuntiin, jolloin päästäisiin samaan.
 
"Purppura"
Selma. Työttömän kuuluu vetää itsensä hirteen tai tehdä töitä ilmaiseksi tämän maailman hyväosaisille. Niin sitten on dippainssi ja kaupan myyjä onnessaan. Ja maailma pelastuu.

Koska se palkkatyö ei ole vaihtoehto. NIitä ei ole.
Pitää paikkansa, jos suomeen säädettäisiin minipalkka aukiolevien työpaikkojen määrä romahtaisi. Se ettei minimipalkkaa ole tarkoittaa orjatyötä huonommin palkattua työtä. Termi on oikea, sillä provisiopalkkaiset ihmiset saattavat tehdä 2 viikkoa töitä, ilman euron euroa. Orjille sentään annettiin ruokaa, eivätkä he joutuneet maksamaan tekemästään työstä. Toista on tämän päivän Suomessa.
 
  • Tykkää
Reactions: Akaatti
hihii
[QUOTE="vieras";29076410]Ei tähän mitään veronkorotusta tarvittaisi. Pelkkä toimeentulotuen muuttaminen ns. vastikkeelliseksi johtaisi tähän. Toki asian voisi muotoilla niinkin, että sosiaalitoimisto palkkaisi henkilön esim. 40h/kk puistotyöntekijäksi. Tämän jälkeen henkilölle maksettaisiin palkka ja jäljelle jäävä erotus maksettaisiin henkilölle toimeentulotukena.

Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa. Mutta kuka voi tosissaan väittää, että esim. 40h/kk työnteko ulkona luonnon keskellä olisi huononpi vaihtoehto tälle "Tatulle", kun kokonaan kotona makaaminen ja yhteiskunnasta syrjätyminen?[/QUOTE]

Minusta parempi malli olisi jakaa kaikki olemassaolevat työpaikat. Elätkö sinä puolella palkastasi?
Et voi oikeasti olla sitä mieltä, että ihmistä kuntouttaa se, että hän käy puistotöissä ja sen lisäksi hakee toimeentulotukea.
 
Työelämä on muuttunut

Työntekemisen puitteet ovat muuttuneet. Aiemmin työsuhteet olivat pitkiä ja perustuivat ns. psykologiseen työsopimukseen. Se kuului: "Kun teet työsi hyvin, sinua odottaa lopulta varma eläke." Tämä sopimus tarkoitti sitä, että molemmat osapuolet vastasivat omalta osaltaan työn jatkuvuudesta.

Tänään tuo sopimus on murtunut ja sen sisältö kuuluu pikemminkin seuraavasti: "Kun seuraataikaasi, pidät huolta omasta ammatillisesta osaamisestasi, verkostoistasi sekä fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnistasi, sinun on mahdollista tehdä työtä jonkin toisen organisaation palveluksessa tai työllistää itse itsesi, mikäli nykyinen työnantajasi ei enää pystyisi sinua työllistämään sinua tyydyttävillä ehdoilla."

Tarve vastuunottoon omasta itsestä ja myös työelämästään on aiempaa suurempi. Vaikkeivät työt häviäisi mihinkään eikä virka katoaisi alta, voi olla, että työn tekemisen ehdot muuttuvat niin, etteivät nykyiset taidot tai tahto siihen enää riitä eikä homma tunnu pysyvän hanskassa. Viimeistään silloin on hyvä pysähtyä arvioimaan omaa elämäntilannetta ja tahtoa, missä on, mitä ympärillä tapahtuu ja mihin tahtoo elämäänsä suunnata.


Pieni kirja minusta -opas Työterveyslaitos - Työhyvinvointifoorumi
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
"vieras"
[QUOTE="Purppura";29076454]Sulla on aika ruusunpunaiset linssit näemmä päässä:

1.Mikäli haluat olla ammatinvaihtaja ja kouluttautua eläintenhoitajaksi sanoo työ-ja elinkeinoministeriö siihen että ei käy.
2. Vapaaehtoistyö on peruste työmarkkinatuen perumisella -muistanet tämän kierrätyskeskuksen kahvinkeittotapauksen?
3. Mikäli olet äiti tai isä ja sinulla on vaikka 2 lasta, siivoojantyön palkka ei riitä toimeentuloon sen jälkeen kun siitä on vähennetty LASTENPÄIVÄHOITOMAKSUT JA MATKAT.

Nuorilla jälleen eri asia, jos elätettäviä ei ole, niin hus töihin siitä.[/QUOTE]

Mielestäni listaamasi asiat vain osoittavat sen mitä itsekin yritin sanoa. Yhteiskunta tukiviidakkoineen lannistaa helposti ihmisen. Toisten lannistaminen tapahtuu tarjoamalla liian helpon vaihtoehdon (Tatun tapaus) ja toiset se lannistaa, sillä ettei ihmisellä ole enää taloudellisia mahdollisuuksia pärjätä, mikäli huonopalkkaisia töitä / vapaaehtoistöitä haluaa tehdä.

Ei tässä ole kyse vain Tatusta, vaan koko järjestelmästä.
 
"Purppura"
Tuo jakaisi työvoiman tasaisemmin, mutta vaatisi luopumisen kokopäivätöistä. Parempi olisi tiputtaa normaalit tunnit 6 tunnista 8 tuntiin, jolloin päästäisiin samaan.
En näkisi tuota mallia hyvänä, yritystenkin on ''maksettava'' jotakin työntekijästä, ei kuitenkaan rahaa välttämättä. Suomessa on näyttötutkinto järjestelmä, työtön voisi tehdä osan aikaa hanttihommia (esim sitä puistotyötä) mutta osan toiminnasta olisi oltava kouluttavaa joka tähtäisi näyttötutkinnon tai sen osan suorittamiseen. Tällä tavalla saataisiin oikeasti ihmisiä joilla olisi useamman alan osaamista.
Pidemmällä aikavälillä tämä lisäisi työllistymistä ja kenties myös yrityksiä.
 
hihii
[QUOTE="vieras";29076499]Kuten sanoin: "Tässä siis vain yksi nopeasti ajateltu malli, enkä väitä että se olisi sellaisenaan toteutettavissa."...

Tuo Britannian tapahtumaketju muuten kielii vain huonosta toteutuksesta, ei huonosta ideasta. Tuon tyyppinen ratkaisu nimittäin edellyttäisi ehdottomasti sitä, että se olisi tarkoin suunniteltu ja toteutus tapahtuisi valvotusti. Hyviä ideoita joita huono toteus sotkee totaalisesti löytyy pilvin pimein. Esim. 90 -luvun laman jälkeen päätettiin, että mielenterveyspotilaiden hoidon pääpiste tulee siirtää avohoitoon. Hyvä ja loistava idea, mutta toteutus meni täysin metsään. Lopputuloksena laitospaikat suljettiin, mutta siitä säästyvää rahaa ei siirretty avohoitoon, vaan avohoito jatkoi entisillä resursseilla valtavan lisääntyneen potilasmäärän kanssa. Ja lopputulos on kaikkien nähtävillä. Nyt samaa ollaan tekemässä vanhustenhuollossa. Jälleen loistava idea, että kotona hoidetaan mahdollisimman pitkään. Toteutus vaan "kusee", kun kotihoidon resursseja ei vastaavasti lisätä.

Edelleen väitän, että henkilön itsensä takia ihmisille ei saa maksaa "kotona makaamisesta". Se tuhoo ihmisen itsetunnon, terveyden ja pitkällä tähtäimellä maksaa yhteiskunnalle aivan maltaita.[/QUOTE]

Kaltaisesi ihmiset sen tuhoavat. Pitää olla vahva, että jaksaa teidän pahuutta tässä maailmassa.
 
"vieras"
Mieheni menetti työpaikkansa kuukausi sitten. Hän saa nyt käteen 1600€/kk. Tämä on perussumma, saisi enemmän, jos olisi näyttää, etttä tili on tyhjä. Mietimmekin, että miksi vaivautua töihin. Tuohon kun vielä ottaisi aina välillä pimeitä hommia, niin eläisi helposti. Mieheni on etsimässä töitä, koska ei halua olla mikään loinen ja palkka on kumminkin kolme kertaa parempi.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;29076452:
Ei kuulosta kauhean lievältä masennukselta, jos on vuosikausia täysin kiinnostumaton mistään ja näköalaton tulevaisuuden suhteen. Ja toisaalta, vaikka jokin aktiviteetti auttaisikin, niin sosiaalityöntekijän, saati etuuskäsittelijän koulutus ja tietämys tuskin riittää masennuksen toteamiseen ja oikean hoitomuodon päättämiseen lääkäriä ja/tai psykologia konsultoimatta. ja tuskinpä mikään lääkärikään summittain jotain hanttihommia määräilisi masentuneille, kyllä terapia on huomattavasti tehokkaampaa kuin joku palkaton vessojen siivous.
Kylläpä taas esimerkin vetäisit. :D

Tosiasia kuitenkin on, että aktivointi auttaa ihmistä, passivointi ei. Lähipiirissäni yksi hyvä esimerkki oli psykoosissakin ollut, skitsofreniaa sairastava henkilö. Yksi lääkärien ehdoton ohje lähipiirille oli laatia tälle potilaalle päivittäinen tehtävälista, jonka mukaan hänen tuli päivän aikana tehdä kotiaskareita. Mikäli tällainen aktivointi on ajoittain laitoshoidossa olevan skitsofreniaa sairastavan henkilön eduksi, niin miten se voisi olla Tatun kaltaiselle henkilölle haitaksi?
 

Yhteistyössä